Prechod na Windows 10 - otazka

Všetko o operačnom systéme Microsoft Windows 10.0
Užívateľov profilový obrázok
PETERPANs
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 606
Dátum registrácie: Ne 05. Nov, 2006, 02:00

Prechod na Windows 10 - otazka

Príspevok od užívateľa PETERPANs » Ut 26. Máj, 2015, 11:02

Nazdar, vlastnim Windows 7 Home Premium a ako som uz cital prechod zo 7 na 10 bude zdarma.

Moja otazka k potencionalnemu prechodu na 10 v buducnosti:
Bude Windows 10 tiez cleneny na Home Premium, Proffesional a pod? Alebo dostanem jeden Windows 10 tak ako ostatni.
CPU AMD Phenom II X6 1070T, Motherboard Gigabite GA-970A-UD3, Vengeance - 8GB Dual channel DDR3 memory kit - 1600 Mhz, VGA Gigabite Radeon R9 280X Windforce OC version, Case Coolermaster Centurion 5 II + extra fans NOCTUA NF-S12B redux-1200(back), NOCTUA NF-P14s redux 1200(up)

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20690
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: Prechod na Windows 10 - otazka

Príspevok od užívateľa dexterav » Ut 26. Máj, 2015, 11:41

Ano je to členené tj neni iba 1 a upgrade bude podla tvojej verzie 7/8
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Dell G5 7590 + 2060RTXT + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x ,Mate 20 Pro, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
mosqa
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 258
Dátum registrácie: Št 09. Dec, 2010, 11:30
Bydlisko: Sliac

Re: Prechod na Windows 10 - otazka

Príspevok od užívateľa mosqa » Ut 26. Máj, 2015, 12:05

co myslis tym
PETERPANs napísal:Alebo dostanem jeden Windows 10 tak ako ostatni.
?
verzie budu takto http://pc.zoznam.sk/novinka/windows-10- ... t-7-verzii
Na Windows 10 Home, Mobile a Pro bude počas prvého roku existencie systému upgrade zadarmo. Ak však budete chcieť prejsť na Windows 10 Enterprise, Mobile Enterprise či Education, musíte si zaplatiť.

Užívateľov profilový obrázok
PETERPANs
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 606
Dátum registrácie: Ne 05. Nov, 2006, 02:00

Re: Prechod na Windows 10 - otazka

Príspevok od užívateľa PETERPANs » Ut 26. Máj, 2015, 15:43

Takze inac povedane, za svoj Windows 7 Home Premium dostanem iba Windows 10 Home.

Windows 10 Pro proste nedostanem. :D
CPU AMD Phenom II X6 1070T, Motherboard Gigabite GA-970A-UD3, Vengeance - 8GB Dual channel DDR3 memory kit - 1600 Mhz, VGA Gigabite Radeon R9 280X Windforce OC version, Case Coolermaster Centurion 5 II + extra fans NOCTUA NF-S12B redux-1200(back), NOCTUA NF-P14s redux 1200(up)

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7114
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Prechod na Windows 10 - otazka

Príspevok od užívateľa shiro » Ut 26. Máj, 2015, 15:52

A preco by si mal? Win10 pro nieje urceny pre domacnosti, ale do firiem. Rovnako ako win8 Pro alebo Enterprise.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
PETERPANs
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 606
Dátum registrácie: Ne 05. Nov, 2006, 02:00

Re: Prechod na Windows 10 - otazka

Príspevok od užívateľa PETERPANs » Ut 26. Máj, 2015, 16:34

shiro napísal:A preco by si mal? Win10 pro nieje urceny pre domacnosti, ale do firiem. Rovnako ako win8 Pro alebo Enterprise.
No len ma to zaujimalo. Ako to je. A potom tam budu asi aj nejake obmedzenia, tak napr. Windopws 7 Home Premium pre 32 Bit mal iba 4 BG RAM limit a 64 Bit mal 16 GB RAM limit. No a potom Ultimate mal viac, tusim az 192 GB. Ako nechcem tvrdit, ze by bolo malo, tych 16 GB ... No zaujimalo by ma ako to bude u Windows 10. Co som cital, tak je to stale otvorene, ale zda sa ze ten RAM limit bude poriadne navyseny. A hlavne asi o rok az dva by som chcel kupit nove PC a trocha by som chcel byt v obraze co mi ta 10 da, vzhladom na sucasny vyvoj noveho HW. :)
CPU AMD Phenom II X6 1070T, Motherboard Gigabite GA-970A-UD3, Vengeance - 8GB Dual channel DDR3 memory kit - 1600 Mhz, VGA Gigabite Radeon R9 280X Windforce OC version, Case Coolermaster Centurion 5 II + extra fans NOCTUA NF-S12B redux-1200(back), NOCTUA NF-P14s redux 1200(up)

