Ako na vyber grafickych kariet pre tazenie

Bitcoin, Litecoin atď.
Všetky informácie o kryptomenách nájdete sem
Kukiak
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 253
Dátum registrácie: Pi 28. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ako na vyber grafickych kariet pre tazenie

Príspevok od užívateľa Kukiak » Ne 18. Feb, 2018, 11:13

To by som si naozaj pozrel, to je fakt nerealne. Ak hej si clovek s najnizsou spotrebou tych kariet na internete.

Užívateľov profilový obrázok
Broslowski
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 11090
Dátum registrácie: Ut 24. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Topoľčany (27)

Re: Ako na vyber grafickych kariet pre tazenie

Príspevok od užívateľa Broslowski » Ne 18. Feb, 2018, 12:28

Tak som teda :) co uz aj horsie veci sa deju na svete. Karty su podvoltovane a podtaktovane, ta spotreba je uplne normalna vzhladom na nastavenie kartiet. Viem nastavit karty aj na 120W samozrejme ale naco? aby sa tocil rýchlejšie elektromer? Moj rig je zameraný na maximálnu efektivitu. Preto maju karty variabilný hashrate, pretoze kazda je nastavena tak, aby zrala 80W, a nie kazda to zvlada pri rovnakom nastaveni samozrejme :-) TO su tyzdne nastavovania kazdej jednej karty zvlášt nie stiahnutý daky bios z internetu :hysterical:

Kukiak
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 253
Dátum registrácie: Pi 28. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ako na vyber grafickych kariet pre tazenie

Príspevok od užívateľa Kukiak » Ne 18. Feb, 2018, 12:41

Preto by som si rad videl fotku zapojeneho meraca a rigu ze sa naozaj nieco take da dosiahnut. Driver ti bez problemov 80w ukaze, to je jasne.

Užívateľov profilový obrázok
Broslowski
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 11090
Dátum registrácie: Ut 24. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Topoľčany (27)

Re: Ako na vyber grafickych kariet pre tazenie

Príspevok od užívateľa Broslowski » Ne 18. Feb, 2018, 12:46

Dakujem, nie. Pokojne tomu never.

Kukiak
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 253
Dátum registrácie: Pi 28. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ako na vyber grafickych kariet pre tazenie

Príspevok od užívateľa Kukiak » Ne 18. Feb, 2018, 12:59

Sak jaky s tym mas problem? Spravil si nam tu navod, jak modovat biosy, taktovat, tak co nam nepovies aj toto? Ako nic v zlom, nechcem do teba rypat, ale jaky ti to robi problem jednou fotkou dokazat, ze si nevymyslas a este inspirovat ostatnych, ze sa nieco take da spravit?

Užívateľov profilový obrázok
Broslowski
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 11090
Dátum registrácie: Ut 24. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Topoľčany (27)

Re: Ako na vyber grafickych kariet pre tazenie

Príspevok od užívateľa Broslowski » Ne 18. Feb, 2018, 13:04

problem mam s tym taky ze rig je hotovy zapojeny a tazi bez prestavky uz niekolko tyzdnov/vlastne uz mesiacov. Dokazat tebe ze co tvrdim je pravda by ma stalo hrozne vela casu a energie. Len preto, aby som tebe dokazal, random cloveku z internetu nieco, na com mi nezalezi. Asi nevlastnis rig ak si nevies prestavit preco je to problem. Je brutalne extreme casovo narocne a riskantne robit akúkoľveko zmenu v zapojeni v rigu, ktory je stabilny jak hovado a fici bez problemu.

Nie som a nikdy som nebol povinny nikomu nic dokazovat ani raditm, kazdy ide za seba. Prepac ale nemienim sa zasa dostat do stavu, ked mi pride 30 ss denne. Konzultaciu rad poskytnem, ale zadarmo uz nie. Proste stacilo :) Neber to osobne toto by som napisal hocikomu pretoze tie SS ma uz dozrali. Nechcem sa hrat na namysleneho idiota ale tak to je. Dalsi rig budem riesit az v lete. Potom ked sa tomu budem znova venovat rad sa pocas procesu podelim s dalšími návodmi, skúsenostami. Ale momentálne riešim totálne iné veci čiže asi toľko k tomu.

Este doplnim ze su to 4GB karty az na jednu.

