problém s bootovaním

Všetko o pevných diskoch, solid-state diskoch, optických mechanikách, USB diskoch...
Užívateľov profilový obrázok
spencer
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1873
Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00
Bydlisko: Žilina , Vek: 27 r

problém s bootovaním

Príspevok od užívateľa spencer » Št 30. Júl, 2015, 13:19

zdravím vás tu . mám malý problém už asi mesiac dva , mám v pc jeden HDD a jeden SSD . na SSD je windows a na HDD sú len data . problémom je že keDˇproste ráno alebo kedy spustím pc tak mi vyhodí túto tabuľku a musím reštartovať a po reštarte to isté . tak mi neostavá nič iné len bootovať ručne cez F12 a vybrať corsair-SSD a vtedy už pc nabehne . ak následne reštartujem pc nabhene ako má normalné bootovanie priamo z SSD . pokiaľ by som ale pc vypol a znova zapol opäť mi vyhodi túto tabuľku a postup musím opakovať .

Tak som aspoň skúsil po zapnutí hneĎ stlačiť F12 ale v ponuke SSD nemám musím pc reštartovať a znova cez F12 bootovať a následne už tam je .

V biose som už pokombinoval snaď všetky možnosti od default po vypnutie kontrol botovania až po manulané zadavanie a bolokovanie bootovacích zariadeni ale vždy rovnaky prípad . akoby to SSD bolo rozpoznané až po istej chvili keĎ už je neskoro mi to príde . po tom ako ho prvýkrát nezaznamenal tka po reštarte ho už sám vyhodil z bootovacej ponuky a zaradil tma HDD kde nie je žiaden botovací súbor . Ďakujem za rady chalani nebavi ma pri každom spusteni pc pozerať túto obrazovku .

P.S : prehodiť Sata konektory a zapojenie jednotlivych diskov na doske som skúšal ale bezozmeny . SSD je na pozicii 0 a HDD na 7 CD niekde na 4 . zostava je v podpise .
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
Spoiler: ukázať
PC : MB : ASUS M5A97 R2.0CPU :AMD FX-6300 / 6 x @4,5 GHz GELID Solutions Tranquillo RAM : Kingston 8 GB DDR3 + 2x4 GB DDR3 Corsair GPU : Gigabyte G1 GTX 960 gaming 4 GB GDDR5SSD : A-DATA SU800 128 GBHDD :1000 GB Western Digital blue + 640 GB HDD CASE : Zalman Z3 Plus Black Zdroj : ZALMAN ZM600-LX Sound cardFiiO E10 Olympus Network card : (onboard)OS : Windows 7 x64 Ultimate Edition Repro : Genius SW-G2.1 1250 Headphones : Beyerdynamic Custom One Pro Myš : A4tech Bloody V4 V-Track Core 2

Užívateľov profilový obrázok
spencer
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1873
Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00
Bydlisko: Žilina , Vek: 27 r

Re: problém s bootovaním

Príspevok od užívateľa spencer » Pi 07. Aug, 2015, 22:28

halo chlapci nikto žiadný nápad ? :peace:
Spoiler: ukázať
PC : MB : ASUS M5A97 R2.0CPU :AMD FX-6300 / 6 x @4,5 GHz GELID Solutions Tranquillo RAM : Kingston 8 GB DDR3 + 2x4 GB DDR3 Corsair GPU : Gigabyte G1 GTX 960 gaming 4 GB GDDR5SSD : A-DATA SU800 128 GBHDD :1000 GB Western Digital blue + 640 GB HDD CASE : Zalman Z3 Plus Black Zdroj : ZALMAN ZM600-LX Sound cardFiiO E10 Olympus Network card : (onboard)OS : Windows 7 x64 Ultimate Edition Repro : Genius SW-G2.1 1250 Headphones : Beyerdynamic Custom One Pro Myš : A4tech Bloody V4 V-Track Core 2

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7111
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: problém s bootovaním

Príspevok od užívateľa shiro » So 08. Aug, 2015, 11:45

boot delay si skusal nastavit?
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
spencer
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1873
Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00
Bydlisko: Žilina , Vek: 27 r

