Program na zálohovanie pc.

Všetko o pevných diskoch, solid-state diskoch, optických mechanikách, USB diskoch...
Užívateľov profilový obrázok
Byah
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 284
Dátum registrácie: Pi 02. Máj, 2014, 15:42
Bydlisko: Malacky

Program na zálohovanie pc.

Príspevok od užívateľa Byah » Ne 22. Máj, 2016, 17:35

Zdravím,
ako už názov napovedá hľadám nejaký program ktorý by mi dokázal zálohovať celý obsah PC od samostatného windowsu cez súbory až po programy/hry. Neviem či taký program existuje ale bol by som rád ak by ten program vedel zálohovať cca 300GB dát a skomprimovať to do nejakých 10-40GB najlepšie by bolo asi na 1DVD ale netuším že či taký program vôbec existuje tak sa vás pýtam či o niečom takom neviete.

Užívateľov profilový obrázok
GABO
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 11029
Dátum registrácie: Ut 15. Júl, 2003, 08:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Re: Program na zálohovanie pc.

Príspevok od užívateľa GABO » Po 23. Máj, 2016, 10:50

PC1 Intel Core i7-4960X@4,8GHz . ASRock X79 Extreme 11 . 32GB Corsair Dominator 2133MHz DDR3 . Zotac GTX 1080Ti . Samsung 850 PRO 256GB . Samsung 840 1TB . SF Leadex 750W . AOC Q3279VWFD8 . Noctua
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555

mp3turbo
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 6531
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: Spišská Nová Vec

Re: Program na zálohovanie pc.

Príspevok od užívateľa mp3turbo » Po 23. Máj, 2016, 11:03

ja by som nesmelo skusil odporucit Veeam Endpoint Backup, takisto zadarmo, zalohuje vsetko aj Microsoft SQL Servery keby ti bezali na masine atd.



>> bol by som rád ak by ten program vedel zálohovať cca 300GB dát a skomprimovať to do nejakých 10-40GB

toto si nevyberies, cica, kazdy z nas by chcel aby sa AKYCHKOLVEK 300GB dat dalo stlacit na 10GB... to by bola parada.
Tu vyslovene zalezi len na datach ktore mas - od toho sa odvija ich komprimovatelnost. Medzi programami nebudu prakticky ziadne rozdiely v urovni kompresie (pozor na nastavenie, proste ked nastavis vsetko vsade na maximum, 10 programov musi vytvorit takmer uplne rovnako velkych 10 suborov).
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.

Hexaris

Re: Program na zálohovanie pc.

Príspevok od užívateľa Hexaris » Po 23. Máj, 2016, 11:06

Acronis true image, veeam backup free edition ...

edit: ahh mp3 ma predbehol

Užívateľov profilový obrázok
Byah
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 284
Dátum registrácie: Pi 02. Máj, 2014, 15:42
Bydlisko: Malacky

Re: Program na zálohovanie pc.

Príspevok od užívateľa Byah » Po 23. Máj, 2016, 14:14

Lukas Matula napísal:Acronis true image, veeam backup free edition ...

edit: ahh mp3 ma predbehol
Hehe, Acronis už mám dlhšiu dobu keďže mi to odporúčal jeden známy ale že vôbec netuším ako sa s tým robí viz screen: http://i.imgur.com/oOLt0Oz.png celková veľkosť 485GB čo si myslím že je trošku veľa. A neviem tam nájsť tú možnosť aby to zálohovalo a skomprimovalo. Kebyže mi niekto môže poslať návod ako na to s tým Acronisom tak by som to len uvítal, ale keď nie tak skúsim tie ostatné. Každopádne ďakujem za rady. :)

Užívateľov profilový obrázok
lezgy
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4591
Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre
Kontaktovať užívateľa:

Re: Program na zálohovanie pc.

Príspevok od užívateľa lezgy » So 18. Jún, 2016, 09:28

dolozim dotaz
potrebujem stiahnut z WD red cca 9gb dat, surface hlasi vadne bloky
poradia si tieto softy s niecim takym?
premyslam este nad full obrazom disku ci by to z toho image potom nedokazal extrahovat
resp nejaky tip jak to sejvnut

sory nechel som zakladat novu temu
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH

2, HP 4330s

mp3turbo
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 6531
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: Spišská Nová Vec

Re: Program na zálohovanie pc.

