Problem s SSD corsair force 3 120GB

Všetko o pevných diskoch, solid-state diskoch, optických mechanikách, USB diskoch...
->slavo<-
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 198
Dátum registrácie: Ne 07. Dec, 2008, 20:30
Bydlisko: Bratislava ,Petržalka

Problem s SSD corsair force 3 120GB

Príspevok od užívateľa ->slavo<- » So 12. Nov, 2011, 06:34

Ahojte potreboval by som poradit.kupil som si ssd Corsair Force 3 CSSD-F60GB3-BK zapojil som zo (som si isty ze spravne) na tuto dosku http://www.alza.sk/asus-p8p67-pro-d202981.htm do saty 3 radica 6gbit/s ale ssd mi nechce najst.respektive v spravca zariadeni je aj v biose ale nieje v spravcovi diskou ani v tento pocitac ho nezobrazi.neda sa naformatovat ani cez boot win7 cd je ho tam vidiet ale klik format akurat nejde,neda sa nan ani nainstalovat win ani ziadnym inym sposobom naformatovat.AHCI mod v biose mam povoleny-disablet .Cital som ze tieto disky mali problemi ale uba urcite serie a ja mam novu podla cisla na hdd http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=95688 Aktualizoval som aj fireware a vtedy zmyzol uz aj z spravca zariadeni a uz ho nevidno nikde.Sanforce radice mozu byt az tak zle? Naozaj si neviem rady.Prosim poradte dakujem

presunute | Mirdis
Spoiler: ukázať
:)CPU:AMD Phenom II X4 955 Black Edition (3.2GHz)+Coolink Corator DS:)MB:MSI 790FX-GD70:)RAM:G.Skill RAM 2x4096MB DDR3 1600 9-9-9-24+G.Skill RAM 2x2048MB DDR3 1333 7-7-7-21 Ripjaws Series:)VGA:GIGABYTE N670OC-2GD :)HDD:SAMSUNG 500GB SATA2 16MB HD501LJ 2x:)Zdroj:Fortron 600W+Noctua NF-P12-1300:)Sound:Creative 5+1 Inspire p5800 + Sennheiser Hd555:)OS:Windows Ultimate 64bit:)LCD:Samsung P2450 Full HD (24):)Case:CoolerMaster Centurion 5 II+140mm 1200rpm Front ,Noctua NF-S12B-FLX back:)

Užívateľov profilový obrázok
ujo Andydúla
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6698
Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava - Dlhé diely

Re: Problem s SSD corsair force 3 120GB

Príspevok od užívateľa ujo Andydúla » So 12. Nov, 2011, 07:51

Toto patrí do sekcie Pevné disky, nie do Nákupnej poradne.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 2500K @ 4,7 GHz @ 1.36v + Prolimatech Megahalems Rev.B + Thermal Grizzly Kryonaut + Noctua NF-F12 PWM MB: MSI P67A-GD55 VGA: EVGA GeForce GTX 980 4GB SC ACX2.0 + Prolimatech MK-26 + 2 x Noctua NF-A14 PWM + Gelid Solutions Extreme GC1 + RAM: Crucial 16GB DDR3 1600MHz CL8 Ballistix Tactical LP HDD: Samsung 256GB SSD + WDC WD1003FBYX-01Y7B0 1TB + Samsung EcoGreen F4 2TB DVD-RW: Samsung SH-S223F PSU: Superflower 550W Golden King - SF-550P14PE Mouse: Logitech G3 Display: Hewlet Packard HP w2408h Case: Antec 300 + Intake: 2 x Nexus D12SL-12@800 RPM / Outtake Nexus D12SL-12@800 RPM + Noctua NF-A15 PWM Sound: ASUS Xonar DX + Yamaha AX-892 + B&W 602s3 + B&W ASW CDM

Brandoo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5980
Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Banská Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Problem s SSD corsair force 3 120GB

Príspevok od užívateľa Brandoo » So 12. Nov, 2011, 12:51

Do ktoreho SATAIII slotu si ho dal ? do bielych alebo tmavo modrych ? V BIOSe sa daju tieto porty aj vypnut ... pozri ci mas v nastaveniach SATA radica vsetko povolene. Potom v BIOSe pozri ci ho vobec doska detekuje.

