Klonovanie disku

Všetko o pevných diskoch, solid-state diskoch, optických mechanikách, USB diskoch...
Užívateľov profilový obrázok
FREE555
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 405
Dátum registrácie: So 06. Dec, 2008, 10:54
Bydlisko: Košice

Klonovanie disku

Príspevok od užívateľa FREE555 » Po 16. Nov, 2015, 09:56

Zdravím páni,

vzhľadom na to, že som nič podobné ešte nerobil, sa chcem opýtať, či si treba na niečo dávať pozor pri "klonovaní" disku. Situácia je taká, že disk v notebooku, je zrejme už od výroby chybný. V SMARTe vykazuje chyby v Calibration Retry Count a celý notebook mrzne. Od mája(kedy bol kupovaný) sa to len zhoršuje. Na reklamáciu to nemôže ísť, pretože ten notebook je v každodennej prevádzke a teda nie j šanca, že by sa fungovalo 30dní bez neho. Záložný notebook tiež nepripadá do úvahy, pretože sú tam špeciálne softvéry, ktoré musia konkrétne firmy nainštalovať, konfigurovať atď. Jediné schodné riešenie mi napadá vymeniť disk(rovno za SSD) a naklonovať ho(ak rozmýšľam zle a nebude to fungovať, tak dajte vedieť :D). Ja v tom síce nevidím problém, ale je pravda, že som niečo také ešte nerobil. Tak vás prosím o rady, čo sa môže pojebabrať, resp. čo extra treba urobiť, príp. nejaký odporúčaný soft. Poškuľujem po paragone resp easeus. Vďaka
Spoiler: ukázať
Desktop: CPU: Intel i7 6700k + Scythe Mugen MAX MB: Asus ROG VIII Maximus Hero HDD: WD Green 2TB SSD1: Samsung 860 Evo 1TB SSD2: Samsung 850 Evo 500GB RAM: 4x8GB DDR4 Corsair Vengeace LPX 2666MHz GPU: Palit JetStream GTX1080 CASE: Fractal Design Define R5 Blackout Edition Windowed PSU: Corsair RM750i OS: Windows 10 Pro 64bit Display: 1x Asus PG279Q + 2x Asus MG279Q 144Hz IPS
NB: Lenovo Thinkpad T440s: 14" FullHD, Intel Core i7 4600 Haswell, 12GB DDRAM3, 256GB SSD, Windows 10 Pro
Phone: Samsung Galaxy Note 9; Storage: Synology DS215j + 2xWD Red 6TB in RAID1;Keyboard: Corsair K95 RGB Mx Brown, Mouse: Logitech G502; Sound: Mackie CR4, RHA T20, SteelSeries Siberia v2, Koss SB45

Užívateľov profilový obrázok
marfan
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1607
Dátum registrácie: So 05. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Veselé pri Pieš
Kontaktovať užívateľa:

Re: Klonovanie disku

Príspevok od užívateľa marfan » Po 16. Nov, 2015, 11:29

Ja osobne používam Acronis True Image, ktorý podporuje Win8,10. Zatiaľ mi naklonoval všetko vždy 1:1 že všetko fungovalo. Naposledy som cez neho klonoval HDD na SSD a bez problémov.

PS: Mal by som otázku mám doma NTB, ktorý má origo Windows 8, lenže je tam vadný HDD má chybné sektory a chcel by som naklonovať aj tie skryté partície pôjde to bez problémov či je s tým dajaký problém ?
Spoiler: ukázať
MB:Acrock Z77 Extreme 4, CPU:Core i7 3770k 3,5GHz, RAM:2x4GB Kingston HyperX Black 1600MHz@1833MHz,CLADIC:Thermalte NiC C4,CASE:NZXT BETA EVO PSU:Corsair VX-450W,
GPU:AMD/ATi HD5770 1GB MSI, SSD: Kingston V200 128GB HDD:WD 1TB RED SATA,Samsung 1TB, Samsung 750GB, Samsung 250GBLCD:DELL U2412M,

Užívateľov profilový obrázok
Dr.Stevko
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 91
Dátum registrácie: Št 29. Aug, 2013, 08:56
Bydlisko: Nitra

