Všeobecné: Bitcoin a alternatívne kryptomeny (informácie, problémy, skúsenosti..)

Bitcoin, Litecoin atď.
Všetky informácie o kryptomenách nájdete sem
Užívateľov profilový obrázok
Bamma_boy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 750
Dátum registrácie: St 05. Aug, 2009, 19:33
Bydlisko: Kysucké Nové Mesto
Kontaktovať užívateľa:

Re: Bitcoin mining (informácie, problémy, skúsenosti...)

Príspevok od užívateľa Bamma_boy » Pi 21. Feb, 2014, 14:27

Veľká vďaka, podarilo sa mi BIOS flashnut bez problémov. Aa zistil som, že mi naozaj karta "throttluje" teda keď jej nastavím viac ako 1030Mhz na jadre, tak padne na 300 a ako keby ju "vyplo. :(
Treba zvyšiť napätie, alebo spraviť nieco ine?

MegatronSK
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 97
Dátum registrácie: Št 26. Dec, 2013, 23:27

Re: Bitcoin mining (informácie, problémy, skúsenosti...)

Príspevok od užívateľa MegatronSK » Pi 21. Feb, 2014, 16:28

Karta 290 najstarsia verzia s jednym ventilatorom. Toci sa ventilator, ale nenajde kartu. Je este nejaka sanca zacharanit ju? (uz som predtym rozoberal, takze zaruka tam uz velmi nebude.... Ked som ju daval do rigu, tak som pravdepodobne nezapojil molex alebo to napajanie 8 a 6...
Kalkulačka na nové kryptomeny (100+ sk/cz minerov): http://bit.ly/kryptomeny-2014

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4365
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: Bitcoin mining (informácie, problémy, skúsenosti...)

Príspevok od užívateľa shajek » Pi 21. Feb, 2014, 16:38

ked nezapojis molex alebo 6pin nic sa nestane .. zasunies ho tam, a karta musi ist ... ak nejde chyba je inde
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

MegatronSK
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 97
Dátum registrácie: Št 26. Dec, 2013, 23:27

Re: Bitcoin mining (informácie, problémy, skúsenosti...)

Príspevok od užívateľa MegatronSK » Pi 21. Feb, 2014, 16:57

no hej, ale rozmyslam, ze ci prave preto, ze som nemal napajanie, ci to preto neodislo.. nezobrazuje ju vobec ked dam do nej hdmi kabel... odislo to uz davnejsie, ale dnes som skladal rig z 290, tak som si spomenul.. Ked sa mi nepodari spojazdnit, tak este skusim poslat na reklamciu a tajne dufat, ze uznaju...
Naposledy upravil/-a MegatronSK v Pi 21. Feb, 2014, 17:08, upravené celkom 2 krát.
Kalkulačka na nové kryptomeny (100+ sk/cz minerov): http://bit.ly/kryptomeny-2014

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4365
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: Bitcoin mining (informácie, problémy, skúsenosti...)

Príspevok od užívateľa shajek » Pi 21. Feb, 2014, 16:59

nie kvoli tomu sa neda odist .. nic sa nestane proste
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

Užívateľov profilový obrázok
Bamma_boy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 750
Dátum registrácie: St 05. Aug, 2009, 19:33
Bydlisko: Kysucké Nové Mesto
Kontaktovať užívateľa:

Re: Bitcoin mining (informácie, problémy, skúsenosti...)

Príspevok od užívateľa Bamma_boy » So 22. Feb, 2014, 01:25

Rozhodne je v tych bios-och rozdiel, lebo teraz s Asus biosom mám kartu problém uchladiť a výkon menší. pod 85C sa nedostanem. S XFX default biosom 82C a vetrak nesiel ani na 100%.

Užívateľov profilový obrázok
Durana
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 186
Dátum registrácie: Ne 17. Feb, 2008, 14:00

Re: Bitcoin mining (informácie, problémy, skúsenosti...)