Windows ti ho neukaze pokial SSD nebude mat prideleny letter (pismeno) + vytvorenu particiu.

Ak este nebol naformatovany, tak to sprav cez daky nastroj napr. http://www.partitionwizard.com/download.html Home edition. Mal by ti ho najst ako disk bez particie a vytvor na nom novu s file systemom NTFS. Ak nemas na tom PC ziadny OS, tak existuju aj bootovatelne nastroje ... balik softu Hiren`s boot CD.
Spoiler: ukázať
Liquid cooled PC: MB: MSI Mpower Z77 CPU: Intel Core i7-2600K @ 4,5GHz + EK Supermancy CSQ Plexi+Nickel VGA: Gigabyte GTX780 + EK EK-FC Titan Clear Plexi+Nickel RAM: Kingston 2x 8GB DDR3 1600MHz SSD: Samsung 840 Pro 256GB HDD: WD Caviar Green 2TB EARS PSU: Seasonic X-560 Zvuková karta: Creative SoundBlaster Titanium HD USB CASE: Silverstone TJ07 Keyboard: SteelSeries 6G V2 Mouse: Logitech G5 Mousepad: SeelSeries QcK Diablo III Monitor: Samsung SyncMaster BX2440 OS: Microsoft Windows 10 Pro 64-bit

->slavo<-
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 198
Dátum registrácie: Ne 07. Dec, 2008, 20:30
Bydlisko: Bratislava ,Petržalka

Re: Problem s SSD corsair force 3 120GB

Príspevok od užívateľa ->slavo<- » So 12. Nov, 2011, 15:57

ujo Andydúla napísal:Toto patrí do sekcie Pevné disky, nie do Nákupnej poradne.
viem ze to patri do inej skupiny ale viem aj ze tu mi rychlejsie poradia,tak sa ospravedlnujem a po poradeni prispevok vymazem
Brandoo napísal:Do ktoreho SATAIII slotu si ho dal ? do bielych alebo tmavo modrych ? V BIOSe sa daju tieto porty aj vypnut ... pozri ci mas v nastaveniach SATA radica vsetko povolene. Potom v BIOSe pozri ci ho vobec doska detekuje.

Windows ti ho neukaze pokial SSD nebude mat prideleny letter (pismeno) + vytvorenu particiu.

Ak este nebol naformatovany, tak to sprav cez daky nastroj napr. http://www.partitionwizard.com/download.html Home edition. Mal by ti ho najst ako disk bez particie a vytvor na nom novu s file systemom NTFS. Ak nemas na tom PC ziadny OS, tak existuju aj bootovatelne nastroje ... balik softu Hiren`s boot CD.

No v biose ma vsetky sata porty (radice) povolene (disablet) vsetkych osem.disk je zapojeny v bielich kt. su primarne sata 3 6gbit/s .tmavo modre tam nema nic tie su na raid pokial viem ale aj ti su povolene.disk je jedine vidno v spravca zariadenie,ani spravca diskov ani bios ani boot cd win7 ten ssd nenajde.skusim to naformatovat podla navodu...dam vediet

vytvoril som na nom najvacsiu particiu aka sla na ntfs ostalo tam 8mb vysiet niekde ale to je asi jedno a ide to.
dakujem velmi pekne za radu 2dni som sa stym sra... a vdake tebe to ide este raz dakujem
Spoiler: ukázať
:)CPU:AMD Phenom II X4 955 Black Edition (3.2GHz)+Coolink Corator DS:)MB:MSI 790FX-GD70:)RAM:G.Skill RAM 2x4096MB DDR3 1600 9-9-9-24+G.Skill RAM 2x2048MB DDR3 1333 7-7-7-21 Ripjaws Series:)VGA:GIGABYTE N670OC-2GD :)HDD:SAMSUNG 500GB SATA2 16MB HD501LJ 2x:)Zdroj:Fortron 600W+Noctua NF-P12-1300:)Sound:Creative 5+1 Inspire p5800 + Sennheiser Hd555:)OS:Windows Ultimate 64bit:)LCD:Samsung P2450 Full HD (24):)Case:CoolerMaster Centurion 5 II+140mm 1200rpm Front ,Noctua NF-S12B-FLX back:)

Brandoo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5980
Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Banská Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Problem s SSD corsair force 3 120GB

Príspevok od užívateľa Brandoo » So 12. Nov, 2011, 17:10

Ano, 7-8MB ono nechava vzdy ... nieje to chyba.

