Všeobecné: Bitcoin a alternatívne kryptomeny (informácie, problémy, skúsenosti..)

Bitcoin, Litecoin atď.
Všetky informácie o kryptomenách nájdete sem
Užívateľov profilový obrázok
halflifeman
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 513
Dátum registrácie: Št 01. Feb, 2007, 08:00
Bydlisko: Trnava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Bitcoin mining (informácie, problémy, skúsenosti...)

Príspevok od užívateľa halflifeman » Ne 17. Nov, 2013, 18:05

ani elektrina zadarmo ti to nezlepsi, nema to velku spotrebu
skor sa oplati s niekym zlozit a ist do nejakej masiny s vykonom cca 60Gh/s v cene do 1000€
PC: HP Z620 Workstation CPU: Intel Xeon E5 1620 4C 3.6GHz 10MB cache RAM: 32GB DDR3-1600MHz VGA: nVidia Titan Xp 12GB HDD: 2x 1TB RAID MON: 24" HP ZR2440W

Užívateľov profilový obrázok
stevo_k1
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 173
Dátum registrácie: Po 05. Aug, 2013, 11:29
Bydlisko: Susany, Slovensko

Re: Bitcoin mining (informácie, problémy, skúsenosti...)

Príspevok od užívateľa stevo_k1 » Ne 17. Nov, 2013, 20:22

Na aukro.cz som sledoval 30Ghash/s bitforce a predala sa za 25 000CZK. Ako vyletel kurz hore ludia su ochotni dat tisicku za masinku s polovicnym vykonom.

Užívateľov profilový obrázok
halflifeman
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 513
Dátum registrácie: Št 01. Feb, 2007, 08:00
Bydlisko: Trnava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Bitcoin mining (informácie, problémy, skúsenosti...)

Príspevok od užívateľa halflifeman » Po 18. Nov, 2013, 14:33

cez vikend som videl ponuku na 30 Gh/s BFL masinu za 699€, podla mna zaujimava kupa pri terajsom kurze, mohlo by sa to vratit a aj nieco zarobit
PC: HP Z620 Workstation CPU: Intel Xeon E5 1620 4C 3.6GHz 10MB cache RAM: 32GB DDR3-1600MHz VGA: nVidia Titan Xp 12GB HDD: 2x 1TB RAID MON: 24" HP ZR2440W

LordKJ
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7278
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
Bydlisko: Bratislava/Kežmarok
Kontaktovať užívateľa:

Re: Bitcoin mining (informácie, problémy, skúsenosti...)

Príspevok od užívateľa LordKJ » Po 18. Nov, 2013, 18:39

LTC ide hore jak besne.

Užívateľov profilový obrázok
pipo137
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6496
Dátum registrácie: Ut 08. Feb, 2011, 17:28
Bydlisko: Bratislava - Petržalka

Re: Bitcoin mining (informácie, problémy, skúsenosti...)

Príspevok od užívateľa pipo137 » Po 18. Nov, 2013, 19:33

Pri tom ma napadá otázka, cez aký pool najlepšie dolovať LTC? Alebo ako je to najlepšie?
DESKTOP MB: MSI B450 Gaming Pro Carbon AC CPU: AMD Ryzen 5 3600 @ 4,2GHz + Nocua NH-D14 Black RAM: HyperX Predator 2x8GB @ 3600MHz 16-18-18-18-36 1T GPU: Sapphire NITRO+ Radeon RX580 8GB @ 1520/8900MHz SSD: Samsung 970 EVO 500GB + Crucial M4 256GB PSU: EVGA SuperNOVA G2 750W Case: Projekt "R4R" - Fractal Design Define R4 Monitor: Dell U2415 OS: Windows 10 Pro 64bit SK Mouse: Cyborg R.A.T. 7 Mouse Pad: A4tech Bloody B-081 Keyboard: Microsoft SideWinder X4
HTPC MB: MSI Z77 MPOWER CPU: Intel Core i7 3770K @ 4,0GHz + IHS mod + Noctua NH-D15 RAM: Crucial Ballistix Tactical LP 2x8GB @ 2000MHz 9-9-9-27 1T GPU: Intel HD4000 SSD: Samsung 850 EVO 500GB HDD: 5x WD Red (20TB) Sound card: Asus Xonar Essence STX TV: Panasonic TX-55AS640E
Smartphone: Xiaomi Mi Mix 2, Xiaomi MiNote Pro

Užívateľov profilový obrázok
halflifeman
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 513
Dátum registrácie: Št 01. Feb, 2007, 08:00
Bydlisko: Trnava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Bitcoin mining (informácie, problémy, skúsenosti...)

