Windows 10

Všetko o operačnom systéme Microsoft Windows 10.0
Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 21319
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: Windows 10

Príspevok od užívateľa dexterav » Ut 21. Júl, 2015, 18:49

k špehovacím teoriám iba toľko...a kto ťa dneska nešpehuje?
alebo ako by si tomu chcel zabrániť? leda hodením mobilu, pc a podobných vecí do rieky a vrátením sa do jaskyne, poriadne hlbokej :D
Spoiler: ukázať
Intel Core i9 9900kf@5,1GHz,Strix Z370 F, 2X32GB 3733, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD, HiFace2 + Topping D50s + Schiit Magni 2U + Shure1540, LG 38WK95C, Dell G5 7590 + 2060RTX + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x ,Mate 20 Pro, HTPC ,ITX 8700k + 2060s
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15724
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: Windows 10

Príspevok od užívateľa faugusztin » Ut 21. Júl, 2015, 19:29

Chris napísal:neni to nahodou tak, ze tam nahodi do Win10 reklamy, ako avizovalo pred par rokmi, ze spravi free OS, ale s reklami ?
Dalsia vec, co avizovali tusim na lifehackerovi, ze vsetko co natukas do klavesnice sa odosiela na MS cloud ? :-) Zeby nejake data, ktore vedia inak spenazit ?
1) reklamy = nie. Ak teda neratas ako reklamy to, ze ked si nainstalujes Windows Store aplikaciu, ktora ma v sebe reklamy.
2) klavesnica = nie, resp. nie celkom. V pripade Insider programu sa mohlo (podotykam, ze mohlo) v ramci tvojich reportov odosielat vselico, vratane poslednych stlacenych klaves pre ucely odladenia nahlasovaneho bugu. V pripade finalnej verzie nic taketo nie je; existuje iba to, ze co napises/povies do Cortany, tak sa to logicky prenesie na servre MS, kedze cast vyhladavania prebieha na ich servroch, resp. hovorene slovo sa na text preklada tiez online.

Užívateľov profilový obrázok
Eddward
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2085
Dátum registrácie: Pi 07. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice-okolie

Re: Windows 10

Príspevok od užívateľa Eddward » Ut 21. Júl, 2015, 19:32

16cmfan napísal:Otazka: Dal som si do NB kde mam inak legal stitok na W7Pro W10 insider... po ofiko uvedeni W10 budem moct nejakym sposobom prejst na Fullku W10 (ale nie insider ale tu verziu, akoby som z W7 presiel na W10)
no Insideri by mali mat teraz v zasada RTM build aj ked to neni potvrdene. Build 10240 nema ziadny vodoznak o expiracii a ma uz finalny branding Windows 10. Ak nebude ziadny dalsi build do 29.7. tak ti staci len stopnut Insider buildy v nastaveniach aktualizacii a mal by ti ostat legalny Win 10.
Chris napísal:neni to nahodou tak, ze tam nahodi do Win10 reklamy, ako avizovalo pred par rokmi, ze spravi free OS, ale s reklami ?
Dalsia vec, co avizovali tusim na lifehackerovi, ze vsetko co natukas do klavesnice sa odosiela na MS cloud ? :-) Zeby nejake data, ktore vedia inak spenazit ?
nic take ako OS s reklamami nebude...
ano nieco so zbieranim informacii pri pisani existuje, ak vynechame konspiracne teorie tak je pravdepodobne za tym ziskat lepsi prehlad o spravani uzivatela pre Cortanu, pri ktorej sa MS netaji ze je to osobna asistentka ktora by o tebe mala vediet "dost" veci...
btw v nastaveniach v RTM builde tam nieco take mame...
Obrázok

reinstalaciou z ISO, po roku atd. bude mat MS nejak osetrenu, neviem teraz spamäti ako to pojde, ale vsetko bude zrejme vcas zverejnene... ale pravdepodobne sa deaktivuje stara licencia pre stary Win po aktualizacii a vygeneruje sa novy kluc pre Win 10, alebo nieco na ten sposob.
Core i7 8700K @ 4.8 Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI RTX 2080 GAMING X TRIO | Crucial MX500 2TB SSD
Samsung 970 EVO 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W10 x64 Pro v1809 | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p