Príspevok od užívateľa mp3turbo » So 18. Jún, 2016, 10:12

mozno ano, mozno nie - to sa neda predpovedat. Ak nemas vadne sektory zrovna tam kde mas tieto data, tak by to malo ist (za predpokladu ze nie su vadne sektory ani v oblastiach kde su filesystem metadata).

Skus, uvidis, viac to uz pokazit nemozes.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.

Užívateľov profilový obrázok
lezgy
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4591
Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre
Kontaktovať užívateľa:

Re: Program na zálohovanie pc.

Príspevok od užívateľa lezgy » So 18. Jún, 2016, 11:16

vada je samozrejme presne tam kde su tie potrebne data kedze ako jedine sa nestihli zalohovat
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH

2, HP 4330s

Užívateľov profilový obrázok
nimh
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 641
Dátum registrácie: Ne 11. Apr, 2010, 12:03
Bydlisko: Liptovský Mikuláš

Re: Program na zálohovanie pc.

Príspevok od užívateľa nimh » So 18. Jún, 2016, 12:01

Byah. Akronis je viac nez vhodne. V podstate podla screen ides na to dobre zvolis jednotku co sa ma zalohovat a urcis miesto kde sa ma zalohovat. Dalej si mozes kliknut na moznosti dole ked mas oznacenu zalohovaciu jednotku a mozes si nastavit plan zalohovania ci denne ci mesacne ci nonstopdalej tam mas kartu schema zalohovania a tam si mozes zvolit od schemajednej verze co pouzivam ja aj prirastkovu ci rozdielovu. Treba len rozumne si to pozret a ponastavovat. A dalej sa nestaras o nic. Ak mas akronisa plneho a nie trial tak si zbuchaj zachranne cd acronisu alebo si nastav spustenie acronisu pocas bootu po stlaceni F11. S nonstop zalohou som mal ciastocne problem nakolko ak doslo ku instalacii nejakej havede tak to obsahovala aj zaloha. Momentalne mam schemu jednej verze a nastavene ako plnu zalohu cize kompletka C. Plan nemam len sem tam to spustim ked viem ze je vsetko ok a jednu zalohu asi tak rocnu mam bokom ma externom hdd
CPU: AMD APU A10-6800K RAM: 4x4GB Kingston HyperX Beast 2133MHz MB: ASUS A88X-PRO SSD: SAMSUNG 850 PRO 1TB, HDD: WD RED spolu 12TB VGA: ASUS R9270X-DC2T-2GD5 PIECKA: SAMSUNG MONITOR: PHILIPS model 234E5, OS: Windows 10 64bit, UPS: APC ES-700

imac_win
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 109
Dátum registrácie: Ut 08. Nov, 2016, 22:19

Re: Program na zálohovanie pc.

Príspevok od užívateľa imac_win » Št 17. Nov, 2016, 02:01

Dalsi dotaz, chcem si tiez zalohovat vsetko (kompletne cely disk, kvoli jednoduchosti).
Co je lepsie, mat dva ssd didky v RAID 1, alebo si kupit len jeden ssd a jeden externy platnovy?

Prva monost bude asi komfortnejsia, druha lacnejsia - ale tak, staci mi zaloha povedzme raz tyzdenne. Ako dlho moze trvat zaloha povedzme 700gb z ssd na platnovy? A vobec da sa to? :)

mp3turbo
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 6531
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: Spišská Nová Vec

Re: Program na zálohovanie pc.

Príspevok od užívateľa mp3turbo » Št 17. Nov, 2016, 11:15

raid nie je, nebola a nikdy nebude nahrada za zalohovanie : raid je ochrana voci zlyhaniu komponent. Cize ked mas Raid1 a dva disky (akekolvek, hdd, ssd, to je jedno) a jeden z nich sa pokazi, vsetko funguje dalej, vsetky data mas.

Avsak... ked vymazes nejaky subor, databazu, zmenis nastavenie registrov a windows kvoli tomu nenastartuje, ked sa ti zaviri pocitac, zasifruje data atd, Raid ti nepomoze. Obidva disky maju rovnake data == vymazes subor, vymazes z obidvoch. Nejaky virus ti zasifruje data == na obidvoch diskoch rovnako. Treba si proste uvedomit ze tie disky su furt synchronizovane, furt maju rovnaky obsah. Katastrofa na jednom z nich sa okamzite prenasa na druhy. Nie o desat minut, nie na druhy den, ale okamzite. Poskodi sa mi suborovy system, poskodi sa na obidvoch, nemam data.

