Všeobecné: Bitcoin a alternatívne kryptomeny (informácie, problémy, skúsenosti..)

Bitcoin, Litecoin atď.
Všetky informácie o kryptomenách nájdete sem
Užívateľov profilový obrázok
Bamma_boy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 750
Dátum registrácie: St 05. Aug, 2009, 19:33
Bydlisko: Kysucké Nové Mesto
Kontaktovať užívateľa:

Re: Bitcoin mining (informácie, problémy, skúsenosti...)

Príspevok od užívateľa Bamma_boy » Ne 16. Feb, 2014, 19:24

Config.JPG
Tu je cely moj config, cez ktory ma nepusti. Vyššiu TC nenastavím, vypíše mi Error -4 a vypne GPU. Takty sú nastavené také ako odporúčajú, ale nezmeni sa nic ani ked nastavim default hodnoty.

Ovladace Catalyst: 13.11 ; AMD SDK 2.5
Naposledy upravil/-a Bamma_boy v Ne 16. Feb, 2014, 19:31, upravené celkom 1 krát.

Užívateľov profilový obrázok
pipo137
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6446
Dátum registrácie: Ut 08. Feb, 2011, 17:28
Bydlisko: Bratislava - Petržalka

Re: Bitcoin mining (informácie, problémy, skúsenosti...)

Príspevok od užívateľa pipo137 » Ne 16. Feb, 2014, 19:28

ZoranICS: ved ani ja sa nehadam, tiez som si neni isty, ale uz som to tak par krat cital, takze by na tom mohlo byt co to pravdy :?
DESKTOP MB: MSI B450 Gaming Pro Carbon AC CPU: AMD Ryzen 5 2600 @ 4GHz + Nocua NH-D14 Black RAM: HyperX Predator 2x8GB @ 3466MHz 16-18-18-18-36 1T GPU: Sapphire NITRO+ Radeon RX580 8GB @ 1520/8900MHz SSD: Samsung 970 EVO 500GB + Crucial M4 256GB PSU: EVGA SuperNOVA G2 750W Case: Projekt "R4R" - Fractal Design Define R4 Monitor: Dell U2415 OS: Windows 10 Pro 64bit SK Mouse: Cyborg R.A.T. 7 Mouse Pad: A4tech Bloody B-081 Keyboard: Microsoft SideWinder X4
HTPC MB: MSI Z77 MPOWER CPU: Intel Core i7 3770K @ 4,0GHz + IHS mod + Noctua NH-D15 RAM: Crucial Ballistix Tactical LP 2x8GB @ 2000MHz 9-9-9-27 1T GPU: Intel HD4000 SSD: Samsung 850 EVO 500GB HDD: 1x WD Red 4TB + 2x WD Red 3TB Sound card: Asus Xonar Essence STX TV: Panasonic TX-55AS640E
Smartphone: Xiaomi Mi Mix 2, Xiaomi MiNote Pro

LordKJ
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7171
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
Bydlisko: Bratislava/Kežmarok
Kontaktovať užívateľa:

Re: Bitcoin mining (informácie, problémy, skúsenosti...)

Príspevok od užívateľa LordKJ » Ne 16. Feb, 2014, 19:36

ZoranICS napísal:Enermax nepatri medzi znacky ktore by som sebe kupil... Chieftec robi skrinky a zdroje pre servre - tam by som dovreu mal, nejake tie skusenosti uz musia mat za tie roky co to robia... LC power 500ku som mal par rokov dozadu - to bol silvestrovsky ohnostroj :D
Dobre, tak vyhorel aj platinum seasonic.
Momentalne su top 3 platformy od enermaxu, seasonicu a superflower.

ten chieftec je CWT
Ja vychadzam z toho ze mi tu akura bezi cerstvo poskladany miner s 2x 290 + 270x a obsadenej RAM je menej ako 1GB. Je pravda ze v stroji je 8... A, zmena TC sa odzrkadli len na vyuzitej RAM na danom GPU - na systemozej ziadna zmena... Ale mozes mat pravdu - nehadam sa :)
Ano, ale na spustenie treba tych 4.
[......]

Užívateľov profilový obrázok
Bamma_boy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 750
Dátum registrácie: St 05. Aug, 2009, 19:33
Bydlisko: Kysucké Nové Mesto
Kontaktovať užívateľa:

Re: Bitcoin mining (informácie, problémy, skúsenosti...)

