Samsung story station 3, 2TB - cyklická kontrola údajov

Všetko o pevných diskoch, solid-state diskoch, optických mechanikách, USB diskoch...
marty29
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 6
Dátum registrácie: St 25. Máj, 2016, 17:04

Samsung story station 3, 2TB - cyklická kontrola údajov

Príspevok od užívateľa marty29 » St 25. Máj, 2016, 17:16

Ahojte, mám problém s externým pevným diskom. Používam ho už cca 5-6 rokov 95% na usb 2.0 a s novým ntb s pripojením usb 3.0 asi 5%. Doteraz fungoval perfektne ale pár dní dozadu sa mi nechce otvoriť. Zobrazí sa v Počítači, zabliká ako normálne a keď ho chcem otvoriť tak napíše hlášku : "Prístup zakázaný- cyklická kontrola údajov". Vedel by mi stým niekto poradiť čo mám spraviť? ako by som vedel urobiť aspoň zálohu potrebných dát? alebo mám ísť do opravy? Ďakujem za komenty

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7005
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Samsung story station 3, 2TB - cyklická kontrola údajov

Príspevok od užívateľa shiro » Št 26. Máj, 2016, 08:22

skus v inom pc, ak sa bude spravat rovnako, tak to rozober. ak je tam normalny sata disk, tak si ho pripojis do pc sata kablom a dalej sa s nim hras ako s kazdym inym internym diskom.

ta hlaska moze znamenat problem s povrchom disku, resp. vadnymi sektormi.
ak su tam dolezite data, zalohuj ich prec kym sa da, ak tu hlasku dokazes nejak odklikat a s diskom ako-tak pracovat. moze to byt extremne spomalene.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

marty29
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 6
Dátum registrácie: St 25. Máj, 2016, 17:04

Re: Samsung story station 3, 2TB - cyklická kontrola údajov

Príspevok od užívateľa marty29 » Št 26. Máj, 2016, 11:57

Jasné, ďakujem za radu bohužiaľ ale v balení sata kábel nebol a ani ten konektor zo zadnej strany ext. disku tam nieje. Dá sa to tam nejako pripojiť ked ho rozoberem aj bez toho? (bez koncovky sata v disku?)

Užívateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5835
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Re: Samsung story station 3, 2TB - cyklická kontrola údajov

Príspevok od užívateľa felipe25 » Št 26. Máj, 2016, 16:12

ked rozoberies ten box, vo vnutri je normalny 3,5" SATA disk, aky mas aj v PC.

ak mas v pc dvd napalovacku SATA - odpojis tu, a nemusis nic kupovat, kable zo sata dvd napalovacky pasuju aj na disk.

ale ked nemas sata mechaniku a pc, tak ti ostava kupit jedine toto:
https://www.alza.sk/axagon-adsa-fp3-fas ... 1.htm?o=53

kazdopadne, naj je disk rovno pripojit k pc, ignorovat hlasku, a rovno spustit nejaku obnovu dat napr cez getdataback...
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, Z97-GD65 GAMING, Intel Core i5 4690K, 8GB DDRAM3 (2x4GB) Kingston 1600MHz HyperX, SSD Samsung 850EVO 250GB + 2 x 3TB 7200rpm Seagate rpm + 4TB WD Green 5400rpm, ATI HD5770, Blue-Ray LG, 23" Fujitsu Siemens LED LCD, key: Hama uRAGE, mouse: Logitech G700, Windows 10 Pro 64bit

NB work: Fujitsu Siemens Esprimo Mobile U9200 12", Windows 10 Pro 64bit

Samsung Galaxy S7 32GB Black
Apple iPhone 6S 16GB Space Grey
Apple iPad Mini 4 Cellular 16GB Black

marty29
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 6
Dátum registrácie: St 25. Máj, 2016, 17:04

Re: Samsung story station 3, 2TB - cyklická kontrola údajov

Príspevok od užívateľa marty29 » Pi 27. Máj, 2016, 11:05

rozobral som to, pripojil som disk namiesto dvd mechaniky a napísalo to najprv či chcem formátovať , dal som x a potom to dalo chyba cyklických údajov že prístup zamietnutý. Chlapík v oprave povedal, že bud to bude asi prevodník. V najhoršom prípade je pokazený disk (kábel skúsil, a je v pohode). Ako sa dá spraviť obnova dát? Musím mať nato nejaký SW? dík

Užívateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5835
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Re: Samsung story station 3, 2TB - cyklická kontrola údajov

Príspevok od užívateľa felipe25 » Pi 27. Máj, 2016, 17:56

ked sa opytalo, ci chces formatovat, trebalo to ignorovat, a UZ vtedy pustit nejaky program na obnovu dat - get data back (podla toho ci mas FAT alebo NTFS verziu, ale asi mas NTFS...)...
ten preskenuje cely povrch, trva to par hodin, a ukaze, co nasiel
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, Z97-GD65 GAMING, Intel Core i5 4690K, 8GB DDRAM3 (2x4GB) Kingston 1600MHz HyperX, SSD Samsung 850EVO 250GB + 2 x 3TB 7200rpm Seagate rpm + 4TB WD Green 5400rpm, ATI HD5770, Blue-Ray LG, 23" Fujitsu Siemens LED LCD, key: Hama uRAGE, mouse: Logitech G700, Windows 10 Pro 64bit

NB work: Fujitsu Siemens Esprimo Mobile U9200 12", Windows 10 Pro 64bit

Samsung Galaxy S7 32GB Black
Apple iPhone 6S 16GB Space Grey
Apple iPad Mini 4 Cellular 16GB Black

marty29
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 6
Dátum registrácie: St 25. Máj, 2016, 17:04