Zaloha je nieco ine. Odpoved na tvoju otazku teda jednoznacne znie :

2x SSD v Raid ked chces mat prevadzku masiny BEZ VYPADKU, ale tu NEMAS ZIADNE ZALOHOVANIE DAT
1x SSD a 1x HDD (externy alebo nie nehra ulohu) ked chces mat ZALOHOVANIE DAT.


Pri tom zalohovani dat samozrejme pozor na to, ze ked mam HDD v pocitaci a vyleti do vzduchu zdroj, moze mi odpalit aj SSD aj HDD, takze zase nemam ziadne data. Ze zlahka prehanam ? No bud chces normalne zalohovat alebo nie. A to sa dostavame k dalsiemu topicu : ked ta niekto vykradne, alebo ked vyhoris... zase nemas ani SSD ani zalohu na HDD :)

A este by som mohol pokracovat preco si nemas zalohovaci HDD dat k susedovi alebo do vedlajsieho vchodu a preco by si nemal mat zalohy v ramci toho isteho mesta. Podla toho co prevadzkujes a aku hodnotu maju tvoje data, ani krajiny... ani kontinentu.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7090
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Program na zálohovanie pc.

Príspevok od užívateľa shiro » Št 17. Nov, 2016, 11:48

da sa to. vzhladom k rychlosti HDD pocitaj kludne aj s polhodinou ci viac.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

imac_win
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 109
Dátum registrácie: Ut 08. Nov, 2016, 22:19

Re: Program na zálohovanie pc.

Príspevok od užívateľa imac_win » Št 17. Nov, 2016, 13:54

Dakujem. Myslim teda, ze sa spokojim s externym diskom. Ta cca pol hodinka zdruba napadla aj mna, raz tyzdenne to strpim..

Užívateľov profilový obrázok
eSsay
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3542
Dátum registrácie: St 01. Okt, 2014, 20:04
Bydlisko: Košice

Re: Program na zálohovanie pc.

Príspevok od užívateľa eSsay » Št 13. Dec, 2018, 14:00

Oprášim túto tému.
Potreboval by som v práci zabezpečiť automatické zálohovanie dát z PC na externý HDD, ktorý bude non-stop pripojený ku PC. Môžem použiť ten Acronis ?? Alebo je na to niečo lepšie??
Ďalšia otázka, bude sa brať tá automatika ako synchronizácia interného a externého disku ?? Teda, ak sa náhodou zavíri interný disk, automaticky to prejde aj na ten externý, tak ako písal mp3turbo vyššie ??
MB: MSI Z370 Gaming Pro Carbon CPU: i7-8086K DELID Conductonaut @ 5.1GHz all cores 1.328V COOLER: Be quiet! Dark Rock Pro 4 + Kryonaut RAM: G.Skill Trident Z 16GB (2x8GB) @ 3200MHz CL14 1.36V VGA: MSI GTX 1080 Ti Gaming X 11G + Thermal Grizzly Minus Pad 8 + Kryonaut SSD: Samsung 860 EVO 1000GB CASE: Fractal Design Define C FANS: 3x Be quiet! Silent Wings 3 PSU: Be quiet! Dark Power Pro 11 850W Platinum AUDIO: Mackie CR4 + Sennheiser HD 598 SR + NeoMusicia microphone + Hicon by Sommer cables MONITOR: LG 32GK850G KEYBOARD: Sony VGP-UKB3 MOUSE & PAD: Razer Basilisk + SteelSeries QcK+

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7090
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Program na zálohovanie pc.

Príspevok od užívateľa shiro » Št 13. Dec, 2018, 15:16

Synchronizacia je prave na toto. Moze tomu zabranit antivir, ktory automaticky mazne, ci inac znemozni akukolvek pracu s infekciou, ktoru odhali pri pristupe k zavirenemu suboru.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Napísať odpoveď

Návrat na "Pevné disky, SSD, úložný priestor a mechaniky"