win 10,prechod z 7

Všetko o operačnom systéme Microsoft Windows 10.0
Užívateľov profilový obrázok
Kyselinka
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6889
Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Bydlisko: Bratislava a okolie

Re: win 10,prechod z 7

Príspevok od užívateľa Kyselinka » Ut 19. Apr, 2016, 09:47

Vidis, to som neskusal. Idem na to :cool:

//edit: Ten tool som pouzival len na iso, tak ma nenapadlo, ze sa da aj tym. Uz to stahuje, dik za kopanec :-)
Work: DELL Latitude E7450 | Intel Core i7-5600U | 2x8GB DDR3L@1600Mhz | SC300 512GB SK hynix | HD 5500 + GeForce GTX 840M | 14" Full HD + Philips Brilliance 288P 4K
NAS: Intel Pentium G3258 @1,5Ghz | Asrock B85M Pro4 | Kingston 2x4GB 1333Mhz | Crucial M4 128GB | 2xWD Red 3TB | Seasonic G-360 | BitFenix ProdigyM White | XPEnology
HTPC: Asrock J3455M | Kingston 2x4GB 1600Mhz | Intel 520 120GB | Corsair AX750 | Asus Xonar DX | Cooltek G3 - Silver | Libreelec
Media: TX-55AS640E | RPi 3 & PiFi Digi+ | HK 3490 | JBL ES90 Black | HK SoundSticks Wireless | HK BT Headphones

Užívateľov profilový obrázok
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5226
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice

Re: win 10,prechod z 7

Príspevok od užívateľa Leon » Po 09. Máj, 2016, 14:11

http://www.cnews.cz/nechcete-upgradovat ... na-desitky

... kto ešte neprešiel na win10 a zdráha sa toho updatu zadarmo na 10ky, mal by si dať pozor. Microsoft nato ide dosť razantne a natvrdo zaimplementoval update 10tok do klasického windows update. Čiže ak aktualizujete automaticky, inovuje V8m to samo na 10ky. Žiadne okienko z taskbaru už nevyskakuje.

... včera sa mi to presne stalo, foter dostal nový notebook tak som inštaloval aktualizácie. No po reštarte na mňa nevyskočila hláška, koľko percent je aktualizované, ale koľko ešte ostáva do konca inovácie.
.

Užívateľov profilový obrázok
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5226
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice

Re: win 10,prechod z 7

Príspevok od užívateľa Leon » Ut 16. Jan, 2018, 13:57

Dnes je vraj posledná možnosť urobiť update na W10 cez tie asistenšné služby pre postihnutých. Tak kto chce dnes posledná možnosť na fresh reinstall :P ... nie žeby niekoho 2 eurá za ebay kľúč zabili no :D

https://pctuning.tyden.cz/component/con ... -10-zdarma
.

Užívateľov profilový obrázok
kllr007
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 1969
Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Bydlisko: Žilina - Lietavská Lúčka

Re: win 10,prechod z 7

Príspevok od užívateľa kllr007 » Ut 16. Jan, 2018, 14:11

Tak predsa len je toto jednoduchšie - spravíš upgrade raz a máš pokoj. Hentak ti kľúč môže prestať fungovať, furt aby to pri reinstall v budúcnosti človek hľadal a zadaval.

Aj keď podľa mňa prídu s niečím novým.
MB: Asus Prime Z370-P; CPU: Intel Core i7 8700K; CPU FAN: Noctua NH-D15; GPU: MSI GTX 1080 Gaming X+; RAM: 16GB Corsair LPX 3000; SSD: Crucial BX300 480GB + Samsung EVO850 1TB; PSU: EVGA SuperNova G2 750W; Case: Fractal Design Define C; LCD: BenQ EW277HDR; MOUSE: Logitech MX Master + Razer Goliathus; KEYBOARD: Logitech G710+; Repro: MicroLab Solo6C; OS: Windows 10
NB: Lenovo IdeaPad 720 (i5-7200U+RX560)
Phone: Samsung Galaxy S8

