vadný HDD ?

Všetko o pevných diskoch, solid-state diskoch, optických mechanikách, USB diskoch...
Užívateľov profilový obrázok
CSman
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 321
Dátum registrácie: Št 11. Dec, 2008, 23:51
Bydlisko: Nové Zámky

vadný HDD ?

Príspevok od užívateľa CSman » Po 16. Nov, 2015, 21:01

Čaute mám takú otázku i keď asi viem vopred odpoveď no radšej sa spýtam či nerobím niečo zle. Kúpil som nový WD green 6.0TB ale hneď po zapojení ho windows nemôže sformátovať začne ale potom vypíše že windows nemohol dokončiť formátovanie, ďalej sa občas sám od seba odpojí zo systému a pri bootovaní robí občas taktiež problémy. Skúšal som robiť SMART ale ten ukazuje že je všetko OK. V pc už mám jeden 3.0TB wd green takže neviem či robím niečo zle alebo je to skôr len vadný model a môžem ho hneď brať na reklamáciu :furious:

4040
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 914
Dátum registrácie: Št 30. Okt, 2014, 23:27

Re: vadný HDD ?

Príspevok od užívateľa 4040 » Po 16. Nov, 2015, 21:11

Dúfam ,že chceš vytvoriť disk ako GPT a naformátovať nie MBR.

Užívateľov profilový obrázok
CSman
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 321
Dátum registrácie: Št 11. Dec, 2008, 23:51
Bydlisko: Nové Zámky

Re: vadný HDD ?

Príspevok od užívateľa CSman » Po 16. Nov, 2015, 21:22

Samozrejme po niektorom reštarte sa mi v disk managemente zobrazila kolonka ci chcem MBR alebo GPT a zvolil som GPT.

4040
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 914
Dátum registrácie: Št 30. Okt, 2014, 23:27

Re: vadný HDD ?

Príspevok od užívateľa 4040 » Po 16. Nov, 2015, 21:24

Skús to cez nejaký program na správu diskov napr. :
http://www.partitionwizard.com/free-par ... nager.html

Užívateľov profilový obrázok
CSman
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 321
Dátum registrácie: Št 11. Dec, 2008, 23:51
Bydlisko: Nové Zámky

Re: vadný HDD ?

Príspevok od užívateľa CSman » Po 16. Nov, 2015, 21:26

Momentálne skúšam low level format podla WD support stránky tak uvidím či to pomôže keď nie tak skúsim ten parted magic no ale ked ani to nepomôže tak ...

Užívateľov profilový obrázok
CSman
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 321
Dátum registrácie: Št 11. Dec, 2008, 23:51
Bydlisko: Nové Zámky

Re: vadný HDD ?

Príspevok od užívateľa CSman » Po 16. Nov, 2015, 21:39

No takže low level formát v acronise nešiel a s WD utilitou to vypisovalo každu chvilu chyby v niektorych sektoroch...

4040
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 914
Dátum registrácie: Št 30. Okt, 2014, 23:27

Re: vadný HDD ?

Príspevok od užívateľa 4040 » Po 16. Nov, 2015, 21:40

Tak si daj nový bios , ktorý vyšiel 2015/11/13 , ak ho ešte nemáš.Sata ovládač máš od dosky alebo si nechal od windows.

Užívateľov profilový obrázok
CSman
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 321
Dátum registrácie: Št 11. Dec, 2008, 23:51
Bydlisko: Nové Zámky

Re: vadný HDD ?

Príspevok od užívateľa CSman » Po 16. Nov, 2015, 21:50

HDD nie je na tom pc ktory mam v popise ale na nasku, na tom som flashoval bios cca mesiac dozadu ovládač si niesom istý bol k tomu software 3.0TB unlocker. Doska v nasku je ASROCK AM1B-ITX.

4040
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 914
Dátum registrácie: Št 30. Okt, 2014, 23:27

Re: vadný HDD ?

Príspevok od užívateľa 4040 » Po 16. Nov, 2015, 21:55

Tak vyber disk a naformátuj ho v PC, ak to pôjde a tak skús .
Naposledy upravil/-a 4040 v Po 16. Nov, 2015, 22:00, upravené celkom 1 krát.

Užívateľov profilový obrázok
CSman
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 321
Dátum registrácie: Št 11. Dec, 2008, 23:51
Bydlisko: Nové Zámky

Re: vadný HDD ?

Príspevok od užívateľa CSman » Po 16. Nov, 2015, 21:57

Myslým si že by to malo byť jedno v ktorom pc je naformátovať by mal ísť tak či tak ale skusim

4040
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 914
Dátum registrácie: Št 30. Okt, 2014, 23:27

Re: vadný HDD ?

Príspevok od užívateľa 4040 » Po 16. Nov, 2015, 22:00

Ak bude problém aj v druhom PC , tak môže byť naozaj problém disku.Skús aj ten program.

Užívateľov profilový obrázok
CSman
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 321
Dátum registrácie: Št 11. Dec, 2008, 23:51
Bydlisko: Nové Zámky

Re: vadný HDD ?

Príspevok od užívateľa CSman » Po 16. Nov, 2015, 22:24

Tak teraz naozaj nechápem keď som ho prhodil tam ho sformátovalo bez jedinej chybičky a ihneď :? Tak teraz skúšam znovu či pojde spravit mirroring cez acronis true image ked nie budem musiet vsetko pracne rucne kopirovat :facepalm:

Napísať odpoveď

Návrat na "Pevné disky, SSD, úložný priestor a mechaniky"