Príspevok od užívateľa Durana » So 22. Feb, 2014, 01:42

ZoranICS napísal: --shaders tam mas zbytocne. ak mas nastavenu --thread-concurrency tak sa --shaders neberie vobec do uvahy.
--queue 4 zmaz, mas o to viac rejectov. zbytocne bufferujes pracu ktoru aj tak nespravis.
--thread-concurrency pre 7870/270/270X nastav 16383 <- odlabovane, toto cislo com hladal dva dni a dava suverenne najvyssie hashrate-y.
tak skusal som tweakovat kartu a moc daleko som sa nedostal. rochu am zmatok v thread concurency. Skusil som to stylom zmazat bin files a vyhodit tc z configu. Naslo mi 14208 pri ktorej som mal celkom dobre hodnoty 435khzoproti 425 a velmi nizke rejecty. Nechapem vsak,preco prave toto cislo, resp ako sksuat dalej. Vraj by to mal byt nasobok shaderov. Pri 270tke s 1280shadermi to ale akosi nevychadza a to je hodnota ktoru mi naslo samo. Nejake rady akym sposobom ste skusali tweakovat danu hodnotu?

ohladne bios flashu,cital so o viacerych ludoch ktorym flash novsieho assus biosu dost zvysil vykon. Ma niekto prakticke skusenosti, pripadne vie odporucit bios verziu pre 270x?

Užívateľov profilový obrázok
Bamma_boy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 750
Dátum registrácie: St 05. Aug, 2009, 19:33
Bydlisko: Kysucké Nové Mesto
Kontaktovať užívateľa:

Re: Bitcoin mining (informácie, problémy, skúsenosti...)

Príspevok od užívateľa Bamma_boy » So 22. Feb, 2014, 02:13

skus 15232 TC, s tym podla tabuliek mali vsetci najlepsie hodnoty. A BIOS ti asi malokto poradi, kedze je to loteria, podla mna u kazdeho sa hodi nejaky iny. Ja by som s asus biosom na 290 mal mozno lepsie hodnoty ale pri vode, na vzduchu mi viac vyhovuje default.

Vsak skusaj, to je otazka par minut, ked uz mas naladeny miner, preflashovat biosy.

Užívateľov profilový obrázok
metatron
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 924
Dátum registrácie: Pi 19. Máj, 2006, 02:00
Bydlisko: Želiezovce
Kontaktovať užívateľa:

Re: Bitcoin mining (informácie, problémy, skúsenosti...)

Príspevok od užívateľa metatron » So 22. Feb, 2014, 09:41

Ja mam na mojej mai 270 (bez X) najlepsi hasrate pri TC 15508 , I 19, gpu 1400 a gpumem 1450. Dava stabolne 460khs. Ale mam pocit ze je to zavisle aj od mdny, resp od poolu, lebo su meny kde neviem ist cez 400-420 khs. Znie to asi cudne, ale mne to tak vychadza...
CPU:AMD Phenom II X3 720 Black Edition 2.8 GHz @ 3.5 GHz 1.300 V,Cooler:EKL Alpenföhn Brocken,MB:ASUS M3A79-T Deluxe,RAM:4x2GB 800MHz A-DATA Vitesta Extreme Edition,VGA:MSI R9 279 2GB, HDD:WD3200AAKS + WD800AAJS, Kingston HyperX FURY SSD 120GB PSU:Enermax PRO82+ 525W,Monitor:SAMSUNG T220

Užívateľov profilový obrázok
ZoranICS
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2423
Dátum registrácie: St 18. Jún, 2008, 18:51
Bydlisko: Kosice

Re: Bitcoin mining (informácie, problémy, skúsenosti...)

Príspevok od užívateľa ZoranICS » So 22. Feb, 2014, 11:18

ASUS 270X ma priamo na stranke asusu BIOS update ktory riesi nizky vypoctovy vykon - treba flashnut.

1400MHz na jadre???? na 270ke? tak to je masaker potom! ale vychadzajuc zo 460kh to bude asi preklep :)

mne osobne pri GCN arcitekture vychadza najlepsie vzorec sirka pamatovej zbernice * 64 -1. Pre 7870/270/270X u mna najlepsie funguje 16383. Skusal som aj 15232 ale bolo asi o 10kh menej. Nasobok shaderov platil pri VLIW architekture ak sa nemylim (6xxx a nizsie). pri GCN je to trochu ine.

