SSD m.2 disk

Všetko o pevných diskoch, solid-state diskoch, optických mechanikách, USB diskoch...
satanicek666
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 459
Dátum registrácie: Ut 18. Mar, 2014, 12:47
Bydlisko: Michalovce

Re: SSD m.2 disk

Príspevok od užívateľa satanicek666 » St 31. Jan, 2018, 01:30

Samozrejme 960 treba na neho kupit aj chladič???

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20658
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: SSD m.2 disk

Príspevok od užívateľa dexterav » St 31. Jan, 2018, 01:32

v podste nie ak ho budeš mať aspoň na trochu rozumnom mieste a na chladenie bežné stačí na to prilepiť pár chladičov na ram v cene tak 5e :D
alebo aj nič ak ho nemieniš uzapisovať k smrti
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Dell G5 7590 + 2060RTXT + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x ,Mate 20 Pro, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6147
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice

Re: SSD m.2 disk

Príspevok od užívateľa Leon » St 31. Jan, 2018, 02:19

Office, chrome a tak fakt nebude otvarat 8 ani 10 sekund ani so SATA SSD ...
.

Užívateľov profilový obrázok
Pavoluhliarik
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 105
Dátum registrácie: Ne 23. Nov, 2008, 19:34
Bydlisko: Divinka

Re: SSD m.2 disk

Príspevok od užívateľa Pavoluhliarik » Št 09. Aug, 2018, 18:56

Dokúpil som si k 960 aj 970 . 970 používam ako systémový 960 soft.Doska v popisku . Bios nastavený dobre tam nevidím problém. Keď zapnem pc tak mi klasicky nabotuje bez problémov .Pride k prihlasovacej obrazovky tam to už mám iné ako som to mal pred tým ako som nahodil 970 pred tým som tam mal adata su 800 m.2 ssd sata disk. Vratim sa k tej obrazovke- na tej obrazovke mi už ukazuje iconu siete s červeným krížikom ako keby tam nebol driver predtým to tak nebolo keď sa dam heslo do Windows nahodí mi Windows a všetko je v poriadku čiže icona siete ide normálne bez žiadnych krížikov . Čo s tým môže byť nebyje sa to s niečim ?
Spoiler: ukázať
CPU-i9 9900K ,Cooling-Be quiet 280 ,Mainboard-Asus Maximus XI Hero ,Pamäť-kingston hyperx predator ddr4 3000 32Gb ,Grafika-Asus strix 2080ti oc 11gb ,Zdroj-Corsair HX1200W ,HDD-M.2 Samsun 960 pro 500gb ,M.2 Samsung 970 evo 250 gb ,Monitor-27" Philips 278E8QJAB ,Skriň- Evga DG 84 ,Mobil-IPhone 7

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20658
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: SSD m.2 disk

Príspevok od užívateľa dexterav » Št 09. Aug, 2018, 19:21

si napodiv pozri v manuále :D
alebo na stránke výrobcu čo sa kde ako vypína ked nahodíš 2xnvme, lebo skoro isto sa niečo sharuje medzi sebou
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Dell G5 7590 + 2060RTXT + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x ,Mate 20 Pro, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7092
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: SSD m.2 disk

Príspevok od užívateľa shiro » Pi 10. Aug, 2018, 07:59

aj keby sa linky sharovali, tak so sietovkou to urcute nebude. :-)
kazdy vyrobca to ma tak, ze to vypne nejake SATA porty.

K tomu nastaveniu bootovania...cize normalne dnesne dosky 2xx, 3xx intel chipsety vidia M2 PCIe SSD ako normalne bootovacie zariadenie v biose?
Posledne som sa s tym hral este davno vo dobach 9x chipsetov, kde toto vobec nebolo bezne.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
Pavoluhliarik
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 105
Dátum registrácie: Ne 23. Nov, 2008, 19:34
Bydlisko: Divinka

Re: SSD m.2 disk

Príspevok od užívateľa Pavoluhliarik » So 11. Aug, 2018, 06:35

Vyriešené v biose nastavené csm na disable a preinštalovaný Windows .
Spoiler: ukázať
CPU-i9 9900K ,Cooling-Be quiet 280 ,Mainboard-Asus Maximus XI Hero ,Pamäť-kingston hyperx predator ddr4 3000 32Gb ,Grafika-Asus strix 2080ti oc 11gb ,Zdroj-Corsair HX1200W ,HDD-M.2 Samsun 960 pro 500gb ,M.2 Samsung 970 evo 250 gb ,Monitor-27" Philips 278E8QJAB ,Skriň- Evga DG 84 ,Mobil-IPhone 7

