Win 10 vyťaženie ram 83%

Všetko o operačnom systéme Microsoft Windows 10.0
Užívateľov profilový obrázok
HellAngel
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 8081
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: Win 10 vyťaženie ram 83%

Príspevok od užívateľa HellAngel » Po 03. Júl, 2017, 13:15

ten virus si pozeral ci tam nemas nejaky? Riesis tu nieco, co ma mozno pricinu uplne niekde inde
NB: Dell Latitude 5480

Užívateľov profilový obrázok
killswitch
Čarovný
Čarovný
Príspevky: 5633
Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: BA-Okolie
Kontaktovať užívateľa:

Re: Win 10 vyťaženie ram 83%

Príspevok od užívateľa killswitch » Po 03. Júl, 2017, 14:23

evidentne sa tu niekto snazi zakazat pouzivanie RAM, aby mal pocitac co najpomalsi. myslim, ze v tom mu tu nikto nepomoze.
Plne príležitostný moderátor.

xvydra
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 487
Dátum registrácie: St 27. Aug, 2008, 16:39
Bydlisko: Bratislava

Re: Win 10 vyťaženie ram 83%

Príspevok od užívateľa xvydra » Po 03. Júl, 2017, 20:35

Skúšal som dnes aj zvýšiť množstvo virtuálnej pamäte ale ale po reštarte je to to iste stále cca 2,5gb. Nainštaloval som malwarebytes 3.nieco našiel. Niečo odstránil ale systém používa 40% pamäte neviem na čo. Čítal som ze win zbytočne rezervuje 30% ram co nepotrebuje. Potom som chcel nastaviť virtuálnu pamäť 18gb.ale ani to sa nepodarilo.

mp3turbo
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 6531
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: Spišská Nová Vec

Re: Win 10 vyťaženie ram 83%

Príspevok od užívateľa mp3turbo » Po 03. Júl, 2017, 21:13

>> Čítal som ze win zbytočne rezervuje 30% ram co nepotrebuje.

blbost.

A riesit zvacsenie swapu este vacsia blbost. Skus presne inu vec - totalne swap vypnut.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.

Užívateľov profilový obrázok
HellAngel
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 8081
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: Win 10 vyťaženie ram 83%

Príspevok od užívateľa HellAngel » Po 03. Júl, 2017, 21:59

clovece riesis veci co sa standardne ani neriesia.
Malwarebytes najde iba nieco, skus este rouge killer, eset online scaner
AK bude nalezov vela, tak osobne by som reinstaloval PC a neinstalovat tie crackute hry. Potom dalsia vec, ak mas kopec virusov v PC, tak aby si jedno pekne rano nezapol PC a PC ti akurat oznami ze mas zasifrovane subory

otazka swapu, je to blbost co riesis, pri 16GB. Vypnutie swapu moze at za nasledok crash systemu

Pochop ze tvoj problem nie je win, ani velkost ram, ale kopec cracknutych sraciek co ti zeru system. Cim viacej sa budes starat do RAM managmentu, tym rychlejsie sa mozes dostat k obrazovke smrti a PC ti uz nenabehne.
Este jedna vec, ak ti ram zeru virusy, tie nenajdes v klasickych procesoch a je velmi tazke ich vobec odstranit, ak vobec
NB: Dell Latitude 5480

xvydra
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 487
Dátum registrácie: St 27. Aug, 2008, 16:39
Bydlisko: Bratislava

Re: Win 10 vyťaženie ram 83%

Príspevok od užívateľa xvydra » Ut 04. Júl, 2017, 09:20

Tak ďakujem za detailné vysvetlenie skôr ako som niečo posra* yahooo

Užívateľov profilový obrázok
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3895
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Bydlisko: PD / NR Slovensko

Re: Win 10 vyťaženie ram 83%

Príspevok od užívateľa Odar » Ut 04. Júl, 2017, 09:50

IMO to uz mas posrate davno :) A snazis sa prerazit hlavou mur.

Užívateľov profilový obrázok
Per
Autor FAQ
Autor FAQ
Príspevky: 12064
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Win 10 vyťaženie ram 83%

Príspevok od užívateľa Per » Ut 04. Júl, 2017, 13:05


xvydra
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 487
Dátum registrácie: St 27. Aug, 2008, 16:39
Bydlisko: Bratislava

Re: Win 10 vyťaženie ram 83%

Príspevok od užívateľa xvydra » Ut 04. Júl, 2017, 20:28

Ešte som sa k tomu nedostal. Mam podobne video stiahnuté. Zatiaľ som na 2%cpu a 12%ram v nečinnosti. Nvidia panel je zapnutá, Asus panel, a kaspersky dosť berie. Povypinal som zbytočnosti vo Win. A jeden súbor Microsoft contact import som našiel že bol v hre tomb raider a bral 33%ram. Tak som ho vymazal. Zatiaľ je to dobré si myslím

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 6570
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Win 10 vyťaženie ram 83%

Príspevok od užívateľa shiro » St 05. Júl, 2017, 10:07

a o co sa snazis?
uz minimalne 10 rokov je nepodstatne ze kolko mas volnej ram. volna ram = vyhodene peniaze za ram. systemy od winvista vyssie maju uplne iny management ram ako stare xpcka a ich predchodcovia.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

xvydra
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 487
Dátum registrácie: St 27. Aug, 2008, 16:39
Bydlisko: Bratislava

Re: Win 10 vyťaženie ram 83%

Príspevok od užívateľa xvydra » St 05. Júl, 2017, 10:39

O co sa snažím? Maximalizovať celý výkon počítaču na hru ktorá práve beží. Na úkor všetkého ostatného. Nemôžem si skladať nové PC každý rok. A rozširovať ramku na 32gb je tiež pre mňa nákladné. Tak chcem za rezervovať ramku pre danú hru. Lenže nemôžem nikde nájsť v performance monitor - objekty. Proste to tam nieje. Našiel som nejaký návod ale to je na Windows 8,1.a ja ta tú položku nemám proste.