Re: Klonovanie disku

Príspevok od užívateľa Dr.Stevko » Po 16. Nov, 2015, 11:39

daj tam automatiku cez Acronis a pôjde to bez problémov či už z HDD na HDD alebo HDD na SSD upraví aj veľkosti oddielov ak nieje rovnaká kapacita tak isto naklonuje aj skryté oddiely na recovery atď

Užívateľov profilový obrázok
landrower
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7187
Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
Bydlisko: Bratislava II
Kontaktovať užívateľa:

Re: Klonovanie disku

Príspevok od užívateľa landrower » Po 16. Nov, 2015, 15:19

tiez pouzivam acronis, dostal som zadarmo k SSD, zatial dva klony hdd na sdd a ssd na vacsie ssd zvladol no problemo, OS bezi na oboch PC uz cca pol roka odtedy stabilne. jednoduche na pouzitie, mozem odporucat

btw., s tymi skrytymi particiami neviem jak to je. ved sa skus tym softom preklikat, prinajhorosm budes musiet ten novy disk znova naformatovat...
Warface nick: landrower | Steam: michalsveto
Spoiler: ukázať
CPU Intel Core i5 4670K + CM Seidon 120XL +2x Corsair Quiet SP120
MB MSI Z87M-G43
RAM Corsair XMS3 2x4GB DDR3
VGA Gigabyte N660OC-2GD GTX660 + Accelero Mono Plus
HDDs Crucial MX200 250GB 7mm, Seagate Brracuda ST1000DM003 1TB
CASE Bitfenix Prodigy M
PSU Single sleeved Corsair HX650 + Corsair AF120 LED blue Fan
External HDDs Samsung 750GB + Fantec fanbox FB-35US2 black, Seagate Expansion Desktop 2TB
FANs Corsair AF120 Blue LED
RPM regulation Scythe Kaze Master PRO 5,25" panel
Peripheral
Display iiyama ProLite X2377HDS (IPS), Philips 226 21,5" (TN)
Audio Behringer MS16
Headphones Denon AH-D301
Keyboard Logitech G105
Mouse Razer Copperhead (ASUS ROG verzia)
Mouse pad CONNECT IT CI-236 Biohazard Pad
Notebook Lenovo IdeaPad B5400 (i3 4000M @2.4GHz, HD graphics 4600, 8GB RAM, 15.6")
Phone HTC One Mini

Užívateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5835
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Re: Klonovanie disku

Príspevok od užívateľa felipe25 » Po 16. Nov, 2015, 16:20

FREE kolko GB je obsadenych na tom HDD?
Acronis True Image, viem s tym aj pomoct pripadne. /treba ho nabootovat zvlast/, najlepsie urobit zalohu .tib na externy disk, vymenit HDD v booku, a urobit Recovery toho .tib na disk. Na 100% niekolkokrat odskusane.

Lenze nezabudaj, ze ak je disk "vadny", cely ten klon moze v polke zamrznut, a nepohnut sa. Ja by som isto poskodeny disk neklonoval, podla mna ak soft zisti zle sektory, dalej sa nepohne, alebo vypise hlasku o chybe az po par hodinach co sa bude snazit to opravit.
Naj riesenie je aj tak podla mna najprv zaloha do .tib, apotom to nahodit na disk, cize ti treba aj externac velky aspon tak, kolko GB mas obsadene.


marfan, vykasli sa na skryte particie, treba celu 8micku dat het, a nainstalovat cistu 10tku :) a dat het aj skryte particie.
opat plati to co pisem vyssie: ak su zle sektory, moze to cele "zamrznut", alebo sa novy disk s klonom nespusti, ak je vada na systemovych suboroch
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, Z97-GD65 GAMING, Intel Core i5 4690K, 8GB DDRAM3 (2x4GB) Kingston 1600MHz HyperX, SSD Samsung 850EVO 250GB + 2 x 3TB 7200rpm Seagate rpm + 4TB WD Green 5400rpm, ATI HD5770, Blue-Ray LG, 23" Fujitsu Siemens LED LCD, key: Hama uRAGE, mouse: Logitech G700, Windows 10 Pro 64bit

NB work: Fujitsu Siemens Esprimo Mobile U9200 12", Windows 10 Pro 64bit

Samsung Galaxy S7 32GB Black
Apple iPhone 6S 16GB Space Grey
Apple iPad Mini 4 Cellular 16GB Black

Užívateľov profilový obrázok
FREE555
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 405
Dátum registrácie: So 06. Dec, 2008, 10:54
Bydlisko: Košice