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7114
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Prechod na Windows 10 - otazka

Príspevok od užívateľa shiro » Ut 26. Máj, 2015, 17:04

Az na to ze limit RAM nezavisi od edicie systemu ale v prvom rade od jeho bitovej verzie. Na 32bit nikdy nevyuzijes viac ako 3.2-3.5GB (zavisi od dosky) a tie ostatne limity co si popisal, su iba u 64bit OS a zavisia od edicie systemu.

Aj keby si sa bal ze narazis na dajme tomu nejaky 64GB alebo 128GB limit, tak kym si taku RAMku budes moc dovolit a budes vediet realne vyuzit, bude uz davno windows 25 a nejaky win7 home premium ta davno nebude trapit :-)

Ved dneska je optimum 8GB, drahe herne masiny co si ludia stavaju maju 16GB.
Iba servery ci pracovne stanice na grafiku ci rendering maju 16-32GB ci viac.

A ked uz o limitoch, pozri sem a poskroluj si nizsie, mas tam tabulky:
https://msdn.microsoft.com/en-us/librar ... 85%29.aspx

Uz obycajny win8 ma limit 128GB, co nebude este dlho dosiahnute.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
PETERPANs
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 606
Dátum registrácie: Ne 05. Nov, 2006, 02:00

Re: Prechod na Windows 10 - otazka

Príspevok od užívateľa PETERPANs » St 27. Máj, 2015, 11:54

Prave som cital, citujem:
Pri predstavení ponuky bezplatného prechodu na nový systém (z Windows 7, Windows 8.1 a Windows Phone 8.1) počas prvého roka od spustenia „desiatky“ píše, že pokiaľ sa už dané zariadenie kvalifikovalo pre upgrade na nový systém a ten bol vykonaný, Microsoft bude Windows 10 na zariadení podporovať v podstate až do konca životného cyklu samotného zariadenia. Zaistené majú byť bezplatné bezpečnostné aktualizácie aj dodávanie nových funkcií.
Takze ak to spravne chapem bude moja licencia Windows 7 Home Premium zmenená na OEM licenciu Windows 10? Teda nebudem moct Windows 10 po upgreade prenasat na ine PC?

Poznamka: OEM licencia sa vztahuje na HW, da sa zakupit preto vyhodnejsie, no nie je mozne prenasat ju na ine PC. Konci so zivotnostou zariadenia.
CPU AMD Phenom II X6 1070T, Motherboard Gigabite GA-970A-UD3, Vengeance - 8GB Dual channel DDR3 memory kit - 1600 Mhz, VGA Gigabite Radeon R9 280X Windforce OC version, Case Coolermaster Centurion 5 II + extra fans NOCTUA NF-S12B redux-1200(back), NOCTUA NF-P14s redux 1200(up)

hmmh
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 36
Dátum registrácie: Po 27. Apr, 2009, 17:30

Re: Prechod na Windows 10 - otazka

Príspevok od užívateľa hmmh » St 03. Jún, 2015, 16:58

Prechod na Windows 10? A je na výber, ak jedine Win10 bude podporovať DirectX 12?
Ja by som rád zostal pri starom WinXP, ak by ho MS neobmedzoval iba na DirectX 9.
Aj WinVista podporuje iba dx10, Win7 podporuje iba dx11.0 a až Win8 podporuje dx11.1 a dx11.2 .
MS sa rozhodol vytvárať svoj zisk na základe manipulovania so spotrebiteľom, pretože má v DirectX grafike monopól. :E
http://en.wikipedia.org/wiki/DirectX

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7114
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Prechod na Windows 10 - otazka

Príspevok od užívateľa shiro » St 03. Jún, 2015, 18:12

ze monopól - vies vobec co to je? :-D

Netyka sa to len verzie DX, XPcka maju tak neefektivny memory management, ze akakolvek RAM nad max. 2GB je tam zbytocna, system ju nevie poriadne pouzivat a swapuje jak drbnuty. Aj ked ma RAMky na rozdavanie. Dalej nepodpora SATA radicov v instalacii, nepodpora usb2.0 radicov na niektorych doskach - bolo treba dohadzovat ovladace.
Nehovoriac o 64bit nepodarku winxp. Nemas moc co chvalit na tej 15r starine.

