Všeobecné: Bitcoin a alternatívne kryptomeny (informácie, problémy, skúsenosti..)

Bitcoin, Litecoin atď.
Všetky informácie o kryptomenách nájdete sem
Užívateľov profilový obrázok
ZoranICS
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2423
Dátum registrácie: St 18. Jún, 2008, 18:51
Bydlisko: Kosice

Re: Bitcoin mining (informácie, problémy, skúsenosti...)

Príspevok od užívateľa ZoranICS » Št 20. Feb, 2014, 08:08

290ky ktore tu mam papaju od 325 do 360W - spotreba je ale zavisla od teploty! cim vyssia teplota - tym vyssia spotreba! moje nechodia cez 60C. 650W zdroj stacit nebude.

Bamma_boy, pri akej frekvencii sa ti zvrati skalovanie vykonu? ak je karta referencna tak skus flashnut BIOS. ja tu mam 2 sapphire 290ky a spravaju sa uplne rovnako - vykon pada nad 1140MHz. na techpowerup.com mas databazu BIOSov.

270/270X/7870 papaju od 180 do 230W v zavislosti od taktov a toho od koho je karta! Sapphire 270ka ktoru som tu mal sla na 1120/1500 a papala 180W GB7870ka mi bezi na 1136/1466 a papa 215W no a asus 270X-DC2T papa 230W pri 1010/1466... cize 850W zdroj bude asi malo na 4ks :(

Na dogehouse.org je este otvorena registracia tusim...

6% rejectov je podla mna vela ale preratavaj to az ked ti miner bezi aspon 8+ hodin... co som skusal tak -w vyzera ze ovplyvnuje mnozstvo rejectov... Okrem toho aj rychlost odozva netu.

Užívateľov profilový obrázok
643
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1410
Dátum registrácie: Št 15. Nov, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava - Dubravka
Kontaktovať užívateľa:

Re: Bitcoin mining (informácie, problémy, skúsenosti...)

Príspevok od užívateľa 643 » Št 20. Feb, 2014, 10:34


Užívateľov profilový obrázok
pipo137
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6446
Dátum registrácie: Ut 08. Feb, 2011, 17:28
Bydlisko: Bratislava - Petržalka

Re: Bitcoin mining (informácie, problémy, skúsenosti...)

Príspevok od užívateľa pipo137 » Št 20. Feb, 2014, 12:10

Zoran: myslel som ked su trochu krotene tak sa to da... moja 290X davala s ref chladicom v "krotenom" rezime, teda 1010/1500 a o chlp ubrata voltaz, ale uz neviem kolko (tusim -25mV) nejakych 960khash/s a kedze referak, tak teploty okolo 90℃ a rpm tusim 75%. Spotrebu mala max tak 410W, ale myslim odber celej bedne zo zastrcky, takze minus ucinnost zdroja to moze byt tak 370W a z toho samotna karta tym padom nebrala ani 300W, takze z toho som vychadzal, to krat dva a ktomu nejaky low-end zvysok a je to akurat na 650W, takze preto si myslim, ze zvladnut by to mal, len to nebude plny vykon tych gpu, co by mohol byt ;)
DESKTOP MB: MSI B450 Gaming Pro Carbon AC CPU: AMD Ryzen 5 2600 @ 4GHz + Nocua NH-D14 Black RAM: HyperX Predator 2x8GB @ 3466MHz 16-18-18-18-36 1T GPU: Sapphire NITRO+ Radeon RX580 8GB @ 1520/8900MHz SSD: Samsung 970 EVO 500GB + Crucial M4 256GB PSU: EVGA SuperNOVA G2 750W Case: Projekt "R4R" - Fractal Design Define R4 Monitor: Dell U2415 OS: Windows 10 Pro 64bit SK Mouse: Cyborg R.A.T. 7 Mouse Pad: A4tech Bloody B-081 Keyboard: Microsoft SideWinder X4
HTPC MB: MSI Z77 MPOWER CPU: Intel Core i7 3770K @ 4,0GHz + IHS mod + Noctua NH-D15 RAM: Crucial Ballistix Tactical LP 2x8GB @ 2000MHz 9-9-9-27 1T GPU: Intel HD4000 SSD: Samsung 850 EVO 500GB HDD: 1x WD Red 4TB + 2x WD Red 3TB Sound card: Asus Xonar Essence STX TV: Panasonic TX-55AS640E
Smartphone: Xiaomi Mi Mix 2, Xiaomi MiNote Pro

Užívateľov profilový obrázok
Bamma_boy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 750
Dátum registrácie: St 05. Aug, 2009, 19:33
Bydlisko: Kysucké Nové Mesto
Kontaktovať užívateľa:

Re: Bitcoin mining (informácie, problémy, skúsenosti...)

