W10 - rôzne problémy s nemožnosťou prepísať veci aj ako admi

Všetko o operačnom systéme Microsoft Windows 10.0
LordKJ
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6554
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
Bydlisko: Bratislava/Kežmarok
Kontaktovať užívateľa:

Re: W10 - rôzne problémy s nemožnosťou prepísať veci aj ako

Príspevok od užívateľa LordKJ » Ut 12. Júl, 2016, 09:38

ale ved ty si to mozes vypnut aj vo windowse, ale nikto nerozumie preco by si to robil, lebo to proste nema logiku

ked si taky tvrdas, ze ti nestaci skryt UAC s tym posuvadlom tak si to vypni rovno v registoch potom budes moct kopirovat do Program Files na jeden klik!, nikto ti v tom nebrani, a tak ako ani na linuxe nic nebezi na rootovi tak ani ty by si nemusel


a mimochodom tu ani tak nejde o to, ze ty si musis potvrdzovat vsetko, ale skor nejaky malicious kod bez dalsej ochrany moze robit uz totalne co chce
[......]

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3065
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: W10 - rôzne problémy s nemožnosťou prepísať veci aj ako

Príspevok od užívateľa molnart » Ut 12. Júl, 2016, 10:13

ja mam nastaveny total commander aby sa spustal ako administrator a nemam problem s editovanim akychkolvek suborov v akejkolvek zlozke, a nemusim ani nic editovat v registroch aby som daval admin pristupy vsetkym programom.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: nVidia Geforce GTX970 OC HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

monty4
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 1
Dátum registrácie: Št 28. Júl, 2016, 14:37

Re: W10 - rôzne problémy s nemožnosťou prepísať veci aj ako

Príspevok od užívateľa monty4 » Št 28. Júl, 2016, 14:42

Kto by vedel poradiť pozri video
https://drive.google.com/file/d/0BwBKLv ... ef=2&pli=1
:( :( :( :( :(
ďakujme dopredu za každú dobrú radu

Užívateľov profilový obrázok
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 8039
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Bydlisko: Košice

Re: W10 - rôzne problémy s nemožnosťou prepísať veci aj ako

Príspevok od užívateľa loleqboleq » Pi 29. Júl, 2016, 21:06

strela naslepo

http://answers.microsoft.com/en-us/wind ... 124?auth=1

vieš sa dostať do biosu ? pozri, v akom režime pracuje sata - IDE, AHCI, RAID - prepni na AHCI
CASE: Corsair 400C PSU: Evga 750 G2 MB: MSI Z97 Gaming 5 CPU: Intel i5-4690k@4,6GHz + Noctua D14 GPU: GTX980Ti Morpheus RAM: 16GB Fury Black SSD1: Crucial M500 120gb SSD2: 850 EVO 500GB HDD: WD Red 2TB Monitor: Philips 4065UC Myš: Logitech G403 Wireless Klávesnica: Gamdias Hermes Zvukový reťazec: Audio-GD NFB-15, Mr.Speakers Alpha "Mighty Duster" Dogs

Užívateľov profilový obrázok
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 8039
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Bydlisko: Košice

Re: W10 - rôzne problémy s nemožnosťou prepísať veci aj ako admi

Príspevok od užívateľa loleqboleq » So 10. Sep, 2016, 11:18

......znovu ja

Príklad:

Mám v Program Files v zložke programu XML fajlík, ktorý potrebujem editovať, ale proste nemôžem, lebo ak ho otvorím cez wordpad, tak wordpad nemá práva na zapisovanie - toto je to, čo hovorím, keď som už doboha admin, tak prečo to nerobí, čo to má :furious: teda prístup k súboru *cesta* bol odmietnutý :x
CASE: Corsair 400C PSU: Evga 750 G2 MB: MSI Z97 Gaming 5 CPU: Intel i5-4690k@4,6GHz + Noctua D14 GPU: GTX980Ti Morpheus RAM: 16GB Fury Black SSD1: Crucial M500 120gb SSD2: 850 EVO 500GB HDD: WD Red 2TB Monitor: Philips 4065UC Myš: Logitech G403 Wireless Klávesnica: Gamdias Hermes Zvukový reťazec: Audio-GD NFB-15, Mr.Speakers Alpha "Mighty Duster" Dogs

Užívateľov profilový obrázok
Famous
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1037
Dátum registrácie: Ut 14. Sep, 2010, 20:24
Bydlisko: HC

Re: W10 - rôzne problémy s nemožnosťou prepísať veci aj ako admi

Príspevok od užívateľa Famous » Po 12. Sep, 2016, 08:40

Ano, toto stve aj mna pri WIN10 !!! Riesim to tak, ze ten file co editujem si ulozim na plochu (tam mi to dovoli) a potom to manualne prekopirujem do zlozky v ktorej som to otvaral. Vyhodi mi okno, ze to musim potvrdit ako admin. Potvrdim a prepise. UAC samozrejme dole, tiez mi prekaza.

