Klonovanie disku

Všetko o pevných diskoch, solid-state diskoch, optických mechanikách, USB diskoch...
Užívateľov profilový obrázok
FREE555
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 405
Dátum registrácie: So 06. Dec, 2008, 10:54
Bydlisko: Košice

Re: Klonovanie disku

Príspevok od užívateľa FREE555 » Pi 20. Nov, 2015, 19:59

No dnes som to sfúkol za hodinku času asi vrátane inštalácie, vytvorenia boot cd, vytvorenie backup-u a restore. Všetko prebehlo bez problémov. Jediný malý problémik bol, keď som dal overiť FTP pripojenie na NAS v Acronis-e, tak mi to celé seklo a musel som dať hard restart, to isté spravilo znova, tak som už nedal testovať pripojenie iba rovno pripojiť a všetko v pohode. Vyzerá, že všetko prekopírovalo všetko v pohode a verím, že nebudú problémy, čo ukáže až reálne používanie systému. Ďakujem za rady a odporúčaniu softu od Acronis-u. :-)

PS: HP 350 má strašne retardovane riešené vyberanie disku... treba to ťahať za gumičku, ktorá zjavne po roku zdegradovala a pri jemnom potiahnutí sa roztrhla. Skrutkovač na vypáčenie to istí. :D
Spoiler: ukázať
Desktop: CPU: Intel i7 6700k + Scythe Mugen MAX MB: Asus ROG VIII Maximus Hero HDD: WD Green 2TB SSD1: Samsung 860 Evo 1TB SSD2: Samsung 850 Evo 500GB RAM: 4x8GB DDR4 Corsair Vengeace LPX 2666MHz GPU: Palit JetStream GTX1080 CASE: Fractal Design Define R5 Blackout Edition Windowed PSU: Corsair RM750i OS: Windows 10 Pro 64bit Display: 1x Asus PG279Q + 2x Asus MG279Q 144Hz IPS
NB: Lenovo Thinkpad T440s: 14" FullHD, Intel Core i7 4600 Haswell, 12GB DDRAM3, 256GB SSD, Windows 10 Pro
Phone: Samsung Galaxy Note 9; Storage: Synology DS215j + 2xWD Red 6TB in RAID1;Keyboard: Corsair K95 RGB Mx Brown, Mouse: Logitech G502; Sound: Mackie CR4, RHA T20, SteelSeries Siberia v2, Koss SB45

Užívateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5835
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Re: Klonovanie disku

Príspevok od užívateľa felipe25 » So 21. Nov, 2015, 00:41

tak vies, disk je horuci, a z kazdej jednej gumicky sa stane nieco, co sa rozpadne :)

k tomu ftp: dobre vediet, ja som to raz skusal, a neslo mi to, aj ked som bol v jednej sieti na routri s ftp, tak som sa na to vykaslal, a riesil s externym diskom. ale ftp ulahci mnoho prace :) len ci rychlost bude obdobna :D
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, Z97-GD65 GAMING, Intel Core i5 4690K, 8GB DDRAM3 (2x4GB) Kingston 1600MHz HyperX, SSD Samsung 850EVO 250GB + 2 x 3TB 7200rpm Seagate rpm + 4TB WD Green 5400rpm, ATI HD5770, Blue-Ray LG, 23" Fujitsu Siemens LED LCD, key: Hama uRAGE, mouse: Logitech G700, Windows 10 Pro 64bit

NB work: Fujitsu Siemens Esprimo Mobile U9200 12", Windows 10 Pro 64bit

Samsung Galaxy S7 32GB Black
Apple iPhone 6S 16GB Space Grey
Apple iPad Mini 4 Cellular 16GB Black

Užívateľov profilový obrázok
FREE555
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 405
Dátum registrácie: So 06. Dec, 2008, 10:54
Bydlisko: Košice

Re: Klonovanie disku

Príspevok od užívateľa FREE555 » So 21. Nov, 2015, 10:37

mne podľa údajov na NASku zálohovalo rýchlosťou medzi 50-70MB/s...
Spoiler: ukázať
Desktop: CPU: Intel i7 6700k + Scythe Mugen MAX MB: Asus ROG VIII Maximus Hero HDD: WD Green 2TB SSD1: Samsung 860 Evo 1TB SSD2: Samsung 850 Evo 500GB RAM: 4x8GB DDR4 Corsair Vengeace LPX 2666MHz GPU: Palit JetStream GTX1080 CASE: Fractal Design Define R5 Blackout Edition Windowed PSU: Corsair RM750i OS: Windows 10 Pro 64bit Display: 1x Asus PG279Q + 2x Asus MG279Q 144Hz IPS
NB: Lenovo Thinkpad T440s: 14" FullHD, Intel Core i7 4600 Haswell, 12GB DDRAM3, 256GB SSD, Windows 10 Pro
Phone: Samsung Galaxy Note 9; Storage: Synology DS215j + 2xWD Red 6TB in RAID1;Keyboard: Corsair K95 RGB Mx Brown, Mouse: Logitech G502; Sound: Mackie CR4, RHA T20, SteelSeries Siberia v2, Koss SB45

Užívateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5835
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Re: Klonovanie disku

Príspevok od užívateľa felipe25 » So 21. Nov, 2015, 22:17

no to sa mi nechce verit, ze ten soft ma ovladace ku Gbit sietovke... ja by som to aj tak robil tam, kde niesu gbit zariadenia, a tam rychlost klesne na na 1/10
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, Z97-GD65 GAMING, Intel Core i5 4690K, 8GB DDRAM3 (2x4GB) Kingston 1600MHz HyperX, SSD Samsung 850EVO 250GB + 2 x 3TB 7200rpm Seagate rpm + 4TB WD Green 5400rpm, ATI HD5770, Blue-Ray LG, 23" Fujitsu Siemens LED LCD, key: Hama uRAGE, mouse: Logitech G700, Windows 10 Pro 64bit

NB work: Fujitsu Siemens Esprimo Mobile U9200 12", Windows 10 Pro 64bit

Samsung Galaxy S7 32GB Black
Apple iPhone 6S 16GB Space Grey
Apple iPad Mini 4 Cellular 16GB Black

Užívateľov profilový obrázok
FREE555
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 405
Dátum registrácie: So 06. Dec, 2008, 10:54
Bydlisko: Košice

Re: Klonovanie disku

Príspevok od užívateľa FREE555 » Ne 22. Nov, 2015, 00:54

Tak, ono mi to ten disk zálohovalo max do 10minút(nestopoval som to) a mal zabratých nejakých 50GB(záloha má 25GB), čiže si to vieš prepočítať na cca tých 50-60MB/s, keď vychádzame z 25GB, čo si myslím, že je veľmi dobrá rýchlosť. Čakal som, že za tým presedím aj niekoľko hodín.
Spoiler: ukázať
Desktop: CPU: Intel i7 6700k + Scythe Mugen MAX MB: Asus ROG VIII Maximus Hero HDD: WD Green 2TB SSD1: Samsung 860 Evo 1TB SSD2: Samsung 850 Evo 500GB RAM: 4x8GB DDR4 Corsair Vengeace LPX 2666MHz GPU: Palit JetStream GTX1080 CASE: Fractal Design Define R5 Blackout Edition Windowed PSU: Corsair RM750i OS: Windows 10 Pro 64bit Display: 1x Asus PG279Q + 2x Asus MG279Q 144Hz IPS
NB: Lenovo Thinkpad T440s: 14" FullHD, Intel Core i7 4600 Haswell, 12GB DDRAM3, 256GB SSD, Windows 10 Pro
Phone: Samsung Galaxy Note 9; Storage: Synology DS215j + 2xWD Red 6TB in RAID1;Keyboard: Corsair K95 RGB Mx Brown, Mouse: Logitech G502; Sound: Mackie CR4, RHA T20, SteelSeries Siberia v2, Koss SB45

Užívateľov profilový obrázok
glirpi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1334
Dátum registrácie: Ne 09. Máj, 2010, 03:36
Bydlisko: Handlova / okres PD

Re: Klonovanie disku

Príspevok od užívateľa glirpi » St 30. Dec, 2015, 23:34

caute. nebudem zakladat novu temu, mam v podstate rovnaku otazku. kupilo sa uplne cisto nove mini pc v ktorom je nejaky mutant 8gb ssd + 500gb hdd. mam v sufliku jedno 120gb ssd no a chcel by som to este pred prvym zapnutim, cim sa zrejme spusti instalacka systemu preniest na to ssd. je nieco coho by som sa mal obavat? zvladne tu spominany acronis naklonovat vacsiu patriciu 500gb (v podstate prazdna) na mensiu 120gb? ako to bude potom zo systemovou particiou? este som to nerobil..

dik.