Užívateľov profilový obrázok
Pavoluhliarik
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 105
Dátum registrácie: Ne 23. Nov, 2008, 19:34
Bydlisko: Divinka

Re: SSD m.2 disk

Príspevok od užívateľa Pavoluhliarik » Št 13. Sep, 2018, 16:06

Chlapi nechcem zakladať nové vlákno. Mám dva M.2 disky ssd nvme samsungy. Otázka znie či musi byť v biose CSM na disabled alebo enable ďík
Spoiler: ukázať
CPU-i9 9900K ,Cooling-Be quiet 280 ,Mainboard-Asus Maximus XI Hero ,Pamäť-kingston hyperx predator ddr4 3000 32Gb ,Grafika-Asus strix 2080ti oc 11gb ,Zdroj-Corsair HX1200W ,HDD-M.2 Samsun 960 pro 500gb ,M.2 Samsung 970 evo 250 gb ,Monitor-27" Philips 278E8QJAB ,Skriň- Evga DG 84 ,Mobil-IPhone 7

Užívateľov profilový obrázok
Pavoluhliarik
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 105
Dátum registrácie: Ne 23. Nov, 2008, 19:34
Bydlisko: Divinka

Re: SSD m.2 disk

Príspevok od užívateľa Pavoluhliarik » So 26. Okt, 2019, 19:34

Chlapi chcem si dokúpiť tento disk HP SSD EX950 1TB / Interní / M.2 / PCIe Gen 3 x 4 NVMe 1.3 / 3D TLC 5MS23AA#ABB není v QVL liste od dosky pôjde to ?
Spoiler: ukázať
CPU-i9 9900K ,Cooling-Be quiet 280 ,Mainboard-Asus Maximus XI Hero ,Pamäť-kingston hyperx predator ddr4 3000 32Gb ,Grafika-Asus strix 2080ti oc 11gb ,Zdroj-Corsair HX1200W ,HDD-M.2 Samsun 960 pro 500gb ,M.2 Samsung 970 evo 250 gb ,Monitor-27" Philips 278E8QJAB ,Skriň- Evga DG 84 ,Mobil-IPhone 7

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7092
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: SSD m.2 disk

Príspevok od užívateľa shiro » Ne 27. Okt, 2019, 16:43

v 99% to chodi. Ak bude problem, ako prve sa vyrobca odvolava na QVL, takze je to taka jeho poistka.
Neviem preco si nekupis nejaky normalny SSD, ale tuto exotinu. Ak chces obycajny SSD na data, ber intel 660p alebo crucial P1.
TBW neries, aj keby si mal "supacky" 100TBW SSD, tak ho skorej vymenis pre moralnu zastaranost ci nizku kapacitu, ako ho uzapisujes k smrti.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
Pavoluhliarik
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 105
Dátum registrácie: Ne 23. Nov, 2008, 19:34
Bydlisko: Divinka

Re: SSD m.2 disk

Príspevok od užívateľa Pavoluhliarik » Ne 27. Okt, 2019, 17:43

shiro napísal:
Ne 27. Okt, 2019, 16:43
v 99% to chodi. Ak bude problem, ako prve sa vyrobca odvolava na QVL, takze je to taka jeho poistka.
Neviem preco si nekupis nejaky normalny SSD, ale tuto exotinu. Ak chces obycajny SSD na data, ber intel 660p alebo crucial P1.
TBW neries, aj keby si mal "supacky" 100TBW SSD, tak ho skorej vymenis pre moralnu zastaranost ci nizku kapacitu, ako ho uzapisujes k smrti.
Shiro už neriešim ten disk lebo som sa rozhodol ,že si dokúpim ešte jeden Samsung 860 QVO 1Tb a spravím raid1.Takže m.2 Samsung bude system a tie dva samsungy v raide1 je to možné? Ten apacer ide preč.
Spoiler: ukázať
CPU-i9 9900K ,Cooling-Be quiet 280 ,Mainboard-Asus Maximus XI Hero ,Pamäť-kingston hyperx predator ddr4 3000 32Gb ,Grafika-Asus strix 2080ti oc 11gb ,Zdroj-Corsair HX1200W ,HDD-M.2 Samsun 960 pro 500gb ,M.2 Samsung 970 evo 250 gb ,Monitor-27" Philips 278E8QJAB ,Skriň- Evga DG 84 ,Mobil-IPhone 7

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 13695
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: SSD m.2 disk

Príspevok od užívateľa Snake » Pi 01. Nov, 2019, 17:56

Naco chces RAIDovat SATA disky?
#rollerman

Napísať odpoveď

Návrat na "Pevné disky, SSD, úložný priestor a mechaniky"