Router Asus RT-N66U

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Užívateľov profilový obrázok
Matrix44
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 91
Dátum registrácie: Ne 02. Nov, 2008, 18:56

Router Asus RT-N66U

Príspevok od užívateľa Matrix44 » Ne 17. Nov, 2013, 19:10

Ahojte,
potreboval by som poradit ohladne moznosti nastavit vyssi vykon na routry. Pre europu ma nepusti viac ako 100 mW. Pritom stary Asus router co som mal, tak ked sa dobre pamatam, tak sa dalo nastavit az na 150 mW. Nikde na Asus fore bola zmienka ze v USA system pusti nastavenie vykonu az na 600-800 mW. Chcel by som v RD kvalitnejsie pokryt 2 poschodia.

Dakujem Vam,
Matrix44
@ Tiché PC: 3x Noctua NF-A14 PWM, 1x Noctua NH-D15 l CPU: Delid CPU IIntel Core i7-8700K, Hexa Core, 3.70GHz l MB: MSI Z370 TOMAHAWK DDR4 l RAM: G.Skill DDR4 32GB 3000-15 Trident Z Dual Kit l VGA: ASUS ROG Strix NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 l HDD1: Samsung SSD SSD850 EVO 250GB SATAIII, (540MB/s; 520MB/s) l HDD2: Seagate IronWolf Pro (NAS) 3,5" HDD 6TB 7200RPM, 256MB cache l HDD4: External HDD 3,5'' Seagate Expansion Desktop 2TB USB3.0 l DVD-RW: LG SuperMulti SATA DVD+/-R24x,DVD+RW6x,DVD+R DL 8x l PSU: Seasonic FOCUS Plus 550 Platinum l CASE: Fractal Design Define R6 Black l LCD: iiyama ProLite XB2783HSU-B3 l CAMERA: Logitech QuickCam® Sphere AF l OS: Windows 10 Professional 64bit SK l

Užívateľov profilový obrázok
hopkok
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6026
Dátum registrácie: St 22. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: Žabokreky nad Nitrou
Kontaktovať užívateľa:

Re: Router Asus RT-N66U

Príspevok od užívateľa hopkok » Po 18. Nov, 2013, 12:03

na druhom poschodi by som pouzil AP-cko

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15098
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: Router Asus RT-N66U

Príspevok od užívateľa faugusztin » Po 18. Nov, 2013, 12:46

1) Ak ti nestaci 100mW, tak je nieco dost problemove v konstrukcii tvojho rodinneho domu.
2) Naco ti bude router s vyssim vykonom, ked zariadenia ten vykon na komunikaciu aj tak nemaju ? WiFi potrebuje obojsmernu komunikaciu.

Užívateľov profilový obrázok
Matrix44
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 91
Dátum registrácie: Ne 02. Nov, 2008, 18:56

Re: Router Asus RT-N66U

Príspevok od užívateľa Matrix44 » Po 18. Nov, 2013, 20:40

hopkok napísal:na druhom poschodi by som pouzil AP-cko
AP-cko je nejaky WiFi router ktory prijme signal a rozsiruje ho dalej? Sorry za blbu otazku :)
faugusztin napísal:1) Ak ti nestaci 100mW, tak je nieco dost problemove v konstrukcii tvojho rodinneho domu.
2) Naco ti bude router s vyssim vykonom, ked zariadenia ten vykon na komunikaciu aj tak nemaju ? WiFi potrebuje obojsmernu komunikaciu.
staci, ale chcel by som plny signal. Na YouTube som videl video kde s mojim routrom pokryli 2 poschodovu firmu 100% signalom. Lenze tam neboli obmedzeny EU normou. No a v RD by som nikoho trochu silnejsim signalom neobtazoval.

Dakujem,
Matrix44
@ Tiché PC: 3x Noctua NF-A14 PWM, 1x Noctua NH-D15 l CPU: Delid CPU IIntel Core i7-8700K, Hexa Core, 3.70GHz l MB: MSI Z370 TOMAHAWK DDR4 l RAM: G.Skill DDR4 32GB 3000-15 Trident Z Dual Kit l VGA: ASUS ROG Strix NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 l HDD1: Samsung SSD SSD850 EVO 250GB SATAIII, (540MB/s; 520MB/s) l HDD2: Seagate IronWolf Pro (NAS) 3,5" HDD 6TB 7200RPM, 256MB cache l HDD4: External HDD 3,5'' Seagate Expansion Desktop 2TB USB3.0 l DVD-RW: LG SuperMulti SATA DVD+/-R24x,DVD+RW6x,DVD+R DL 8x l PSU: Seasonic FOCUS Plus 550 Platinum l CASE: Fractal Design Define R6 Black l LCD: iiyama ProLite XB2783HSU-B3 l CAMERA: Logitech QuickCam® Sphere AF l OS: Windows 10 Professional 64bit SK l

