Mining (pools, software, hardware)

Bitcoin, Litecoin atď.
Všetky informácie o kryptomenách nájdete sem
Užívateľov profilový obrázok
Broslowski
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 11090
Dátum registrácie: Ut 24. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Topoľčany (27)

Re: Mining (pools, software, hardware)

Príspevok od užívateľa Broslowski » Ne 31. Dec, 2017, 11:13

Otazka pre minerov: Nechavate masiny obcas aj vychladnut? (shutdown systemov na hodinku a pod). Z elektrikarskeho hladiska nevidim zmysel. Z ineho tam nejaky zmysel je? (samozrejme bavme sa ze karty sa neprehrievaju ani v prevadzke 24/7)

Užívateľov profilový obrázok
643
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1410
Dátum registrácie: Št 15. Nov, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava - Dubravka
Kontaktovať užívateľa:

Re: Mining (pools, software, hardware)

Príspevok od užívateľa 643 » Ne 31. Dec, 2017, 11:59

ja nie, tie 1080ti idu na 50C, nevidim na to dovod... jedine kedy maju pauzu je, ked sa hram s chladenim, alebo ako teraz, idem to prestavat :)

mp3turbo
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 6531
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: Spišská Nová Vec

Re: Mining (pools, software, hardware)

Príspevok od užívateľa mp3turbo » Ne 31. Dec, 2017, 12:01

nezda sa mi to moc uzitocne, skor by som povedal ze im to neprilis prospeje - zmena teplot zo ~70 stupnov naspat na 25 a potom znovu zážih...
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.

Užívateľov profilový obrázok
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4354
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Bydlisko: PD / NR Slovensko

Re: Mining (pools, software, hardware)

Príspevok od užívateľa Odar » Ne 31. Dec, 2017, 12:42

Broslo skus sa spytat niekde odbornikov na zivot a vesmir na akomkolvek hifi fore. Isto ti ich radami zdvihnu vykon minimalne o 1000 % :D
..

Užívateľov profilový obrázok
stiv
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6670
Dátum registrácie: Pi 16. Nov, 2012, 21:30
Bydlisko: Košice

Re: Mining (pools, software, hardware)

Príspevok od užívateľa stiv » Ne 31. Dec, 2017, 12:44

Broslowski napísal:
Ne 31. Dec, 2017, 11:13
Otazka pre minerov: Nechavate masiny obcas aj vychladnut? (shutdown systemov na hodinku)
Jasne. Raz za nejaky mesiac alebo ked vypnem miner.
Inac ak chces nechat vychladnut tak mozes otvorit vetracku alebo okno. Hned vsetko stichne.

Užívateľov profilový obrázok
Broslowski
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 11090
Dátum registrácie: Ut 24. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Topoľčany (27)

Re: Mining (pools, software, hardware)

Príspevok od užívateľa Broslowski » Ne 31. Dec, 2017, 14:05

To robim par krat denne pretoze masiny momentalne vykuria byt na 25 stupnov :D

Užívateľov profilový obrázok
643
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1410
Dátum registrácie: Št 15. Nov, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava - Dubravka
Kontaktovať užívateľa:

Re: Mining (pools, software, hardware)

Príspevok od užívateľa 643 » Ne 31. Dec, 2017, 15:14

nemate niekto skusenosti s miningom cez 4G LTE? je tam mozny fine tune vo Win, aby nezhadzovalo shares?

Užívateľov profilový obrázok
MaceKx
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2903
Dátum registrácie: So 26. Feb, 2011, 16:55
Bydlisko: Skalica

Re: Mining (pools, software, hardware)

Príspevok od užívateľa MaceKx » Po 01. Jan, 2018, 11:21

Pani prosim vas o radu, pozeral som na moju dosku MSI B350 PC Mate celkovo na cipset B350 a zistil som ze asi budem mat problem ked budem chcet pripojit dalsie GPU. Preto som sa rozhodol ze tuto dosku vymenim za MSI X370 Krait zapada mi do farebnej koncepcie ale to je vedlajsie :D

Ma viac PCIe slotov a predpokladam ze aj viac liniek. Ide mi o jednu vec rad by som do zostavy pridal dalsie dve karty este som sa nerozhodol ktore konkretne rozhodujem sa medzi 2xRX570 4BG, 2x1060 6GB s tym ze ostane 980Ti alebo ze vymenim aj 980Ti tu je v hre 2x1080 alebo pre zaciatok jedna 1080Ti a casom druha.

