Seagate Momentus XT 500GB - error

Všetko o pevných diskoch, solid-state diskoch, optických mechanikách, USB diskoch...
shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4392
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Seagate Momentus XT 500GB - error

Príspevok od užívateľa shajek » Pi 02. Mar, 2012, 14:44

Ahojte, kupil som novy disk Momentus XT 500gb (firm je sd28) a pise mi v smarte END to END error detection. Cital som o tom na seagate fore no nic som sa z toho nedozvedel ... Je to hrozna chyba ? Je to na RMA ? alebo je to nejaky false positivne zas. (momentalna hodnota je 3)
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

Užívateľov profilový obrázok
GABO
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 11029
Dátum registrácie: Ut 15. Júl, 2003, 08:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Re: Seagate Momentus XT 500GB - error

Príspevok od užívateľa GABO » Pi 02. Mar, 2012, 17:23

Niečo som našiel:

juhanuus, you are running into exactly the same problems as Panzer did, check posts starting from 108 in this thread:
http://forums.seagate.com/t5/Momentus-X ... adsheet/m-...

and mikele, in post 40 in this thread:
http://forums.seagate.com/t5/Momentus-X ... 8840#M3908

Please see a possible solution in post 118 here:
http://forums.seagate.com/t5/Momentus-X ... adsheet/m-...

Regarding The End-to-End errors (parameter B8 in SMART), wikipedia says:
"part of other vendors' IO Error Detection and Correction schemas, and it contains a count of parity errors which occur in the data path to the media via the drive's cache RAM"

If there were data corruptions with pre-SD26 firmwares on your drive, I'm sure that the parity errors would at one point appear... These End-to-End SMART errors are probably a good sign for file corruption (hence damaged parity checks) in firmwares SD24 and SD25.

It is thus of primary importance to perform a full zero-fill of the drive (with SD26 or SD28 already in place) and then again a force-flash to SD26 or SD28.[/b

Aký máš FW teraz v ňom?
PC1 Intel Core i7-4960X@4,8GHz . ASRock X79 Extreme 11 . 32GB Corsair Dominator 2133MHz DDR3 . Zotac GTX 1080Ti . Samsung 850 PRO 256GB . Samsung 840 1TB . SF Leadex 750W . AOC Q3279VWFD8 . Noctua
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4392
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: Seagate Momentus XT 500GB - error

Príspevok od užívateľa shajek » Pi 02. Mar, 2012, 23:26

ako je hore pisane SD28 od vyroby
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4392
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: Seagate Momentus XT 500GB - error

Príspevok od užívateľa shajek » St 21. Mar, 2012, 22:21

ide na RMA, pri otvarani WMP vyhodi BSOD. A svieti ten SMART ako svetla v Sitine
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4392
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: Seagate Momentus XT 500GB - error

Príspevok od užívateľa shajek » Št 29. Mar, 2012, 16:26

V piatok som dal na RMA, v stvrtok sa vratil novy kus. Zatial sa javi bez chyb.
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4392
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: Seagate Momentus XT 500GB - error

Príspevok od užívateľa shajek » So 31. Mar, 2012, 20:36

dnes zacala hlava tikat, a piskat HDD, nejde nabootovat .... super.. znova RMA .. uz tento sku*veny model nechem vidiet.. da sa nejako od predajcu vypytat nie novy kus ale peniaze / iny HDD ?
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7090
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Seagate Momentus XT 500GB - error

Príspevok od užívateľa shiro » Ne 01. Apr, 2012, 12:17

oficialne mas na toto narok po 3 rovnaych zavadach alebo 4 roznych. ale mozno sa dohdnete.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4392
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: Seagate Momentus XT 500GB - error

Príspevok od užívateľa shajek » Po 02. Apr, 2012, 21:17

No zatiaľ som poprosil pekne firmu nech poprosí o dopropis distribútora. Zatiaľ do vyzerá sľubne. Aký iný disk mam zobrať ? Aby bol dostatočne rýchly.
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4392
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: Seagate Momentus XT 500GB - error

Príspevok od užívateľa shajek » St 11. Apr, 2012, 22:14

Nedostal som dobropis :D Ale pobavila ma SMS : Mate vybavenu reklamaciu. Disk bol 3dni u nas testovany. Je OK...... A zatial je fakt OK. na 3ti pokus to ide :)
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

michalkoo10
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 190
Dátum registrácie: Ne 11. Sep, 2011, 13:28

Re: Seagate Momentus XT 500GB - error

Príspevok od užívateľa michalkoo10 » Po 27. Aug, 2012, 15:08

mam v plane kupit tento disk
http://www.alza.sk/seagate-momentus-xt- ... 181410.htm
mate s nim viaceri skusenosti ?? oplati sa ho zobrat, lebo co som cital vyssie tak nic moc, tak neviem
alebo radsej zobrat klasicky 7200 otackovy disk
http://www.alza.sk/western-digital-2-5- ... 215355.htm

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4392
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: Seagate Momentus XT 500GB - error

Príspevok od užívateľa shajek » St 29. Aug, 2012, 18:40

Podla toho do akeho NTB to ide, ten disk je dobry, rychly. Len funkcny kus som chytil az na 3ti raz :)
EDIT: ale kupil som ho o 20€ menej .... zdrazel asi
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

Napísať odpoveď

Návrat na "Pevné disky, SSD, úložný priestor a mechaniky"