Príspevok od užívateľa Bamma_boy » Ne 16. Feb, 2014, 19:48

Keby niekto potreboval, tak tu chlapik popisuje presne môj problém.
https://forum.give-me-coins.com/discuss ... mment_2919

- nepusti TC vyssie ako 8192
- vela HW errors
- malo kH/s
- pri vyssom TC error -4
__________________________
doplnil ram na 8GB a vsetko mu slape ako ma.

Užívateľov profilový obrázok
ZoranICS
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2423
Dátum registrácie: St 18. Jún, 2008, 18:51
Bydlisko: Kosice

Re: Bitcoin mining (informácie, problémy, skúsenosti...)

Príspevok od užívateľa ZoranICS » Ne 16. Feb, 2014, 21:13

S CWT platformou mam ToughPower 1200ku ktora sa teraz tvari ze sa jej nechce fungovat, ale nezistoval som kde je problem. Vzdala to ked som ju po dlhsom case vytiahol zo skrine na testovanie... Ja teraz bezim na OEM Seasonic 750RT - uvidime ako sa ta bude spravat pri 80+ %nej zatazi ktoru musi znasat 24/7 :)

Bamma_boy,

Voctors mozes vyhodit - pri scrypt miningu nemaju ziaden vyznam kedze sa nepouzivaju
lookup-gap mne vzdy robil problemy - sam ho nemam ani v jednom scripte a slape vsetko
gpu-memdiff je nepotrebne - pouziva sa na nastavenie pevnej vzdialenosti medzi gpu a mem clockom pri dynamickom nastavovani
GPU-vddc mozes vyhodit, cgminer nedokaze nastavit voltaz na 290ke a 1.25 by bolo aj tak ohromne vela! 1.09; 1.11 a 1.13 bezia karty ktore su u mna. Nastavit sa to da cez afterburner beta 17 a beta 18 - ak by si chcel ;)
dyninterval ma vyznam len ked NEnastavujes intenzitu manualne - mozes vyhodit

ovladace - co som testoval tak najlepsi pomer vykon/stabilita su 13.12 WHQL - app sdk mam sice 2.9 ale testol som 13.12 aj bez nainstalovaneho SDK a ziaden rozdiel. BETA 13.30 a 13.35 maju vyssi vykon ale stabilita ostala asi nejakemu programatorovi vo vrecku ;)

LordKJ
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7171
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
Bydlisko: Bratislava/Kežmarok
Kontaktovať užívateľa:

Re: Bitcoin mining (informácie, problémy, skúsenosti...)

Príspevok od užívateľa LordKJ » Ne 16. Feb, 2014, 21:17

3x 290
average 2698Kh/s, cgminer zapnuty 27.1 23:02
13.11 beta, debian

Mimochodom GB 280x, posielaju do okolia straaaaaaaaasne vela tepla, to co sala z 290tiek je skoro nic oproti tomu
[......]

Užívateľov profilový obrázok
Bamma_boy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 750
Dátum registrácie: St 05. Aug, 2009, 19:33
Bydlisko: Kysucké Nové Mesto
Kontaktovať užívateľa:

Re: Bitcoin mining (informácie, problémy, skúsenosti...)

Príspevok od užívateľa Bamma_boy » Ne 16. Feb, 2014, 22:23

ZoranICS napísal:Bamma_boy,

Voctors mozes vyhodit - pri scrypt miningu nemaju ziaden vyznam kedze sa nepouzivaju
lookup-gap mne vzdy robil problemy - sam ho nemam ani v jednom scripte a slape vsetko
gpu-memdiff je nepotrebne - pouziva sa na nastavenie pevnej vzdialenosti medzi gpu a mem clockom pri dynamickom nastavovani
GPU-vddc mozes vyhodit, cgminer nedokaze nastavit voltaz na 290ke a 1.25 by bolo aj tak ohromne vela! 1.09; 1.11 a 1.13 bezia karty ktore su u mna. Nastavit sa to da cez afterburner beta 17 a beta 18 - ak by si chcel ;)
dyninterval ma vyznam len ked NEnastavujes intenzitu manualne - mozes vyhodit

ovladace - co som testoval tak najlepsi pomer vykon/stabilita su 13.12 WHQL - app sdk mam sice 2.9 ale testol som 13.12 aj bez nainstalovaneho SDK a ziaden rozdiel. BETA 13.30 a 13.35 maju vyssi vykon ale stabilita ostala asi nejakemu programatorovi vo vrecku ;)
Ked nieco z toho vyhodim - este netusim ktore, tak nespusti cgminer.
Ale ak smiem vedieť, čo teda radíš k tomu problému čo mám? Viac RAM? Tak ako v článku vyššie? Vďaka.

