blokacia internetu na jednom PC

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Užívateľov profilový obrázok
Nesqwik
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 509
Dátum registrácie: So 04. Mar, 2006, 02:00
Bydlisko: Trnava
Kontaktovať užívateľa:

blokacia internetu na jednom PC

Príspevok od užívateľa Nesqwik » St 19. Feb, 2014, 20:06

Zdar
potreboval by som poradit ako bloknut net (UP aj Down) na jednom PC v tomto zariadeni
ftp://ftp2.zyxel.com/P-2612HNU-F3/user_ ... 10_ed1.pdf
ale musi zostat v lokalnej sieti, resp. vidiet tlaciaren co je v zariadeni pripojena cez USB.
na ostatnych PC nesmie byt net nijak obmedzeny
idealne by bolo keby to PC mohlo komunikovat iba s tlaciarnou a nijak inak siet nevyuzivalo
za odpoved dakujem

Užívateľov profilový obrázok
Famous
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1152
Dátum registrácie: Ut 14. Sep, 2010, 20:24
Bydlisko: HC

Re: blokacia internetu na jednom PC

Príspevok od užívateľa Famous » St 19. Feb, 2014, 22:05

Neviem ci to zvlada bloknut port 80 na HTTP a port 443 na HTTPS, cisto len pre konkretne zariadenie. Tak by si zamedzil pristupu na net iba naoko, nedal by sa pouzit browser, ale aplikacie co pouzivaju ine porty by fungovali normalne. Skus nieco take pozret.
Z akeho dovodu konkretne chces to bloknut? Mozno prideme na lepsie riesenie.
CPU: R7-3700X Cooler: Kraken X62 MB: x570 TUF GPU: MSI Gaming X Trio 2080
RAM: Kingston 2x8GB, 3000MHz CL16 SSD: Samsung 970 EVO, 500GB HDD: WD Red 3TB
PSU: EVGA G2 550 CASE: Fractal Meshify C

Užívateľov profilový obrázok
filuS
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 604
Dátum registrácie: Ut 26. Aug, 2008, 13:14
Bydlisko: Presov, Slovakia
Kontaktovať užívateľa:

Re: blokacia internetu na jednom PC

Príspevok od užívateľa filuS » Št 20. Feb, 2014, 02:01

Skus pozriet, ci sa neda nastavit filtrovanie pripojenia na zaklade lokalnej IP (v priade, ze mas v domacej sieti nastavene staticke IP), popripade podla MAC adresy. Podla mna by tam nieco take mohlo byt.
Desktop
Spoiler: ukázať
Specs:
- Nanoxia Deep Silence 4 Anthracite + Super Flower SF-550P14PE Golden King
- Asus H97M Plus
- Intel Core i5-4590 + Thermalright HR-02 Macho PCGH
- MSI GTX 960 Gaming 2G
- Sound Blaster Z
- Kingston 8GB HyperX CL10 Fury Black
- Crucial MX100 128GB + Crucial MX200 256GB
OS: Windows 7 Home Premium 64bit
Monitor: Eizo FG2421 + Eizo FS2333
Peripherals:
- Zowie EC1-A + Artisan Hien L Mid Wine Red
- Corsair K70 (red)
- Audio-Technica ATH-ADG1

Laptop
Dell XPS 13 Touch

Audio
Spoiler: ukázať
Home audio
- Source: Auralic Aries
- DAC: Yulong DA8
- AMP: Analog Design Labs Svetlana 2
- Interconnects: Verastarr Signature Silver (RCA), Forza AudioWorks Copper Series Twin (USB)
- Power conditioner: IsoTek Orion (6 sockets)
- Power cables: XLO Signature 3-10 (x2), Siltech SPX-300
- Headphones: Audio-Technica ATH-W3000ANV
Portable audio
- Cowon J3 16GB / Samsung Galaxy SII
- Audio-Technica ATH-EW9
- Audio-Technica ATH-CKW1000ANV


Užívateľov profilový obrázok
Nesqwik
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 509
Dátum registrácie: So 04. Mar, 2006, 02:00
Bydlisko: Trnava
Kontaktovať užívateľa:

Re: blokacia internetu na jednom PC

Príspevok od užívateľa Nesqwik » Št 20. Feb, 2014, 07:42

je to kvoli tomu ze sef nechce investovat do solidneho kancelarskeho riesenia
sitaucia je takato
mame
tlaciaren ktora nema sietove rozhranie,
PC1 - na ktorom su dolezite .doc
PC2 - PCX ktore sa bezne pouzivaju aj na internet
kedze na PC1 su vselijake zmluvy a podobne a sef je troska paranoidny co sa tyka netu tak toto PC neni nikde pripojene ale naviac sa z neho tlaci takze laserovku mame pripojenu k nemu cez USB.
tym padom ak chces nieco tlacit musis si to dat na kluc a skopirovat do PC1
ako to bloknut na oko existuje viac moznosti ale ja hladam skutocnu.
potom ma este napadlo bloknut to cez firewall v PC ale toto riesenie sa mi tiez nepaci.
zatial este ani nemam ten router v rukach ale uz teraz mi je jasne ze lahke to nebude.

ujo MateSo
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2913
Dátum registrácie: Št 24. Júl, 2008, 17:14
Bydlisko: Bratislava

Re: blokacia internetu na jednom PC

Príspevok od užívateľa ujo MateSo » Št 20. Feb, 2014, 23:33

raz sme riesili nieco podobne par rokov dozadu, pc2-pcx sme pripojili cez lan-usb printserver /to ma aj ten adsl router/, alebo pripadne ju nazdielat na niektore pcx a tlaciaren z PC1 isla cez paralelny port priamo do tlaciarne, vobec nebol pripojeny do siete.
o aku tlaciaren sa jedna ? napis presny model
PC> Asus X99-E WS, 5960x@4.7, 32GB/2400, 2xTitanX, Corsair ax1500i

Užívateľov profilový obrázok
Nesqwik
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 509
Dátum registrácie: So 04. Mar, 2006, 02:00
Bydlisko: Trnava
Kontaktovať užívateľa:

Re: blokacia internetu na jednom PC

Príspevok od užívateľa Nesqwik » Pi 21. Feb, 2014, 20:25

talaciaren je tato
http://www.canon-europe.com/For_Home/Pr ... S_MF4550d/
ADSL zariadenie je spomenute vyzsie
ak by mala dve rozhrania tak by nebol problem tato ma pouzitelne ale iba USB

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"