Druha vec ktoru riesim je zdroj momentalne mam 750W AX Corsair ktory uz ma svoje roky, ide bezproblemovo ticho ale pre bezpecnost a hlavne z nedostatku vykonu ho budem musiet vymenit. Bude stacit na taky setup R5 1600 + 980Ti + 2xRX570/2x1060 - 1000W ? Myslim si ze v pripade druhej cesty 2x1080 alebo Ti to vide.

Dolezita vec pri tomto vsetkom je myslienka ze mozem na PC pracovat aj ked 570/1060 budu tazit s tym ze budem vyuzivat 980Ti. Samozrejme pri kombinacii s 1080/Ti to uz nebude mozne. 1080/Ti by som bral z vodnym blokom, RX570/1060 budu na vzduchu toho sa osobne bojim ze to bude nezmyselne vypekat a bude to hlucne.

Dakujem za nazor postrehy a usmernenie.
CPU: AMD Ryzen R5 1600 3,2 GHz @ 4,00 GHz (1.4 V) CPU Cooler: Alphacool Eisbaer 360 + Alphacool 240 rad MBU: MSI B350 PC Mate RAM: G.Skill Flare X 2x8GB 2400MHz CL15 @ 3200 MHz CL19 (1,36V) GPU: MSI GTX 980 Ti Gaming Golden EDITION @ 1513/8000 MHz Alphacool Waterblock HDD: WD Caviar Black 2TB 64MB Cache SATA3 SSD: Samsung 960 EVO 250 GB PSU: Corsair AX750 - 80+ Gold Case: Fractal Design Meshify C Mouse: A4-Tech T70 Bloody Keyboad: Logitech LCD: LG Ultrawide 34UM68 34" 2560x1080 21:9 OS: Microsoft Windows 10 64-bit Mobile phones: Sony Xperia T od 2012 už 7 let :)
Notebook: Acer Aspire 5750G (i3-2330M 2,2 Ghz, nVidia GT520M @ 875MHz, 120GB SSD, 750GB, 8GB, 15,6" HD LED)

mp3turbo
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 6531
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: Spišská Nová Vec

Re: Mining (pools, software, hardware)

Príspevok od užívateľa mp3turbo » Po 01. Jan, 2018, 12:05

>> Ma viac PCIe slotov a predpokladam ze aj viac liniek

pocet liniek urcuje procesor, nie doska. Ked ma procesor 16 liniek, mozes mat na doske aj sest slotov 16x a desat slotov 4x, furt sa budu bit o uzke hrdlo - prepojenie na realnych 16 liniek procesora.

R5 1600 pretaktovana na 4GHz plus aj keby si mal vsetky styri karty (2xRX570 + 2x1060/1080) sa ani len na dohlad nepriblizis k 1000W.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.

Užívateľov profilový obrázok
Broslowski
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 11090
Dátum registrácie: Ut 24. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Topoľčany (27)

Re: Mining (pools, software, hardware)

Príspevok od užívateľa Broslowski » Po 01. Jan, 2018, 12:19

Ten 1kW zdroj je overkill - ale ak chces pokojne investuj, radsej sem, ako do dosky, procesora, ramiek a pod.. (proste tam existuje par overenych dosiek a tych sa treba drzat ak si nechces okusať prsty pri konfiguracii). Pre priklad uvediem 4xRX570 zvladne 620W zdroj (s tym ze na jeden PCIEX rozdvojeny 8 pin pichnes dve - bacha ale az po mode nech sa zmestime do 225W na vetvu). Ano blizime sa uz k hranici 550W, ale tak co uz :D Viac neporadim nikdy som neskladal hybridnu zostavu a uz vobec nie taku, na ktorej sa bude realne pracovat.

Užívateľov profilový obrázok
MaceKx
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2903
Dátum registrácie: So 26. Feb, 2011, 16:55
Bydlisko: Skalica

Re: Mining (pools, software, hardware)

