Strana 2 z 2

Re: Nemožno nainštalovať W10 z USB

Napísané: Po 12. Feb, 2018, 11:59
od užívateľa Mythos
Nenašiel som si čas skôr sa tomu znovu venovať ale už som spravil scrny z BIOSu ...

Ak som nastavil v BIOSe LEGACI a 1st boot na CD/DVD romku
IMG_1193.JPG
nastalo len toto bez možnosti pohnúť sa ďalej - stále rovnaký výsledok
IMG_1194.JPG
V prehľade BOOT MODU nieje možnosť ani CD-rom ani USB - keď som skúšal cez USB
IMG_1195.JPG
Opäť v BIOSe po nastavení UEFI aj Secure boot ON aj OFF len nabehol OS...
Boot dvd overené v PC a nabehla inštalácia hneď ... :?

Re: Nemožno nainštalovať W10 z USB

Napísané: Po 12. Feb, 2018, 17:39
od užívateľa 4040
Tak z toho ,čo si dal , pretože si nedal screen z položky Advanced,by som najskôr vyhodil z Boot menu Network,nech sa nesnaží hľadať inštalačku na sieti.Ak chceš nainštalovať OS v UEFI , tak Secure Boot nemusíš vypínať.Ako som tu už spomenul v jednom príspevku , niekedy nestačí spraviť boot usb pre GPT a UEFI a mať samotný kľúč na MBR a je dobre , aby aj samotný kľúč bol GPT.Ja zvyknem začínať prípravou disku.Ak si spravíš poriadok z diskom cez program na Správu diskov napr.AOMEI Partition Assistant free cez boot a zrušíš a naformátuješ min. C, tak určite sa už systém nespustí, nebude mať z čoho.Samozrejme pri príprave disku si vyber ,v akom režime chceš nainštalovať OS.Podľa toho si priprav disk na MBR alebo GPT.
https://www.aomeitech.com/aomei-partiti ... stant.html

Re: Nemožno nainštalovať W10 z USB

Napísané: Po 12. Feb, 2018, 21:27
od užívateľa Mythos
Prikladám aj požadovaný scrn z BIOS menü Advanced :-)
IMG_1197.JPG
4040 Zatiaľ som neprišiel na to ako modifikovať menu z boot menu ! Možno to ani nejde ...
Nakoľko som sa pokúšal dať OS do pôvodného nastavenia, tak na disku je len clear OS a ostatné sú čisté - každopádne po asi 13 hodinách "opráv" zastal na 99% a viac sa nepohol. Už len pre pokoj v duši že bude všetko OK chcem dať clear OS. :)

Re: Nemožno nainštalovať W10 z USB

Napísané: Po 12. Feb, 2018, 21:43
od užívateľa 4040
Screen Secure Boot-Legacy Options posuň ten Network dole.
Dá sa rozkliknúť položka v Other Options-Change Boot Mode Setting ?
Skús ten program, či sa spustí cez boot.