EDIT:
tak ok. hotofo. vsetko krasne zvladol easyus (nasiel som na disku verziu 9 free) na par klikov. pri prvom boote nieco vyskocilo, ale windows si to osetril a druhy restart uz bootovala instalacka. mohlo to byt aj tym ze to bolo prve zanutie. este odstranit recovery particie a spojit do jednej kedze spravilo 3 oddiely a na kazdom po 20gb volne.. a este zrusit tu nemcinu.
I♥C64 0,97Mhz CPU, 64KB RAM, VIC-II GPU (320x200 multicolor / 16 farieb) a aka zabava..
Spoiler: ukázať
PC: CPU: INTEL Core i5-2500K @ 3,30Ghz (Default) / CPU-COOLER: Coolink Corator DS / MB: MSI Z77A-GD65 / RAM: CORSAIR VENGEANCE LP DDR3 CL 9-9-9-24 16GB/4x4 GB @ 1600 MHz (Default) / SSD: CORSAIR Force Series GT 120GB / HDD: WD WD1001FALS 1TB (32MB cache) / DVD-RW: Samsung SH-S223B / PSU: Seasonic X-Series 560W / CASE: FRACTAL DESIGN Define R2 (3 x 120mm / Fractal Silent Series, 3 x 140mm fan / Fractal Silent Series) + 2x fractal fan controller / VGA: MSI N560GTX-448 CORES, Twin Frozr III, Power Edition / SOUND: SOUND BLASTER X-Fi Titanium HD / SPEAKERS: LOGITECH Z-5500 Digital 5.1 / HEADPHONES: BEYERDYNAMIC DT 770 PRO (80 ohm) / LCD: BENQ G2420HDBL 24" (Full HD, LED) / KEYBOARD: LOGITECH diNovo Edge / MOUSE: MICROSOFT Arc Touch / GAMEPAD: MICROSOFT Xbox 360 wireless controller & LOGITECH ChillStream / OS: MICROSOFT Windows 8.1 PRO 64Bit / TABLET: Google Nexus 7 (16Gb, No Root) / MT: Google Nexus 5 (16Gb, Black/White, No Root)

Užívateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5835
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Re: Klonovanie disku

Príspevok od užívateľa felipe25 » Št 31. Dec, 2015, 11:09

no, kym tam nieje office ale nejaky iny zabudovany soft, nema vyznam klonovat vyrobcom dodany windows s kopu somarinami.

najlepsia je aj tak cista instalacia windowsu, hlavne ak ide o novy PC bez dat, a program. rychlostou sa to neda porovnat.
mal som predvcerom nove HP s i3 s win10. ten pc sa prakticky nedal pouzivat, samy HP balast. po reinstalle cistom, je to nebe a dudy.
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, Z97-GD65 GAMING, Intel Core i5 4690K, 8GB DDRAM3 (2x4GB) Kingston 1600MHz HyperX, SSD Samsung 850EVO 250GB + 2 x 3TB 7200rpm Seagate rpm + 4TB WD Green 5400rpm, ATI HD5770, Blue-Ray LG, 23" Fujitsu Siemens LED LCD, key: Hama uRAGE, mouse: Logitech G700, Windows 10 Pro 64bit

NB work: Fujitsu Siemens Esprimo Mobile U9200 12", Windows 10 Pro 64bit

Samsung Galaxy S7 32GB Black
Apple iPhone 6S 16GB Space Grey
Apple iPad Mini 4 Cellular 16GB Black

Užívateľov profilový obrázok
glirpi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1334
Dátum registrácie: Ne 09. Máj, 2010, 03:36
Bydlisko: Handlova / okres PD

Re: Klonovanie disku

Príspevok od užívateľa glirpi » Št 31. Dec, 2015, 20:52

celkom urcite je cista instalacia vzdy najlepsia. kedze to pc bolo dodane bez medii a windows je na disku nic ine sa robit neda koli licencii. na moje prekvapenie tam toho balastu bolo minimum. lenovo v nemecku to az tak neprehana :)
I♥C64 0,97Mhz CPU, 64KB RAM, VIC-II GPU (320x200 multicolor / 16 farieb) a aka zabava..
Spoiler: ukázať
PC: CPU: INTEL Core i5-2500K @ 3,30Ghz (Default) / CPU-COOLER: Coolink Corator DS / MB: MSI Z77A-GD65 / RAM: CORSAIR VENGEANCE LP DDR3 CL 9-9-9-24 16GB/4x4 GB @ 1600 MHz (Default) / SSD: CORSAIR Force Series GT 120GB / HDD: WD WD1001FALS 1TB (32MB cache) / DVD-RW: Samsung SH-S223B / PSU: Seasonic X-Series 560W / CASE: FRACTAL DESIGN Define R2 (3 x 120mm / Fractal Silent Series, 3 x 140mm fan / Fractal Silent Series) + 2x fractal fan controller / VGA: MSI N560GTX-448 CORES, Twin Frozr III, Power Edition / SOUND: SOUND BLASTER X-Fi Titanium HD / SPEAKERS: LOGITECH Z-5500 Digital 5.1 / HEADPHONES: BEYERDYNAMIC DT 770 PRO (80 ohm) / LCD: BENQ G2420HDBL 24" (Full HD, LED) / KEYBOARD: LOGITECH diNovo Edge / MOUSE: MICROSOFT Arc Touch / GAMEPAD: MICROSOFT Xbox 360 wireless controller & LOGITECH ChillStream / OS: MICROSOFT Windows 8.1 PRO 64Bit / TABLET: Google Nexus 7 (16Gb, No Root) / MT: Google Nexus 5 (16Gb, Black/White, No Root)