Príspevok od užívateľa MaceKx » Po 01. Jan, 2018, 13:31

Ono sa jedna o 3D CAD vacsinu veci robi CPU da sa pracovat pri zapnutom miningu len pri velkych zostavach je to otrava. Rozmyslal som aj nad moznostou mat 2x1080 a k tomu nejaku lowend karticku ktoru podporuje program, mozno kebyze sa podari zohrat nejake zakladne quadro. Cize ten zdroj bude aj vela ok ale zasa 850 W bude asi tak tak.
CPU: AMD Ryzen R5 1600 3,2 GHz @ 4,00 GHz (1.4 V) CPU Cooler: Alphacool Eisbaer 360 + Alphacool 240 rad MBU: MSI B350 PC Mate RAM: G.Skill Flare X 2x8GB 2400MHz CL15 @ 3200 MHz CL19 (1,36V) GPU: MSI GTX 980 Ti Gaming Golden EDITION @ 1513/8000 MHz Alphacool Waterblock HDD: WD Caviar Black 2TB 64MB Cache SATA3 SSD: Samsung 960 EVO 250 GB PSU: Corsair AX750 - 80+ Gold Case: Fractal Design Meshify C Mouse: A4-Tech T70 Bloody Keyboad: Logitech LCD: LG Ultrawide 34UM68 34" 2560x1080 21:9 OS: Microsoft Windows 10 64-bit Mobile phones: Sony Xperia T od 2012 už 7 let :)
Notebook: Acer Aspire 5750G (i3-2330M 2,2 Ghz, nVidia GT520M @ 875MHz, 120GB SSD, 750GB, 8GB, 15,6" HD LED)

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6803
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: Mining (pools, software, hardware)

Príspevok od užívateľa CageJ » Po 01. Jan, 2018, 18:10

Chlapi potrebujem poradit..

Nicehash sa skratka jebe..

Jak pretaktujem karty, 3 maju mining BIOS, 4. nie. RX580 8GB + jedna 4GB verzia..

Ked pouzijem MSI AB, 4. pichnem, nemozem zrazu taktovat karty... Inak SKUNK mi robi cca 9,50€ na den ale vravim 4. este nema mining BIOS a ta ma co som testoval asi TOP mining hash. no len nemozem ich dat na 2250 MHz (pamate).... Nejaka rada? + ked zapnem aj CPU mining ta tk oebe

Pouzivam ten SKUNK.... Dagger nejde skoro vobec... spotreba okolo 600W

mp3turbo
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 6531
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: Spišská Nová Vec

Re: Mining (pools, software, hardware)

Príspevok od užívateľa mp3turbo » Po 01. Jan, 2018, 18:26

skus prerobit BIOS tak aby startovala karta uz na pretaktovanej frekvencii a podvoltovana (cize to bude jej default nastavenie) - tak ich nebude treba pretaktovat cez software. Vies kolko ti idu, nerobia chyby atd, cize uprava biosu bude velmi jednoducha.

Kukni Broslowu temu viewtopic.php?f=131&t=118126

Aby si mohol preflashovat bios stvrtej karty, zrejme budes musiet vyhodit existujuce tri von (kvoli PCI-Express zbernici a konkretnej implementacii BIOSu).

Otazka - pri CPU miningu tazis co a s akym vysledkom ? Vykonovym aj penaznym mesacne, ak to nie je velke tajomstvo. Tak ako mas v spojleri, behat 3570tku preklopenu na 4.6GHz ?
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6803
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: Mining (pools, software, hardware)

Príspevok od užívateľa CageJ » Po 01. Jan, 2018, 18:52

neeee.. 3570K uz nemam roky :D..odvtedy som presiel cez 6700K az po 5820K :D... nie nie G39 daco.. skrata DC Celeron a robi hovno 0,11C/den..

Akurat, ze neviem ten BIOS editnut.. Polaris sa edituje k hovnu.

Obrázok

Staci, ked to zmenim takto? Vie niekto ?! :)..

a pri jadra dam 1200 MHz a nastavim do vsetkych hodnot 65285 ?
Naposledy upravil/-a CageJ v Po 01. Jan, 2018, 19:01, upravené celkom 1 krát.

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6803
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: Mining (pools, software, hardware)

Príspevok od užívateľa CageJ » Po 01. Jan, 2018, 19:42

Tak si odpoviem teda:)...

Obrázok

Hodime frekvenciu 1200 - 1250 pri 65288.. teoreticky by slo zmenit aj tak, ze 1200MHz sa nastavi pri 65286,287 a 288 hodnotach.

RAMky nastavime na 300 / 1000 / 1500 pri 900mV... Pouzijeme ONE CLICK TIMING PATCH a flashneme.

4 × RX580, cca 72MHash SKUNK pri spotrebe AVG 450W!

Potom ak ide OC rucne cca 1600 - 1750 MHz.. pri tak agresivnom taktovani viac nepojde.

Napísať odpoveď

Návrat na "Kryptomeny"