Re: Klonovanie disku

Príspevok od užívateľa FREE555 » Po 16. Nov, 2015, 16:35

je zabratých možno 45-50GB, viac ani nikdy nebolo... ok pozrel som aj na ten acronis, vyzerá to ok, čiže v piatok sa do toho pustím zrejme a poskúšam všetky možnosti, aby to cez víkend bolo spravené... vidím, že sa to dá zálohovať aj na NAS, keďže nemám už externý disk, čo je pre mňa super, aj keď by som to radšej riešil napojením oboch diskov do mojej terajšej zostavy a takto to naklonoval/nakopíroval/zálohoval.

EDIT: ešte tu som našiel celkom zaujímavý tutoriálik http://lifehacker.com/5837543/how-to-mi ... ng-windows
Spoiler: ukázať
Desktop: CPU: Intel i7 6700k + Scythe Mugen MAX MB: Asus ROG VIII Maximus Hero HDD: WD Green 2TB SSD1: Samsung 860 Evo 1TB SSD2: Samsung 850 Evo 500GB RAM: 4x8GB DDR4 Corsair Vengeace LPX 2666MHz GPU: Palit JetStream GTX1080 CASE: Fractal Design Define R5 Blackout Edition Windowed PSU: Corsair RM750i OS: Windows 10 Pro 64bit Display: 1x Asus PG279Q + 2x Asus MG279Q 144Hz IPS
NB: Lenovo Thinkpad T440s: 14" FullHD, Intel Core i7 4600 Haswell, 12GB DDRAM3, 256GB SSD, Windows 10 Pro
Phone: Samsung Galaxy Note 9; Storage: Synology DS215j + 2xWD Red 6TB in RAID1;Keyboard: Corsair K95 RGB Mx Brown, Mouse: Logitech G502; Sound: Mackie CR4, RHA T20, SteelSeries Siberia v2, Koss SB45

Užívateľov profilový obrázok
marfan
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1607
Dátum registrácie: So 05. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Veselé pri Pieš
Kontaktovať užívateľa:

Re: Klonovanie disku

Príspevok od užívateľa marfan » Po 16. Nov, 2015, 17:19

felipe: ten disk je taký, že Win som s neho normálne nainštaloval síce to trocha trvalo ale nainštaloval. Spúšťanie Windowsu ide +- v normále......akurát keď pozrem cez HD tune tak je dosť relokovaných sektorov, rýchlosť čítania niekedy ide okolo 2-3MB/s a niekedy normálne 40-50MB/s.
Spoiler: ukázať
MB:Acrock Z77 Extreme 4, CPU:Core i7 3770k 3,5GHz, RAM:2x4GB Kingston HyperX Black 1600MHz@1833MHz,CLADIC:Thermalte NiC C4,CASE:NZXT BETA EVO PSU:Corsair VX-450W,
GPU:AMD/ATi HD5770 1GB MSI, SSD: Kingston V200 128GB HDD:WD 1TB RED SATA,Samsung 1TB, Samsung 750GB, Samsung 250GBLCD:DELL U2412M,

Užívateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5835
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Re: Klonovanie disku

Príspevok od užívateľa felipe25 » Ut 17. Nov, 2015, 03:58

ja by som sa isto nezahraval so ziadnym diskom, ktory ma co i len 10vadnych sektorov. staci jedno vypnutie zapnutie, a disk sa uz nemusi rozbehnut. sam som to zazil na jednom hdd, ktory som siel zachranovat.

tam treba okamzite zalohu dat riesit, a klon na ine HDD. hlavne v pripade booku ako pisal typek vyssie, ze su tam specialne nastavovane softy.. ved to stoji stovky eur, tak naco cakat?
a potom robit pravidelne .tib uplnu zalohu cez acronis, ktory si kludne firma moze za 40€ kupit aj s licenciou. uz ked nic ine. x ludi ma problem robit prirastkove zalohy a pod., a najlepsie je, ze dakde idem, a soft kde ma firma ucto za roky dozadu nema jedinu uplnu zalohu.