Príspevok od užívateľa halflifeman » Po 18. Nov, 2013, 20:33

asi multipool.us, prave to skusam aj ja
PC: HP Z620 Workstation CPU: Intel Xeon E5 1620 4C 3.6GHz 10MB cache RAM: 32GB DDR3-1600MHz VGA: nVidia Titan Xp 12GB HDD: 2x 1TB RAID MON: 24" HP ZR2440W

Užívateľov profilový obrázok
stevo_k1
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 173
Dátum registrácie: Po 05. Aug, 2013, 11:29
Bydlisko: Susany, Slovensko

Re: Bitcoin mining (informácie, problémy, skúsenosti...)

Príspevok od užívateľa stevo_k1 » Po 18. Nov, 2013, 20:56

Pri tom ma napadá otázka, cez aký pool najlepšie dolovať LTC? Alebo ako je to najlepšie?
Ja som si oblubil hypernova.pw. Jednoduche rozhranie, sikovna android aplikacia. Ale hladal som pred tristvrte rokom, je mozne ze dnes by som si vybral iny. Zatial nemam dovod hladat alternativu takze moc cerstvy prehlad nemam.

Užívateľov profilový obrázok
halflifeman
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 513
Dátum registrácie: Št 01. Feb, 2007, 08:00
Bydlisko: Trnava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Bitcoin mining (informácie, problémy, skúsenosti...)

Príspevok od užívateľa halflifeman » Po 18. Nov, 2013, 21:12

ja som vlastne na multipoole iba z dovodu, ze to tu niekto uviedol, nastavil som si tam ale tazenie iba LTC
PC: HP Z620 Workstation CPU: Intel Xeon E5 1620 4C 3.6GHz 10MB cache RAM: 32GB DDR3-1600MHz VGA: nVidia Titan Xp 12GB HDD: 2x 1TB RAID MON: 24" HP ZR2440W

Užívateľov profilový obrázok
stevo_k1
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 173
Dátum registrácie: Po 05. Aug, 2013, 11:29
Bydlisko: Susany, Slovensko

Re: Bitcoin mining (informácie, problémy, skúsenosti...)

Príspevok od užívateľa stevo_k1 » Po 18. Nov, 2013, 21:16

LTC ide hore jak besne.
Dokonca aj oproti bitcoinu !!! A to uz je co povedat, lebo samotny bitcoin momentalne zdvojnasobuje svoju hodnotu kazdych 14 dni. Hyperdeflacia ako swina. Kebyze to takto vydrzi aspon rok, tak o rok stoji jeden BTC 10 miliard dolarov :D

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7361
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Bitcoin mining (informácie, problémy, skúsenosti...)

Príspevok od užívateľa shiro » Po 18. Nov, 2013, 21:25

kokos, tak neintuitivnu chujovinu ako nastavovanie btc/ltc cez web alebo v mineroch som uz davno nevidel....ruky by som lamal tomu co to vytvoril.

Vie mi pls dakto normalnym jazykom povedat:

- ako si vytvorim svoju ltc adresu v ltc penazenke? zadam jej nazov a do policka adresa to chce daco napisat a za boha neviem co...skade to vezmem?

- skusam tazit ltc cez coinotron, poznate daco lepsie? momentalne mam pusteny cudaminer a vyzera ze to fici, no stale mam na webe coinotronu vo workeri ze 0khs

- co je stratum proxy, na co je to dobre a ako to funguje?

kokso, neintuitivne, zlozite jak raketa a nikde nejaky poriadny navod s vysvetlenim pojmov...a to nemam problem na googli najst viac zakopane veci ako toto.
CPU: Ryzen 7 3700X, CPU fan: SilentiumPC Fera 3, MB: Asrock X570M Pro4, RAM: Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17, SSD OS: Samsung 970evo plus 250GB NVMe, SSD Data + zalohy: 2x Corsair MP510 1TB NVMe, SSD Games: Crucial MX300 525GB SATA, GPU: Gainward GTX1060 6GB, PSU: Corsair RM550x, Monitor: 24" BenQ GW2470H, Case fans: 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
stevo_k1
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 173
Dátum registrácie: Po 05. Aug, 2013, 11:29
Bydlisko: Susany, Slovensko

Re: Bitcoin mining (informácie, problémy, skúsenosti...)

