SSD m.2 disk

Všetko o pevných diskoch, solid-state diskoch, optických mechanikách, USB diskoch...
satanicek666
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 478
Dátum registrácie: Ut 18. Mar, 2014, 12:47
Bydlisko: Michalovce

Re: SSD m.2 disk

Príspevok od užívateľa satanicek666 » St 31. Jan, 2018, 01:30

Samozrejme 960 treba na neho kupit aj chladič???

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 21340
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: SSD m.2 disk

Príspevok od užívateľa dexterav » St 31. Jan, 2018, 01:32

v podste nie ak ho budeš mať aspoň na trochu rozumnom mieste a na chladenie bežné stačí na to prilepiť pár chladičov na ram v cene tak 5e :D
alebo aj nič ak ho nemieniš uzapisovať k smrti
Spoiler: ukázať
Intel Core i9 9900kf@5,1GHz,Strix Z370 F, 2X32GB 3733, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD, HiFace2 + Topping D50s + Schiit Magni 2U + Shure1540, LG 38WK95C, Dell G5 7590 + 2060RTX + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x ,Mate 20 Pro, HTPC ,ITX 8700k + 2060s
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7012
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice

Re: SSD m.2 disk

Príspevok od užívateľa Leon » St 31. Jan, 2018, 02:19

Office, chrome a tak fakt nebude otvarat 8 ani 10 sekund ani so SATA SSD ...
.

Užívateľov profilový obrázok
Pavoluhliarik
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 113
Dátum registrácie: Ne 23. Nov, 2008, 19:34
Bydlisko: Divinka

Re: SSD m.2 disk

Príspevok od užívateľa Pavoluhliarik » Št 09. Aug, 2018, 18:56

Dokúpil som si k 960 aj 970 . 970 používam ako systémový 960 soft.Doska v popisku . Bios nastavený dobre tam nevidím problém. Keď zapnem pc tak mi klasicky nabotuje bez problémov .Pride k prihlasovacej obrazovky tam to už mám iné ako som to mal pred tým ako som nahodil 970 pred tým som tam mal adata su 800 m.2 ssd sata disk. Vratim sa k tej obrazovke- na tej obrazovke mi už ukazuje iconu siete s červeným krížikom ako keby tam nebol driver predtým to tak nebolo keď sa dam heslo do Windows nahodí mi Windows a všetko je v poriadku čiže icona siete ide normálne bez žiadnych krížikov . Čo s tým môže byť nebyje sa to s niečim ?
Spoiler: ukázať
CPU-i9 9900K,Cooling-Be quiet 280,Mainboard-Asus Maximus XI Hero,Pamäť-kingston hyperx predator ddr4 3000 32Gb,Grafika-Asus strix 2080ti oc 11gb,Zdroj-Corsair HX1200W,HDD-M.2 Samsung 970 evo 1Tb,M.2,Samsung 970 evo 250Gb,M.2,Monitor-Asus swift rog PG279G,Skriň- Evga DG 84,Mobil-IPhone 7,Router-MikroTik RB4011iGS+5HacQ2HnD-IN

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 21340
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: SSD m.2 disk

Príspevok od užívateľa dexterav » Št 09. Aug, 2018, 19:21

si napodiv pozri v manuále :D
alebo na stránke výrobcu čo sa kde ako vypína ked nahodíš 2xnvme, lebo skoro isto sa niečo sharuje medzi sebou
Spoiler: ukázať
Intel Core i9 9900kf@5,1GHz,Strix Z370 F, 2X32GB 3733, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD, HiFace2 + Topping D50s + Schiit Magni 2U + Shure1540, LG 38WK95C, Dell G5 7590 + 2060RTX + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x ,Mate 20 Pro, HTPC ,ITX 8700k + 2060s
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7641
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: SSD m.2 disk

Príspevok od užívateľa shiro » Pi 10. Aug, 2018, 07:59

aj keby sa linky sharovali, tak so sietovkou to urcute nebude. :-)
kazdy vyrobca to ma tak, ze to vypne nejake SATA porty.

