SSD Disky

Všetko o pevných diskoch, solid-state diskoch, optických mechanikách, USB diskoch...
Užívateľov profilový obrázok
ZoranICS
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2423
Dátum registrácie: St 18. Jún, 2008, 18:51
Bydlisko: Kosice

Re: SSD Disky

Príspevok od užívateľa ZoranICS » Po 11. Feb, 2013, 20:31

:hysterical:

Užívateľov profilový obrázok
zwARO
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3640
Dátum registrácie: So 13. Okt, 2007, 08:00
Bydlisko: BA

Re: SSD Disky

Príspevok od užívateľa zwARO » Po 11. Feb, 2013, 21:00

:D sak mi bolo divne, ze by musel byt rovno

ale neviem co znamena to "zarovnany"

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20977
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: SSD Disky

Príspevok od užívateľa dexterav » Po 11. Feb, 2013, 21:02

prečo sem proste nedáš ten screen z toho ASSSD
Spoiler: ukázať
Intel Core i9 9900kf@5,1GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, LG 38WK95C, Dell G5 7590 + 2060RTXT + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x ,Mate 20 Pro, HTPC ,ITX
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
zwARO
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3640
Dátum registrácie: So 13. Okt, 2007, 08:00
Bydlisko: BA

Re: SSD Disky

Príspevok od užívateľa zwARO » Po 11. Feb, 2013, 21:04

lebo este nemam cas ho spravit :)

edit : screen tu + vykon mojeho HDD v tej istej zostave
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.

Užívateľov profilový obrázok
Le_Frog
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1147
Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2010, 17:23
Bydlisko: Pezinok

Re: SSD Disky

Príspevok od užívateľa Le_Frog » Št 14. Feb, 2013, 07:21

Tu si stiahnes program Intel SSD Toolbox
http://downloadcenter.intel.com/Detail_ ... ldID=18455
nainstalujes a das ze "Optimize"
a to budes opakovat kazdy tyzden a mas zarovnane :)

Užívateľov profilový obrázok
Youki
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1580
Dátum registrácie: Ut 28. Okt, 2008, 11:09
Bydlisko: Trenčín
Kontaktovať užívateľa:

Re: SSD Disky

Príspevok od užívateľa Youki » Št 14. Feb, 2013, 09:15

Ale podla toho screenu ma disk zarovnany.
Spoiler: ukázať
CPU: Core i7-3930K @ 4700Mhz / 1.40V, MB: Gigabyte GA-X79-UD5, RAM: G.Skill RipjawsZ 4x2048MB DDR3 2133 9-11-10-28,VGA: 2 x Gigabyte 580 GTX SLI @ 855/1710/4200, HDD: Corsair SSD Force Series 240GB,2x WD Caviar Black 1TB SATA3,PSU: Enermax Revolution ERV950EWT,Audio: Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Champion Series,Keyboard: Logitech G19,Mouse: G9x + Razer Destructor,LCD: 30"HP ZR30w,Case: CM HAF X,OS: Microsoft Windows 7 Ultimate 64-bit

Užívateľov profilový obrázok
GASPi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2908
Dátum registrácie: Pi 01. Jún, 2007, 08:00
Bydlisko: Trnava/Hlohovec

Re: SSD Disky

Príspevok od užívateľa GASPi » Št 14. Feb, 2013, 09:21

Viete niekto blizsie specifikovat, co znamena "zarovnany" SSD? Pripadne kde na tom screen-e to vidno?
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-4670K (3,4GHz@???), CPU cooler: Cooler Master Hyper 212+ EVO, MB: ASUS Z87-A, GPU: MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING X, DDRAM: 2x4GB Kingston DDR3 1600MHz CL9 HyperX X2 Grey Series, SSD: CRUCIAL M4 256GB + SAMSUNG 850 EVO 500GB HDD: SAMSUNG HD501LJ 500GB SATA, DVD-RW: ASUS DRW-24B1ST, SOUND: ASUS Xonar Phoebus + Logitech Z-2300 + Sony MDR-1RBT, CASE: Fractal Design Define R5 Blackout, PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2, LCD: 32" AOC Q3279VWFD8
BattleTag
STEAM

