Strana 1 z 1

ako vyžmýkať max s 2.5 HDD ?

Napísané: Ne 28. Feb, 2016, 14:28
od užívateľa schwarz007
čaute existuje nejaký program ktorý by nastavil HDD tak aby šliapal stále na plno ? Nevadí mi ze sa skoro opotrebuje alebo ze bude hlučný.

Re: ako vyžmýkať max s 2.5 HDD ?

Napísané: Ne 28. Feb, 2016, 19:04
od užívateľa valistar
on slape stale na plno :laugh:

ci ti vadi ze sa uspava? to nastavis cez control panel/power options

Re: ako vyžmýkať max s 2.5 HDD ?

Napísané: Ne 28. Feb, 2016, 23:26
od užívateľa schwarz007
valistar napísal:on slape stale na plno :laugh:

ci ti vadi ze sa uspava? to nastavis cez control panel/power options
To uz mam :D ja som dufal ze existuje neico co zvýši jeho rychlost :D

Re: ako vyžmýkať max s 2.5 HDD ?

Napísané: Po 29. Feb, 2016, 12:07
od užívateľa shiro
pretaktuj ho, lol

ziande take , ako disk ide, tak ide. vzdy funguje na max. ako moze ist.

ked ti to nestaci, kup si ssd.

Re: ako vyžmýkať max s 2.5 HDD ?

Napísané: Po 29. Feb, 2016, 12:53
od užívateľa schwarz007
shiro napísal:pretaktuj ho, lol

ziande take , ako disk ide, tak ide. vzdy funguje na max. ako moze ist.

ked ti to nestaci, kup si ssd.
aj by som kupil ale notebook mam este v zaruke tak neviem ci to môze rozobrat neikto kto ma nato licenciu alebo ako to je, 2.5 HDD je cista katastrofa neviem naco to montuju aj do drahších notebookov.

Re: ako vyžmýkať max s 2.5 HDD ?

Napísané: Po 29. Feb, 2016, 13:03
od užívateľa red98
Hardisk sa da "pretaktovat". Potrebujes jeden jediny program,nazov si vygoogli,lebo ja som na telefone. Princip programu,aby si vedel, co hladat: hardisk je kruh, na jeho zaciatku je citqnie a zapis najvacsi, smerom k stredu kruhu rychlosti klesaju. Ten program urobi tu fintu,ze ti oreze uzitkovu plochu hardisku len na vonkajsiu- pociatocnu cast hardisku. Zvysok uzamkne, cim dojde k poklesu vyuzitelnej pamate hardisku, ale dojde k zvyseniu ryhlosti citania a zapisu.

Re: ako vyžmýkať max s 2.5 HDD ?

Napísané: Po 29. Feb, 2016, 16:16
od užívateľa valistar
schwarz007 napísal:
shiro napísal:pretaktuj ho, lol

ziande take , ako disk ide, tak ide. vzdy funguje na max. ako moze ist.

ked ti to nestaci, kup si ssd.
aj by som kupil ale notebook mam este v zaruke tak neviem ci to môze rozobrat neikto kto ma nato licenciu alebo ako to je, 2.5 HDD je cista katastrofa neviem naco to montuju aj do drahších notebookov.
vymenou disku nestratis zaruku, a zvladne to hocikto kto ma ruky a krizovy srubovak :rolleyes:

PS: licencie na toto? skade mas tieto mudrosti? :D

Re: ako vyžmýkať max s 2.5 HDD ?

Napísané: Po 29. Feb, 2016, 23:01
od užívateľa schwarz007
valistar napísal:
schwarz007 napísal:
shiro napísal:pretaktuj ho, lol

ziande take , ako disk ide, tak ide. vzdy funguje na max. ako moze ist.

ked ti to nestaci, kup si ssd.
aj by som kupil ale notebook mam este v zaruke tak neviem ci to môze rozobrat neikto kto ma nato licenciu alebo ako to je, 2.5 HDD je cista katastrofa neviem naco to montuju aj do drahších notebookov.
vymenou disku nestratis zaruku, a zvladne to hocikto kto ma ruky a krizovy srubovak :rolleyes:

PS: licencie na toto? skade mas tieto mudrosti? :D
Na šrobikoch je nejaky blen alebo su to len nalepky neviem, ja som myslel ze ked sa to odstrani tak mi neuznaju zaruku.

Re: ako vyžmýkať max s 2.5 HDD ?

Napísané: Ut 01. Mar, 2016, 10:38
od užívateľa shiro
tak to daj do servisu, kde ti to spravia. Neviem o akej licencii na vymenu disku tu tocis :D

2.5 klasicke HDD sa davaju preto, lebo nie kazdemu sa chce vyhadzovat 300euro za 1TB SSD.
blackred98 napísal:Hardisk sa da "pretaktovat". Potrebujes jeden jediny program,nazov si vygoogli,lebo ja som na telefone. Princip programu,aby si vedel, co hladat: hardisk je kruh, na jeho zaciatku je citqnie a zapis najvacsi, smerom k stredu kruhu rychlosti klesaju. Ten program urobi tu fintu,ze ti oreze uzitkovu plochu hardisku len na vonkajsiu- pociatocnu cast hardisku. Zvysok uzamkne, cim dojde k poklesu vyuzitelnej pamate hardisku, ale dojde k zvyseniu ryhlosti citania a zapisu.
Ziadnu rychlost naviac neziskas, akurat si spravis z 1TB disku 200GB ci kolko, potom moze vykon zacat klesat, ako pises.
Ale max. rychlost bude vzdy limitovana otackami a mech. konstrukciou, ktora proste viac nevymackne. Aj u SSD, cim je plnsi, tym je pomalsi. No stale je to oproti klasickemu HDD raketa, hlavne v pocte IOPS a rychlosti pri praci so 4k subormi.

Re: ako vyžmýkať max s 2.5 HDD ?

Napísané: St 02. Mar, 2016, 00:51
od užívateľa pipo137
Ako spravit hentaku kravinu, tak to si radsej stiahnem nejaky poriadny nastroj na defragmentaciu disku, kde viem nastavit aby vsetky "casto pouzivane veci" dal do tej rychlej casti disku a obycajne data presunul do "pomalej casti". Takych nastrojov je viac co maju tuto funkciu a su aj free. ;)

Re: ako vyžmýkať max s 2.5 HDD ?

Napísané: St 02. Mar, 2016, 06:26
od užívateľa BubakB
Každopádne určitá možnosť tu je. Zabudli ste spomenúť napr. kontrolu AAM. Nastavenie na výkon zlepší prístupovú dobu na disk (z priemeru okolo 20 na takých 12ms v lepšom prípade). Ako zvyčajne, má to skôr zanedbateľný vplyv a táto možnosť je skôr známejšia pre možnosť tichšieho nastavenia hláv diskov a mnohým to čo pomohlo! :good: A nastaví to ktorýkoľvek program. Napr. BIOS v D620 Latitude to má tiež! U starých diskov to bývalo zvykom podporovať túto možnosť. Novšie bývajú už od výroby optimalizované na tichší chod.

http://crystalmark.info/software/Crysta ... amApm.html
https://dkrivosija.wordpress.com/2009/0 ... benchmark/

Ako však bolo správne spomenuté, prístup k najviac častej veľkosti dátových blokov v OS, teda 4k, to dosť nepomôže. Keďže prístup na tieto dáta má ktorákoľvek Flash pamäť z podstaty rýchlejšie. Avšak, chce z toho dosiahnuť maximum a toto mu k tomu pomôže, ak to ide (podporuje) nastaviť. Obrázok