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15098
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: Router Asus RT-N66U

Príspevok od užívateľa faugusztin » Po 18. Nov, 2013, 20:52

Stale plati, ze silnejsi signal musi byt na oboch stranach. Vies zosilnit WiFi signal nad normou povolenu uroven aj na tvojom notebooku/tablete atd ? Dokazes uchladit tvoj router aby sa ti neupiekol pri zvysenom vykone ?

Užívateľov profilový obrázok
Matrix44
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 91
Dátum registrácie: Ne 02. Nov, 2008, 18:56

Re: Router Asus RT-N66U

Príspevok od užívateľa Matrix44 » Po 18. Nov, 2013, 21:34

ako som uz pisal v prvom prispevku, tento router ide menej ako na 1/6 svojho vykonu koli obmedzeniam EU oproti USA, Kanade a pod. Cize s chladenim problem urcite nebude. Chcel by som len vediet ci nahodou neviete ako ho nastavit aby si myslel ze je napr. v USA a povolil mi zvysit vykon.

Dakujem,
Matrix44
@ Tiché PC: 3x Noctua NF-A14 PWM, 1x Noctua NH-D15 l CPU: Delid CPU IIntel Core i7-8700K, Hexa Core, 3.70GHz l MB: MSI Z370 TOMAHAWK DDR4 l RAM: G.Skill DDR4 32GB 3000-15 Trident Z Dual Kit l VGA: ASUS ROG Strix NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 l HDD1: Samsung SSD SSD850 EVO 250GB SATAIII, (540MB/s; 520MB/s) l HDD2: Seagate IronWolf Pro (NAS) 3,5" HDD 6TB 7200RPM, 256MB cache l HDD4: External HDD 3,5'' Seagate Expansion Desktop 2TB USB3.0 l DVD-RW: LG SuperMulti SATA DVD+/-R24x,DVD+RW6x,DVD+R DL 8x l PSU: Seasonic FOCUS Plus 550 Platinum l CASE: Fractal Design Define R6 Black l LCD: iiyama ProLite XB2783HSU-B3 l CAMERA: Logitech QuickCam® Sphere AF l OS: Windows 10 Professional 64bit SK l

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15098
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: Router Asus RT-N66U

Príspevok od užívateľa faugusztin » Po 18. Nov, 2013, 21:35

Mozes skusit nahodit DD-WRT, alternativny firmware sa typicky s nejakymi vladnymi obmedzeniami nezaobera.

Užívateľov profilový obrázok
Matrix44
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 91
Dátum registrácie: Ne 02. Nov, 2008, 18:56

Re: Router Asus RT-N66U

Príspevok od užívateľa Matrix44 » Po 18. Nov, 2013, 22:17

dakujem, pozriem sa na to.
@ Tiché PC: 3x Noctua NF-A14 PWM, 1x Noctua NH-D15 l CPU: Delid CPU IIntel Core i7-8700K, Hexa Core, 3.70GHz l MB: MSI Z370 TOMAHAWK DDR4 l RAM: G.Skill DDR4 32GB 3000-15 Trident Z Dual Kit l VGA: ASUS ROG Strix NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 l HDD1: Samsung SSD SSD850 EVO 250GB SATAIII, (540MB/s; 520MB/s) l HDD2: Seagate IronWolf Pro (NAS) 3,5" HDD 6TB 7200RPM, 256MB cache l HDD4: External HDD 3,5'' Seagate Expansion Desktop 2TB USB3.0 l DVD-RW: LG SuperMulti SATA DVD+/-R24x,DVD+RW6x,DVD+R DL 8x l PSU: Seasonic FOCUS Plus 550 Platinum l CASE: Fractal Design Define R6 Black l LCD: iiyama ProLite XB2783HSU-B3 l CAMERA: Logitech QuickCam® Sphere AF l OS: Windows 10 Professional 64bit SK l

Užívateľov profilový obrázok
Matrix44
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 91
Dátum registrácie: Ne 02. Nov, 2008, 18:56

Re: Router Asus RT-N66U

Príspevok od užívateľa Matrix44 » St 16. Aug, 2017, 13:31

Ahojte, do routru som nahral najnovší firmvér "RT-N66U_3.0.0.4_380_7743-g2cf84e9", ktorý je na ..., lebo mi padá sieť. Skúšal som sa vrátiť na starší, ale bez úspechu. Neviete o nejakej verzii tzv. 0-tého firmvéru ktorým by som ho vedel prehrať? Ďakujem.