K tomu nastaveniu bootovania...cize normalne dnesne dosky 2xx, 3xx intel chipsety vidia M2 PCIe SSD ako normalne bootovacie zariadenie v biose?
Posledne som sa s tym hral este davno vo dobach 9x chipsetov, kde toto vobec nebolo bezne.
CPU: Ryzen 7 3700X, CPU fan: SilentiumPC Fera 3, MB: Asrock X570M Pro4, RAM: Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17, SSD OS: Samsung 970evo plus 250GB NVMe, SSD Data + zalohy: 2x Corsair MP510 1TB NVMe, SSD Games: Crucial MX300 525GB SATA, GPU: Gainward GTX1060 6GB, PSU: Corsair RM550x, Monitor: 24" BenQ GW2470H, Case fans: 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
iPad Air 16GB, Xiaomi Mi 9 Lite 64GB

Užívateľov profilový obrázok
Pavoluhliarik
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 113
Dátum registrácie: Ne 23. Nov, 2008, 19:34
Bydlisko: Divinka

Re: SSD m.2 disk

Príspevok od užívateľa Pavoluhliarik » So 11. Aug, 2018, 06:35

Vyriešené v biose nastavené csm na disable a preinštalovaný Windows .
Spoiler: ukázať
CPU-i9 9900K,Cooling-Be quiet 280,Mainboard-Asus Maximus XI Hero,Pamäť-kingston hyperx predator ddr4 3000 32Gb,Grafika-Asus strix 2080ti oc 11gb,Zdroj-Corsair HX1200W,HDD-M.2 Samsung 970 evo 1Tb,M.2,Samsung 970 evo 250Gb,M.2,Monitor-Asus swift rog PG279G,Skriň- Evga DG 84,Mobil-IPhone 7,Router-MikroTik RB4011iGS+5HacQ2HnD-IN

Užívateľov profilový obrázok
Pavoluhliarik
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 113
Dátum registrácie: Ne 23. Nov, 2008, 19:34
Bydlisko: Divinka

Re: SSD m.2 disk

Príspevok od užívateľa Pavoluhliarik » Št 13. Sep, 2018, 16:06

Chlapi nechcem zakladať nové vlákno. Mám dva M.2 disky ssd nvme samsungy. Otázka znie či musi byť v biose CSM na disabled alebo enable ďík
Spoiler: ukázať
CPU-i9 9900K,Cooling-Be quiet 280,Mainboard-Asus Maximus XI Hero,Pamäť-kingston hyperx predator ddr4 3000 32Gb,Grafika-Asus strix 2080ti oc 11gb,Zdroj-Corsair HX1200W,HDD-M.2 Samsung 970 evo 1Tb,M.2,Samsung 970 evo 250Gb,M.2,Monitor-Asus swift rog PG279G,Skriň- Evga DG 84,Mobil-IPhone 7,Router-MikroTik RB4011iGS+5HacQ2HnD-IN

Užívateľov profilový obrázok
Pavoluhliarik
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 113
Dátum registrácie: Ne 23. Nov, 2008, 19:34
Bydlisko: Divinka

Re: SSD m.2 disk

Príspevok od užívateľa Pavoluhliarik » So 26. Okt, 2019, 19:34

Chlapi chcem si dokúpiť tento disk HP SSD EX950 1TB / Interní / M.2 / PCIe Gen 3 x 4 NVMe 1.3 / 3D TLC 5MS23AA#ABB není v QVL liste od dosky pôjde to ?
Spoiler: ukázať
CPU-i9 9900K,Cooling-Be quiet 280,Mainboard-Asus Maximus XI Hero,Pamäť-kingston hyperx predator ddr4 3000 32Gb,Grafika-Asus strix 2080ti oc 11gb,Zdroj-Corsair HX1200W,HDD-M.2 Samsung 970 evo 1Tb,M.2,Samsung 970 evo 250Gb,M.2,Monitor-Asus swift rog PG279G,Skriň- Evga DG 84,Mobil-IPhone 7,Router-MikroTik RB4011iGS+5HacQ2HnD-IN

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7641
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: SSD m.2 disk

Príspevok od užívateľa shiro » Ne 27. Okt, 2019, 16:43

v 99% to chodi. Ak bude problem, ako prve sa vyrobca odvolava na QVL, takze je to taka jeho poistka.
Neviem preco si nekupis nejaky normalny SSD, ale tuto exotinu. Ak chces obycajny SSD na data, ber intel 660p alebo crucial P1.
TBW neries, aj keby si mal "supacky" 100TBW SSD, tak ho skorej vymenis pre moralnu zastaranost ci nizku kapacitu, ako ho uzapisujes k smrti.
CPU: Ryzen 7 3700X, CPU fan: SilentiumPC Fera 3, MB: Asrock X570M Pro4, RAM: Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17, SSD OS: Samsung 970evo plus 250GB NVMe, SSD Data + zalohy: 2x Corsair MP510 1TB NVMe, SSD Games: Crucial MX300 525GB SATA, GPU: Gainward GTX1060 6GB, PSU: Corsair RM550x, Monitor: 24" BenQ GW2470H, Case fans: 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
iPad Air 16GB, Xiaomi Mi 9 Lite 64GB