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15508
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: SSD Disky

Príspevok od užívateľa faugusztin » Št 14. Feb, 2013, 09:43

1024k - OK

To znamena, ze particia zacina na 1MB od zaciatku disku, nie na 63. sektore. 1MB je delitelne 4kB, 63. sektor (tak vytvarali particie Windows pred Windows Vista) je o 1 sektor posunuty a teda zapis do 4kB bunky by znamenal zapis do dvojice buniek.

Užívateľov profilový obrázok
GASPi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2908
Dátum registrácie: Pi 01. Jún, 2007, 08:00
Bydlisko: Trnava/Hlohovec

Re: SSD Disky

Príspevok od užívateľa GASPi » Št 14. Feb, 2013, 09:55

Vdaka :good: .
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-4670K (3,4GHz@???), CPU cooler: Cooler Master Hyper 212+ EVO, MB: ASUS Z87-A, GPU: MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING X, DDRAM: 2x4GB Kingston DDR3 1600MHz CL9 HyperX X2 Grey Series, SSD: CRUCIAL M4 256GB + SAMSUNG 850 EVO 500GB HDD: SAMSUNG HD501LJ 500GB SATA, DVD-RW: ASUS DRW-24B1ST, SOUND: ASUS Xonar Phoebus + Logitech Z-2300 + Sony MDR-1RBT, CASE: Fractal Design Define R5 Blackout, PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2, LCD: 32" AOC Q3279VWFD8
BattleTag
STEAM

Užívateľov profilový obrázok
zwARO
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3640
Dátum registrácie: So 13. Okt, 2007, 08:00
Bydlisko: BA

Re: SSD Disky

Príspevok od užívateľa zwARO » Št 14. Feb, 2013, 16:04

zbehol som tie testika a vsetko OK,

teda ten disk je v poriadku, ale je pomaly lebo SATA2 + mala kapacita?

Užívateľov profilový obrázok
hulo92
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4698
Dátum registrácie: Pi 06. Feb, 2009, 19:50
Bydlisko: Sereď
Kontaktovať užívateľa:

Re: SSD Disky

Príspevok od užívateľa hulo92 » Št 14. Feb, 2013, 20:17

to zarovnanie, ked normalne na novucicky ssd hodim win, tak sa automaticky zarovna, ci nie je to pravidlo?

PC:
Spoiler: ukázať
CPU:Intel Core i9 9900k @ Noctua NH-D14 MBU: Gigabyte Z390 GAMING X RAM: Crucial Ballistix Tactical Tracer RGB 2x8GB DDR4-2666 GPU: EVGA Nvidia GTX 1080 Founders Edition HDD: System - Samsung 970 EVO 250GB M.2; Games - Samsung 860 EVO 1TB; Data, media - QNAP TS-231 with 2x WD Red 3000GB 64MB + WD Caviar Green 3000GB 64 MB Sound: Sound Card - Asus ROG Xonar Phoebus; Speakers - Logitech Z-5500 Digital 5.1 THX®-certified Speaker System; Headphones - Sennheiser HD 650; Earbuds - Sennheiser IE 8 PSU: Seasonic Focus Plus 650 Gold Semi-modular Case:Lian Li Lancool One Digital Keyboad: FUNC KB-460 Mouse: Zowie Gear FK2 Mousepad: Razer Destructor 2 LCD: Acer Predator Z271U OS: Microsoft Windows 10 Professional 64-bit Wi-fi router: Zyxel Armor Z1 Internet: 100/30 mbit optical Mobile phone: Samsung Galaxy Note 10+ 256GB + Samsung microSDXC 64GB Class 10 EVO @ LTE mobile internet

Užívateľov profilový obrázok
_Mato_
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2296
Dátum registrácie: Ut 21. Mar, 2006, 02:00
Bydlisko: Beckov

Re: SSD Disky

Príspevok od užívateľa _Mato_ » Št 14. Feb, 2013, 20:25

Win7 a 8 to robi automaticky. Nie som si vsak isty s Vistou (nepouzival som).
When I was a young man, I had liberty, but I did not see it. I had time, but I did not know it. And I had love, but I did not feel it.