Pre mna za mna si pouzivaj stare XPcka, ked mas na ne ovladace. No na novych strojoch nebudu vyuzivat ich vykonovy potencial a potencial dnesnych aplikacii robenych pre 64bit systemy.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

hmmh
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 36
Dátum registrácie: Po 27. Apr, 2009, 17:30

Re: Prechod na Windows 10 - otazka

Príspevok od užívateľa hmmh » Pi 05. Jún, 2015, 04:47

shiro napísal:Pre mna za mna si pouzivaj stare XPcka, ked mas na ne ovladace. No na novych strojoch nebudu vyuzivat ich vykonovy potencial a potencial dnesnych aplikacii robenych pre 64bit systemy.
Čo je to zase za divný názor mimo misu. Nemôžem používať WinXP, pretože sa chcem zahrať aj novšie hry. Uvidíme, či Dx12 nebude obmedzovať používanie Dx10 alebo Dx11. To až potom budeš mať naozaj dôvod na smiech.
A iný systém na PC DirectX nepodporuje, iba Win, preto je to monopól. K ostatnému tvojmu divnému názoru som sa vyjadril inde, kam si to skopiroval...

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7114
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Prechod na Windows 10 - otazka

Príspevok od užívateľa shiro » Pi 05. Jún, 2015, 09:27

Ano a k tvojim dristom tam mas aj odpovede.Verzia DX nic neobmedzuje, vyvojari obmedzuju, ked uz by robili taku blbost. Navyse si sem o tom nedal ziadny dokaz.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
mosqa
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 258
Dátum registrácie: Št 09. Dec, 2010, 11:30
Bydlisko: Sliac

Re: Prechod na Windows 10 - otazka

Príspevok od užívateľa mosqa » Pi 05. Jún, 2015, 11:39

že monopól :facepalm: :laugh: http://www.osel.cz/7436-prelomove-pozor ... blaku.html
a keby bol monopol tak by nemohlo existovat openGL, mantle, metal, vulkan,.. je to len o vyvojaroch hier ked uz sa chces na niekoho postazovat, ale prikazovat niekomu co ma pouzivat moze len obmedzenec..

a btw dx cez wine nainstalujem aj na linux..

hmmh
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 36
Dátum registrácie: Po 27. Apr, 2009, 17:30

Re: Prechod na Windows 10 - otazka

Príspevok od užívateľa hmmh » Pi 05. Jún, 2015, 12:48

mosqa
Magnet zase mimo misu a nie je to ani vtipné, je to primitívne.
DirectX pod Linux je len emulácia, pomalé, nespolahlivé a tak to sa nepočíta.
Snaha MS bolo OpenGL potlačiť, tak vzniká monopol. Api-Metal je pod Apple nie Win. Api-Vulkan vychádza z OpenGL a snaží sa ho vzkriesiť. A spolu s Api-Mantle sú to horúce novinky na trhu ešte nedostupné. Preto MS má zatiaľ stale s DirectX pod Windows monopol. To je vidieť, ako aj iní pochopili stratégiu MS a chcú konečne jeho monopol zničiť. Uvidíme, či sa to podarí...

Užívateľov profilový obrázok
mosqa
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 258
Dátum registrácie: Št 09. Dec, 2010, 11:30
Bydlisko: Sliac

Re: Prechod na Windows 10 - otazka

Príspevok od užívateľa mosqa » Pi 05. Jún, 2015, 13:37

..a sony ma monopol lebo hry na ps nepustis na pc ani xboxe, ms ma monopol aj na xboxe, nintendo ma monopol na hry na svoje zariadenia tak to radsej vsetko zakazeme..

sestimsmir.jpg

Zamknuté

Návrat na "Windows 10"