Príspevok od užívateľa stevo_k1 » Po 18. Nov, 2013, 22:13

1. do policka adresa nepises nic, zadas iba nazov, adresa sa vygeneruje sama
2. coinotron nepoznam, weby poolov nezobrazuju vykon tvojej karty okamzite. Oni nemaju ziadny udaj o tom aky mas ty vykon. Odhadnu ho podla akceptovanych rieseni, ktore poolu odovzdas, ako casto si ich schopny dodavat. Chvilu to trva kym to akotak presne odhadnu a nikdy to nebude uplne presne +/- 20 percent je normalne. Karta sa ti moze zhavit naplno, moze dokonca aj nachadzat riesenia ale kvoli niecomu ich neodovzdavas poolu, preto ti dava ze vykon 0.
3. Stratum proxy uz dnes nie je dobre na nic. Kedysi existoval protoklol medzi minermi a poolom getwork, potom prisiel novsi stratum. Programy na minovanie ale nemali implementovany stratum okamzite a ak si mal takeho klienta a chcel si tazit na poole, ktory pouzival uz iba stratum nainstaloval si si stratum proxy server. Tvoj zastaraly klient komunikoval s lokalnym proxy getwork protokolom a proxy s poolom cez stratum protokol. Dnes uz vsetky programy podporuju stratum

LordKJ
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7278
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
Bydlisko: Bratislava/Kežmarok
Kontaktovať užívateľa:

Re: Bitcoin mining (informácie, problémy, skúsenosti...)

Príspevok od užívateľa LordKJ » Ut 19. Nov, 2013, 00:17

No prave som objednal nejaky ten HW pre litecoin, este vybrat pool

Užívateľov profilový obrázok
halflifeman
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 513
Dátum registrácie: Št 01. Feb, 2007, 08:00
Bydlisko: Trnava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Bitcoin mining (informácie, problémy, skúsenosti...)

Príspevok od užívateľa halflifeman » Ut 19. Nov, 2013, 00:27

aky hw je vhodny na LTC ?
PC: HP Z620 Workstation CPU: Intel Xeon E5 1620 4C 3.6GHz 10MB cache RAM: 32GB DDR3-1600MHz VGA: nVidia Titan Xp 12GB HDD: 2x 1TB RAID MON: 24" HP ZR2440W

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7361
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Bitcoin mining (informácie, problémy, skúsenosti...)

Príspevok od užívateľa shiro » Ut 19. Nov, 2013, 10:26

stevo_k1 napísal:1. do policka adresa nepises nic, zadas iba nazov, adresa sa vygeneruje sama
dikes, skusim to este. Je potrebne mat ltc penazenku ked so s tym este len zacal? ked by som nahodou daco natazil, tak sa mi to zbiera dakde na webe poolu a az ked zadam adresu penazenky budu mi chodit platby?
stevo_k1 napísal:2. coinotron nepoznam, weby poolov nezobrazuju vykon tvojej karty okamzite. Oni nemaju ziadny udaj o tom aky mas ty vykon. Odhadnu ho podla akceptovanych rieseni, ktore poolu odovzdas, ako casto si ich schopny dodavat. Chvilu to trva kym to akotak presne odhadnu a nikdy to nebude uplne presne +/- 20 percent je normalne. Karta sa ti moze zhavit naplno, moze dokonca aj nachadzat riesenia ale kvoli niecomu ich neodovzdavas poolu, preto ti dava ze vykon 0.
toto som uz vyriesil, mal som zle nastaveny miner :-) uz mi to ukazuje.
stevo_k1 napísal:3. Stratum proxy uz dnes nie je dobre na nic. Kedysi existoval protoklol medzi minermi a poolom getwork, potom prisiel novsi stratum. Programy na minovanie ale nemali implementovany stratum okamzite a ak si mal takeho klienta a chcel si tazit na poole, ktory pouzival uz iba stratum nainstaloval si si stratum proxy server. Tvoj zastaraly klient komunikoval s lokalnym proxy getwork protokolom a proxy s poolom cez stratum protokol. Dnes uz vsetky programy podporuju stratum
okej, takze ako vidim je to zbytocne.
mam teraz iny problem...chcem tazit v praci ale mame tuna ISA proxy s autentifikaciou. pouzivam cpuminer. viem ze sa to z 90% neoplati riesit cez cpu, ale robim to len pre test. nasiel som nejake navody, no vsade je len "set proxy" (command do bat suboru), ale neviem prist na to, ako mu tam hodim login a passw co mam do proxyny. Ked sa do nej lognem tak ma pusti do netu. minerd umoznuje specifikovat proxy, no akosi tam chyba moznost zadat login a passw do tej proxy.