Užívateľov profilový obrázok
mohamed
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3769
Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava

Re: Windows 10

Príspevok od užívateľa mohamed » Po 27. Júl, 2015, 09:20

kks co to nemohli dat skorej ach ..
final uz je na nete hadam aj vyse tyzdna :(

Da sa to aj teraz upgradnut ? Alebo az ked mi pride oznamenie ?
Naposledy upravil/-a mohamed v Po 27. Júl, 2015, 10:09, upravené celkom 1 krát.
Spoiler: ukázať

CPU i5 8600k@4.8GHz 1.232V delid + Noctua NH-D14 [2x Noctua NF-F12 PWM] MB MSI Z370 TOMAHAWK GPU MSI GTX 1660Ti GAMING X RAM 2x8GB Crucial Ballistix Elite@3066 CL16 SSD1 Corsair MP510 480GB SSD2 Crucial MX500 500GB m.2 SOUND Sound BlasterX G5 PSU COUGAR GX600 CASE Fractal Design Define C TG [top - Noctua NF-A14 PWM, back - Noctua NF-S12A PWM, front - 2x Noctua NF-A14 ULN]

GEAR SPC GK530 white pudding keycaps brown, Logitech g703 hero, xtrfy XGP1-L4, benq BL2410PT @ 78Hz - no pwm, steelseries Arctis 3, DXRACER OH/FD01/NR

nb: thinkpad e440 - i3 4000m, 2x4gb ddr3 1600, ssd crucial mx500 250gb

Marek848
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 115
Dátum registrácie: So 16. Júl, 2011, 17:33
Bydlisko: Sobrance

Re: Windows 10

Príspevok od užívateľa Marek848 » Po 27. Júl, 2015, 09:34

Ahoj,bola nedela tak som sa nudil,Tak som slovensky lp.cab integroval do instalacky Windows 10 10240.Teraz ked to upgradnem mam na vyber Slovensky,alebo Anglicky.Ale pri čistej inštalacii,už mam len Anglicky.Kde je chyba ?
Jazyk som nastavil Dism /Set-AllIntl:sk-sk /Image:C:\mount\Windows ,ale to funguje len pri upgrade ,pri čistej je len anglicky.
Viem,že su to už len dve dni ,ale aj tak ma to zaujima kde som spravil chybu. :-)

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15724
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: Windows 10

Príspevok od užívateľa faugusztin » Po 27. Júl, 2015, 10:48

Eddward napísal:no Insideri by mali mat teraz v zasada RTM build aj ked to neni potvrdene. Build 10240 nema ziadny vodoznak o expiracii a ma uz finalny branding Windows 10. Ak nebude ziadny dalsi build do 29.7. tak ti staci len stopnut Insider buildy v nastaveniach aktualizacii a mal by ti ostat legalny Win 10.
Neostane. Aktivovane dane Win ostanu iba ak ostanes insiderom. Ak opustis Insider program, tak vzhladom na to, ze vsetci Insideri maju to iste seriove cislo Windows, tak MS iba zrusi aktivaciu danemu seriovemu cislo a mozte si piskat. Naozaj takymto sposobom k legalnym W10 nepridete. Bud si ho kupite, upgradnete z W7/8/8.1 zadarmo alebo ostanete Insiderom.