Užívateľov profilový obrázok
landrower
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7187
Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
Bydlisko: Bratislava II
Kontaktovať užívateľa:

Re: Klonovanie disku

Príspevok od užívateľa landrower » Št 14. Jan, 2016, 18:03

zaujimave,na mojom lenovo notebooku bola dost vela hovadin :D
aa ak sa dobre pamatam tak aj na relativne nedavno instalovanych lenovo all in one co som do jednej resitky/hotela daval tam toho bol hojne...
inak ten soft je stavany presne na prenos aj z vacsieho na mensi, aj ked mas ten vacsi plny ponukne ti to moznost vyselektovat data co vykopirovat a co nie... vela vyrobcov SSD to pribaluje
Warface nick: landrower | Steam: michalsveto
Spoiler: ukázať
CPU Intel Core i5 4670K + CM Seidon 120XL +2x Corsair Quiet SP120
MB MSI Z87M-G43
RAM Corsair XMS3 2x4GB DDR3
VGA Gigabyte N660OC-2GD GTX660 + Accelero Mono Plus
HDDs Crucial MX200 250GB 7mm, Seagate Brracuda ST1000DM003 1TB
CASE Bitfenix Prodigy M
PSU Single sleeved Corsair HX650 + Corsair AF120 LED blue Fan
External HDDs Samsung 750GB + Fantec fanbox FB-35US2 black, Seagate Expansion Desktop 2TB
FANs Corsair AF120 Blue LED
RPM regulation Scythe Kaze Master PRO 5,25" panel
Peripheral
Display iiyama ProLite X2377HDS (IPS), Philips 226 21,5" (TN)
Audio Behringer MS16
Headphones Denon AH-D301
Keyboard Logitech G105
Mouse Razer Copperhead (ASUS ROG verzia)
Mouse pad CONNECT IT CI-236 Biohazard Pad
Notebook Lenovo IdeaPad B5400 (i3 4000M @2.4GHz, HD graphics 4600, 8GB RAM, 15.6")
Phone HTC One Mini

Užívateľov profilový obrázok
schyzoy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1326
Dátum registrácie: Pi 14. Okt, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra
Kontaktovať užívateľa:

Re: Klonovanie disku

Príspevok od užívateľa schyzoy » Pi 06. Máj, 2016, 20:47

Caute vsetci, tiez nebudem zakladat novu temu a radsej sa spytam tu.

V poradni som sa rozhodol pre SSD do NB (Patriot) a potrebujem preniest system (aj s Win8 instalackami, ktore su tam niekde "skryte").

Teraz je v NB hybrid 20GBSSD+500GBHDD, pricom 500GB mam na 2 polovice (C: a D:).

Z C: je obsadenych 98GB a na D: je obsadenych 57GB, co je spolu 155GB dat.

SSD som kupil 240GB, NB je cisto na pracu.

Uvazujem o novom rozdeleni: skryta particia s instalackami ?? GB + C: 120GB + D: zbytok (cca 100GB).

Chcel by som pouzit ten Acronis True Image, len neviem ako :?

Postup, prosim o kontrolu a opravu/doplnenie:

1. na existujuci disk nainstalujem do NB Acronis
2. dam vytvorit klon disku - to bude nejaky jeden subor?
3. tento klon prekopirujem z NB na externy disk, cez USB/FTP
4. vytiahnem stary HDD z NB a do NB dam novy, cisty SSD
5. a tu koncim s vedomostou, nakolko s prazdnym SSD sa mi predsa NB ani nerozbehne

Cize mam najprv na ten SSD nejako ten klon dostat a az potom ho "nasrobovat" do NB?

Dakujem

edit: A nestaci pouzit toto? "Acronis Migrate Easy"
...the most important is justice...

