Pls , pomoc s 4TB HDD WD

Všetko o pevných diskoch, solid-state diskoch, optických mechanikách, USB diskoch...
veducki
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 18
Dátum registrácie: Pi 10. Sep, 2010, 15:52

Pls , pomoc s 4TB HDD WD

Príspevok od užívateľa veducki » Ne 08. Jún, 2014, 00:58

Ahoj.

Prosím Vás o radu,zakupil som si novy HDD zn.WD REd o kapacite 4TB,po pripojeni k PC s Win 7 64Bit, chcel spravce disku inicializovat HDD ,tak sem zvolil MBR ,a to som urobil chybu,chcel som naformatovat HDD o celkovej velkosti 3,7TB a mal som zvolit GPT, teraz to uz viem, ale to bol moj prvy velky disk s kapacitou 4TB, tak som sa to dozvedel az ked som urobil to co som nemal.. Ale, k veci, ,moj dalsi krok bol ten ze som HDD ktory uz bol rozdeleny na 2.casti . tym zvolením mbr , na : cca: 2TB a 1,7 TB , ale ja sem disk pripojil k MAcu , myslel sem ze Mac s OSX system rozpozna a da moznost naformatovat to spolu do jedne celku spat... Lenze ked som dal naformatovat jednotku system nasiel a naformatoval jen mensi cast, t.j . 1.7 TB, kdyz som to pripojil K PC s Win7 ,system uz vidi jenj jednu cast , uz neviem detekovat alebo najst tych zvysnych 2TB , po hledani na nete som zistil ze existuje programek ktory prevadza system z MBR do GPT , nejaky converter, ale problem je,, ze ja HDD pripojil do Macu, a sformatoval, a uz ani ten converter nenejade tu zvysnu cast disku.. Vie mi niekto poradit co mám robit ? Chcem mat HDD v plnej velkosti 4TB- respektive 3.7.TB, a vratit to na te dve casti velkosti disku.


Dakujem.

Užívateľov profilový obrázok
j4ro
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1013
Dátum registrácie: Pi 19. Mar, 2010, 18:37
Bydlisko: Humenné

Re: Pls , pomoc s 4TB HDD WD

Príspevok od užívateľa j4ro » Ne 08. Jún, 2014, 01:17

1. v správcovi diskov odstráň všetky parície

2 . stiahni a nainštaluj

http://www.hdtune.com/files/hdtunepro_550_trial.exe

3. otvor hdune -> hore karta Erase -> Start

- tento lowlevel format bude pri 4TB disku trvať dlho

4. po dokončení reštartni pc a znova otvor správcu diskov, teraz ti ponúkne výber MBR vs GPT
Som zelený a rozdávam dvojaký meter týždenne. Kto som?

veducki
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 18
Dátum registrácie: Pi 10. Sep, 2010, 15:52

Re: Pls , pomoc s 4TB HDD WD

Príspevok od užívateľa veducki » Ne 08. Jún, 2014, 01:27

Uff, diki, ked sa toto podari, tak to chlape mas u mna.. Dufam ze sa spyta tak ako na zaciatku a s plnou kapacitou disku.. Idem na to rano dam vediet ako som dopadol..

Užívateľov profilový obrázok
j4ro
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1013
Dátum registrácie: Pi 19. Mar, 2010, 18:37
Bydlisko: Humenné

Re: Pls , pomoc s 4TB HDD WD

Príspevok od užívateľa j4ro » Ne 08. Jún, 2014, 01:33

yep, s plnou kapacitou ako na začiatku
Som zelený a rozdávam dvojaký meter týždenne. Kto som?

mp3turbo
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 6531
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: Spišská Nová Vec

Re: Pls , pomoc s 4TB HDD WD

Príspevok od užívateľa mp3turbo » Ne 08. Jún, 2014, 07:42

prepanajana... lowlevel format...
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.

Užívateľov profilový obrázok
jcdenton12
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2609
Dátum registrácie: Št 22. Dec, 2005, 20:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Re: Pls , pomoc s 4TB HDD WD

Príspevok od užívateľa jcdenton12 » Ne 08. Jún, 2014, 10:05

neni ti lepsie cez gparted z liveCD linuxu urobit partition table z MBR na GPT za par minut?
namiesto low level formatu na par hodin minimalne?
...

veducki
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 18
Dátum registrácie: Pi 10. Sep, 2010, 15:52

Re: Pls , pomoc s 4TB HDD WD

Príspevok od užívateľa veducki » Ne 08. Jún, 2014, 10:38

No uz to neriiesim, spustil som to este v noci, a este furt to nie je dokoncene, odhadujem tak niekedy vecer, podla postupu, predsa je to 4TB disk , len nech sa to podari a nech bude v takom stave ako pri kupe , a prvom vlozeni do Pc a bude Ok..

mp3turbo
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 6531
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: Spišská Nová Vec

Re: Pls , pomoc s 4TB HDD WD

Príspevok od užívateľa mp3turbo » Ne 08. Jún, 2014, 13:07

akurat ze na nic taketo nepotrebujes low-level format (ktory je mimochodom takisto otazny prostrednictvom zmieneneho nastroja), ale staci vymazat prvych par sektorov na disku co je robota na 5 sekund.

