problem hdd z playstationa

Všetko o pevných diskoch, solid-state diskoch, optických mechanikách, USB diskoch...
shadowsvk
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 5
Dátum registrácie: So 05. Máj, 2018, 23:08

problem hdd z playstationa

Príspevok od užívateľa shadowsvk » So 05. Máj, 2018, 23:19

ahojte mam problem vybral som hdd z ps3 playko som nemal zapnute cize som nemal otestovany stav kedze som nebol prvy majtel

kazdopadne po vybrati hdd som ho dal do ramceka axagon (ktory je otestovany a pouzivam na nom hdd samsung 1000gb) hdd je hitachi 500gb z5k500-500 hts545050a7e380 sata

ked ho zapojim do pc nijak mi ho neukazuje a v zariadenich mi neukazuje ani ramcek... skusal som aj ist do spracou suborou otvoril som cmd a tam diskpart a tam list volume a tam tak isto neukazuje disk...

nepride mi zeby nefungoval hucat huci a citim ze sa toci... ked je dlchsie zabnuty je aj teply.... v tom je podla vas problem... data ma nezaujimaju... chce ho naformatovat a mat ako externy k ps4

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 6607
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: problem hdd z playstationa

Príspevok od užívateľa shiro » Ne 06. Máj, 2018, 10:39

over si, aky prud disk potrebuje. je to na nom napisane. ak je tam viac ako 500mA (0.5A), potrebujes SUB rozdvojkovy kabel, aby si tomu dodal dodatocne napajanie. Pretoze USB2.0 rozhranie tolko neposkytne. Ak by si pouzil USB3.0, tak ten to da, akurat by si musel mat aj usb 3.0 ramcek.

ak nezaberie vyssie uvedene, skus iny ramcek. ten ti tiez detekovat musi, ako nejake zariadenie, pretoze je to sata-usb prevodnik.
ze daco vrci a hreje sa, nic neznamena. Iba to, ze tam ide nejaky prud. No nemusi to vobec korektne fungovat.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

hubula
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 36
Dátum registrácie: Pi 10. Okt, 2014, 10:14

Re: problem hdd z playstationa

Príspevok od užívateľa hubula » Ne 06. Máj, 2018, 13:09

Suborovy system na PS3 je kryptovany, takze neviem co od toho ocakavas.

shadowsvk
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 5
Dátum registrácie: So 05. Máj, 2018, 23:08

Re: problem hdd z playstationa

Príspevok od užívateľa shadowsvk » Ne 06. Máj, 2018, 19:16

Ten samsungovy co mi ide bez problemou ma 0.85a a bol vybrany z ntb.....ten co nejde ma 0.7a cize by mal ist.....

A hubula mal som iny hdd z inej verzie super slim a ten mi isiel v pohode len som ho formatoval ties strajkoval sle videl som ho vedel som ho preformatovat


Co s nim mam robit? Skuste poradit ci som daco nerobil zle

4040
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 825
Dátum registrácie: Št 30. Okt, 2014, 23:27

Re: problem hdd z playstationa

Príspevok od užívateľa 4040 » Ne 06. Máj, 2018, 19:29

Pripoj ho priamo k PC cez Sata kábel.

shadowsvk
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 5
Dátum registrácie: So 05. Máj, 2018, 23:08

Re: problem hdd z playstationa

Príspevok od užívateľa shadowsvk » Ne 06. Máj, 2018, 19:35

Nemam pc len ntb to som len obrazne pisal pc xD

4040
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 825
Dátum registrácie: Št 30. Okt, 2014, 23:27

Re: problem hdd z playstationa

Príspevok od užívateľa 4040 » Ne 06. Máj, 2018, 20:53

Ale určite máš niekoho s PC aby si otestoval funkčnosť disku.

shadowsvk
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 5
Dátum registrácie: So 05. Máj, 2018, 23:08

Re: problem hdd z playstationa

Príspevok od užívateľa shadowsvk » Ne 06. Máj, 2018, 22:04

No ok ak aj by som mal co dalej?

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 6607
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: problem hdd z playstationa

Príspevok od užívateľa shiro » Po 07. Máj, 2018, 08:10

to, co bolo napisane vyssie - otestovat disk programom od jeho vyrobcu.
ak tam mas usb 2.0 porty, tak hocico viac ako 0,5A ti to nepotiahne, musis mat ten rozdvojkovy kablik (do Ypsilon) aby si vedel disku zabezpecit dodatocne napajanie z druheho usb portu.

Ak mas usb3.0, tak nieje problem, ten dokaze dodat 0.9A
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

shadowsvk
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 5
Dátum registrácie: So 05. Máj, 2018, 23:08

Re: problem hdd z playstationa

Príspevok od užívateľa shadowsvk » Ut 08. Máj, 2018, 20:36

chapem ta ale nesedi mi to cez ten isty ramcek pouzivam veksi hdd ktory ma veksie poziadavky jak som hore pisal a ide bez problemou ... a tento slabsi blbne ... nesedi mi to dajak :D.... ale vdaka za rady

4040
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 825
Dátum registrácie: Št 30. Okt, 2014, 23:27

Re: problem hdd z playstationa

Príspevok od užívateľa 4040 » Ut 08. Máj, 2018, 21:04

Ak ho pripojíš k nejakému PC priamo na dosku cez Sata kábel, napájanie na zdroj , tak ho budeš vidieť.Používam dokovaciu stanicu.Nemá problém s diskami ale ak pripojím SSD Samsung , tak ho ani nezobrazí.To isté môže robiť ten rámček.

Napísať odpoveď

Návrat na "Pevné disky, SSD, úložný priestor a mechaniky"