Užívateľov profilový obrázok
mohamed
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3769
Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava

Re: Windows 10

Príspevok od užívateľa mohamed » Po 27. Júl, 2015, 19:37

Chalani taka otazka ? Neviete z akeho dovodu nemam na nb tu ikonku pri hodinach na inovaciu ?
Na stolnom to ukazuje ale na nb nie.
Spoiler: ukázať

CPU i5 8600k@4.8GHz 1.232V delid + Noctua NH-D14 [2x Noctua NF-F12 PWM] MB MSI Z370 TOMAHAWK GPU MSI GTX 1660Ti GAMING X RAM 2x8GB Crucial Ballistix Elite@3066 CL16 SSD1 Corsair MP510 480GB SSD2 Crucial MX500 500GB m.2 SOUND Sound BlasterX G5 PSU COUGAR GX600 CASE Fractal Design Define C TG [top - Noctua NF-A14 PWM, back - Noctua NF-S12A PWM, front - 2x Noctua NF-A14 ULN]

GEAR SPC GK530 white pudding keycaps brown, Logitech g703 hero, xtrfy XGP1-L4, benq BL2410PT @ 78Hz - no pwm, steelseries Arctis 3, DXRACER OH/FD01/NR

nb: thinkpad e440 - i3 4000m, 2x4gb ddr3 1600, ssd crucial mx500 250gb

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 21319
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: Windows 10

Príspevok od užívateľa dexterav » Po 27. Júl, 2015, 19:52

tú ikonku pridáva niektorá aktualizácia
Spoiler: ukázať
Intel Core i9 9900kf@5,1GHz,Strix Z370 F, 2X32GB 3733, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD, HiFace2 + Topping D50s + Schiit Magni 2U + Shure1540, LG 38WK95C, Dell G5 7590 + 2060RTX + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x ,Mate 20 Pro, HTPC ,ITX 8700k + 2060s
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
Sky
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1954
Dátum registrácie: Ut 15. Dec, 2009, 15:49
Bydlisko: Nové Zámky

Re: Windows 10

Príspevok od užívateľa Sky » Po 27. Júl, 2015, 19:57

konkretne kb3035583
CPU: AMD Ryzen 5 3600 + Noctua NH-D14, MB:MSI B450M Mortar MAX,
VGA: Sapphire RX580 8GB, RAM: PATRIOT Viper 4 Blackout 16GB 3200Mhz, NVMe: Patriot VIPER VPN100 SSD 512 GB,
SSD:Kingston SSDNow UV400 240GB, HDD1: Toshiba 2TB DT01ACA200 +HDD Vibration Killer, HDD2: TOSHIBA P300 3TB
PSU:EVGA Supernova GS650 Gold, Case: SilverStone Lucid LD01, OS: Windows 10 Pro x64, LCD: AOC Q3279VWF
Keyboard: Logitech G910 Orion Spectrum, Mouse: Logitech G600

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 7324
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: Windows 10

Príspevok od užívateľa CageJ » Po 27. Júl, 2015, 21:02

a aj tak to nemusi fungovat :) :cool:

Užívateľov profilový obrázok
bugsy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 742
Dátum registrácie: Št 20. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bardejov

Re: Windows 10

Príspevok od užívateľa bugsy » Po 27. Júl, 2015, 21:06

Oficiálne vydanie Win 10 sa nám blíži no mne doteraz ešte stále nebola zodpovedaná otázka na jednu veľmi podstatnú vec a to:
Microsoft dal užívateľom home licencií Win7 a Win8, 8.1 bezplatný upgrade po dobu 1 roka. Keď do tej doby upgradnem OS na Win10, budem mat podľa oficiálneho vyhlásenia microsoftu už Win 10 bezplatne po celú dobu životnosti ZARIADENIA, nikde ale nevraví nič o LICENCIÍ.
Čiže otázka z toho plynie čo v prípade keď mám prenosnú krabicovú licenciu Win7 a bezplatne upgradnem na Win10 a po nejakej dobe upgradnem aj PC ???
Aby nás takto microsoft týmto bezplatným upgradom neosr...
Spoiler: ukázať
Water cooling: EK-Supreme HF, Barrow BS-GIX1080T-PA, Laing DDC-1T + Barrow PBTS28-W1 PMMA + Barrow 140mm cylinder water tank, Alphacool NexXxoS ST30 Full Copper, Barrow Dabel-A360 360
MB: ASRock Z370 Taichi CPU: Intel Core i5 9600K @4,9GHz 1,28V RAM: G.Skill Trident Z 2x8GB 3200MHz 16-18-18-38 2T 1,35V VGA: Gigabyte Aorus GTX 1080 Ti Xtreme Edition @2000/12000MHz HDD: Samsung 970 EVO Plus 500GB + 850 PRO 250GB + 850 EVO 1TB Power: Super Flower Golden King 550W Case: Fractal Design Define R6 Black TG Monitor: 34" LG 34UM88C @75Hz Keyboards: Microsoft SideWinder X4 Mouse: Logitech G403 Wireless Gamepad: Microsoft XBOX 360 Wireless Wheel: Thrustmaster TS-PC + Fanatec ClubSport V3 + TH8A Headphones: Audio-gd NFB-12 > Fluid Audio F5 / Sennheiser HD 555 @HD 595 mod OS: Windows 10 Pro x64bit