LordKJ
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6988
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
Bydlisko: Bratislava/Kežmarok
Kontaktovať užívateľa:

Re: Win 10 vyťaženie ram 83%

Príspevok od užívateľa LordKJ » St 05. Júl, 2017, 10:45

a ked hras mas 100% vytazenu ram? ak nie tak nemas dovod to riesit.
[......]

Užívateľov profilový obrázok
HellAngel
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 8081
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: Win 10 vyťaženie ram 83%

Príspevok od užívateľa HellAngel » St 05. Júl, 2017, 11:28

Akymas pc? Ako hra nemoze zozrat 16gb ram, alebo ta v nejakej hre obmedzit, teda ak nehras na ultra rozliseniach, ale k tomu treba mat aj adekvatne pc. Ja len cakam, kedy napises, ze pc nenabehlo :)
podla mna ides zlym smerom, stale neriesis pricinu zrania ram. Vypinas rozne sluzby, ale ides do rizika padu OS
NB: Dell Latitude 5480

xvydra
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 487
Dátum registrácie: St 27. Aug, 2008, 16:39
Bydlisko: Bratislava

Re: Win 10 vyťaženie ram 83%

Príspevok od užívateľa xvydra » St 05. Júl, 2017, 11:50

hram na 2560x1080 a v niektorých hrach aj vyssie rozlisenie.vsetko na ultra detailoch...pc? asus z87-a, i5 4670k-delid 4,2ghz, 16gb ram ddr3 Kingston hyper-x 1600mhz cl9,2x ssd crucial ,2x hdd WD, asus turbo gtx 1080. zdroj Corsair RM650.

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 6570
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Win 10 vyťaženie ram 83%

Príspevok od užívateľa shiro » St 05. Júl, 2017, 11:55

xvydra napísal:O co sa snažím? Maximalizovať celý výkon počítaču na hru ktorá práve beží. Na úkor všetkého ostatného.
To mozes, ale len do urcitej miery a su tam rizika, ako ti uz bolo napisane. Vypinanim sluzieb na pozadi si aj tak moc nepomozes. Musis predovsetkym odinstalovat svoje programy, ktore mozu na pozadi bezat, nie skrtit systemove sluzby. Zvysujes si tak riziko zblbnutia OS, ktory s tymto nepocita.
xvydra napísal:Nemôžem si skladať nové PC každý rok. A rozširovať ramku na 32gb je tiež pre mňa nákladné.
Si pisal ze mas i5-4670, 16GB RAM a 1080tku. Ani v dnesnej dobe, pri novych hrach nieje problem so 16GB RAM, 32GB nepotrebujes. Aj zrave CoD Infinite Warfare mi bralo max 12GB z 16GB. Hadam najzravejsia hra, co som hral. ME: Andromeda brala 10-11GB.
xvydra napísal:Tak chcem za rezervovať ramku pre danú hru. Lenže nemôžem nikde nájsť v performance monitor - objekty. Proste to tam nieje. Našiel som nejaký návod ale to je na Windows 8,1.a ja ta tú položku nemám proste.
Neexistuje nic ako si ty predstavujes, ze "rezervovanie ram" - pretoze management ramky u sucasnych OS je niekde uplne inde. Nepotrebujes robit nic, OS sam uvolni pamat ked ju aplikacia vyzaduje. Vypinanim systemovych indexovani, bufferov, kadejakych cache si len sam znizujes vykon. Pretoze system nema nacachovane v RAM data, ktore by potreboval a tym padom ich musi tahat s HDD ci SSD. A aj najrychlejsie SSD je, co sa vykonu tyka, oproti RAMke sracka.

Navyse, s tvojim PC nemas co mat vobec nejaky problem ani s novsimi hrami. i5-4670, 16GB RAM a 1080tka musia tahat vsetko na high...akurat niekde ta moze CPU brzdit, nakolko je to dvojjadro s HT...vymen pripadne za i7, to su stvrojadra s HT. A tiez ber do uvahy, ze niekde nemozes vyzadovat uplnu plynulost so vsetkym na high ani s tvojou zostavou - lebo spackana optimalizacia hry a milion dalsich veci. Moje PC v podpise taha aj nove hry na high bez problemov. Ten xeon je vykonovo to iste co i7-4770.

Vzhladom na veci co si pisal by som este videl problem v rozbabranom OS, takze sprav format a cisty reinstall na win10 a potom skusaj vykon v hrach. S naburanym OS zbytocne riesis cokolvek, pretoze je to proste dobabrane = nema to cenu. A je fuk co si myslis alebo co hovoris. Ten system sa s tebou dohadovat nebude, on ta ma u prdele.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Napísať odpoveď

Návrat na "Windows 10"