nejde zapnut pc

Všetko o pevných diskoch, solid-state diskoch, optických mechanikách, USB diskoch...
Užívateľov profilový obrázok
morik
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 6
Dátum registrácie: Št 19. Júl, 2007, 08:00

nejde zapnut pc

Príspevok od užívateľa morik » St 01. Aug, 2007, 16:10

prosim poradte mi niekto... Mam problem s pc, pri zapnuti pc sa zacne nacitavat windows ale len priblizne polovicu casu a potom sa sam restartuje a spravi to znovu. Niekedy sa ani nezacne nacitavat windows ale hned vyskoci hlaska (problem pri citani disku, stlacte ctrl+alt+del) ale po restarte to znovu naskoci. Mal som ho uz 3 krat v servise ale vzdy to zacne robit... uz fakt neviem co s tim

uz som skusal instalovat windows asi 6 krat, formatovat cely disk, aj resetnut Bios a stale to robi

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9297
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Príspevok od užívateľa Toman » St 01. Aug, 2007, 16:18

treba viac informacii
- co je to za PC
- co robili v servise
- atd...
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

Užívateľov profilový obrázok
morik
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 6
Dátum registrácie: Št 19. Júl, 2007, 08:00

Príspevok od užívateľa morik » St 01. Aug, 2007, 17:15

Posielam info o pc, a v servise 2 krat skontrolovali disk dakym programom a potom ho sformatovali a naposledy ho len kontrolovali a zevraj je dobry, ale vzdy iba chvilu isiel a potom to zase zacal robit. ak este treba dake info tak poslem...

Zostava ma asi 2 roky,isiel rok a pol bez problemov a pred polrokom sa objavili tieto problemy

Pocitac:
Operacni system Microsoft Windows XP Professional
Service Pack OS Service Pack 2
DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)

Zakladni deska:
CPU typ AMD Sempron, 1400 MHz (7 x 200)
Nazev zakladni desky Asus K8V-X (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio, Gigabit LAN)
cipova sada zakladni desky VIA VT8383 Apollo K8T800, AMD Hammer
Pracovni pamìt 512 MB (PC3200 DDR SDRAM)
BIOS Typ AMI (10/14/05)
Komunikacni porty (COM a LPT) Komunikacni port (COM1)
Komunikacni porty (COM a LPT) Port ECP tiskarny (LPT1)

Zobrazeni:
Graficka karta RADEON 9550 Secondary (128 MB)
Graficka karta RADEON 9550 (128 MB)
3D-akcelerator ATI Radeon 9550 (RV350)
Monitor ImageQuest Q770 [17" CRT] (151020050307)

Multimedia:
Zvukova karta VIA AC'97 Enhanced Audio Controller

Nosice dat:
Ovladac IDE VIA Bus Master IDE Controller - 0571
Ovladac SCSI/RAID VIA SATA RAID Controller
Pruzny disk Disketova jednotka
Pevny disk HDS728080PLAT20 (80 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133)
Opticka mechanika HL-DT-ST DVDRAM GSA-4165B
SMART-status pevneho disku OK

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9297
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Príspevok od užívateľa Toman » St 01. Aug, 2007, 17:32

- je v zaruke?
- je zablombovany?
- u koho si to kupil?

- ak je v zaruke tak by som to riesil zase cez servis, spomenut im ze ak je to 3x po sebe ta ista zavata ze by si chcel peniaze spet... (dakedy to zabera) - urobit s toho skratka problem niekoho ineho.

- si si isty ze si ten windows neposkodil sam? nejaky inim softwerom (addware, vyrus a pod?)

T
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

Užívateľov profilový obrázok
morik
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 6
Dátum registrácie: Št 19. Júl, 2007, 08:00

Príspevok od užívateľa morik » St 01. Aug, 2007, 18:48

-v zaruke este je
-nieje zaplombovany
-kupeny original v predajni kde mi robili aj servis nanho, ked som bol posledny krat v servise hovoril som ze je to treti krat ta ista chyba, ze by mali vymenit disk, lenze povedali ze disk je v poriadku.
-windows som si sam nepokazil lebo raz mi to spravilo hned po nainstalovani windowsu a predtim som sformatoval disk. takze ked to spravi tak musi byt chyba v hardwari,nie?

escaton
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 680
Dátum registrácie: Po 29. Jan, 2007, 08:00

Príspevok od užívateľa escaton » St 01. Aug, 2007, 19:03

Ak je v zaruke, jednoznacne to ries cez servis - tu nie je o com.

Pre istotu skus nahodit nejaky iny win /mozno blba instalacia/, porp. nejaky linux, ci vobec pojde.