Užívateľov profilový obrázok
hulo92
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4698
Dátum registrácie: Pi 06. Feb, 2009, 19:50
Bydlisko: Sereď
Kontaktovať užívateľa:

Re: SSD Disky

Príspevok od užívateľa hulo92 » Št 14. Feb, 2013, 21:11

a este sa chcem spytat na ahci, zajtra si totizto idem pre moj prvy crucial m4, tak sa radsej opytam. na mojej doske v popise, hodim disk s samostatne na dosku a hodim ahci v biose. bude fungovat automaticky, nebudem musiet nic riesit? a po installe winu hodit zistit a nahodit najnovsi firmware, nic nepokazim?

PC:
Spoiler: ukázať
CPU:Intel Core i9 9900k @ Noctua NH-D14 MBU: Gigabyte Z390 GAMING X RAM: Crucial Ballistix Tactical Tracer RGB 2x8GB DDR4-2666 GPU: EVGA Nvidia GTX 1080 Founders Edition HDD: System - Samsung 970 EVO 250GB M.2; Games - Samsung 860 EVO 1TB; Data, media - QNAP TS-231 with 2x WD Red 3000GB 64MB + WD Caviar Green 3000GB 64 MB Sound: Sound Card - Asus ROG Xonar Phoebus; Speakers - Logitech Z-5500 Digital 5.1 THX®-certified Speaker System; Headphones - Sennheiser HD 650; Earbuds - Sennheiser IE 8 PSU: Seasonic Focus Plus 650 Gold Semi-modular Case:Lian Li Lancool One Digital Keyboad: FUNC KB-460 Mouse: Zowie Gear FK2 Mousepad: Razer Destructor 2 LCD: Acer Predator Z271U OS: Microsoft Windows 10 Professional 64-bit Wi-fi router: Zyxel Armor Z1 Internet: 100/30 mbit optical Mobile phone: Samsung Galaxy Note 10+ 256GB + Samsung microSDXC 64GB Class 10 EVO @ LTE mobile internet

Užívateľov profilový obrázok
Eddward
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2085
Dátum registrácie: Pi 07. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice-okolie

Re: SSD Disky

Príspevok od užívateľa Eddward » Pi 15. Feb, 2013, 22:20

nie nic, ja som ani ahci nenastavoval, automaticky mi to nastavila doska.... nainstalujes win, pripadne staci aj obraz disku z HDD, pokial nemas tu particiu väcsiu ako SSD, a hotovo :)
ja mam inak FW povodny 0309 a som spokojny, za rok ani jediny problem, novsie nechcem
Core i7 8700K @ 4.8 Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI RTX 2080 GAMING X TRIO | Crucial MX500 2TB SSD
Samsung 970 EVO 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W10 x64 Pro v1809 | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20977
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: SSD Disky

Príspevok od užívateľa dexterav » Pi 15. Feb, 2013, 22:50

na to AHCI bacha , nie vždy to má doska ako default
ale nie je to zase až taký problém dá sa to zmeniť aj po inštalácii
mno ak prekročíš 5000h potrebovať ho asi budeš
Spoiler: ukázať
Intel Core i9 9900kf@5,1GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, LG 38WK95C, Dell G5 7590 + 2060RTXT + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x ,Mate 20 Pro, HTPC ,ITX
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Zamknuté

Návrat na "Pevné disky, SSD, úložný priestor a mechaniky"