Vzdy ked kupujes novy pevny disk alebo disk bez mechanickych casti (SSD), tak treba ho pripravit pred pouzivanim. Ak by bol vytvoreny uz novy oddiel, tak to by bol uz pouzivany.

Ak uz mas na nom nainstalovany OS, predpokladam, ze windows 7.
Skontroluj ci OS ma nakonfigurovany AHCI podla tohto navodu http://pretaktovanie.zoznam.sk/viewtopi ... 56&t=67262
Musi tam byt hodnota 0

Tiez by som ti doporucil premiestnit cely subor docasnych suborov (TEMP) a to tak, nastav ich ukladanie na iny pevny disk.

Postup je
Control panel > system and security > system > advanced system settings > zlozka advanced > environment variables > C:/TEMP a TMP editovat na "C" na pismeno ineho disku.

Tiez v dolnom okienku to iste, OK.

Dalej premiestnit stranovaci system na iny disk

Control panel > system and security > system > advanced system settings > zlozka advanced > okienko performance > settings > zlozka advanced > change > hore odskrtni Automatically manage a nizsie zakaz vsade okrem toho disku na ktory to chces dat.
Cize oznac disk (pismeno) a klikni na System managed size > Set. (ma to byt iba na jednom disku na ostatne no paging file).

A pre ostatne nastavenia mozes pouzit nastroj SSD Tweaker. Tam len stlacis Auto tweak settings a mas. Potom uz len restart PC.


Dovod preco sa toto vsetko robi je ten, aby sa na SSD nezapisovali v kuse data. "Pamatove bunky" v cipoch maju svoju zivotnost. Aby si predlzil zivot disku treba mu ulahcit zivot.
Spoiler: ukázať
Liquid cooled PC: MB: MSI Mpower Z77 CPU: Intel Core i7-2600K @ 4,5GHz + EK Supermancy CSQ Plexi+Nickel VGA: Gigabyte GTX780 + EK EK-FC Titan Clear Plexi+Nickel RAM: Kingston 2x 8GB DDR3 1600MHz SSD: Samsung 840 Pro 256GB HDD: WD Caviar Green 2TB EARS PSU: Seasonic X-560 Zvuková karta: Creative SoundBlaster Titanium HD USB CASE: Silverstone TJ07 Keyboard: SteelSeries 6G V2 Mouse: Logitech G5 Mousepad: SeelSeries QcK Diablo III Monitor: Samsung SyncMaster BX2440 OS: Microsoft Windows 10 Pro 64-bit

->slavo<-
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 198
Dátum registrácie: Ne 07. Dec, 2008, 20:30
Bydlisko: Bratislava ,Petržalka

Re: Problem s SSD corsair force 3 120GB

Príspevok od užívateľa ->slavo<- » So 12. Nov, 2011, 17:23

Brandoo napísal:...tu bola zbytocna citacia...

idem tam akurat davat wi7 na to ssd a potom si to skontrolujem a nastavim tak ako si mi poradil.dam vediet keby mi nieco robilo problem.dakujem
Spoiler: ukázať
:)CPU:AMD Phenom II X4 955 Black Edition (3.2GHz)+Coolink Corator DS:)MB:MSI 790FX-GD70:)RAM:G.Skill RAM 2x4096MB DDR3 1600 9-9-9-24+G.Skill RAM 2x2048MB DDR3 1333 7-7-7-21 Ripjaws Series:)VGA:GIGABYTE N670OC-2GD :)HDD:SAMSUNG 500GB SATA2 16MB HD501LJ 2x:)Zdroj:Fortron 600W+Noctua NF-P12-1300:)Sound:Creative 5+1 Inspire p5800 + Sennheiser Hd555:)OS:Windows Ultimate 64bit:)LCD:Samsung P2450 Full HD (24):)Case:CoolerMaster Centurion 5 II+140mm 1200rpm Front ,Noctua NF-S12B-FLX back:)

Užívateľov profilový obrázok
killswitch
Čarovný
Čarovný
Príspevky: 5730
Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: BA-Okolie
Kontaktovať užívateľa:

