Strana 1 z 1

Vadny hdd

Napísané: Pi 04. Mar, 2016, 09:47
od užívateľa mosqa
Cavte, mam v praci novy lenovo thinkcentre a od zaciatku sa celkom laguje, tak som to tipol na disk a takto vyzera priebeh benchamrku z hdtune: https://ctrlv.cz/iM4J tie prepady su tam velmi vyrazne, ale smart hlasi ze je vsetko OK: http://pastebin.com/aHskqx35 a vo wd windlg quicktest tiez presiel [extended pustim este na vikend]
da sa stym nieco robit? predpokladam ze na reklamaciu mi to asi nezoberu, alebo myslite ze by sa dalo ist touto cestou? Vpred diky za vsetky tipy

Re: Vadny hdd

Napísané: Pi 04. Mar, 2016, 10:02
od užívateľa molnart
preco si myslis ze HDD je vadny? ked HDtune mas nainstalovany priamo na tom disku tak tie prepady nic nezmanaju, pravdepodobne k disku pristupuje nejaky iny proces a to sposobi tie prepady. ked chces mat ako taky obraz tak benchmark musis pustit z ineho systemu, tak aby ziadna aplikacia z toho disku nebehala. a kup si SSD

Re: Vadny hdd

Napísané: Pi 04. Mar, 2016, 11:08
od užívateľa mosqa
hdtune nevidim prvykrat a vacsinou byva ta krivka odost plynulejsia, tu su tie prepady az prilis vyrazne a caste, a toto mi robi aj normalne pri praci napriklad pri prepnuti tabu v browseri si niekedy pockam aj minutu na nacitanie swap/localcache, takisto pri odomykani zamknutej plochy, prepinani medzi aplikaciami, .. na novom pc s i5-4690 a 4GB by som si to predsalen predstavoval trosku plynulejsie..

skusim hdtune este teda z hireena pustit, ale predpokladam ze to bude podobne, skor ma zaujima ci ma niekto podobnu skusenost, ci by to trebars LL format neopravil alebo dake dalsie tipy.. este spomeniem ze ked som to pozeral v task manageri tak je tam vidno vytazenie hdd 100% pri pristupe 1-2 procesov s R/W ~0.5MB/s, ako ked tomu chyba akekolvek planovanie pristupov alebo ja neviem co..

//a ako som v uvode spomenul tak je to nove pc v praci, takze s ssd ma sef posle do riti - ved mam novu masinu, navyse by som ajtak rad dako toto vyriesil..

Re: Vadny hdd

Napísané: Ne 06. Mar, 2016, 02:03
od užívateľa RoBoSVK
Ahoj, skús postupovať podľa tohoto návodu na test disku a napíš výsledok…