Príspevok od užívateľa Bamma_boy » Št 20. Feb, 2014, 12:13

ZoranICS napísal:290ky ktore tu mam papaju od 325 do 360W - spotreba je ale zavisla od teploty! cim vyssia teplota - tym vyssia spotreba! moje nechodia cez 60C. 650W zdroj stacit nebude.

Bamma_boy, pri akej frekvencii sa ti zvrati skalovanie vykonu? ak je karta referencna tak skus flashnut BIOS. ja tu mam 2 sapphire 290ky a spravaju sa uplne rovnako - vykon pada nad 1140MHz. na techpowerup.com mas databazu BIOSov.

270/270X/7870 papaju od 180 do 230W v zavislosti od taktov a toho od koho je karta! Sapphire 270ka ktoru som tu mal sla na 1120/1500 a papala 180W GB7870ka mi bezi na 1136/1466 a papa 215W no a asus 270X-DC2T papa 230W pri 1010/1466... cize 850W zdroj bude asi malo na 4ks :(

Na dogehouse.org je este otvorena registracia tusim...

6% rejectov je podla mna vela ale preratavaj to az ked ti miner bezi aspon 8+ hodin... co som skusal tak -w vyzera ze ovplyvnuje mnozstvo rejectov... Okrem toho aj rychlost odozva netu.
zhruba od 1000Mhz hore už ide vykon dole. Teraz sa to ustalilo na 880kH/s, myslis, ze sa da ist este vyssie?

Uz su zatvorene registracie..

Užívateľov profilový obrázok
ZoranICS
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2423
Dátum registrácie: St 18. Jún, 2008, 18:51
Bydlisko: Kosice

Re: Bitcoin mining (informácie, problémy, skúsenosti...)

Príspevok od užívateľa ZoranICS » Št 20. Feb, 2014, 12:29

Akurat som pozeral ze sa uz neda :(

Zaujimave ze to zastavi pri 1000MHz... skusal si flashnut BIOS? pri 1000/1500 mam 890kh rovnych. Aku voltaz ti ukazuje afterburner? teplota?
pipo137 napísal:Zoran: myslel som ked su trochu krotene tak sa to da... moja 290X davala s ref chladicom v "krotenom" rezime, teda 1010/1500 a o chlp ubrata voltaz, ale uz neviem kolko (tusim -25mV) nejakych 960khash/s a kedze referak, tak teploty okolo 90℃ a rpm tusim 75%. Spotrebu mala max tak 410W, ale myslim odber celej bedne zo zastrcky, takze minus ucinnost zdroja to moze byt tak 370W a z toho samotna karta tym padom nebrala ani 300W, takze z toho som vychadzal, to krat dva a ktomu nejaky low-end zvysok a je to akurat na 650W, takze preto si myslim, ze zvladnut by to mal, len to nebude plny vykon tych gpu, co by mohol byt ;)
s referencnym chladicom som s mojou 290kou bezal 870/996 pri 0.94V - to davalo nejakych 780khash. spotrebu som vtedy mal na cely stroj 510W. Doska, disky, RAID karta ~100W (ano, blba doska a vela diskov), 7870ka 215W. 510-315W = 195W prilizne, cize dalo by sa... ale osobne by som to neriskoval...

Inak, voltaz si treba premerat lebo zo 4och kariet ktore mi presli rukami mali 4 inu voltaz :) Ked na moju nahodim ASUS BIOS tak mam o 40mV menej ako s povodnym Sapphire. Druha sapprihe ma o 20mV vyssiu voltaz ako moja. Xky mali tiez rozdielne voltaze ale cifry nepamatam :) takze -25mV u teba moze byt o niekoho -75 a na inej karte +20...

