Airplay bez wifi ?

Užívateľov profilový obrázok
Wizik
VIP
VIP
Príspevky: 5644
Dátum registrácie: Št 06. Okt, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava-Nové Mesto (23)
Kontaktovať užívateľa:

Airplay bez wifi ?

Príspevok od užívateľa Wizik » Št 19. Dec, 2013, 09:57

Caute chalani,

Mam tu jeden problemik ktory sa snazim rozlusknut.
Kupil som Logitech UE air speaker, ktory podporuje prehravanie cez airplay.

Problem vsak je, ze v byte kde bude airplay zapojeny nie je wifi. Da sa to dako pripojit aj bez wifi ? Skusal som vytvorit wifi v mobile (iP4S) a pripojit na repro, aby sa to sparovalo, ale ked otvorim logitech UE appku na mobile kvoli sparovaniu, pise mi, ze sa mam najskor pripojit na wifi, takze to ze som wifi vytvoril priamo z toho mobilu asi neregistruje. Nemate daky tip ako by som to mohol rozbehat ? Velka vdaka ! :good:
Notebook : Macbook Pro Retina 15" i7 2Ghz, 8GB RAM, 256GB SSD, Iris Pro, OS X Mavericks
Phone : iPhone 6 64GB space gray + HTC One M8
SONY RX100 - kompaktny bokeh
I MUSIC !

Užívateľov profilový obrázok
Broslowski
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 10682
Dátum registrácie: Ut 24. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Topoľčany (27)

Re: Airplay bez wifi ?

Príspevok od užívateľa Broslowski » Št 19. Dec, 2013, 10:14

zapoj wifi router len tak na sucho a pripoj k nemu obe zariadenia :)

Užívateľov profilový obrázok
GASPi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2793
Dátum registrácie: Pi 01. Jún, 2007, 08:00
Bydlisko: Trnava/Senec/BA

Re: Airplay bez wifi ?

Príspevok od užívateľa GASPi » Št 19. Dec, 2013, 10:38

Tak tak, bez wifi to nepojde. Airplay je cisto prave cez tento typ pripojenia.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-4670K (3,4GHz@???), CPU cooler: Cooler Master Hyper 212+ EVO, MB: ASUS Z87-A, GPU: MSI GTX 970 GAMING 4G, DDRAM: 2x4GB Kingston DDR3 1600MHz CL9 HyperX X2 Grey Series, SSD: CRUCIAL M4 256GB + SAMSUNG 850 EVO 500GB HDD: SAMSUNG HD501LJ 500GB SATA, DVD-RW: ASUS DRW-24B1ST, SOUND: ASUS Xonar Phoebus + Logitech Z-2300 + Sony MDR-1RBT, CASE: Fractal Design Define R5 Blackout, PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2, LCD: 32" AOC Q3279VWFD8
BattleTag
STEAM

Užívateľov profilový obrázok
Wizik
VIP
VIP
Príspevky: 5644
Dátum registrácie: Št 06. Okt, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava-Nové Mesto (23)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Airplay bez wifi ?

Príspevok od užívateľa Wizik » Št 19. Dec, 2013, 13:20

A neda sa to spravit dako cez ten tethering ?
Notebook : Macbook Pro Retina 15" i7 2Ghz, 8GB RAM, 256GB SSD, Iris Pro, OS X Mavericks
Phone : iPhone 6 64GB space gray + HTC One M8
SONY RX100 - kompaktny bokeh
I MUSIC !

Užívateľov profilový obrázok
GASPi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2793
Dátum registrácie: Pi 01. Jún, 2007, 08:00
Bydlisko: Trnava/Senec/BA

Re: Airplay bez wifi ?