zatial moj command vyzera takto:

@echo off
set HTTP_PROXY=http://proxy.blabla.sk:8080 (???ako sem dam login a passw do proxyny? alebo kde ho dat?)
minerd.exe -o coinotron.com:3334 -O login:passw

..samozrejme s takymto nastavenim ma to odstreli, ze ISA server potrebuje autentifikaciu, pretoze som nezadal login a passw.
CPU: Ryzen 7 3700X, CPU fan: SilentiumPC Fera 3, MB: Asrock X570M Pro4, RAM: Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17, SSD OS: Samsung 970evo plus 250GB NVMe, SSD Data + zalohy: 2x Corsair MP510 1TB NVMe, SSD Games: Crucial MX300 525GB SATA, GPU: Gainward GTX1060 6GB, PSU: Corsair RM550x, Monitor: 24" BenQ GW2470H, Case fans: 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
stevo_k1
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 173
Dátum registrácie: Po 05. Aug, 2013, 11:29
Bydlisko: Susany, Slovensko

Re: Bitcoin mining (informácie, problémy, skúsenosti...)

Príspevok od užívateľa stevo_k1 » Ut 19. Nov, 2013, 11:18

shiro napísal:Je potrebne mat ltc penazenku ked so s tym este len zacal? ked by som nahodou daco natazil, tak sa mi to zbiera dakde na webe poolu a az ked zadam adresu penazenky budu mi chodit platby?
Zavisi od poolu a od toho co chces s tymi LTC robit. Hypernowa.pw ak by som mal u nich uz prilis vela LTC tak ma bombarduju mailami ze nech si ich vyberiem. Tazil som aj na give-me-ltc.com a tam som mal vyse roka zabudnute LTC a nevadilo im to. Ale tieto pooly vznikaju, zanikaju a nie je to najlepsi napad nechavat si u nich prilis vela LTC. Zavisi od toho co chces s nimi robit. Ak dlhodobo nechat, a o 10 rokov za ne mat cely majland, tak by som si na tvojom mieste nainstaloval klienta, nezasifrovanu wallet.dat nakopiroval na nieco spolahlive a niekam do bezpecia ulozil. Kebyze zabudnes heslo alebo ta zrazi elektricka aby aj pozostali nieco z tych LTC mali. Potom ju zasifroval a zasifrovanu wallet.dat odzalohoval na viacero miest, do cloudov na disky... Ak chces hned menit za eura alebo BTC, tak si z poolu mozes posielat rovno na burzu, LTC klienta ani nepotrebujes.

k proxy:
treba si uvedomit, ze stratum je internetovy protokol a taky firemny proxy server obsluhuje len protokoly http, https, ftp a mozno zopar dalsich potrebnych na browsovanie. Nerozchodis cez to ine protokoly ktore nemaju nic spolocne s browsovanim po webe napr. IMAP, POP3 a ani stratum. Skratka stratum je internetovy komunikacny protokol a pocitac musi byt pripojeny k internetu aby ti to fungovalo. Ale mozno existuju pooly, ktore ktore nejak tuneluju stratum cez http, neviem nikdy som to nepotreboval tak neviem ci nejaky taky pool existuje.

Napísať odpoveď

Návrat na "Kryptomeny"