Chybný SSD ?

Všetko o pevných diskoch, solid-state diskoch, optických mechanikách, USB diskoch...
Užívateľov profilový obrázok
tosR
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 209
Dátum registrácie: Ne 17. Máj, 2009, 12:03
Bydlisko: Nitra

Chybný SSD ?

Príspevok od užívateľa tosR » St 10. Jan, 2018, 16:15

Ahojte, naskytol sa mi taký problém myslím, že za to môže SSD a chcel by som to trošku prediskutovať. Takže, problém spočíva v tom, že po čistej inštalácii OS (originál WIN 10), kompletný formát a tak ďalej všetko beží až do určitého okamihu, ktorý príde občas skôr občas neskôr. Prejavuje sa to všelijako, po reštartovaní a bootnutí OS, nedokážem kliknúť na tlačidlo štart, respektíve neotvorí sa mi ponuka, vyriešil som cez úpravu registrov - v pohode. Taktiež sa mi stalo to, že po reštarte mi prestal fungovať AMD driver - nespustil sa ako keby nebol ani nainštalovaný, musel som reinštal. Dnes napríklad po RR, kontroloval Win disk a aplikoval opravy. Pár dní dozadu som nedokázal otvoriť žiadny exe súbor po kliknutí naň, ak som išiel cez cmd bez problémov, vyriešil reinštal OS. Inokedy sa mi udeje to, že mi všetko krásne beží, reštartujem PC disk error occured a viac nebootnem chkdsk ani bootrec nepomôže, čiže zase reinštal. Niekedy všetko beží bez problémov týždeň ? Môžem reštartovať/ zapínať donekonečna a úplne bez problémov.

Disk bol v troch rozdielnych PC, všade sa vyskytol nejaký problém. Spoločný menovateľ bol iba disk a USB z ktorého sa inštaloval OS, tiež ma napadlo, že môžu byť poškodené nejaké súbory na USB, preto som použil iné USB s najnovšou verziou OS priamo zo stránky MS. Tým som vylúčil aj problém inštalácie, ja mám jednoducho pocit ako keby sa premazával svojvoľne, tým, že zrazu prestanú fungovať drivery a súčasti samotného OS.

Skúšal som ho aj kontrolovať na chyby ale nič, možno by mi mohol niekto poradiť nejaký sw ? Lebo ja už uvažujem nad kladivom, normálne som z toho frustrovaný. Stretli ste sa niekto s niečim podobným ?

Je to OCZ-ARC100. Dík.

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 6640
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Chybný SSD ?

Príspevok od užívateľa shiro » St 10. Jan, 2018, 18:25

pozri SMART info v softe od vyrobcu ssd alebo v hdtune, ci daco dakde zahlasi.
alebo to reklamuj a ako dovod uved co si sem napisal - ze proste blbne.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20175
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: Chybný SSD ?

Príspevok od užívateľa dexterav » St 10. Jan, 2018, 19:11

skúsil by som secure erase, a ked nič tak rma alebo koš
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 4X8GB 3200, RTX2080Ti 2050/15500, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, Samsung 960Pro 2TB, WD20EFRX, ST2000DX001, SUV 400 240, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, EIZO 3237, Inspiron 7577 + Audinst Hud-Mx2 + Shure940 ,Xperia X Compact, Nvidia Shield, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Príspevky: 2078
Dátum registrácie: Ne 06. Sep, 2015, 12:17

Re: Chybný SSD ?

Príspevok od užívateľa Dunar » Pi 12. Jan, 2018, 08:45

Mam to iste, tiez po kupe SSD a cistej instalacii. Obcas nejde Start ponuka a deju sa vselijake zahadne veci. Zo zaciatku aj mrzol, tak som ho musel pichnut do ineho Sata. Ono to je najskor Windowsom. Aspon teda u mna. 10-ky takto zvyknu blbnut aj co som tak googlil. Pokial ti HD tune nic nenajde, tak to bude tym. Alebo mozno nejake nastavenie v biose, kus hw, ovladac... pri W10 robi sarapatu.
Ked som tam nahodil 7- micku tak som to tam nechal 5 dni na skusku a problem ziaden. Robi to len pri 10-kach. Takze disk je ok.

castelL
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 2645
Dátum registrácie: Po 27. Jan, 2014, 21:38
Bydlisko: Košice

Re: Chybný SSD ?

Príspevok od užívateľa castelL » Pi 12. Jan, 2018, 12:46

No mne pre zmenu po poslednej "bezpečnostnej" aktualizácií taktiež nefunguje štart button.
CPU Intel Core i3-8100 + be quiet! Pure Rock MB GIGABYTE B360M-D3H RAM Corsair Vengeance LPX Red DDR4 16GB KIT (2x8) 2666MHz GPU GIGABYTE GTX 1060 G1 Gaming 3GB SSD Crucial MX500 500GB HDD Seagate Barracuda 3TB PSU Corsair RM550x CASE be quiet! Pure Base 600 Window Black LCD Philips 234E5QSB

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20175
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: Chybný SSD ?

Príspevok od užívateľa dexterav » Pi 12. Jan, 2018, 14:48

Sle zase píše o 3 pc a podobnom spravani
Btw tym secure sj tsk nic nepokazí, teda okrem zmazania dat a je to jedna zmala veci co môže urobit
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 4X8GB 3200, RTX2080Ti 2050/15500, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, Samsung 960Pro 2TB, WD20EFRX, ST2000DX001, SUV 400 240, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, EIZO 3237, Inspiron 7577 + Audinst Hud-Mx2 + Shure940 ,Xperia X Compact, Nvidia Shield, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
Per
Autor FAQ
Autor FAQ
Príspevky: 12239
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Chybný SSD ?