Re: Problem s SSD corsair force 3 120GB

Príspevok od užívateľa killswitch » So 12. Nov, 2011, 18:05

->slavo<- napísal:
ujo Andydúla napísal:Toto patrí do sekcie Pevné disky, nie do Nákupnej poradne.
viem ze to patri do inej skupiny ale viem aj ze tu mi rychlejsie poradia,tak sa ospravedlnujem a po poradeni prispevok vymazem
tak ked vies kam to patri, tak to tam nabuduce aj daj. toto nie je smetisko, ze si tu mozes robit co chces.

dalej by som ta rad upozornil na funkciu "upravit" prispevok. tie tvoje tri citacie sa daju dat aj do jedneho prispevku. a to nehovorim o tom, ze su absolutne zbytocne. no a ta posledna, to snad nemyslis vazne. naozaj bolo nutne citovat posledny prispevok cely, aby si odpovedal jednou vetou? toto nozaj nie je chliev, tak sa podla toho, prosim, spravaj. nabuduce ti to bez nejakeho upozornenie rovno locknem a zmazem.
Plne príležitostný moderátor.

->slavo<-
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 198
Dátum registrácie: Ne 07. Dec, 2008, 20:30
Bydlisko: Bratislava ,Petržalka

Re: Problem s SSD corsair force 3 120GB

Príspevok od užívateľa ->slavo<- » So 12. Nov, 2011, 21:10

Nainstaloval som na win7 na ten ssd vsetko super len stale ho nieje vidni v biose nemozem ho vobec priradit na prioritne bootovanie.ani ked pozrem radice v biose tak tak kde ma byt nieje. :(
Spoiler: ukázať
:)CPU:AMD Phenom II X4 955 Black Edition (3.2GHz)+Coolink Corator DS:)MB:MSI 790FX-GD70:)RAM:G.Skill RAM 2x4096MB DDR3 1600 9-9-9-24+G.Skill RAM 2x2048MB DDR3 1333 7-7-7-21 Ripjaws Series:)VGA:GIGABYTE N670OC-2GD :)HDD:SAMSUNG 500GB SATA2 16MB HD501LJ 2x:)Zdroj:Fortron 600W+Noctua NF-P12-1300:)Sound:Creative 5+1 Inspire p5800 + Sennheiser Hd555:)OS:Windows Ultimate 64bit:)LCD:Samsung P2450 Full HD (24):)Case:CoolerMaster Centurion 5 II+140mm 1200rpm Front ,Noctua NF-S12B-FLX back:)

Užívateľov profilový obrázok
glirpi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1340
Dátum registrácie: Ne 09. Máj, 2010, 03:36
Bydlisko: Handlova / okres PD

Re: Problem s SSD corsair force 3 120GB

Príspevok od užívateľa glirpi » Ne 13. Nov, 2011, 02:31

to bude asi tym, ze "(disablet)" neznamena povolene.. enabled je povolene..
I♥C64 0,97Mhz CPU, 64KB RAM, VIC-II GPU (320x200 multicolor / 16 farieb) a aka zabava..
Spoiler: ukázať
PC: CPU: INTEL Core i5-2500K @ 3,30Ghz (Default) / CPU-COOLER: Coolink Corator DS / MB: MSI Z77A-GD65 / RAM: CORSAIR VENGEANCE LP DDR3 CL 9-9-9-24 16GB/4x4 GB @ 1600 MHz (Default) / SSD: CORSAIR Neutron 120GB / DVD-RW: Samsung SH-S223B / PSU: Seasonic X-Series 560W / CASE: Corsair Air 540R Carbide Series / VGA: MSI GTX1060 6GB / SOUND: SOUND BLASTER X-Fi Titanium HD / SPEAKERS: LOGITECH Z-5500 Digital 5.1 / HEADPHONES: BEYERDYNAMIC DT 770 PRO (80 ohm) / LCD: DELL UltraSharp U2717D 27" / KEYBOARD: DELL Premier Wireless Keyboard / MOUSE: DELL KM717 / GAMEPAD: MICROSOFT Xbox 360 wireless controller / OS: MICROSOFT Windows 10 PRO 64Bit

Napísať odpoveď

Návrat na "Pevné disky, SSD, úložný priestor a mechaniky"