Užívateľov profilový obrázok
Bamma_boy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 750
Dátum registrácie: St 05. Aug, 2009, 19:33
Bydlisko: Kysucké Nové Mesto
Kontaktovať užívateľa:

Re: Bitcoin mining (informácie, problémy, skúsenosti...)

Príspevok od užívateľa Bamma_boy » Št 20. Feb, 2014, 14:30

Tu by malo byť všetko čo si sa pýtal, BIOS som ešte neskúšal iný, ale skúsim.
http://s28.postimg.org/84m2wmcml/screen.jpg

Užívateľov profilový obrázok
ZoranICS
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2423
Dátum registrácie: St 18. Jún, 2008, 18:51
Bydlisko: Kosice

Re: Bitcoin mining (informácie, problémy, skúsenosti...)

Príspevok od užívateľa ZoranICS » Št 20. Feb, 2014, 15:42

vsetko vyzera byt ok :? skus este ten BIOS. Ak chces tak ti ho grabnem z mojej, ale ten isty najdes aj na techpowerup.com. tam mas aj atiwinflash ktory k tomu budes potrebovat :)

LordKJ
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7177
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
Bydlisko: Bratislava/Kežmarok
Kontaktovať užívateľa:

Re: Bitcoin mining (informácie, problémy, skúsenosti...)

Príspevok od užívateľa LordKJ » Št 20. Feb, 2014, 15:57

stevo_k1 napísal:Mtgox je najlepsia volba. Musis tam poslat obciansky, nejaku fakturu vystavenu na rovnake meno ako je na obcianskom (ucet za telofon, energie a pod.) a peniaze si budes moct vybrat len na taky ucet, ktory je vedeny na rovnake meno ako je na obcianskom. Nechcu tam ziadnych podvodnikov a beru to vazne a preto je tam aj kurz o dost vyssi ako na ostatnych burzach, lebo ludia sa tam nemusia obavat o svoje peniaze.
Pospominame :hysterical:
[......]

Užívateľov profilový obrázok
Bamma_boy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 750
Dátum registrácie: St 05. Aug, 2009, 19:33
Bydlisko: Kysucké Nové Mesto
Kontaktovať užívateľa:

Re: Bitcoin mining (informácie, problémy, skúsenosti...)

Príspevok od užívateľa Bamma_boy » Št 20. Feb, 2014, 19:14

ZoranICS napísal:vsetko vyzera byt ok :? skus este ten BIOS. Ak chces tak ti ho grabnem z mojej, ale ten isty najdes aj na techpowerup.com. tam mas aj atiwinflash ktory k tomu budes potrebovat :)
Ešte otazocka, mozem pouzit ktorykolvek? Asi nie, ze? Netusim ktory si vybrat alebo odkiaľ začať :)

Užívateľov profilový obrázok
ZoranICS
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2423
Dátum registrácie: St 18. Jún, 2008, 18:51
Bydlisko: Kosice

Re: Bitcoin mining (informácie, problémy, skúsenosti...)

Príspevok od užívateľa ZoranICS » Št 20. Feb, 2014, 22:10

snaz sa drzat referencnych kariet, ale kedze mas dva biosy na karte tak mozes experimentovat kolko chces a stale sa to da napravit :D

NAJPRV si uloz BIOS ktory je na karte!!! Az potom experimentuj... Ak bude flashovat BIOS s identickym ID vyrobcu a typu karty tak staci atiwinflash gui. ak by si chcel skusit ine tak treba cez prikazovy riadok force-nut flash. pokaslat to nemozes - mas dva BIOSy. Ak stroj nebootne tak prepnes na druhy BIOS, nabootujes, pocas behu prepnes na ten ktory nesiel a flashnes dalsi ;) Davaj si ale pozor, aby si nepreflashoval oba na nefunkcne :D to sa potom tazko reklamuje bez znamosti :D

Užívateľov profilový obrázok
overlordslovak
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 344
Dátum registrácie: Ne 08. Jan, 2012, 23:02
Bydlisko: Huncovce

Re: Bitcoin mining (informácie, problémy, skúsenosti...)