Ale ak by mal niekto riesenie ako to vypnut poriadne a natvrdo, bol by som nadseny!
Maybe: http://superuser.com/questions/204781/h ... -windows-7
CPU: i5-6600K @4600MHz Cooler: Ninja 4 MB: Asus VIII Gene GPU: Gainward Phoenix non-GS 1070
RAM: Kingston 2x8GB, 3000MHz CL15 SSD: Samsung 840 EVO, 250GB HDD: WD Red 3TB
PSU: EVGA G2 550 CASE: Nanoxia Deep Silence 4

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 5977
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: W10 - rôzne problémy s nemožnosťou prepísať veci aj ako admi

Príspevok od užívateľa shiro » Po 12. Sep, 2016, 08:54

loleqboleq napísal: Mám v Program Files v zložke programu XML fajlík, ktorý potrebujem editovať, ale proste nemôžem, lebo ak ho otvorím cez wordpad, tak wordpad nemá práva na zapisovanie
pretoze na toto boli uz v dobach winxp vymyslene adresare C:\Users\MENO_USERA\AppData\local a C:\Users\MENO_USERA\AppData\roaming.
Tam si mozes zapisovat do aleluja hocikde, su to adresare v profile daneho usera a teda mas k nim aj prava.
Pripadne c:\program data v novsich OS.
Zapis do program files ci adresara windows jasne ze nebude len tak v novsich OS mozny. Kvoli bezpecnosti.

Programator co nevie taketo veci nema co strkat subory kadetade do C:\
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair TX650, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 12535
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: W10 - rôzne problémy s nemožnosťou prepísať veci aj ako admi

Príspevok od užívateľa Snake » Po 12. Sep, 2016, 16:43

toto bolo uz vo Win7, co je tak 10r dozadu, tak neviem co mrncite.
#rollerman

Užívateľov profilový obrázok
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 8039
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Bydlisko: Košice

Re: W10 - rôzne problémy s nemožnosťou prepísať veci aj ako admi

Príspevok od užívateľa loleqboleq » Po 12. Sep, 2016, 17:49

A ako som spomínal, neviem ako vy, ale ja som to vo W7 nemal nikdy

a nič nevysvetľuje dôvod, prečo aspoň nemôžem nastaviť, aby sa pri otvorení akéhokoľvek fajlu v notepade a wordpade dané SW nezapínalo v režime ako admin
CASE: Corsair 400C PSU: Evga 750 G2 MB: MSI Z97 Gaming 5 CPU: Intel i5-4690k@4,6GHz + Noctua D14 GPU: GTX980Ti Morpheus RAM: 16GB Fury Black SSD1: Crucial M500 120gb SSD2: 850 EVO 500GB HDD: WD Red 2TB Monitor: Philips 4065UC Myš: Logitech G403 Wireless Klávesnica: Gamdias Hermes Zvukový reťazec: Audio-GD NFB-15, Mr.Speakers Alpha "Mighty Duster" Dogs

Užívateľov profilový obrázok
Famous
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1037
Dátum registrácie: Ut 14. Sep, 2010, 20:24
Bydlisko: HC

Re: W10 - rôzne problémy s nemožnosťou prepísať veci aj ako admi

Príspevok od užívateľa Famous » Po 12. Sep, 2016, 20:14

Taktiez ani ja som v W7 nemal nic take.
CPU: i5-6600K @4600MHz Cooler: Ninja 4 MB: Asus VIII Gene GPU: Gainward Phoenix non-GS 1070
RAM: Kingston 2x8GB, 3000MHz CL15 SSD: Samsung 840 EVO, 250GB HDD: WD Red 3TB
PSU: EVGA G2 550 CASE: Nanoxia Deep Silence 4

Napísať odpoveď

Návrat na "Windows 10"