Užívateľov profilový obrázok
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7009
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice

Re: Windows 10

Príspevok od užívateľa Leon » Po 27. Júl, 2015, 21:14

Malo by to byť tak, že na ich webe, niekde, bude zo starých okien overovať ich licencie a generovať nové na 10ky. Na isto uvidíme o 2 dni. Toľko snáď už vydržíš. ;)

Užívateľov profilový obrázok
bugsy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 742
Dátum registrácie: Št 20. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bardejov

Re: Windows 10

Príspevok od užívateľa bugsy » Po 27. Júl, 2015, 21:36

Prečo by som nevydržal ? o to mi nejde, ja len že oficiálne vydanie tu máme ako píšeš už za 2 dni a microsoft sa stále presne k tomu nevyjadril resp. to neupresnil, hlavne že úž nám ponúka možnosť rezervácie. Aby to nedopadlo tak, že hneď po uvoľnení si to takto ľudia nainštalujú a po čase keď budu meniť hardware zistia, že licencia na nový neplatí a nejde použiť už ani stará z Win 7 alebo 8.
Treba si tie podmienky dobre naštudovať. To je len take varovanie aj pre ostatných, aby si nato dali pozor, keďže sa ešte stále nevie ako to presne bude.
Spoiler: ukázať
Water cooling: EK-Supreme HF, Barrow BS-GIX1080T-PA, Laing DDC-1T + Barrow PBTS28-W1 PMMA + Barrow 140mm cylinder water tank, Alphacool NexXxoS ST30 Full Copper, Barrow Dabel-A360 360
MB: ASRock Z370 Taichi CPU: Intel Core i5 9600K @4,9GHz 1,28V RAM: G.Skill Trident Z 2x8GB 3200MHz 16-18-18-38 2T 1,35V VGA: Gigabyte Aorus GTX 1080 Ti Xtreme Edition @2000/12000MHz HDD: Samsung 970 EVO Plus 500GB + 850 PRO 250GB + 850 EVO 1TB Power: Super Flower Golden King 550W Case: Fractal Design Define R6 Black TG Monitor: 34" LG 34UM88C @75Hz Keyboards: Microsoft SideWinder X4 Mouse: Logitech G403 Wireless Gamepad: Microsoft XBOX 360 Wireless Wheel: Thrustmaster TS-PC + Fanatec ClubSport V3 + TH8A Headphones: Audio-gd NFB-12 > Fluid Audio F5 / Sennheiser HD 555 @HD 595 mod OS: Windows 10 Pro x64bit

Užívateľov profilový obrázok
Sky
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1954
Dátum registrácie: Ut 15. Dec, 2009, 15:49
Bydlisko: Nové Zámky

