WiFi 2 serveri stale 1mbps

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Užívateľov profilový obrázok
dolar468
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 63
Dátum registrácie: Pi 05. Máj, 2006, 02:00
Bydlisko: Kolta okr NZ

WiFi 2 serveri stale 1mbps

Príspevok od užívateľa dolar468 » Po 15. Máj, 2006, 17:47

S kamosmi mame dva serveri s vsesmernymi antenemi samostatne sa na ne pripaja 36mbps [ +- zalezi od jednotlivca ] ale rychlost medzi tymito dvoma servermi je len 1mbps a ty kt. su na tom druhom kde nieje net tam im to pada lebo ten 1mbps nejde vyssie ale iba dole a z toho dovodu padne pripojenie tych druhych na net. Do kopy je nas na sieti 20 ale na tom nezalezi.

/////////////////////////////////////////////////////////////////
Moja otazka z nie:
= nedala by sa ta rychlost neak zvetsit lebo to nemoze byt ze stale je iba 1mbps :E

Užívateľov profilový obrázok
andynko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 901
Dátum registrácie: St 31. Dec, 2003, 08:00
Bydlisko: Martin

Re: WiFi 2 serveri stale 1mbps

Príspevok od užívateľa andynko » Po 15. Máj, 2006, 18:42

dolar468 napísal:S kamosmi mame dva serveri s vsesmernymi antenemi samostatne sa na ne pripaja 36mbps [ +- zalezi od jednotlivca ] ale rychlost medzi tymito dvoma servermi je len 1mbps a ty kt. su na tom druhom kde nieje net tam im to pada lebo ten 1mbps nejde vyssie ale iba dole a z toho dovodu padne pripojenie tych druhych na net. Do kopy je nas na sieti 20 ale na tom nezalezi.

/////////////////////////////////////////////////////////////////
Moja otazka z nie:
= nedala by sa ta rychlost neak zvetsit lebo to nemoze byt ze stale je iba 1mbps :E
1. mate to spravene legalne, ci len tak hala bala?

2. si tam administrator, alebo user?

3. ake mate switche alebo huby a AP cka

4. tie vsesmerovky tam musia byt?

5. je tam daky kopec stromy alebo ine prdy? napriklad skladka :)

Užívateľov profilový obrázok
MaxMan
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 1807
Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa MaxMan » Po 15. Máj, 2006, 18:44

A hlavne aka je vzdialenost medzi tymi AP a ci je priama viditelnost.
Ani srnky netušia čo som mal/mám...

Užívateľov profilový obrázok
Jerry
VIP
VIP
Príspevky: 2755
Dátum registrácie: Ut 22. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Trenčín
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Jerry » Po 15. Máj, 2006, 20:06

A tie servre maju spojenie len cez tie dve vsesmerovky?? Ak ano, tak odpoved je jasna ... Vsesmerovka sluzi ako pripojny bod a ma rozptil signalu slaby a na vseky strany ... To je na pripajanie klientov a nie na spajanie bodov. Na spojenie potrebujete smerove anteny a ako bolo uz spomenute podla moznosti bez prekazok.
Core 2 Duo E8400 Gigabyte 8800 GTS/512 • Gigabyte X38-DS4 • 4GB DDR2 320 GB SpinPoint F1
DVD-RW SH-S183LSeasonic S12-500 • Creative I-Trigue L3800Win 7 64 bit

Užívateľov profilový obrázok
dolar468
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 63
Dátum registrácie: Pi 05. Máj, 2006, 02:00
Bydlisko: Kolta okr NZ

Príspevok od užívateľa dolar468 » Ut 16. Máj, 2006, 15:50

Jerry973 napísal:A tie servre maju spojenie len cez tie dve vsesmerovky?? Ak ano, tak odpoved je jasna ... Vsesmerovka sluzi ako pripojny bod a ma rozptil signalu slaby a na vseky strany ... To je na pripajanie klientov a nie na spajanie bodov. Na spojenie potrebujete smerove anteny a ako bolo uz spomenute podla moznosti bez prekazok.
ano len cez tie vsesmerovky. A co navrhujes aby boli pojazne tito 2 servery a aby mali rychlejsi prenos dat..
// Medz nimi neni vobec neaka prekazka co by rusila signal ( visual contak je dobry)
Mame tam dat smerove anteny spolu s vsesmernymi????

Užívateľov profilový obrázok
VodnikIN
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 581
Dátum registrácie: Št 03. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Blawa ne
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa VodnikIN » Ut 16. Máj, 2006, 20:35

Vsesmerky maju velmi slabu prenosovu rychost, keby si dal smerove tak vytlacis aj 300-400kB (asi 3Mbit) ale viac realne od wifi necakaj. Ako daleko od seba su tie anteny? Ked chcete naozaj vysoku prenosovku dajte 5GHz anteny, ale tie uz nieco stoja (aj so zariadeniami) Na tie vsesmerky sa pripaja kolko ludi?
Kazdopadne tie 2 servre by som spojil smerovymi antenami a vsesmerky nachal na pripajanie klientov, samozrejem na inom kanaly a s rozdielom aspon 2, cize ak bude smerova antena na kanali 1 tak vsesmerky dajte na minimalne 3 a viac
CPU AMD Barton XP 1833MHz@2200MHz (1.7V) -> Watercooled | MB Abit NF7-SL rev.2.0, NB -> Watercooled | RAM A-Data Vitesta 2x256MB | VGA Saphire Radeon 9600XT -> Watercooled | SOUND SB Audigy 2 | HDD Hitachi 7K250 160GB + Hitachi T7K250 160GB | DVD LG 4120B DVD-RW | CASE Avance B031 + AC Fan 3| PSU Chill Inovation 400W rev.2 | MONITOR Fujitsu-Siemens P19-2
Clen Obcianskeho Zdruzenia blava.net

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"