ja len prajem, aby vam to preslo aj s tymi bad diskami. lebo ked nie, potom mate problem.
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, Z97-GD65 GAMING, Intel Core i5 4690K, 8GB DDRAM3 (2x4GB) Kingston 1600MHz HyperX, SSD Samsung 850EVO 250GB + 2 x 3TB 7200rpm Seagate rpm + 4TB WD Green 5400rpm, ATI HD5770, Blue-Ray LG, 23" Fujitsu Siemens LED LCD, key: Hama uRAGE, mouse: Logitech G700, Windows 10 Pro 64bit

NB work: Fujitsu Siemens Esprimo Mobile U9200 12", Windows 10 Pro 64bit

Samsung Galaxy S7 32GB Black
Apple iPhone 6S 16GB Space Grey
Apple iPad Mini 4 Cellular 16GB Black

Užívateľov profilový obrázok
FREE555
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 405
Dátum registrácie: So 06. Dec, 2008, 10:54
Bydlisko: Košice

Re: Klonovanie disku

Príspevok od užívateľa FREE555 » Ut 17. Nov, 2015, 09:25

ono databázy tých programov sú pravidelne zálohované, čiže najhoršie čo sa môže stať je, že disk pri klonovaní klakne a bude treba robiť clean install a následne kontaktovať spoločnosti, ktoré poriešia softvér. Ale verím, že k tomu nedôjde. No ja by som to urobil aj dnes alebo včera, ale z časového hľadiska to nie je možné robiť inokedy ako v piatok. Ale vďaka za pomoc, verím, že to vyjde. :dance:
Spoiler: ukázať
Desktop: CPU: Intel i7 6700k + Scythe Mugen MAX MB: Asus ROG VIII Maximus Hero HDD: WD Green 2TB SSD1: Samsung 860 Evo 1TB SSD2: Samsung 850 Evo 500GB RAM: 4x8GB DDR4 Corsair Vengeace LPX 2666MHz GPU: Palit JetStream GTX1080 CASE: Fractal Design Define R5 Blackout Edition Windowed PSU: Corsair RM750i OS: Windows 10 Pro 64bit Display: 1x Asus PG279Q + 2x Asus MG279Q 144Hz IPS
NB: Lenovo Thinkpad T440s: 14" FullHD, Intel Core i7 4600 Haswell, 12GB DDRAM3, 256GB SSD, Windows 10 Pro
Phone: Samsung Galaxy Note 9; Storage: Synology DS215j + 2xWD Red 6TB in RAID1;Keyboard: Corsair K95 RGB Mx Brown, Mouse: Logitech G502; Sound: Mackie CR4, RHA T20, SteelSeries Siberia v2, Koss SB45

Užívateľov profilový obrázok
landrower
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7187
Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
Bydlisko: Bratislava II
Kontaktovať užívateľa:

Re: Klonovanie disku

Príspevok od užívateľa landrower » Ut 17. Nov, 2015, 11:43

felipe25 napísal:ja by som sa isto nezahraval so ziadnym diskom, ktory ma co i len 10vadnych sektorov. staci jedno vypnutie zapnutie, a disk sa uz nemusi rozbehnut. sam som to zazil na jednom hdd, ktory som siel zachranovat.

tam treba okamzite zalohu dat riesit, a klon na ine HDD. hlavne v pripade booku ako pisal typek vyssie, ze su tam specialne nastavovane softy.. ved to stoji stovky eur, tak naco cakat?
a potom robit pravidelne .tib uplnu zalohu cez acronis, ktory si kludne firma moze za 40€ kupit aj s licenciou. uz ked nic ine. x ludi ma problem robit prirastkove zalohy a pod., a najlepsie je, ze dakde idem, a soft kde ma firma ucto za roky dozadu nema jedinu uplnu zalohu.