PC: MB Biostar TP35D2-A7, E2140@390x8=3120MHz, 2x1GB PatriotLL 800@780 DCH, X1900XT 512, LG-4163B, HDD 250GB WD, SB Live! Value, 3x8cm FAN in case, Seasonic SS-350ET 80plus

Užívateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5835
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Re: Klonovanie disku

Príspevok od užívateľa felipe25 » So 07. Máj, 2016, 09:31

ja to robim cez bootovatelne CD s programom Acronis True Image - dam najprv backup (treba tam zvolit z akeho disku robi zalohu a zaciarknut VSETKY jeho particie), to vytvori JEDEN subor zalohy celeho disku /aj viac particii/....
potom vypnem pc..


restore . obnovu z toho suboru mozes urobit tak, ze do NTB das nove ssd, nabootujes z acronis boot cd, a das tam RESTORE - vyberies ten velky subor z ext. disku, a zvolis ciel ssd.



btw myslim si, ze zalohu z kopirovaneho disku je naj robit cez boot cd, pretoze ak robis zalohu disku, z ktoreho ti prave BEZI system, moze to byt problem..
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, Z97-GD65 GAMING, Intel Core i5 4690K, 8GB DDRAM3 (2x4GB) Kingston 1600MHz HyperX, SSD Samsung 850EVO 250GB + 2 x 3TB 7200rpm Seagate rpm + 4TB WD Green 5400rpm, ATI HD5770, Blue-Ray LG, 23" Fujitsu Siemens LED LCD, key: Hama uRAGE, mouse: Logitech G700, Windows 10 Pro 64bit

NB work: Fujitsu Siemens Esprimo Mobile U9200 12", Windows 10 Pro 64bit

Samsung Galaxy S7 32GB Black
Apple iPhone 6S 16GB Space Grey
Apple iPad Mini 4 Cellular 16GB Black

Užívateľov profilový obrázok
bassgenerator
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1511
Dátum registrácie: So 30. Aug, 2008, 08:28
Bydlisko: Banská Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Klonovanie disku

Príspevok od užívateľa bassgenerator » So 07. Máj, 2016, 10:08

presne tak ako pise kolega nado mnou, dnes to idem robit...Klonovat z SSD na HDD cez bootovatelne USB na ktorom mam ATIH2016
jednoducha brnkačka.
NB: Lenovo Thinkpad Yoga 460
Mobil:Apple XS MAX 256 GB
Galaxy Watch 46mm

Užívateľov profilový obrázok
schyzoy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1326
Dátum registrácie: Pi 14. Okt, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra
Kontaktovať užívateľa:

Re: Klonovanie disku

Príspevok od užívateľa schyzoy » So 07. Máj, 2016, 10:29

No v NB (ultrabook) nemam CD-ROM, takze nainstalujem na existujuci HDD ten Acronis, dam vytvorit bootovatelne USB, nabootujem z neho, dam vytvorit zalohu (cize BACKUP??) vsetkeho, skopirujem JEDEN SUBOR na externy HDD, vymenim disky, nabootujem z USB, dam obnovu z externeho HDD na SSD a ideme?
...the most important is justice...

PC: MB Biostar TP35D2-A7, E2140@390x8=3120MHz, 2x1GB PatriotLL 800@780 DCH, X1900XT 512, LG-4163B, HDD 250GB WD, SB Live! Value, 3x8cm FAN in case, Seasonic SS-350ET 80plus

Užívateľov profilový obrázok
bassgenerator
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1511
Dátum registrácie: So 30. Aug, 2008, 08:28
Bydlisko: Banská Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Klonovanie disku

Príspevok od užívateľa bassgenerator » So 07. Máj, 2016, 12:48

ano tak.
NB: Lenovo Thinkpad Yoga 460
Mobil:Apple XS MAX 256 GB
Galaxy Watch 46mm

Užívateľov profilový obrázok
schyzoy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1326
Dátum registrácie: Pi 14. Okt, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra
Kontaktovať užívateľa:

Re: Klonovanie disku

Príspevok od užívateľa schyzoy » Po 09. Máj, 2016, 20:26

Chlapi hotovo, fachci to ako ma, ten rozdiel je paradny :cool:

DAKUJEM!
...the most important is justice...

PC: MB Biostar TP35D2-A7, E2140@390x8=3120MHz, 2x1GB PatriotLL 800@780 DCH, X1900XT 512, LG-4163B, HDD 250GB WD, SB Live! Value, 3x8cm FAN in case, Seasonic SS-350ET 80plus

Napísať odpoveď

Návrat na "Pevné disky, SSD, úložný priestor a mechaniky"