Prechod na Windows 10 - otazka

Všetko o operačnom systéme Microsoft Windows 10.0
hmmh
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 36
Dátum registrácie: Po 27. Apr, 2009, 17:30

Re: Prechod na Windows 10 - otazka

Príspevok od užívateľa hmmh » Pi 05. Jún, 2015, 16:11

mosqa: Riešim problém Windowsu, MS má monopol na hry vo Windowse a toto postavenie zneužíva...

Užívateľov profilový obrázok
amdfusion
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 133
Dátum registrácie: Št 01. Jan, 2015, 16:41
Bydlisko: Košice

Re: Prechod na Windows 10 - otazka

Príspevok od užívateľa amdfusion » St 15. Júl, 2015, 17:49

:D Ja mám WIN XP :D a nevyužije 2GB RAM neže 8GB :D a ked mám zapnutý chrome využíva 384MB RAM :D
PC1 : AMD A8-5600K,AMD RADEON 7560D,500GB WD ,ASUS A88XM-A,WIN 10
WORK PC: AMD Phenom X6 1090T Octa Core/8GB DDR2 1200MHZ/Radeon R9 380/WD GREEN 500GB/ASUS M4A78PRO, WIN 7 64BIT
NTB1:iBook G4,1.5GB RAM,40GB HDD, OS X 10.5.8
NTB2: Asus F5N/AMD Turion 64 X2 TL-56/2GB RAM/ - HDD/ GEFORCE 7000M
Phone:iPhone 4 8GB,iPod Touch 5th Gen 16GB

Užívateľov profilový obrázok
bassgenerator
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1514
Dátum registrácie: So 30. Aug, 2008, 08:28
Bydlisko: Banská Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Prechod na Windows 10 - otazka

Príspevok od užívateľa bassgenerator » St 29. Júl, 2015, 08:00

takze inovacia systemu na w10 zbehla uspesne, vsetko ostalo pekne zachovane (plocha programy, hry som skusal skusal iba tie co mam momentalne nainstalovane AC3 a Resident Evil Revelations2)
mam len taku drobnu otazku:
a sice scvrkla sa my systemova particia z 26GB na nejakych 14. tak otazka je , ktoru polozku alebo priecinok nejaky "OLD WINDOWS" mozem bezpecne vymazat. dakujem za tip.
NB: Lenovo Thinkpad Yoga 460
Mobil:Apple 11 pro 256 GB

Užívateľov profilový obrázok
Sky
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1950
Dátum registrácie: Ut 15. Dec, 2009, 15:49
Bydlisko: Nové Zámky

Re: Prechod na Windows 10 - otazka

Príspevok od užívateľa Sky » St 29. Júl, 2015, 08:52

Klikni na Ccko pravym, Properties, DiskCleanup (alebo kratsia cesta WIN+R -> cleanmgr), klikni dolu na Clean up system files, najdi a zafajkni Previous Windows installation(s), potvrd a zmaze ti windows.old
CPU: AMD Ryzen 5 3600 + Noctua NH-D14, MB:MSI B450M Mortar MAX,
VGA: Sapphire RX580 8GB, RAM: PATRIOT Viper 4 Blackout 16GB 3200Mhz, NVMe: Patriot VIPER VPN100 SSD 512 GB,
SSD:Kingston SSDNow UV400 240GB, HDD1: Toshiba 2TB DT01ACA200 +HDD Vibration Killer, HDD2: TOSHIBA P300 3TB
PSU:EVGA Supernova GS650 Gold, Case: SilverStone Lucid LD01, OS: Windows 10 Pro x64, LCD: AOC Q3279VWF
Keyboard: Logitech G910 Orion Spectrum, Mouse: Logitech G600

Marek848
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 115
Dátum registrácie: So 16. Júl, 2011, 17:33
Bydlisko: Sobrance

Re: Prechod na Windows 10 - otazka

Príspevok od užívateľa Marek848 » St 29. Júl, 2015, 09:14

Odkaz na stiahnutie Iso - priamo od Microsoftu https://www.microsoft.com/en-us/softwar ... /windows10

Užívateľov profilový obrázok
mohamed
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3762
Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava

Re: Prechod na Windows 10 - otazka

Príspevok od užívateľa mohamed » St 29. Júl, 2015, 10:39

Ked som dal vynutit update cez wuauclt.exe /updatenow tak instalacia zlyhala.
Spoiler: ukázať

CPU i5 8600k@4.8GHz 1.232V delid + Noctua NH-D14 [2x Noctua NF-F12 PWM] MB MSI Z370 TOMAHAWK GPU MSI GTX 1660Ti GAMING X RAM 2x8GB Crucial Ballistix Elite@3066 CL16 SSD1 Corsair MP510 480GB SSD2 Crucial MX500 500GB m.2 SOUND Sound BlasterX G5 PSU COUGAR GX600 CASE Fractal Design Define C TG [top - Noctua NF-A14 PWM, back - Noctua NF-S12A PWM, front - 2x Noctua NF-A14 ULN]

GEAR SPC GK530 white pudding keycaps brown, Logitech g703 hero, xtrfy XGP1-L4, benq BL2410PT @ 78Hz - no pwm, steelseries Arctis 3, DXRACER OH/FD01/NR

nb: thinkpad e440 - i3 4000m, 2x4gb ddr3 1600, ssd crucial mx500 250gb

Užívateľov profilový obrázok
Sky
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1950
Dátum registrácie: Ut 15. Dec, 2009, 15:49
Bydlisko: Nové Zámky

Re: Prechod na Windows 10 - otazka

Príspevok od užívateľa Sky » St 29. Júl, 2015, 10:51

aktualizuj cez Download Tool Now (Media Creation Tool) http://www.tenforums.com/tutorials/2267 ... ation.html
CPU: AMD Ryzen 5 3600 + Noctua NH-D14, MB:MSI B450M Mortar MAX,
VGA: Sapphire RX580 8GB, RAM: PATRIOT Viper 4 Blackout 16GB 3200Mhz, NVMe: Patriot VIPER VPN100 SSD 512 GB,
SSD:Kingston SSDNow UV400 240GB, HDD1: Toshiba 2TB DT01ACA200 +HDD Vibration Killer, HDD2: TOSHIBA P300 3TB
PSU:EVGA Supernova GS650 Gold, Case: SilverStone Lucid LD01, OS: Windows 10 Pro x64, LCD: AOC Q3279VWF
Keyboard: Logitech G910 Orion Spectrum, Mouse: Logitech G600

Užívateľov profilový obrázok
mohamed
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3762
Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava

Re: Prechod na Windows 10 - otazka

Príspevok od užívateľa mohamed » St 29. Júl, 2015, 10:57

Taka otazka ? Ked v buducnosti pojdem format a cistu instalaciu bude mi product key z win 8.1 fungovat na win 10 ?
Spoiler: ukázať

CPU i5 8600k@4.8GHz 1.232V delid + Noctua NH-D14 [2x Noctua NF-F12 PWM] MB MSI Z370 TOMAHAWK GPU MSI GTX 1660Ti GAMING X RAM 2x8GB Crucial Ballistix Elite@3066 CL16 SSD1 Corsair MP510 480GB SSD2 Crucial MX500 500GB m.2 SOUND Sound BlasterX G5 PSU COUGAR GX600 CASE Fractal Design Define C TG [top - Noctua NF-A14 PWM, back - Noctua NF-S12A PWM, front - 2x Noctua NF-A14 ULN]

GEAR SPC GK530 white pudding keycaps brown, Logitech g703 hero, xtrfy XGP1-L4, benq BL2410PT @ 78Hz - no pwm, steelseries Arctis 3, DXRACER OH/FD01/NR

nb: thinkpad e440 - i3 4000m, 2x4gb ddr3 1600, ssd crucial mx500 250gb

Užívateľov profilový obrázok
Pepeb007xx
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1938
Dátum registrácie: St 16. Mar, 2011, 18:22
Bydlisko: Hrachovište / Čachtice
Kontaktovať užívateľa:

Re: Prechod na Windows 10 - otazka

Príspevok od užívateľa Pepeb007xx » St 29. Júl, 2015, 11:27

inak toto by aj mna zaujimalo..podla mna nebude fungovat..
Comp MB|B450i CPU fan|Ryzen5 3600@4,2GHz Be quietDR4 DDR4|16GB GPU|5700XT SSD|500GB PSU|650W LCD|32''U32H850 OS|Win10PRO64SK
GLAN Router|Mikrotik hEX NAS|Synology DS218play 2×8TB WD Red TV|Samsung QE55Q60R Mobil  iPhone Xr
#mikrotiklover #iphone4ever #grammarnazi #dotalifetimeban #GLANlover

Užívateľov profilový obrázok
Sky
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1950
Dátum registrácie: Ut 15. Dec, 2009, 15:49
Bydlisko: Nové Zámky

Re: Prechod na Windows 10 - otazka

Príspevok od užívateľa Sky » St 29. Júl, 2015, 11:38

neskusal som, ale vraj sa ti to aktivuje ked sa prihlasis do MS uctu
You do not need a key to install.
Log in with your microsoft account after your done and windows will be activated.
Did this myself a few hours ago.
Good luck.
http://www.tenforums.com/general-discus ... -10-a.html
od toho isteho usera:
I have just now installed Win 10 clean install.
Pro version if it matters.
And apart from some hicups that i got sorted everything went smooth.
When it comes to the windows 10 instalation key. You do not need one.
When i loged in with my microsoft account, windows activated.
So the key is with your microsoft account.
CPU: AMD Ryzen 5 3600 + Noctua NH-D14, MB:MSI B450M Mortar MAX,
VGA: Sapphire RX580 8GB, RAM: PATRIOT Viper 4 Blackout 16GB 3200Mhz, NVMe: Patriot VIPER VPN100 SSD 512 GB,
SSD:Kingston SSDNow UV400 240GB, HDD1: Toshiba 2TB DT01ACA200 +HDD Vibration Killer, HDD2: TOSHIBA P300 3TB
PSU:EVGA Supernova GS650 Gold, Case: SilverStone Lucid LD01, OS: Windows 10 Pro x64, LCD: AOC Q3279VWF
Keyboard: Logitech G910 Orion Spectrum, Mouse: Logitech G600

Užívateľov profilový obrázok
Pepeb007xx
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1938
Dátum registrácie: St 16. Mar, 2011, 18:22
Bydlisko: Hrachovište / Čachtice
Kontaktovať užívateľa:

Re: Prechod na Windows 10 - otazka

Príspevok od užívateľa Pepeb007xx » St 29. Júl, 2015, 11:42

inak ste tu niekto kto taha windows 10 ako aktualizaciu? tiez vam to ide tak super rychlo? neskutocne pomaly server..

btw popritom stahujem este aj ISO z oficialnej stranky a to ide 2,5MB/s bez problemov..aktualizacne budu asi poriadne zatazene..
Comp MB|B450i CPU fan|Ryzen5 3600@4,2GHz Be quietDR4 DDR4|16GB GPU|5700XT SSD|500GB PSU|650W LCD|32''U32H850 OS|Win10PRO64SK
GLAN Router|Mikrotik hEX NAS|Synology DS218play 2×8TB WD Red TV|Samsung QE55Q60R Mobil  iPhone Xr
#mikrotiklover #iphone4ever #grammarnazi #dotalifetimeban #GLANlover

Užívateľov profilový obrázok
Sky
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1950
Dátum registrácie: Ut 15. Dec, 2009, 15:49
Bydlisko: Nové Zámky

Re: Prechod na Windows 10 - otazka

Príspevok od užívateľa Sky » St 29. Júl, 2015, 12:00

ISO mi stiahlo rychlo, ale cez WU mi to islo iba 1,2Mb/s
CPU: AMD Ryzen 5 3600 + Noctua NH-D14, MB:MSI B450M Mortar MAX,
VGA: Sapphire RX580 8GB, RAM: PATRIOT Viper 4 Blackout 16GB 3200Mhz, NVMe: Patriot VIPER VPN100 SSD 512 GB,
SSD:Kingston SSDNow UV400 240GB, HDD1: Toshiba 2TB DT01ACA200 +HDD Vibration Killer, HDD2: TOSHIBA P300 3TB
PSU:EVGA Supernova GS650 Gold, Case: SilverStone Lucid LD01, OS: Windows 10 Pro x64, LCD: AOC Q3279VWF
Keyboard: Logitech G910 Orion Spectrum, Mouse: Logitech G600