Re: Windows 10

Príspevok od užívateľa Sky » Po 27. Júl, 2015, 21:47

Na fore o tom pisali, ked upgradnes z oem 7/8(.1) tak ziskavas oem 10-nu. Ak si mal retail krabicovu tak budes mat rovnaky druh znova.
http://answers.microsoft.com/en-us/wind ... b7dd5166fc
vpodstate vsade sa omielalo toto:
If you upgrade from a retail version, it carries the rights of a retail version.
If you upgrade from a OEM version, it carries the rights of a OEM version.
pisali to tam aj "technici" z MS, je tam toho kopa a teraz to nenajdem presne. Je ale pravda, ze to je take vsetko nie presne uvedene a napisane "cierne na bielom". Na fore maju z tohto strasne velky pocet otazok, to mohli dat fakt do FQA ak teda nechystaju nejaku zdradu :D
CPU: AMD Ryzen 5 3600 + Noctua NH-D14, MB:MSI B450M Mortar MAX,
VGA: Sapphire RX580 8GB, RAM: PATRIOT Viper 4 Blackout 16GB 3200Mhz, NVMe: Patriot VIPER VPN100 SSD 512 GB,
SSD:Kingston SSDNow UV400 240GB, HDD1: Toshiba 2TB DT01ACA200 +HDD Vibration Killer, HDD2: TOSHIBA P300 3TB
PSU:EVGA Supernova GS650 Gold, Case: SilverStone Lucid LD01, OS: Windows 10 Pro x64, LCD: AOC Q3279VWF
Keyboard: Logitech G910 Orion Spectrum, Mouse: Logitech G600

Užívateľov profilový obrázok
bugsy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 742
Dátum registrácie: Št 20. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bardejov

Re: Windows 10

Príspevok od užívateľa bugsy » Po 27. Júl, 2015, 22:28

Diky Sky :good: toto som potreboval vedieť a nájsť to:
What happens if I change my motherboard?

As it pertains to the OEM licenses this will invalidate the Windows 10 upgrade license because it will no longer have a previous base qualifying license which is required for the free upgrade. You will then have to purchase a full retail Windows 10 license. If the base qualifying license (Windows 7 or Windows 8.1) was a full retail version, then yes, you can transfer it.
Takže problém bude u OEM verzie
OEM versions allow all hardware upgrades except for an upgrade to a different model motherboard
bude nutne zakupiť novú Win10 licenciu, aj keď oni sami v tom majú asi bordel keďže v EU (nwm ako je to inde vo svete) aj OEM verzie Win 8 sú prenášateľné na iný PC, čo aj sami uvádzajú v licenčnej zmluve.
Windows 8 (OEM Version)
Môžem softvér previesť na iný počítač alebo používateľa ? Softvér smiete previesť na iný počítač, ktorý vám patrí.
Naposledy upravil/-a bugsy v Po 27. Júl, 2015, 22:41, upravené celkom 1 krát.
Spoiler: ukázať
Water cooling: EK-Supreme HF, Barrow BS-GIX1080T-PA, Laing DDC-1T + Barrow PBTS28-W1 PMMA + Barrow 140mm cylinder water tank, Alphacool NexXxoS ST30 Full Copper, Barrow Dabel-A360 360
MB: ASRock Z370 Taichi CPU: Intel Core i5 9600K @4,9GHz 1,28V RAM: G.Skill Trident Z 2x8GB 3200MHz 16-18-18-38 2T 1,35V VGA: Gigabyte Aorus GTX 1080 Ti Xtreme Edition @2000/12000MHz HDD: Samsung 970 EVO Plus 500GB + 850 PRO 250GB + 850 EVO 1TB Power: Super Flower Golden King 550W Case: Fractal Design Define R6 Black TG Monitor: 34" LG 34UM88C @75Hz Keyboards: Microsoft SideWinder X4 Mouse: Logitech G403 Wireless Gamepad: Microsoft XBOX 360 Wireless Wheel: Thrustmaster TS-PC + Fanatec ClubSport V3 + TH8A Headphones: Audio-gd NFB-12 > Fluid Audio F5 / Sennheiser HD 555 @HD 595 mod OS: Windows 10 Pro x64bit

Zamknuté

Návrat na "Windows 10"