Strana 1 z 1

odchádzajúce ssd ?

Napísané: Št 29. Sep, 2016, 19:20
od užívateľa CSman
Ahojte potreboval by som sa poradiť s vami či už niekto mal podobnú skúsenosť. Preinštalovával som laptop a menil som v biose nastavenia nakolko som prechadzal z W7 na W8.1 na uefi(native) bootovanie ale od vtedy mám problém s laptopom. Neustále zamŕza (explorel) funguje len hard reset má problémy pri bootovaní (niekedy nevie nabootovať - zobrazí tmavú obrazovku a nepokračuje). Skúšal som aj preinštalovávať windows ale stále je to rovnaké. Disk ale nie je pomalý ani nevypisuje chybu pri čítaní ani zápise. Keď skúšal software od wd na kontrolu diskov vypísalo mi tam smart chybu ale keď som manuálne zapol kontrolu všetko bolo v poriadku. Môže to byť kôli tomu biosu (i keď sa mi to nezdá) alebo naozaj začína odchádzať ?

Re: odchádzajúce ssd ?

Napísané: Št 29. Sep, 2016, 21:32
od užívateľa molnart
preco si myslis ze je to ssd a nie doska co odchadza? skontrolu smart data a skus tam nahodit iny disk, nainstalovat win na to a spolahlivo vylucis chybu disku

Re: odchádzajúce ssd ?

Napísané: Pi 30. Sep, 2016, 00:09
od užívateľa CSman
tak myslel som si to a to som aj zabudol napísať na základe toho že keď som si spustil správcu úloh tak ukazovalo 100 využitie disku pričom žiadny systémový prostriedok ho nevužíval ... ale aj pre takéto postrehy sa píše na fóra no teraz už nie ale poobede nainštalujem win na druhý disk a skúsim to a dám vedieť

Re: odchádzajúce ssd ?

Napísané: Pi 30. Sep, 2016, 22:24
od užívateľa CSman
update: takže s druhým diskom mi os fičí bez problémov nepadá nezamŕza .. teraz by som potreboval poradiť nejaký dobrý nástroj na test ssd či naozaj odchádza ...

Re: odchádzajúce ssd ?

Napísané: So 01. Okt, 2016, 09:06
od užívateľa shiro
s ssd to neni tak jednoduche ako s hdd.
na zaciatok si skontroluj SMART cez hdtune napriklad, ci to tam daco nehlasi.
a mozes tam potom pustit aj sken diskum, ci to nenajde nejake bad sektory

Re: odchádzajúce ssd ?

Napísané: So 01. Okt, 2016, 12:10
od užívateľa CSman
teraz tomuto nechápem v health sekcii (obr.) vypisuje jeden error ale keď som dal kontrolu sektorov nevyhodilo ani jeden zlý sektor ... :?