ja len prajem, aby vam to preslo aj s tymi bad diskami. lebo ked nie, potom mate problem.
no, mal som zakaznika co mal komplet ucto na harddisku co mal 15 rokov. klakol. ale ze tak ze nevydrzal zapnuty dlhsie ako 15s. aj tak som to vytiahol odtial. a co ten clovek spravil? doniesol tak 10r pocitac ze bude pouzivat ten a ze to mam dat tam. prekvapujuco, o pol roka som riesil to iste. najlepsie ale bolo, ze to ucto zalohoval - na ten isty HDD ovsem
kazdopadne,
vela tychto programov netreba nijak specialne konfigurovat, staci nainstalovat a prepisat folder instalaciou co uz existovala ak sa k nej podari dostat, casto to pojde. ak sa vyjadris co konkretne, ak to je z tejto kategorie, mozno aj viem povedat ci to je ten pripad :)
Warface nick: landrower | Steam: michalsveto
Spoiler: ukázať
CPU Intel Core i5 4670K + CM Seidon 120XL +2x Corsair Quiet SP120
MB MSI Z87M-G43
RAM Corsair XMS3 2x4GB DDR3
VGA Gigabyte N660OC-2GD GTX660 + Accelero Mono Plus
HDDs Crucial MX200 250GB 7mm, Seagate Brracuda ST1000DM003 1TB
CASE Bitfenix Prodigy M
PSU Single sleeved Corsair HX650 + Corsair AF120 LED blue Fan
External HDDs Samsung 750GB + Fantec fanbox FB-35US2 black, Seagate Expansion Desktop 2TB
FANs Corsair AF120 Blue LED
RPM regulation Scythe Kaze Master PRO 5,25" panel
Peripheral
Display iiyama ProLite X2377HDS (IPS), Philips 226 21,5" (TN)
Audio Behringer MS16
Headphones Denon AH-D301
Keyboard Logitech G105
Mouse Razer Copperhead (ASUS ROG verzia)
Mouse pad CONNECT IT CI-236 Biohazard Pad
Notebook Lenovo IdeaPad B5400 (i3 4000M @2.4GHz, HD graphics 4600, 8GB RAM, 15.6")
Phone HTC One Mini

Užívateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5835
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Re: Klonovanie disku

Príspevok od užívateľa felipe25 » Ut 17. Nov, 2015, 15:50

ja som dodrbal ucto od neviem uz akeho vyrobcu, ale chcelo to SQL server a neviem co. tak neintuitivny system som este nevidel, doslova ak clovek nema zaplatenu podporu, sam nic neopravi.
na PC ktore som siel preinstalovat som urobil zalohu databazy. bohuzial, najprv som urobil update na najnovsiu verziu, a nasledne som urobil zalohu databazy. najvacsia chyba mojho zivota.
po opatovnom snazeni sa nahodit ucto na cisty OS nastala chyba : instalacne CD bolo IBA s verziou 1.51 napriklad, lenze databaza uz bola zalohovana vo verzii 1.52. takze, ak som nainstaloval 1.51 z CD, a chcel obnovit databazu - neslo to, lebo napisalo, ze data su z novsej verzie programu ako je nainstalovana. CDcko s 1.52 bol len update, ktory fungoval IBA na uz naplnenom programe s datami, teda, bez dat som nemohol dat upgradnut 1.52 z 1.51. lenze, ani databaza nesla obnovit, kedze bola novsia jak program. firma si uz za podporu neplatila, iba jednorazovo za novsiu verziu /kvoli zakonom, zmenam a pod./ co vychadzalo o stovky eur lacnejsie. takze, neuvazenym updatom /keby som ho neurobil, mal by som data z 1.51 ktore by som v poho obnovil - lebo kto mohol vediet, ze update na 1.52 funguje len s datami, a nevie sa aplikovat na cistu instalaciu/ mi typek z firmy povedal, ze som ich pripravil o cca 1000eur co museli zaplatit tej firme, aby im dali tu zalohu dokopy. odvtedy fuckam na uctovnictva, a vobec sa do toho nepustam. ked to maju takto naschval urobene firmy, len aby clovek zaplatil podporu v pripade akychkolvek problemov..
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, Z97-GD65 GAMING, Intel Core i5 4690K, 8GB DDRAM3 (2x4GB) Kingston 1600MHz HyperX, SSD Samsung 850EVO 250GB + 2 x 3TB 7200rpm Seagate rpm + 4TB WD Green 5400rpm, ATI HD5770, Blue-Ray LG, 23" Fujitsu Siemens LED LCD, key: Hama uRAGE, mouse: Logitech G700, Windows 10 Pro 64bit

NB work: Fujitsu Siemens Esprimo Mobile U9200 12", Windows 10 Pro 64bit

Samsung Galaxy S7 32GB Black
Apple iPhone 6S 16GB Space Grey
Apple iPad Mini 4 Cellular 16GB Black

Užívateľov profilový obrázok
landrower
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7187
Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
Bydlisko: Bratislava II
Kontaktovať užívateľa:

Re: Klonovanie disku

Príspevok od užívateľa landrower » Ut 17. Nov, 2015, 16:19

tak, treba vediet vzdy podla konkretneho softveru a firmy co ho poskytuje... z vela z tych ludia mam osobne skusenosti, vela som od zakaznikov pocul... kazdopadne, vzdy som sa drzal toho, ze novsi soft starsiu zalohu zobere, ale opacne to nemusi fachat, a nejak extra ma to neprekvapuje. co ma prekvapuje, z firma preda sw, ktory nieje mozne nainstalovat v najnovsej verzii, databazu spravi spatne nekompatibilnu, a za napravenie tejto chyby nech zaplatit zakaznika liter. to si myslim ze by bolo napadnutelne na sude. toto je cisty o*eb....
Warface nick: landrower | Steam: michalsveto
Spoiler: ukázať
CPU Intel Core i5 4670K + CM Seidon 120XL +2x Corsair Quiet SP120
MB MSI Z87M-G43
RAM Corsair XMS3 2x4GB DDR3
VGA Gigabyte N660OC-2GD GTX660 + Accelero Mono Plus
HDDs Crucial MX200 250GB 7mm, Seagate Brracuda ST1000DM003 1TB
CASE Bitfenix Prodigy M
PSU Single sleeved Corsair HX650 + Corsair AF120 LED blue Fan
External HDDs Samsung 750GB + Fantec fanbox FB-35US2 black, Seagate Expansion Desktop 2TB
FANs Corsair AF120 Blue LED
RPM regulation Scythe Kaze Master PRO 5,25" panel
Peripheral
Display iiyama ProLite X2377HDS (IPS), Philips 226 21,5" (TN)
Audio Behringer MS16
Headphones Denon AH-D301
Keyboard Logitech G105
Mouse Razer Copperhead (ASUS ROG verzia)
Mouse pad CONNECT IT CI-236 Biohazard Pad
Notebook Lenovo IdeaPad B5400 (i3 4000M @2.4GHz, HD graphics 4600, 8GB RAM, 15.6")
Phone HTC One Mini

Užívateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5835
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Re: Klonovanie disku

Príspevok od užívateľa felipe25 » Ut 17. Nov, 2015, 18:58

uz som sa s par takymito uctami stretol, ze program je len raz rocne updatnuty /ak vobec/, a robia iba "updaty", ktore ale vyzaduju mat data v programe. tie updatnu program, a nasledne este aj databazu na nove "podmienky, zmeny v zakone".
ono je to vsetko logicke, ale jak pises, toto bol odrb. ten program sa mi zda ze stal cez 3000€, a podpora mala stat okolo litra rocne, co su psycho peniaze. plus, penale, ak sa prerusi podpora co i len na den.

tak jasne, ze mensie firmy to platit nebudu, kupia si soft, a uz iba updaty, bez podpory.

ono, celkovo tie firmy su dost vydrbane, mam skusenosti s dvoma firmami, co nutene davaju programy min. zakladnym skolam /skoly mali v istom roku doslova nakazane, aby od 1.1 dalsieho roka pouzivali uz IBA soft od jedneho vyrobcu/. tiez som s tym mal problem, a to taky ze po vykonani zalohy na PC a naslednom pokuseni sa obnovit databazu na inom PC kde bola cista instalacia to vkuse vyhadzuje chybu, je len dalsi pokus, ako firma nuti zavolat specialistu, ktory si nauctuje dalsie desiatky eur za podporu. takze, mam niekolko skusenosti, ktore ma doslova nutia sa na to vydrbat, ked ide o ucta. ak to nieje lahka pohoda, alebo alfa, kde fakt clovek klikne, a soft to zalohuje uplne vsetko, a bez problemov to obnovi na inom PC kde je cista instalacia, tak nemam zaujem, lebo je s tym viac problemov jak uzitku. konkretne specifikacie alebo vedomosti ako to dat dokopy fakt vie len clovek z tej firmy, nie "vseobecny informatik" za ktoreho sa pokladam. nadavame na MS, ale keby robil taketo programy, tak nikto nema problem.
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, Z97-GD65 GAMING, Intel Core i5 4690K, 8GB DDRAM3 (2x4GB) Kingston 1600MHz HyperX, SSD Samsung 850EVO 250GB + 2 x 3TB 7200rpm Seagate rpm + 4TB WD Green 5400rpm, ATI HD5770, Blue-Ray LG, 23" Fujitsu Siemens LED LCD, key: Hama uRAGE, mouse: Logitech G700, Windows 10 Pro 64bit