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4217
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: Ako na vyber grafickych kariet pre tazenie

Príspevok od užívateľa molnart » Ne 18. Feb, 2018, 13:06

podla mna to kludne moze byt. sice pre mna je to tiez scifi, kedze moja RX580 nedava ani 20 MH/s, ale zasa zerie okolo 115 W, takze s nejakym dobrym tweakingom a pri dobrom kuse mi to az take nerealne nepride.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6803
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: Ako na vyber grafickych kariet pre tazenie

Príspevok od užívateľa CageJ » Po 19. Feb, 2018, 10:13

Kukiak napísal:
Ne 18. Feb, 2018, 12:41
Preto by som si rad videl fotku zapojeneho meraca a rigu ze sa naozaj nieco take da dosiahnut. Driver ti bez problemov 80w ukaze, to je jasne.
je to kusova zalezitost, takze to mozne je.. hlavne, treba dropnut Vcore pre RAM i GPU

Užívateľov profilový obrázok
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4354
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Bydlisko: PD / NR Slovensko

Re: Ako na vyber grafickych kariet pre tazenie

Príspevok od užívateľa Odar » Po 19. Feb, 2018, 10:57

To je jedna vec a druha - nevidim dovod, aby si tu niekto nieco vymyslal a mal cosi dokazovat fotografiami. Nie sme v skolke.
..

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10547
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: Ako na vyber grafickych kariet pre tazenie

Príspevok od užívateľa quicky » Po 19. Feb, 2018, 11:00

ale ego honici cihaju vsade! na to netreba zabudat :D
King is back from VACation :D

Užívateľov profilový obrázok
Kimif123
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1213
Dátum registrácie: Pi 13. Máj, 2016, 15:35
Bydlisko: Nitra

Re: Ako na vyber grafickych kariet pre tazenie

Príspevok od užívateľa Kimif123 » Po 19. Feb, 2018, 12:25

Ďakujem Broslo za odpoveď, pýtal som sa preto, lebo som mal celkom dobrú ponuku na 2 RX570 ale dropol som to.

Máš skúsenosti aj s GTX1070? Prípadne niekto iný? Ja som cez víkend konečne zapojil "rig", ale je tam zatiaľ len jedna GTX1070. Chcel by som ich ale viac. Keď prídem domov z roboty, postnem svoje výsledky. Zatiaľ ťažím cez Nicehash Legacy.
CPU: Intel i5 9600k Cooler: Scythe Fuma MB: MSI Z370M Mortar RAM: Kingston 2x8 GB DDR4 3200 MHz CL16 HyperX Predator GPU: MSI Radeon RX 580 GAMING X 8G SSD: Samsung 970 EVO 500GB SSD NVMe + Crucial MX500 1TB HDD: Seagate Barracuda 7200.14 3TB PSU: Seasonic Focus Plus 650 Gold CASE: Fractal Design Define R4 Mouse: Logitech G403 Prodigy HS: Creative SB Z + HyperX Cloud I + Logitech X-530 Monitor: Dell P2414H OS: Win 10 64bit

Hexaris

Re: Ako na vyber grafickych kariet pre tazenie

Príspevok od užívateľa Hexaris » Po 19. Feb, 2018, 13:31

Tak skusim pozriet kolko zerie rx580 undervolt, mem 2150, core 1200 pri 30,5Mhs a dam vediet.

Užívateľov profilový obrázok
Broslowski
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 11090
Dátum registrácie: Ut 24. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Topoľčany (27)

Re: Ako na vyber grafickych kariet pre tazenie

Príspevok od užívateľa Broslowski » Po 19. Feb, 2018, 13:39

nchapem ako vam mozu ist tie pamate tak dobre taktovat na tych AMDckach. Ja som sa ani na jednej z 8 kariet nedostal nad 1900MHz. Mozno daco robim absolutne zle... any tips? Ci? lebo fakt vsade citam ze pamate na 2000+ a kokos mne pri 1900 a pri niektorych kartach uz pri 1850 vypne GPU driver :/

Užívateľov profilový obrázok
molari
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 38
Dátum registrácie: Ut 26. Dec, 2017, 12:50

Re: Ako na vyber grafickych kariet pre tazenie

Príspevok od užívateľa molari » Po 19. Feb, 2018, 14:25

asi to dost zavisi aj od modelu, ci ma pamate 7000MHz alebo 8000MHz
580ky s 8GB vacsinou mavaju pamate 8000MHz, tak tam to je povinnost

Užívateľov profilový obrázok
Broslowski
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 11090
Dátum registrácie: Ut 24. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Topoľčany (27)

Re: Ako na vyber grafickych kariet pre tazenie

Príspevok od užívateľa Broslowski » Po 19. Feb, 2018, 14:27

To by vela vysvetlovalo samozrejme ak je toto case. Mam jedu 570 8GB od Sapphire a tam je ten isty "problem" :cry: keby idem 30 MH/s kus hned by to bolo o inom :D

Napísať odpoveď

Návrat na "Kryptomeny"