Re: Samsung story station 3, 2TB - cyklická kontrola údajov

Príspevok od užívateľa marty29 » Ut 07. Jún, 2016, 09:20

stiahol som ten program Get data back ale neviem nájsť originál subor registrov (registerx86.reg) a druhý +- problém - našlo to všetko čo je na disku a dá sa spraviť aj záloha ale kam ju urobím, ked v stolnom PC mám na C volných iba 1,2 GB a celková veľkosť disku v stolnom PC je 135 GB? a iný disk nemám. (externy disk je plny takmer 2terabity! ) Mám skúsiť kúpiť nový prevodník, namiesto toho čo bol v orig. externom disku? Alebo si kúpiť iba nový 3,5 " SATA disk - dalo by sa to nejako prekopírovať z toho starého do toho nového, ak by som oba pripojil do svojho stolného PC?? (Pozn. Myslím si, že disk nebude pokazený lebo ten program Get data back ukázal všetky súbory, ktoré tam mám - tak tam asi sú , alebo ?? )
Dík za rady

Užívateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5835
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Re: Samsung story station 3, 2TB - cyklická kontrola údajov

Príspevok od užívateľa felipe25 » Ut 07. Jún, 2016, 22:43

no, ved samozrejme, ze musis mat nieco, kde mas rovnake velke miesto na zalohu... :)
musis mat proste dalsi disk na zalohu, kde to GETDATABACK "supne"...

teoreticky, ak sa Ti podari zaloha dat, mozes skusit plny format toho "poskodeneho" disku, a ked ma poskodenu len tabulku so subormi na zaciatku, tak by si mal vediet data spat nahrat /kazdopadne, uz to zasa nieje "iste" riesenie../
ak su to dolezite data, tak radsej ich mat na novom disku, a ZALOHOVANE DVOJMO :)

ak si z KE, viem pomoct.
btw v bazari predavam 3TB disk, ak by bol zaujem :D na ten mozes urobit zalohu :))
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, Z97-GD65 GAMING, Intel Core i5 4690K, 8GB DDRAM3 (2x4GB) Kingston 1600MHz HyperX, SSD Samsung 850EVO 250GB + 2 x 3TB 7200rpm Seagate rpm + 4TB WD Green 5400rpm, ATI HD5770, Blue-Ray LG, 23" Fujitsu Siemens LED LCD, key: Hama uRAGE, mouse: Logitech G700, Windows 10 Pro 64bit

NB work: Fujitsu Siemens Esprimo Mobile U9200 12", Windows 10 Pro 64bit

Samsung Galaxy S7 32GB Black
Apple iPhone 6S 16GB Space Grey
Apple iPad Mini 4 Cellular 16GB Black

marty29
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 6
Dátum registrácie: St 25. Máj, 2016, 17:04

Re: Samsung story station 3, 2TB - cyklická kontrola údajov

Príspevok od užívateľa marty29 » Št 16. Jún, 2016, 21:24

dík, už som to vyriešil, zobral som to do opravy zistili že disk je poškodený, už robia zálohu a kúpil som aj nový disk. Teraz by som potreboval znovu používať dvd mechaniku ako normálne, ale ked som to pripojil ako normálne, neukázalo mi to mechaniku v Počítači. Dá sa to neako nahodiť znovu? Chcem si pozrieť dvdčko :) dík

Užívateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5835
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Re: Samsung story station 3, 2TB - cyklická kontrola údajov

Príspevok od užívateľa felipe25 » Pi 17. Jún, 2016, 08:47

je SATA??

trebalo by skontrolovat kable, ci su dobre dotlacene.
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, Z97-GD65 GAMING, Intel Core i5 4690K, 8GB DDRAM3 (2x4GB) Kingston 1600MHz HyperX, SSD Samsung 850EVO 250GB + 2 x 3TB 7200rpm Seagate rpm + 4TB WD Green 5400rpm, ATI HD5770, Blue-Ray LG, 23" Fujitsu Siemens LED LCD, key: Hama uRAGE, mouse: Logitech G700, Windows 10 Pro 64bit

NB work: Fujitsu Siemens Esprimo Mobile U9200 12", Windows 10 Pro 64bit

Samsung Galaxy S7 32GB Black
Apple iPhone 6S 16GB Space Grey
Apple iPad Mini 4 Cellular 16GB Black

marty29
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 6
Dátum registrácie: St 25. Máj, 2016, 17:04

Re: Samsung story station 3, 2TB - cyklická kontrola údajov

Príspevok od užívateľa marty29 » Št 23. Jún, 2016, 21:19

áno, je SATA, stačilo to zapojiť a potom reštartovať PC, všetko ide, ext disk som zobral do opravy povedali že sa nedá opraviť a že skúsia skopírovať údaje na nový ext. disk :) ( ale nech si asi o 2-3 roky kupim k tomu externému ďalší nový externý disk aby som mal istotu, že mi to nespraví , super nie? :D )

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7005
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Samsung story station 3, 2TB - cyklická kontrola údajov

Príspevok od užívateľa shiro » Pi 24. Jún, 2016, 09:31

na tom nieje nic super, to je bezny fakt a stava sa to.
ak mas rad svoje data, kupis si aj 5 diskov, kde budes mat zrkadlene ich zalohy. nahoda je blbec, pokazit sa moze vsetko.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Napísať odpoveď

Návrat na "Pevné disky, SSD, úložný priestor a mechaniky"