Užívateľov profilový obrázok
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5226
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice

Re: win 10,prechod z 7

Príspevok od užívateľa Leon » Ut 16. Jan, 2018, 14:25

Áno pri naťukaní 20 číslic môžeš prísť o 4 palce, to je pravda. Alebo keď robíš reinstall každý 10ty deň. Na starom kompe som robil robil fresh instal v novembri (za posledné 4 roky) a to aj tak iba preto lebo išiel komp ocovi. A kľúč na WIN7 čo som bral pred 10timi rokmi na výške cez MSDN (mal prestať fungovať už pred 5timi rokmi) funguje doteraz.

... len tak na okraj. Nepamätá si len tak náhodou bios inštalačný kľúč po prvej inštalácii a pri reinstale už 10ky aktivuje automaticky?
.

Užívateľov profilový obrázok
stiv
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5858
Dátum registrácie: Pi 16. Nov, 2012, 21:30
Bydlisko: Košice

Re: win 10,prechod z 7

Príspevok od užívateľa stiv » Ut 16. Jan, 2018, 14:30

Pamata si kluc, ale ked menis dosku tak musis zase zadavat resp. kupovat novy kto nema prenosnu. ;)

Užívateľov profilový obrázok
kllr007
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 1969
Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Bydlisko: Žilina - Lietavská Lúčka

Re: win 10,prechod z 7

Príspevok od užívateľa kllr007 » Ut 16. Jan, 2018, 14:34

BIOS si ho nepamätá, nemá ako.
No áno lebo je ľahšie zakaždým kupovať kľúč a modliť sa aby šiel. Keď teraz to máš za free na furt.
MB: Asus Prime Z370-P; CPU: Intel Core i7 8700K; CPU FAN: Noctua NH-D15; GPU: MSI GTX 1080 Gaming X+; RAM: 16GB Corsair LPX 3000; SSD: Crucial BX300 480GB + Samsung EVO850 1TB; PSU: EVGA SuperNova G2 750W; Case: Fractal Design Define C; LCD: BenQ EW277HDR; MOUSE: Logitech MX Master + Razer Goliathus; KEYBOARD: Logitech G710+; Repro: MicroLab Solo6C; OS: Windows 10
NB: Lenovo IdeaPad 720 (i5-7200U+RX560)
Phone: Samsung Galaxy S8

4040
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 836
Dátum registrácie: Št 30. Okt, 2014, 23:27

Re: win 10,prechod z 7

Príspevok od užívateľa 4040 » Ut 16. Jan, 2018, 17:06


Užívateľov profilový obrázok
kllr007
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 1969
Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Bydlisko: Žilina - Lietavská Lúčka

Re: win 10,prechod z 7

Príspevok od užívateľa kllr007 » Ut 16. Jan, 2018, 17:27

O hentom viem, lenže neviem ako to platí keď ti kľúč "odíde" .
Kamarátovi sa to stalo že proste mu už kód nevzalo že je zrušený resp. niečo podobné čo sa u tých ebayoch stáva.
MB: Asus Prime Z370-P; CPU: Intel Core i7 8700K; CPU FAN: Noctua NH-D15; GPU: MSI GTX 1080 Gaming X+; RAM: 16GB Corsair LPX 3000; SSD: Crucial BX300 480GB + Samsung EVO850 1TB; PSU: EVGA SuperNova G2 750W; Case: Fractal Design Define C; LCD: BenQ EW277HDR; MOUSE: Logitech MX Master + Razer Goliathus; KEYBOARD: Logitech G710+; Repro: MicroLab Solo6C; OS: Windows 10
NB: Lenovo IdeaPad 720 (i5-7200U+RX560)
Phone: Samsung Galaxy S8

Napísať odpoveď

Návrat na "Windows 10"