Príspevok od užívateľa Per » Pi 12. Jan, 2018, 15:05

Aky build win10 mate pani ? :)

docasne riesenie je restartovat windows explorer
/music project
i7 6700K - 1080 Ti - 16GB RAM

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20175
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: Chybný SSD ?

Príspevok od užívateľa dexterav » Pi 12. Jan, 2018, 16:16

Mne ide vsetko ok, zazial
Neviem ci bude identický kus hw blbnut v 3 pc
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 4X8GB 3200, RTX2080Ti 2050/15500, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, Samsung 960Pro 2TB, WD20EFRX, ST2000DX001, SUV 400 240, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, EIZO 3237, Inspiron 7577 + Audinst Hud-Mx2 + Shure940 ,Xperia X Compact, Nvidia Shield, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

castelL
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 2645
Dátum registrácie: Po 27. Jan, 2014, 21:38
Bydlisko: Košice

Re: Chybný SSD ?

Príspevok od užívateľa castelL » Pi 12. Jan, 2018, 19:26

Microsoft Windows 10 Home (x64) Build 16299.192 (1709/RS3)

Ono so štart button som mal často problém na rôznych mašinkách, ako sila, že to nevedia fixnúť nastálo.
CPU Intel Core i3-8100 + be quiet! Pure Rock MB GIGABYTE B360M-D3H RAM Corsair Vengeance LPX Red DDR4 16GB KIT (2x8) 2666MHz GPU GIGABYTE GTX 1060 G1 Gaming 3GB SSD Crucial MX500 500GB HDD Seagate Barracuda 3TB PSU Corsair RM550x CASE be quiet! Pure Base 600 Window Black LCD Philips 234E5QSB

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 6640
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Chybný SSD ?

Príspevok od užívateľa shiro » Pi 12. Jan, 2018, 21:01

Nechapem, co s nim moze byt za problem. Sak je to button, rovnako ako milion dalsich v GUI systemu. A tie problem nemaju.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3871
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: Chybný SSD ?

Príspevok od užívateľa molnart » Pi 12. Jan, 2018, 21:14

jj, start button casto nejde ani mne, musim sa odhlasit a prihlasit sa znova. ked ten disk si mal v inych pc pouzival si iny sata kabel alebo stale ten isty? este tam moze byt problem
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

Užívateľov profilový obrázok
Per
Autor FAQ
Autor FAQ
Príspevky: 12239
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Chybný SSD ?

Príspevok od užívateľa Per » Pi 12. Jan, 2018, 21:54

castelL napísal:
Pi 12. Jan, 2018, 19:26
Microsoft Windows 10 Home (x64) Build 16299.192 (1709/RS3)

Ono so štart button som mal často problém na rôznych mašinkách, ako sila, že to nevedia fixnúť nastálo.
mas ten problem aj na tomto builde? ja som sa s tym nikdy nestretol..popravde,taketo veci mi zavanaju neorigo winom
/music project
i7 6700K - 1080 Ti - 16GB RAM

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 6640
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Chybný SSD ?

Príspevok od užívateľa shiro » Pi 12. Jan, 2018, 21:58

Teraz mi zbehli nejake updaty, mam v1709, build je 16299.192
Start funguje ako ma.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Marek125
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1187
Dátum registrácie: So 29. Jún, 2013, 22:46
Bydlisko: Nesluša

Re: Chybný SSD ?

Príspevok od užívateľa Marek125 » Pi 12. Jan, 2018, 22:05

Mne toto robí vždy Stolné PC keď príde dáky nový Update :D nechápem prečo napríklad NB mi to nerobí. Pokiaľ to PC nepreinstalujem už aj stým upadatom tak to robí vždy ale napríklad ten posledný väčší update mi to takto neroz-adzal kolo klop pred tým vždy.
CHLADENIE: Vodné Chladenie EK Water Block MB: MSI Z97 Mpower Max AC CPU: I7 4790K OC 5Ghz RAM: 8GB Kingston HyperX FURY Blue VGA: MSI GTX 1080 SeaHawk EK PSU: SuperFlower Leadex 850 Platinium HDD: 1000GB WD SSD: Samsung 840 Pro CASE: Phanteks Enthoo Evolv ATX TG Monitor: AOC AG322QCX TV: SAMSUNG UE40ES5500 Keyboard: Roccat ISKU Myš: Logitech G500 NB: Acer Predátor 17 1060 AUDIO: Harman Kardon Aura

castelL
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 2645
Dátum registrácie: Po 27. Jan, 2014, 21:38
Bydlisko: Košice

Re: Chybný SSD ?

Príspevok od užívateľa castelL » So 13. Jan, 2018, 03:58

Mne to robí na NB v popise, robilo mi to aj na stolovke (PC) po Creatore, všetko origo W10.
CPU Intel Core i3-8100 + be quiet! Pure Rock MB GIGABYTE B360M-D3H RAM Corsair Vengeance LPX Red DDR4 16GB KIT (2x8) 2666MHz GPU GIGABYTE GTX 1060 G1 Gaming 3GB SSD Crucial MX500 500GB HDD Seagate Barracuda 3TB PSU Corsair RM550x CASE be quiet! Pure Base 600 Window Black LCD Philips 234E5QSB

Napísať odpoveď

Návrat na "Pevné disky, SSD, úložný priestor a mechaniky"