Užívateľov profilový obrázok
ZoranICS
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2423
Dátum registrácie: St 18. Jún, 2008, 18:51
Bydlisko: Kosice

Re: Bitcoin mining (informácie, problémy, skúsenosti...)

Príspevok od užívateľa ZoranICS » Ne 16. Feb, 2014, 23:06

Nemam ako overit ci vyvratit teoriu s ramkou... ak mas 4GB tak skus... :)

Priamo v adresari cgminera mas scrypt readme - tam su zakladne veci popisane, co je na co a co to robi... samozrejme vsetko tam nie a na ten zvysok musis prist sam...

290ky mi papaju 325-345W zo steny a vsetky davaju cez 970khash. neviem kolko presne papaju 7970/280Xky ale zda sa mi ze vykon je neumerne nizsi...

LordKJ
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7171
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
Bydlisko: Bratislava/Kežmarok
Kontaktovať užívateľa:

Re: Bitcoin mining (informácie, problémy, skúsenosti...)

Príspevok od užívateľa LordKJ » Ne 16. Feb, 2014, 23:49

280x . 700-750kHs/250-280watt.

3x290 (915+915+875) -> cca 1050W
[......]

Užívateľov profilový obrázok
ZoranICS
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2423
Dátum registrácie: St 18. Jún, 2008, 18:51
Bydlisko: Kosice

Re: Bitcoin mining (informácie, problémy, skúsenosti...)

Príspevok od užívateľa ZoranICS » Po 17. Feb, 2014, 02:01

tak potom je to takmer to iste... ~2.8kh/W

co ma zarazilo je ze 290X (aspon teda ta jedna ktoru tu mam) mi dava menej kh ako hladka 290... nad 1040MHz na jadre zacne stracat vykon :? pri 1040/1500 ma 976kh. hladke 290ky tu mam dve a obe daju 1140/1500 a 995kh.

Inak sprava sa to velmi podobne tomu ako sa spravali 7870ky s povodnym BIOSom. nad ~1040MHz vykon klesal... S novym BIOSom skaluje az cez 1200MHz na jadre, ale to na vzduchu nedam dlhodobo :D velmi rozmyslam ci si na nu spravit blok alebo ju vymenit za dalsiu 290ku.

MegatronSK
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 97
Dátum registrácie: Št 26. Dec, 2013, 23:27

Re: Bitcoin mining (informácie, problémy, skúsenosti...)

Príspevok od užívateľa MegatronSK » Po 17. Feb, 2014, 13:28

ZoranISC: Prosim ta, posli cely tvoj config na tych 290, napr. na pastebin.com alebo podobne, lebo mam dojem, ze tu je to obcas obmedzene na nejake znaky... Uz som davno netazil "scrypt", tak chcem vyskusat, ze ci to aj mne pojde cez tych 900 v pohode..


Btw. prisiel mi prvy USB riser, ale este som to neskusal.. Mam na colnici dalsich 8 riserov, takze vyskusam az ked budem mat 4+ doma. Potom budem mat mozno nejake zvysne USB extednere na predaj.. Lebo mam dojem, ze mam este dalsie 4 objendnane.. Takze 3-5 na predaj, ale neviem presne o aky cas.. :-) Plus som este neskusal ci to vobec ide, ale hadam to pojde...

http://s16.postimg.org/53n8n7f78/2014_0 ... _12_20.jpg
Kalkulačka na nové kryptomeny (100+ sk/cz minerov): http://bit.ly/kryptomeny-2014

Užívateľov profilový obrázok
ZoranICS
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2423
Dátum registrácie: St 18. Jún, 2008, 18:51
Bydlisko: Kosice

Re: Bitcoin mining (informácie, problémy, skúsenosti...)

Príspevok od užívateľa ZoranICS » Po 17. Feb, 2014, 14:38

dolezite casti configu:

--thread concurrency 32767 aj pre 290 aj pre 290X
--w : s touto hodnotou sa musis hrat. moj miner bezi 972 pre 290ku a 472 pre 7870ku. Dolezite je ci mas len jednu kartu alebo viac, ci maju rovnaky vykon ci nie... hral som sa s tymito cislami dost dlho a moj momentalny odhad je ze to cislo ma byt v pomere k vykonu. s tymto nastavenim mam menej ako 2% rejectov a WU sa mi ustalilo na ~1380/m. Na druhom mineri co som skladal, kde su 2 290ky, z toho jedna je X a jedna 270Xka mam 980 pre 290X (976kh), 1056 pre 290 (995kh) a 480 pre 270X (435kh). O5, menej ako 2% rejectov a 2260WU/m. Oplati sa s tym hrat - zacinal som na 8+% rejectov a WU bolo PODSTATNE nizsie...