Ak nie - servis.

Užívateľov profilový obrázok
skill3r
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1140
Dátum registrácie: Ut 20. Dec, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa skill3r » Pi 03. Aug, 2007, 12:35

Toto je zaujimavy problem.Raz som sa tusim s takym niecim stretol aj u kamarata.A ak sa dobre pametam vyriesilo sa to vymenou zdroja.
Spoiler: ukázať
Intel Core I7-9700K chladený pomocou GELID Solutions Tranquillo 3//ASUS TUF Z370-PLUS GAMING//2x 8GB DDR4 2800Mhz CL14 Kingstone HyperX Savage//Lenovo 256GB M2 PCIe + Western Digital Black 2000GB 7200RPM 64MB SATA III//DVD-RW LG//GIGABYTE GeForce RTX 2070 Gaming OC 8GB//Corsair RM750X//Creative Sound Blaster Recon3D@Creative Inspire 5.1 5100////SAMSUNG S27C750

Attilka
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2248
Dátum registrácie: Ut 21. Sep, 2004, 14:00
Bydlisko: Komárno

Príspevok od užívateľa Attilka » So 04. Aug, 2007, 19:53

To iste som uz riesil aj Ja,a to iste ako skill3r=PSU
NB_1 OMEN by HP 17-an111nc Shadow Black
NB_2 Acer Aspire ES1-512-C2WN
MT Samsung Galaxy S9+

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7285
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa shiro » So 04. Aug, 2007, 21:40

Jajaj ludia, to tuna nik nevie o tom, ze windows je default nastaveny na automaticky restart v pripade chyby? Jemu to kvicka do BSOD pri starte, co moze byt nasledok vadnej RAM, nielen zdroja. Po reinstale systemu odporucam nechart na noc bezat memtest ci neni v prdeli ramka. Ak je vadna, tak moze opakovane rozosierat system, lebo dochadza pri jej pouzivani ku korupcii dat, a system si potom takto zblbnute data ulozi na hdd, a odtial ich nevie nacitat ak sa jedna o subory potrebne pre jeho spustenie.

Užívateľov profilový obrázok
skill3r
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1140
Dátum registrácie: Ut 20. Dec, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa skill3r » Ne 05. Aug, 2007, 03:53

Aj to je moznost tie ramky.treba poskusat u kamarata nejake jeho suciastky "funkcne" co budu aj tebe pasovat :-P
Spoiler: ukázať
Intel Core I7-9700K chladený pomocou GELID Solutions Tranquillo 3//ASUS TUF Z370-PLUS GAMING//2x 8GB DDR4 2800Mhz CL14 Kingstone HyperX Savage//Lenovo 256GB M2 PCIe + Western Digital Black 2000GB 7200RPM 64MB SATA III//DVD-RW LG//GIGABYTE GeForce RTX 2070 Gaming OC 8GB//Corsair RM750X//Creative Sound Blaster Recon3D@Creative Inspire 5.1 5100////SAMSUNG S27C750

Užívateľov profilový obrázok
morik
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 6
Dátum registrácie: Št 19. Júl, 2007, 08:00

Príspevok od užívateľa morik » Ut 07. Aug, 2007, 17:11

no RAM-ku a disk by sa dalo vymenit a odskusat ale co zo zdrojom,ako vyskusam zdroj? a existuju aj dake programi na testovanie?

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7285
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa shiro » Ut 07. Aug, 2007, 17:57

Odskusas ho tak, ze tam svacnes druhy, ci to pojde s nim.

Užívateľov profilový obrázok
luky_02
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 8
Dátum registrácie: Ut 15. Jan, 2008, 14:00

Príspevok od užívateľa luky_02 » Ne 27. Jan, 2008, 01:15

ako si to nakoniec vyriesil ??... mam podobny problem

Užívateľov profilový obrázok
mischo26
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 10
Dátum registrácie: St 19. Sep, 2007, 08:00

Príspevok od užívateľa mischo26 » Ne 27. Jan, 2008, 13:03

Ja som mal ten isty problem a vyriesil som ho tsk ze som vybral starsiu ramku.Predtym som mal tam 1x 512 Mb 400 Mhz a dokupil som k nej 1Gb tiez 400 Mhz ale islo to asi tyzden a pak prisli problemy tak som vyhodil 512 a ide v pohode na 1gb. Zatial iadne problemy niesu. Hej a problem vlastne zacal ze vypli elektrinu akurat ked nabohoval win takze asi tak.

Napísať odpoveď

Návrat na "Pevné disky, SSD, úložný priestor a mechaniky"