Užívateľov profilový obrázok
Pavoluhliarik
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 113
Dátum registrácie: Ne 23. Nov, 2008, 19:34
Bydlisko: Divinka

Re: SSD m.2 disk

Príspevok od užívateľa Pavoluhliarik » Ne 27. Okt, 2019, 17:43

shiro napísal:
Ne 27. Okt, 2019, 16:43
v 99% to chodi. Ak bude problem, ako prve sa vyrobca odvolava na QVL, takze je to taka jeho poistka.
Neviem preco si nekupis nejaky normalny SSD, ale tuto exotinu. Ak chces obycajny SSD na data, ber intel 660p alebo crucial P1.
TBW neries, aj keby si mal "supacky" 100TBW SSD, tak ho skorej vymenis pre moralnu zastaranost ci nizku kapacitu, ako ho uzapisujes k smrti.
Shiro už neriešim ten disk lebo som sa rozhodol ,že si dokúpim ešte jeden Samsung 860 QVO 1Tb a spravím raid1.Takže m.2 Samsung bude system a tie dva samsungy v raide1 je to možné? Ten apacer ide preč.
Spoiler: ukázať
CPU-i9 9900K,Cooling-Be quiet 280,Mainboard-Asus Maximus XI Hero,Pamäť-kingston hyperx predator ddr4 3000 32Gb,Grafika-Asus strix 2080ti oc 11gb,Zdroj-Corsair HX1200W,HDD-M.2 Samsung 970 evo 1Tb,M.2,Samsung 970 evo 250Gb,M.2,Monitor-Asus swift rog PG279G,Skriň- Evga DG 84,Mobil-IPhone 7,Router-MikroTik RB4011iGS+5HacQ2HnD-IN

Užívateľov profilový obrázok
Snake
.
Príspevky: 14230
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: SSD m.2 disk

Príspevok od užívateľa Snake » Pi 01. Nov, 2019, 17:56

Naco chces RAIDovat SATA disky?





.

Užívateľov profilový obrázok
Pavoluhliarik
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 113
Dátum registrácie: Ne 23. Nov, 2008, 19:34
Bydlisko: Divinka

Re: SSD m.2 disk

Príspevok od užívateľa Pavoluhliarik » Ne 01. Dec, 2019, 09:27

Nechcem zakladať nové vlákno-Používam 2 m2 disky v popisku 970 systém 960 hry otázka pri diskoch pri inštalácii winu sa odpojili disky okrem systémového ako to je teraz pri dvoch m.2 dik
Spoiler: ukázať
CPU-i9 9900K,Cooling-Be quiet 280,Mainboard-Asus Maximus XI Hero,Pamäť-kingston hyperx predator ddr4 3000 32Gb,Grafika-Asus strix 2080ti oc 11gb,Zdroj-Corsair HX1200W,HDD-M.2 Samsung 970 evo 1Tb,M.2,Samsung 970 evo 250Gb,M.2,Monitor-Asus swift rog PG279G,Skriň- Evga DG 84,Mobil-IPhone 7,Router-MikroTik RB4011iGS+5HacQ2HnD-IN

Užívateľov profilový obrázok
stiv
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7450
Dátum registrácie: Pi 16. Nov, 2012, 21:30
Bydlisko: KE/BT

Re: SSD m.2 disk

Príspevok od užívateľa stiv » Ne 01. Dec, 2019, 09:41

Nic neodpajam nikdy a nie je problem. Win potom funguje aj ked niektore vyberiem.

marfan
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1720
Dátum registrácie: So 05. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Veselé pri Pieš
Kontaktovať užívateľa:

Re: SSD m.2 disk

Príspevok od užívateľa marfan » Ne 01. Dec, 2019, 18:45

Mne sa stalo viac krát, že ak som neodpojil ostatné disky tak stránkovací súbor ukladalo na disk kde boli data a nie systém, odvtedy keď robím clean install tak nechávam pripojený iba disk kde inštalujem systém.
Spoiler: ukázať
MB:ASUS PRIME X370-PRO, CPU:AMD Ryzen 7 2700x, RAM:2x8GB Patriot Viper 4 Black 3200MHz,CLADIC:Thermalte NiC C4,CASE: Fractal Core 3500, PSU:EVGA 650 G3, GPU:AMD XFX RX480 8GB, SSD: Samsung 850 EVO 500GB HDD:WD 1TB RED, GREEN ,Samsung 1TB,2TB, Samsung 750GB, LCD:DELL U2412M,

Napísať odpoveď

Návrat na "Pevné disky, SSD, úložný priestor a mechaniky"