NB work: Fujitsu Siemens Esprimo Mobile U9200 12", Windows 10 Pro 64bit

Samsung Galaxy S7 32GB Black
Apple iPhone 6S 16GB Space Grey
Apple iPad Mini 4 Cellular 16GB Black

Užívateľov profilový obrázok
landrower
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7187
Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
Bydlisko: Bratislava II
Kontaktovať užívateľa:

Re: Klonovanie disku

Príspevok od užívateľa landrower » Ut 17. Nov, 2015, 19:11

hej, pohoda, alfa, oberon, vsetko easy, konkretne oberon som uz tahal aj s totalne zdevastovanych hdd a kedze stacila len jedna databaza z toho tak sa to dalo zmaknut
anyway, nazad k teme, podarilo sa to alebo sa to este nerobilo?
(ak hdd nabootuje a vsetky data su citatelne, malo by to fungovat..)
akurat budem musiet priatelke spravit tiez image z jedneho totalne vylagrovaneho pata disku, zatial citatelny ale sem tam hadze rozne chyby, tak som zvedavy ake mam sance :D jak na potvoru, vcera sadnem k pc, a kukam ze checkig volume d, reku fasa, zas mam co robit :D
Warface nick: landrower | Steam: michalsveto
Spoiler: ukázať
CPU Intel Core i5 4670K + CM Seidon 120XL +2x Corsair Quiet SP120
MB MSI Z87M-G43
RAM Corsair XMS3 2x4GB DDR3
VGA Gigabyte N660OC-2GD GTX660 + Accelero Mono Plus
HDDs Crucial MX200 250GB 7mm, Seagate Brracuda ST1000DM003 1TB
CASE Bitfenix Prodigy M
PSU Single sleeved Corsair HX650 + Corsair AF120 LED blue Fan
External HDDs Samsung 750GB + Fantec fanbox FB-35US2 black, Seagate Expansion Desktop 2TB
FANs Corsair AF120 Blue LED
RPM regulation Scythe Kaze Master PRO 5,25" panel
Peripheral
Display iiyama ProLite X2377HDS (IPS), Philips 226 21,5" (TN)
Audio Behringer MS16
Headphones Denon AH-D301
Keyboard Logitech G105
Mouse Razer Copperhead (ASUS ROG verzia)
Mouse pad CONNECT IT CI-236 Biohazard Pad
Notebook Lenovo IdeaPad B5400 (i3 4000M @2.4GHz, HD graphics 4600, 8GB RAM, 15.6")
Phone HTC One Mini

Užívateľov profilový obrázok
FREE555
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 405
Dátum registrácie: So 06. Dec, 2008, 10:54
Bydlisko: Košice

Re: Klonovanie disku

Príspevok od užívateľa FREE555 » Ut 17. Nov, 2015, 20:49

hore som písal, že sa to bude robiť až v piatok, čiže potom napíšem, či sa podarilo. HDD v pohode ide, len od začiatku zamŕza sem-tam. Radšej poriešiť teraz, jak keď už ani nenabootuje.
Spoiler: ukázať
Desktop: CPU: Intel i7 6700k + Scythe Mugen MAX MB: Asus ROG VIII Maximus Hero HDD: WD Green 2TB SSD1: Samsung 860 Evo 1TB SSD2: Samsung 850 Evo 500GB RAM: 4x8GB DDR4 Corsair Vengeace LPX 2666MHz GPU: Palit JetStream GTX1080 CASE: Fractal Design Define R5 Blackout Edition Windowed PSU: Corsair RM750i OS: Windows 10 Pro 64bit Display: 1x Asus PG279Q + 2x Asus MG279Q 144Hz IPS
NB: Lenovo Thinkpad T440s: 14" FullHD, Intel Core i7 4600 Haswell, 12GB DDRAM3, 256GB SSD, Windows 10 Pro
Phone: Samsung Galaxy Note 9; Storage: Synology DS215j + 2xWD Red 6TB in RAID1;Keyboard: Corsair K95 RGB Mx Brown, Mouse: Logitech G502; Sound: Mackie CR4, RHA T20, SteelSeries Siberia v2, Koss SB45

Napísať odpoveď

Návrat na "Pevné disky, SSD, úložný priestor a mechaniky"