Re: problém s bootovaním

Príspevok od užívateľa spencer » So 08. Aug, 2015, 13:56

v biose či ako ? delay by mala byť nejaká dlžka botovania čo ? ide o to že nedávno išlo všetko ako malo a štartbol svižny rychli bleskovi pre mňa a nerád by som keď už to nejako opraviť napraviť tka naporiadok nie aby to botovalo spomalene skús mi prosím ťa o tom povedať viac
Spoiler: ukázať
PC : MB : ASUS M5A97 R2.0CPU :AMD FX-6300 / 6 x @4,5 GHz GELID Solutions Tranquillo RAM : Kingston 8 GB DDR3 + 2x4 GB DDR3 Corsair GPU : Gigabyte G1 GTX 960 gaming 4 GB GDDR5SSD : A-DATA SU800 128 GBHDD :1000 GB Western Digital blue + 640 GB HDD CASE : Zalman Z3 Plus Black Zdroj : ZALMAN ZM600-LX Sound cardFiiO E10 Olympus Network card : (onboard)OS : Windows 7 x64 Ultimate Edition Repro : Genius SW-G2.1 1250 Headphones : Beyerdynamic Custom One Pro Myš : A4tech Bloody V4 V-Track Core 2

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7111
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: problém s bootovaním

Príspevok od užívateľa shiro » So 08. Aug, 2015, 18:44

hej v biose. sluzi to na predlzenie doby detekcie zariadeni ktore potrebuju viac casu na start
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

4040
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 912
Dátum registrácie: Št 30. Okt, 2014, 23:27

Re: problém s bootovaním

Príspevok od užívateľa 4040 » So 08. Aug, 2015, 19:20

Sata konektory si iba prehodil alebo si aj skúšal vymeniť Sata kábel.Skúsil si zapojiť SSD aj na iné napájanie od zdroja?
Pozrel si sa či nieje novší firmware na SSD disk alebo novší bios na dosku?

Užívateľov profilový obrázok
spencer
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1873
Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00
Bydlisko: Žilina , Vek: 27 r

Re: problém s bootovaním

Príspevok od užívateľa spencer » So 08. Aug, 2015, 19:36

bios na doske je aktual a firmware na disk som tušim minule pozeral ale je to dosť stary disk idem to ešte prešetriť ohľadom firmware a pozrem aj delay v biose sata konektori aj napajania som skušal všemožne kombinovať
Spoiler: ukázať
PC : MB : ASUS M5A97 R2.0CPU :AMD FX-6300 / 6 x @4,5 GHz GELID Solutions Tranquillo RAM : Kingston 8 GB DDR3 + 2x4 GB DDR3 Corsair GPU : Gigabyte G1 GTX 960 gaming 4 GB GDDR5SSD : A-DATA SU800 128 GBHDD :1000 GB Western Digital blue + 640 GB HDD CASE : Zalman Z3 Plus Black Zdroj : ZALMAN ZM600-LX Sound cardFiiO E10 Olympus Network card : (onboard)OS : Windows 7 x64 Ultimate Edition Repro : Genius SW-G2.1 1250 Headphones : Beyerdynamic Custom One Pro Myš : A4tech Bloody V4 V-Track Core 2

4040
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 912
Dátum registrácie: Št 30. Okt, 2014, 23:27

Re: problém s bootovaním

Príspevok od užívateľa 4040 » So 08. Aug, 2015, 19:44

Môj prvý SSD disk čo som kúpil /OCZ/ mi fungoval 20-30min.Choval sa presne tak isto.Inštaloval som naň OS a po prvom reštarte už inštalácia nepokračovala, disk zmizol.Potom sa po chvíľke objavil ale iba v biose ale nedalo sa s ním nič robiť.Potom zmizol aj z biosu natrvalo.