Užívateľov profilový obrázok
mohamed
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3762
Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava

Re: Prechod na Windows 10 - otazka

Príspevok od užívateľa mohamed » St 29. Júl, 2015, 12:21

Ja to mam cez update a uz si ficim na win 10 :-)
Spoiler: ukázať

CPU i5 8600k@4.8GHz 1.232V delid + Noctua NH-D14 [2x Noctua NF-F12 PWM] MB MSI Z370 TOMAHAWK GPU MSI GTX 1660Ti GAMING X RAM 2x8GB Crucial Ballistix Elite@3066 CL16 SSD1 Corsair MP510 480GB SSD2 Crucial MX500 500GB m.2 SOUND Sound BlasterX G5 PSU COUGAR GX600 CASE Fractal Design Define C TG [top - Noctua NF-A14 PWM, back - Noctua NF-S12A PWM, front - 2x Noctua NF-A14 ULN]

GEAR SPC GK530 white pudding keycaps brown, Logitech g703 hero, xtrfy XGP1-L4, benq BL2410PT @ 78Hz - no pwm, steelseries Arctis 3, DXRACER OH/FD01/NR

nb: thinkpad e440 - i3 4000m, 2x4gb ddr3 1600, ssd crucial mx500 250gb

Užívateľov profilový obrázok
Sky
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1950
Dátum registrácie: Ut 15. Dec, 2009, 15:49
Bydlisko: Nové Zámky

Re: Prechod na Windows 10 - otazka

Príspevok od užívateľa Sky » St 29. Júl, 2015, 12:40

Zmenilo ti product key? Alebo mas stale rovnaky ako si mal na 8.1?
CPU: AMD Ryzen 5 3600 + Noctua NH-D14, MB:MSI B450M Mortar MAX,
VGA: Sapphire RX580 8GB, RAM: PATRIOT Viper 4 Blackout 16GB 3200Mhz, NVMe: Patriot VIPER VPN100 SSD 512 GB,
SSD:Kingston SSDNow UV400 240GB, HDD1: Toshiba 2TB DT01ACA200 +HDD Vibration Killer, HDD2: TOSHIBA P300 3TB
PSU:EVGA Supernova GS650 Gold, Case: SilverStone Lucid LD01, OS: Windows 10 Pro x64, LCD: AOC Q3279VWF
Keyboard: Logitech G910 Orion Spectrum, Mouse: Logitech G600

Užívateľov profilový obrázok
mohamed
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3762
Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava

Re: Prechod na Windows 10 - otazka

Príspevok od užívateľa mohamed » St 29. Júl, 2015, 12:57

product key neviem kde najdem vo wine (aby som si ho porovnal) ale product id je tusim take iste :-)
Spoiler: ukázať

CPU i5 8600k@4.8GHz 1.232V delid + Noctua NH-D14 [2x Noctua NF-F12 PWM] MB MSI Z370 TOMAHAWK GPU MSI GTX 1660Ti GAMING X RAM 2x8GB Crucial Ballistix Elite@3066 CL16 SSD1 Corsair MP510 480GB SSD2 Crucial MX500 500GB m.2 SOUND Sound BlasterX G5 PSU COUGAR GX600 CASE Fractal Design Define C TG [top - Noctua NF-A14 PWM, back - Noctua NF-S12A PWM, front - 2x Noctua NF-A14 ULN]

GEAR SPC GK530 white pudding keycaps brown, Logitech g703 hero, xtrfy XGP1-L4, benq BL2410PT @ 78Hz - no pwm, steelseries Arctis 3, DXRACER OH/FD01/NR

nb: thinkpad e440 - i3 4000m, 2x4gb ddr3 1600, ssd crucial mx500 250gb

Zamknuté

Návrat na "Windows 10"