Príspevok od užívateľa GASPi » Št 19. Dec, 2013, 13:29

Osobne s tymto riesenim nemam skusenosti, skus pripadne pohladat na nete.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-4670K (3,4GHz@???), CPU cooler: Cooler Master Hyper 212+ EVO, MB: ASUS Z87-A, GPU: MSI GTX 970 GAMING 4G, DDRAM: 2x4GB Kingston DDR3 1600MHz CL9 HyperX X2 Grey Series, SSD: CRUCIAL M4 256GB + SAMSUNG 850 EVO 500GB HDD: SAMSUNG HD501LJ 500GB SATA, DVD-RW: ASUS DRW-24B1ST, SOUND: ASUS Xonar Phoebus + Logitech Z-2300 + Sony MDR-1RBT, CASE: Fractal Design Define R5 Blackout, PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2, LCD: 32" AOC Q3279VWFD8
BattleTag
STEAM

Užívateľov profilový obrázok
Wizik
VIP
VIP
Príspevky: 5644
Dátum registrácie: Št 06. Okt, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava-Nové Mesto (23)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Airplay bez wifi ?

Príspevok od užívateľa Wizik » Št 19. Dec, 2013, 14:16

Hladam hladam, ale zatial bez uspechu, nasiel som len nieco pre sharovanie videa, ale pre hudbu s tym UE air speaker nic. :wallbash:

Asi kupim radsej najlacnejsi router a pripojim obe zariadenia na router, airplay predsa funguje aj bez netu, tak to snad bude v pohode.
Notebook : Macbook Pro Retina 15" i7 2Ghz, 8GB RAM, 256GB SSD, Iris Pro, OS X Mavericks
Phone : iPhone 6 64GB space gray + HTC One M8
SONY RX100 - kompaktny bokeh
I MUSIC !

Užívateľov profilový obrázok
Wizik
VIP
VIP
Príspevky: 5644
Dátum registrácie: Št 06. Okt, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava-Nové Mesto (23)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Airplay bez wifi ?

Príspevok od užívateľa Wizik » Št 19. Dec, 2013, 15:04

Ale zase dalsi problem, ved ked pripojim iphone na wifi siet, nepojde mi internet v mobile, lebo mi ho automaticky odpoji po pripojeni na wifi, takze uz fakt neviem. :rolleyes:
Notebook : Macbook Pro Retina 15" i7 2Ghz, 8GB RAM, 256GB SSD, Iris Pro, OS X Mavericks
Phone : iPhone 6 64GB space gray + HTC One M8
SONY RX100 - kompaktny bokeh
I MUSIC !

Užívateľov profilový obrázok
Broslowski
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 10682
Dátum registrácie: Ut 24. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Topoľčany (27)

Re: Airplay bez wifi ?

Príspevok od užívateľa Broslowski » Št 19. Dec, 2013, 16:22

ano preto sa to používa na aktívnych sietiach s internetovým pripojením aby si neprišiel o konektivitu.

Užívateľov profilový obrázok
Wizik
VIP
VIP
Príspevky: 5644
Dátum registrácie: Št 06. Okt, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava-Nové Mesto (23)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Airplay bez wifi ?

Príspevok od užívateľa Wizik » Št 19. Dec, 2013, 16:34

A neexistuje ziadne riesie ?

Proste na byte je len iphone a repro, som ochotny dokupit router, ale nic si tym nepomozem, lebo ked budem na wifine, sice hra hudba, ale nejde internet. Neexistuje skutocne ziadne riesenie ?

EDIT: Na nieco som natrafil, myslite ze nieco take bude fungovat ?
If you go into your wifi settings, and set your iDevice with a static IP (can be the same one that your router gives you), set the subnet mask (again to the same), but make sure the Default Gateway IP is BLANK, then the phone will connect to your wifi for airplay, but continue to use cellular data to access the internet.
Notebook : Macbook Pro Retina 15" i7 2Ghz, 8GB RAM, 256GB SSD, Iris Pro, OS X Mavericks
Phone : iPhone 6 64GB space gray + HTC One M8
SONY RX100 - kompaktny bokeh
I MUSIC !

Užívateľov profilový obrázok
jcdenton12
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2609
Dátum registrácie: Št 22. Dec, 2005, 20:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Re: Airplay bez wifi ?

