W10: nefunguje plocha, start menu, prehliadač suborov

Všetko o operačnom systéme Microsoft Windows 10.0
SpQx
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 434
Dátum registrácie: So 09. Feb, 2013, 14:55
Bydlisko: Dunajská Streda

W10: nefunguje plocha, start menu, prehliadač suborov

Príspevok od užívateľa SpQx » Ne 30. Apr, 2017, 14:23

Zdar, potrebujem pomocť chalani :/
W10 sa rozhodlo, že nebude fungovať, naštartuje, súbory na ploche nefungujú, nedajú sa otvoriť.
Pri otvoreni klasickej zložky: The remote procedure call failed and did not executed
obraky - class not registered
start bar - start emnu nejde otvoriť,
ikonka zložky na start bare - The remote procedure call failed and did not executed
Pozadie z plochy zmizlo.
kliknutie pravym na myške na menu bare nefunguje

Aplikácke sa otvoria
prehliadač funguje
WOT funguje...
poznámkový blok aj na ploch funguje
Viem vytvoriť nový súbor, ale neviem otvoriť, rovnaka hlaška.


Za radu moc poďakujem :-/

Užívateľov profilový obrázok
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4071
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice

Re: W10: nefunguje plocha, start menu, prehliadač suborov

Príspevok od užívateľa Leon » Ne 30. Apr, 2017, 14:39

Mne to spravilo pred 2 týždňami a pomohol reštart.
.

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 19440
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: W10: nefunguje plocha, start menu, prehliadač suborov

Príspevok od užívateľa dexterav » Ne 30. Apr, 2017, 16:50

skús task manažera aodstreľ/reštartuj/spusti explorer.exe z admin právami
bude to síce kecať ale mohlo by to nabehnúť a po reštarte by malo ísť všetko normálne alebo aj nemalo :D
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 5960x@4,4GHz,X99 E-WS, Kingston 32GB DDR4 2666, EVGA 1080Ti FE 2075/12100, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, Samsung 960Pro 2TB, WD20EFRX, ST2000DX001, EVO 850 1TB, SUV 400 240, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, EIZO 3237, Inspiron 7559 + FiiO10 + SoundMagic E50,Xperia X Compact, Nvidia Shield, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

SpQx
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 434
Dátum registrácie: So 09. Feb, 2013, 14:55
Bydlisko: Dunajská Streda

Re: W10: nefunguje plocha, start menu, prehliadač suborov

Príspevok od užívateľa SpQx » Ne 30. Apr, 2017, 17:51

dexterav napísal:skús task manažera aodstreľ/reštartuj/spusti explorer.exe z admin právami
bude to síce kecať ale mohlo by to nabehnúť a po reštarte by malo ísť všetko normálne alebo aj nemalo :D
Takto to išlo, ďakujem :-)

Užívateľov profilový obrázok
DesRe
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 211
Dátum registrácie: St 29. Mar, 2017, 19:43
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: W10: nefunguje plocha, start menu, prehliadač suborov

Príspevok od užívateľa DesRe » Pi 12. Máj, 2017, 10:50

presne toto sa mi stalo na druhom pc ,štart nereagoval a ani lišta bolo to po nejakej aktualizácii ktorá vyžadovala reštart ,nakoniec som spravil reinstal OS
Spoiler: ukázať
MB: Gigabyte GA-AX370 Gaming K7 CPU: AMD Ryzen 7 1700 #4,015,5Mhz #1.410V RAM: Kingston KHX3200C16D4/8GX #3337MHz 1,390V GPU: MSI GTX 1080 SEA HAWK EK X SSD: Crucial MX300 275GB PSU: EVGA SuperNOVA 650 P2 CASE: Be quiet! DARK BASE 900 black Monitor: AOC AG271QG Keyboard: K95 RGB Platinum MX Speed Mouse: ROG Spatha Mouse pad: ROG Whetstone

RAD: Alphacool NexXxoS XT45 Full Copper X-Flow 420 Pumpa: EKWB EK-XRES 140 Revo D5 Glass CPU+VRM: EK-FB Monoblock GPU: FC1080 GTX TF5 FAN: 3x be quiet! SilentWings 3 140mm PWM 1000rpm 3x Noctua NF-P14s redux - 1200 PWM 2x darované Fractal Design Dynamic GP-14 white ďakujem tichepc.sk

Napísať odpoveď

Návrat na "Windows 10"