--gpu-engine 1136 (obe 290ky pri 1.13V) 1041 (290x pri 1.09V)
--gpu-memclock 1500
takty ale musis prisposobit svojim kartam... postupne dvihat a najst navyssi vykon. Viac neznamena automaticky vyssi vykon!!! cim viac pasikov tym viac adidas nefunguje :D

-I - ja bezim na vsetkych 290kach (aj X) 20. - treba sa s tym ale pohrat a najst stabilne nastavenie.

nic ine neovplyvnuje (aspon teda u mna) vykon.

Aby som to zhrnul... scrypt mining je tazko zavisly na vyladeni scriptu. mne trvalo 3 tyzdne kym som "pochopil" suvislosti a este stale ma nieco prekvapi :)

random padanie cgminera sposobovalo na mojom mineri to ze 290ka mala malo kakaa, teraz pri 1.13V sa to tvari stabilne a na druhom mineri som musel znizit intenzitu pre 270X na 19. zatial oba slapu :)

MegatronSK
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 97
Dátum registrácie: Št 26. Dec, 2013, 23:27

Re: Bitcoin mining (informácie, problémy, skúsenosti...)

Príspevok od užívateľa MegatronSK » Po 17. Feb, 2014, 16:32

Hmm, cudne to nastavenia... worksize som este nevidel u nikoho take, kazdy ma 512,256,128.. rejecty tusim zavisia od poolu, kde tazis, ci sa mylim? lebo vidim, ze na rovnakych hodnotach mam rozdielne rejecty podla poolu kde tazim... Ale zaroven som nikde nevidel ani taketo velke hodnoty khash na 290..

Kazdopadne gpu-engine mi nejde vysoko, pada driver potom.. mam Tri-x kartu... volty mi tiez nejde menit... Ale ako pozeram, dal som 1041 a 1500 a uz mi ide 925.. Islo okolo 900, takze super :-) Este vyskusat ako stabilne to bude... Karta sa viac hreje, takze keby bolo teplejsie, tak to bude kusok viac vadit. Celkovo musim vymenit a spravit rigy iba z 280 a iba 290... Lebo tieto 2 karty potrebuju rozdielne nastavenie gpu-threads...
Kalkulačka na nové kryptomeny (100+ sk/cz minerov): http://bit.ly/kryptomeny-2014

Užívateľov profilový obrázok
ZoranICS
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2423
Dátum registrácie: St 18. Jún, 2008, 18:51
Bydlisko: Kosice

Re: Bitcoin mining (informácie, problémy, skúsenosti...)

Príspevok od užívateľa ZoranICS » Po 17. Feb, 2014, 18:05

Ak vies zvysit gpu threads nad 1 a nepadne ti to tak mas nieco zle ;)

Ano, -w ma drviva vacsina ludi na 256. Aj ja som mal ;) a mal som 3x tolko rejectov a podstatne nizsie WU ;) je ti zbytocne mat 20Mhash ked krty nemaju co spracovavat a to co spracuju sa zahodi lebo to nestihli vcas.

Voltaz vies menit cez Afterburner beta 17 a 18. Tri-X je referencna karta so zmenenym chladicom takze voltaz sa bude menit uplne rovnako ;)

Ano, rejecty zavisia aj od poolu v ktorom minujes. na kazdy pool treba script ladit zvlast...

MegatronSK
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 97
Dátum registrácie: Št 26. Dec, 2013, 23:27

Re: Bitcoin mining (informácie, problémy, skúsenosti...)

Príspevok od užívateľa MegatronSK » Po 17. Feb, 2014, 21:22

Gpu-threads 2 je prednastavena hodnota cgmineru, ked dobre pamatam. Aspon v cgwatcher mi to tak kedysi davno hlasilo. Pri 2 viem spustit 290 spolu s 280... Ale TC na 290 musim znizit na 24500. Kazdopadne uz som dnes objednal dalsiu 290, tak to prehodim a budem mat 2 rigy. 2x290 a 4x280. Hned sa to bude nastavovat ovela lepsie vsetko, ked nebudem obmedzovany...

No jo dik za info.. Pozriem ten MSI afterburner. Ale v tej verzii co som narychlo stiahol bola voltaz bloknuta. Pozriem zajtra tie beta verzie, ktore odporucas.. Osobne som pouzival sapphire trixx, kedze vsetky karty mam od sapphire.
Kalkulačka na nové kryptomeny (100+ sk/cz minerov): http://bit.ly/kryptomeny-2014

Napísať odpoveď

Návrat na "Kryptomeny"