Bamma_boy, pravdepodobne mas vyssie napatie s druhym BIOSom - ako som pisal, treba si to kontrolovat lebo sa to meni od BIOSu k BIOSu. podla screenu co si postol si mal s povodnym BIOSom 1.09V. skontroluj to teraz. V zatazi.

290ky bez zapojeneho napajania sa vobec neinicializuju... prekontroluj si napajacie kable... ani s jednym BIOSom ju nevidis? Nevidi ju ani atiflash pod DOSom?

Užívateľov profilový obrázok
metatron
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 924
Dátum registrácie: Pi 19. Máj, 2006, 02:00
Bydlisko: Želiezovce
Kontaktovať užívateľa:

Re: Bitcoin mining (informácie, problémy, skúsenosti...)

Príspevok od užívateľa metatron » So 22. Feb, 2014, 11:23

Jasne, preklep, este bolo skoro rano :D na jadre mam 1100 :)
CPU:AMD Phenom II X3 720 Black Edition 2.8 GHz @ 3.5 GHz 1.300 V,Cooler:EKL Alpenföhn Brocken,MB:ASUS M3A79-T Deluxe,RAM:4x2GB 800MHz A-DATA Vitesta Extreme Edition,VGA:MSI R9 279 2GB, HDD:WD3200AAKS + WD800AAJS, Kingston HyperX FURY SSD 120GB PSU:Enermax PRO82+ 525W,Monitor:SAMSUNG T220

Užívateľov profilový obrázok
ZoranICS
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2423
Dátum registrácie: St 18. Jún, 2008, 18:51
Bydlisko: Kosice

Re: Bitcoin mining (informácie, problémy, skúsenosti...)

Príspevok od užívateľa ZoranICS » So 22. Feb, 2014, 11:27

RAM nevies dat vyssie? Vysledok je uplne rovnaky ako davali tie karty co som tu mal... 1100/1500 by ti malo dat rovnych 470. Ak to uchladis a karta to zvladne tak pri 1165/1500 by si mal mat 505kh :) pri 1200/1500 ~515kh :)

Užívateľov profilový obrázok
metatron
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 924
Dátum registrácie: Pi 19. Máj, 2006, 02:00
Bydlisko: Želiezovce
Kontaktovať užívateľa:

Re: Bitcoin mining (informácie, problémy, skúsenosti...)

Príspevok od užívateľa metatron » So 22. Feb, 2014, 12:26

Teraz som na Pande a ked dvihnem ram vo win sa mi objavuju artefakty :(
Zaujimave je ze mam WU na 450-460 :)
CPU:AMD Phenom II X3 720 Black Edition 2.8 GHz @ 3.5 GHz 1.300 V,Cooler:EKL Alpenföhn Brocken,MB:ASUS M3A79-T Deluxe,RAM:4x2GB 800MHz A-DATA Vitesta Extreme Edition,VGA:MSI R9 279 2GB, HDD:WD3200AAKS + WD800AAJS, Kingston HyperX FURY SSD 120GB PSU:Enermax PRO82+ 525W,Monitor:SAMSUNG T220

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15348
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: Bitcoin mining (informácie, problémy, skúsenosti...)

Príspevok od užívateľa faugusztin » So 22. Feb, 2014, 12:32


Užívateľov profilový obrázok
Bamma_boy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 750
Dátum registrácie: St 05. Aug, 2009, 19:33
Bydlisko: Kysucké Nové Mesto
Kontaktovať užívateľa:

Re: Bitcoin mining (informácie, problémy, skúsenosti...)

Príspevok od užívateľa Bamma_boy » So 22. Feb, 2014, 13:01

Vysvetli mi niekto ako funguje ten system "odmenovania"? Povedzme PPS alebo PPLNS?

-resp. preco ked kalkulacka povie, ze za den sa vytazi 150tis. jednotiek, tak realita je niekde okolo 110tis? To boli tie bloky také malé vsetky alebo ako? :) Vdaka.

Napísať odpoveď

Návrat na "Kryptomeny"