Príspevok od užívateľa jcdenton12 » Št 19. Dec, 2013, 21:16

ak je iphone natolko inteligentny ze vie byt pripojeny aj na wifi aj 3G, tak potom to fungovat bude presne ako pisu

no kedze iphone nemam, tak toto musis odskusat ty (o inteligencii tych operacnych systemom mam svoj nazor) no z pohladu smerovania datovej prevadzky to je funkcne riesenie
...

Užívateľov profilový obrázok
Wizik
VIP
VIP
Príspevky: 5644
Dátum registrácie: Št 06. Okt, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava-Nové Mesto (23)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Airplay bez wifi ?

Príspevok od užívateľa Wizik » Pi 20. Dec, 2013, 08:33

Ok, tak to asi risknem :)
Cize manual vsetko nastavim, len kolonku "router" necham prazdnu, a teoreticky by to malo fungovat ?
Notebook : Macbook Pro Retina 15" i7 2Ghz, 8GB RAM, 256GB SSD, Iris Pro, OS X Mavericks
Phone : iPhone 6 64GB space gray + HTC One M8
SONY RX100 - kompaktny bokeh
I MUSIC !

Užívateľov profilový obrázok
jcdenton12
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2609
Dátum registrácie: Št 22. Dec, 2005, 20:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Re: Airplay bez wifi ?

Príspevok od užívateľa jcdenton12 » Pi 20. Dec, 2013, 09:13

ved si pozic wifi router na od niekoho (alebo zober svoje repro a iphone ku niekomu s wifi (to ze ma aj net vobec nevadi))
na wifi nastav len adresu rozhrania a masku (default GW nenastavis, a teda pristup na internet mat nebudes cez wifi)

ak sa iphone dokaze pripojit na wifi aj 3G sucasne, tak to bude fungovat
...

Užívateľov profilový obrázok
Wizik
VIP
VIP
Príspevky: 5644
Dátum registrácie: Št 06. Okt, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava-Nové Mesto (23)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Airplay bez wifi ?

Príspevok od užívateľa Wizik » Pi 20. Dec, 2013, 09:42

OK a na routri nemusim nic specialne nastavovat ? Len na nom proste vytvorim wifi siet bez pripojenia do internetu, jo ?
Notebook : Macbook Pro Retina 15" i7 2Ghz, 8GB RAM, 256GB SSD, Iris Pro, OS X Mavericks
Phone : iPhone 6 64GB space gray + HTC One M8
SONY RX100 - kompaktny bokeh
I MUSIC !

Užívateľov profilový obrázok
jcdenton12
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2609
Dátum registrácie: Št 22. Dec, 2005, 20:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Re: Airplay bez wifi ?

Príspevok od užívateľa jcdenton12 » Pi 20. Dec, 2013, 09:49

presne tak
ono uz ked ho vyberies z krabice, tak out-of-box by dajaka wifi siet s dajakym defaultnym SSID a adresnym priestorom a bez zabezpecenia mala byt prednastavena z tovarne

akurat by som pridal zabezpecenie a mozno zmenil adresny pristor aby nevznikalyi kolizie s ostatnymi sietami ktore pouzivas (ak nepouzivas, tak nemusis)

to by v zaklade malo stacit
pripadne podla sofistikovanosti sa pozri ci je povoleny UPnP a vypnuty firewall

ak by si bol z KE, tak ti viem dajaky maly soho wifi smerovac pozicat na odskusanie, no zial si na druhom konci sveta
...

Užívateľov profilový obrázok
Wizik
VIP
VIP
Príspevky: 5644
Dátum registrácie: Št 06. Okt, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava-Nové Mesto (23)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Airplay bez wifi ?

Príspevok od užívateľa Wizik » Pi 20. Dec, 2013, 10:06

To je v pohode, kupim najlacnejsi router v alze za 15e a ked to nebude fungovat, no tak si ho proste necham do zalohy, keby nahodou.

Vdaka za radu. :good:
Notebook : Macbook Pro Retina 15" i7 2Ghz, 8GB RAM, 256GB SSD, Iris Pro, OS X Mavericks
Phone : iPhone 6 64GB space gray + HTC One M8
SONY RX100 - kompaktny bokeh
I MUSIC !

Napísať odpoveď

Návrat na "iOS"