Príspevok od užívateľa overlordslovak » Št 20. Feb, 2014, 22:24

aj keby obe biosi dal zle staci 2. grafika(asi kazdy tu ma asi min.2) a zapnut PC tak aby bezalo na tej 2. , ja som tak opravoval GPU davnejsie lebo to malo len 1 Bios...
i7

Užívateľov profilový obrázok
Bamma_boy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 750
Dátum registrácie: St 05. Aug, 2009, 19:33
Bydlisko: Kysucké Nové Mesto
Kontaktovať užívateľa:

Re: Bitcoin mining (informácie, problémy, skúsenosti...)

Príspevok od užívateľa Bamma_boy » Pi 21. Feb, 2014, 00:54

Okej, diki, skusim niektory. :-D Inak ľudia, to nemyslia vazne s tym BTC, ci? Prepad o 50e behom par hodin?

Užívateľov profilový obrázok
ZoranICS
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2423
Dátum registrácie: St 18. Jún, 2008, 18:51
Bydlisko: Kosice

Re: Bitcoin mining (informácie, problémy, skúsenosti...)

Príspevok od užívateľa ZoranICS » Pi 21. Feb, 2014, 09:03

este pre zaujimavost.... skus si pozriet ASIC quality v GPU-z. klik na ikonku karty v lavom hornom rohu a v menu najdes polozku. vypise ti nejake percenta. ja mam 79% a miner ktory som skladal mal 73% - karty davali identicke takty aj vykon.
overlordslovak napísal:aj keby obe biosi dal zle staci 2. grafika(asi kazdy tu ma asi min.2) a zapnut PC tak aby bezalo na tej 2. , ja som tak opravoval GPU davnejsie lebo to malo len 1 Bios...
Y tak she da :D uplne som na to zabudol aj ked som to robil pred par tyzdnami na tej 7870ke na ktoru som skusil 270X BIOS :D

EDIT: neviem ci to tu uz bolo ale toto je super, ak niekoho zaujim co vlastne digitalne meny su :)



a nieco pre nas DOGEpozitivntch :D


Užívateľov profilový obrázok
Bamma_boy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 750
Dátum registrácie: St 05. Aug, 2009, 19:33
Bydlisko: Kysucké Nové Mesto
Kontaktovať užívateľa:

Re: Bitcoin mining (informácie, problémy, skúsenosti...)

Príspevok od užívateľa Bamma_boy » Pi 21. Feb, 2014, 13:03

ASIC quality mám 73%, dobré, či zlé?

Mám problém s tým biosom, pretože moja karta je "Black edition" od XFX a žiadny iny bios nechce zobrať, asi preto, že majú iné takty. Nejaký návod ako to flashnúť cez DOS by si nevedel posunúť? :)

Užívateľov profilový obrázok
ZoranICS
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2423
Dátum registrácie: St 18. Jún, 2008, 18:51
Bydlisko: Kosice

Re: Bitcoin mining (informácie, problémy, skúsenosti...)

Príspevok od užívateľa ZoranICS » Pi 21. Feb, 2014, 13:14

Ako som pisal, cez GUI vies flashnut len BIOS ktory je urceny pre kartu - to znamena, ma rovnake vendor ID (vyrobca) a subsystem ID (typ karty).

forcenutie flashu BIOSu NEurceneho pre tvoju kartu - rozdielne vendor a/alebo subsystem ID:
atiwinflash -f -p X "nazovnovehobiosuktorychcesflashnut.rom"
kde X nahradis cislom karty ktoru flashujes - to si najjednoduchsie overis spustenim atiwinflash GUI.

ak je ROMka locknuta proti zapisu tak spustis z prikazoveho riadku alebo si vytvor .bat:
atiwinflash -unlockrom X
kde X nahradis cislom karty ktoru flashujes - to si najjednoduchsie overis spustenim atiwinflash GUI.

PS: google vie vsetko... ;)

EDIT rovnake prepinace funguju aj s DOS verziou v pripade problemov potreby.

Napísať odpoveď

Návrat na "Kryptomeny"