No nic, hlavne ze sme stastni a zdravi (makke cislo, mnozne i). Tak to ma byt.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.

veducki
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 18
Dátum registrácie: Pi 10. Sep, 2010, 15:52

Re: Pls , pomoc s 4TB HDD WD

Príspevok od užívateľa veducki » Ne 08. Jún, 2014, 13:19

Takze ,ja som potreboval poradit,nie som tak zbehly, ako vy ,takze prva rada bola urobit low.level format,chcel som cim skor dat HDD dokopy,aby nenastal nejaky vaznejsi problem,lebo dost ma vystarsila táto hlaska : prikladam screen..[attachment=0]Hdd 4TB.jpg
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
Naposledy upravil/-a veducki v Ne 08. Jún, 2014, 13:29, upravené celkom 1 krát.

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20141
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: Pls , pomoc s 4TB HDD WD

Príspevok od užívateľa dexterav » Ne 08. Jún, 2014, 13:21

ll format je vždy otázny a často urobí viac zlého ako dobrého
a hlavne v takomto nevinnom prípade
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 4X8GB 3200, RTX2080Ti 2050/15500, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, Samsung 960Pro 2TB, WD20EFRX, ST2000DX001, SUV 400 240, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, EIZO 3237, Inspiron 7577 + Audinst Hud-Mx2 + Shure940 ,Xperia X Compact, Nvidia Shield, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

veducki
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 18
Dátum registrácie: Pi 10. Sep, 2010, 15:52

Re: Pls , pomoc s 4TB HDD WD

Príspevok od užívateľa veducki » Ne 08. Jún, 2014, 13:32

uff, tak to som nevedel, uz asi pockam konca, a dufam ze sa nic pri HDD nepokaslalo,alebo viete niekto poradit co robit dalej ?? Dá sa povedat ,ze ani nic vazne som nepspraviu,len som zvolil zly typ vyberu inicializacie HDD a potom format v osX ,kde ostala viditelna uz len jedna particia disku,ta mensia o velkosti 1,7TB. .P.S : Nemal niekto podobný problem ? myslim s tou hlaskou ,co mi ju stále systém vyhadzuje.

Dakujem.

Užívateľov profilový obrázok
j4ro
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1013
Dátum registrácie: Pi 19. Mar, 2010, 18:37
Bydlisko: Humenné

Re: Pls , pomoc s 4TB HDD WD

Príspevok od užívateľa j4ro » Ne 08. Jún, 2014, 13:51

veducki, dokonči postup a budeš spokojný,

Lowlevel robia aj výrobcovia (hoď do gúglu), viac zlého neurobí, takto strašiť nováčikov :facepalm:
Som zelený a rozdávam dvojaký meter týždenne. Kto som?

mp3turbo
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 6531
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: Spišská Nová Vec

Re: Pls , pomoc s 4TB HDD WD

Príspevok od užívateľa mp3turbo » Ne 08. Jún, 2014, 18:07

mimochodom, nie som ani nahodou presvedceny ze henten HD Tune robi low level format.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20141
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: Pls , pomoc s 4TB HDD WD

Príspevok od užívateľa dexterav » Ne 08. Jún, 2014, 18:10

výrobcovia robia aj FW do tých HDD napr
takže smelo do toho
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 4X8GB 3200, RTX2080Ti 2050/15500, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, Samsung 960Pro 2TB, WD20EFRX, ST2000DX001, SUV 400 240, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, EIZO 3237, Inspiron 7577 + Audinst Hud-Mx2 + Shure940 ,Xperia X Compact, Nvidia Shield, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

veducki
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 18
Dátum registrácie: Pi 10. Sep, 2010, 15:52

Re: Pls , pomoc s 4TB HDD WD

Príspevok od užívateľa veducki » Ne 08. Jún, 2014, 20:44

Tak, dokoncilo to po 19 hodinach, ponuklo tak ako na zaciatku inicializaciu MBR alebo GPT,ale problem,ze len tu velkost 1,7 TB, takze nic som neporiesil.. Nevie niekto co s tým ?? ako sa dostat na celkovu velkost disku 3,7 TB ??



Dakujem.

Napísať odpoveď

Návrat na "Pevné disky, SSD, úložný priestor a mechaniky"