Užívateľov profilový obrázok
spencer
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1873
Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00
Bydlisko: Žilina , Vek: 27 r

Re: problém s bootovaním

Príspevok od užívateľa spencer » So 08. Aug, 2015, 19:55

skuste mi ktosi nájsť na to firmware lebo ja som z toho jeleň http://www.newegg.com/Product/Product.a ... 6820233124 obrazok toho disku aj tie udaje na ňom sú presne tie isté takže je to tento . hľadal som na stranke vyrobcu ale našiel som len toto a to neviem či by mohlo pasovať na môj disk keďže to vizera byť nejaká iná seria alebo čo označenie je trocha iné šak si porovnajte : toto mi našlo u vyrobcu = Force LS CSSD-F60GBLS / CSSD-F120GBLS Force LS SSD Firmware Upgrade S9FM02.0 03/18/2015


ten part number je iný mne device manager vyhadzuje iné označenie : Corsair CSSD-F60GB2 SATA Disk Device firmware

EDIT: mimochodom corsair SSD tool mi hlasí že mám verziu 2,0 a že novšia verzia je unknown takže nedá sa naň nájsť update cez tento softík .

EDIT: 2 : takže nejakú systemovu pomoc pri botovani som vypol nastavil primari device boot ssd disk vypol som zobrazenie loga boot obrazovky a zatiaľ to ide . uvidíme skúsim ho vypnuť cely odšťavi čo to povie . mimoto keĎ už sme pri update firmwaru tka by som ho rád updatol :D inak je praqvda že musí byť počas update v režime raid a nie AHCI ?

EDIT:3 : tešil som s amarne opäť ta hlaška .
Spoiler: ukázať
PC : MB : ASUS M5A97 R2.0CPU :AMD FX-6300 / 6 x @4,5 GHz GELID Solutions Tranquillo RAM : Kingston 8 GB DDR3 + 2x4 GB DDR3 Corsair GPU : Gigabyte G1 GTX 960 gaming 4 GB GDDR5SSD : A-DATA SU800 128 GBHDD :1000 GB Western Digital blue + 640 GB HDD CASE : Zalman Z3 Plus Black Zdroj : ZALMAN ZM600-LX Sound cardFiiO E10 Olympus Network card : (onboard)OS : Windows 7 x64 Ultimate Edition Repro : Genius SW-G2.1 1250 Headphones : Beyerdynamic Custom One Pro Myš : A4tech Bloody V4 V-Track Core 2

Užívateľov profilový obrázok
spencer
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1873
Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00
Bydlisko: Žilina , Vek: 27 r

Re: problém s bootovaním

Príspevok od užívateľa spencer » Ut 29. Sep, 2015, 17:01

tak len doplním že dnes sa teším zase raz :D predvčerom som sa nasral a otvoril skrinku pc , nevedelsom ani čo idem roiť ale tka skúsil som teda ssd disk pripojiť z doplých sata portov na jeden z horných a v biose som poskúšal troška pomeniť možnosť botovania tuším na legacy firts , ssd som nastavil ako jediny botovateľný disk a odvtedy všetko šlape tak ja neviem pc zatiaľ vždy nabehlo na prvý šup . len ak by mal podobný problém môžte potom dakto skusiť to isté ale nejdem sa veseliť predčasne ešte stále môže štrajkovať a lámať mi srdco :-D
Spoiler: ukázať
PC : MB : ASUS M5A97 R2.0CPU :AMD FX-6300 / 6 x @4,5 GHz GELID Solutions Tranquillo RAM : Kingston 8 GB DDR3 + 2x4 GB DDR3 Corsair GPU : Gigabyte G1 GTX 960 gaming 4 GB GDDR5SSD : A-DATA SU800 128 GBHDD :1000 GB Western Digital blue + 640 GB HDD CASE : Zalman Z3 Plus Black Zdroj : ZALMAN ZM600-LX Sound cardFiiO E10 Olympus Network card : (onboard)OS : Windows 7 x64 Ultimate Edition Repro : Genius SW-G2.1 1250 Headphones : Beyerdynamic Custom One Pro Myš : A4tech Bloody V4 V-Track Core 2

Napísať odpoveď

Návrat na "Pevné disky, SSD, úložný priestor a mechaniky"