Pekný deň :)

EDIT: podarilo sa mi vrátiť na verziu "3.0.0.4.380_3264-g79f6bde", ale nižšie už nie, a to som skúšal každý firmvér ktorý som mal stiahnutý. Asi mi chýba nejaký medzi. Nasledujúci firmvér smerom naspäť mám "RT-N66U_3.0.0.4_378_9529". Ak máte niečo medzi, alebo ten servisný 0-tý firmvér, tak by som bol vďačný. Ešte raz ďakujem
@ Tiché PC: 3x Noctua NF-A14 PWM, 1x Noctua NH-D15 l CPU: Delid CPU IIntel Core i7-8700K, Hexa Core, 3.70GHz l MB: MSI Z370 TOMAHAWK DDR4 l RAM: G.Skill DDR4 32GB 3000-15 Trident Z Dual Kit l VGA: ASUS ROG Strix NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 l HDD1: Samsung SSD SSD850 EVO 250GB SATAIII, (540MB/s; 520MB/s) l HDD2: Seagate IronWolf Pro (NAS) 3,5" HDD 6TB 7200RPM, 256MB cache l HDD4: External HDD 3,5'' Seagate Expansion Desktop 2TB USB3.0 l DVD-RW: LG SuperMulti SATA DVD+/-R24x,DVD+RW6x,DVD+R DL 8x l PSU: Seasonic FOCUS Plus 550 Platinum l CASE: Fractal Design Define R6 Black l LCD: iiyama ProLite XB2783HSU-B3 l CAMERA: Logitech QuickCam® Sphere AF l OS: Windows 10 Professional 64bit SK l

4040
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 751
Dátum registrácie: Št 30. Okt, 2014, 23:27

Re: Router Asus RT-N66U

Príspevok od užívateľa 4040 » St 16. Aug, 2017, 16:14

Aktualizuj na na najnovší a sprav reset routra , ak si to nerobil.

Richard_12
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 195
Dátum registrácie: Ut 11. Aug, 2009, 22:29

Re: Router Asus RT-N66U

Príspevok od užívateľa Richard_12 » St 16. Aug, 2017, 19:10

Radšej by som išiel cestou: na každé poschodie 1 zariadenie s wifi, pre uspokojivé pokrytie wifi signálom. Snažiť sa pokryť jedným wifi routrom 2 poschodia je problematické. AP (access point) je prístupový bod spojený káblom s routerom. (najlepšie výsledky). Na AP je potrebné vypnúť DHCP, nastaviť rovnaké SSID, rovnaké šifrovanie, heslo a nastaviť iný kanál aby sa zariadenia nerušili. (napr. ch.6 a ch.11).

Užívateľov profilový obrázok
Matrix44
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 91
Dátum registrácie: Ne 02. Nov, 2008, 18:56

Re: Router Asus RT-N66U

Príspevok od užívateľa Matrix44 » St 16. Aug, 2017, 20:59

4040 napísal:Aktualizuj na na najnovší a sprav reset routra , ak si to nerobil.
najnovší firmvér som mal a aj reset som skúšal. Chybu pozorujem len keď prehrávam videá z YouTube, tak mi ho po čase preruší, a hlási chybu. Stalo sa mi to už asi 7x. Pri starej verzii firmvéru, som sa s takýmto problémom nestretol ani raz.
Richard_12 napísal:Radšej by som išiel cestou: na každé poschodie 1 zariadenie s wifi, pre uspokojivé pokrytie wifi signálom. Snažiť sa pokryť jedným wifi routrom 2 poschodia je problematické. AP (access point) je prístupový bod spojený káblom s routerom. (najlepšie výsledky). Na AP je potrebné vypnúť DHCP, nastaviť rovnaké SSID, rovnaké šifrovanie, heslo a nastaviť iný kanál aby sa zariadenia nerušili. (napr. ch.6 a ch.11).
uvidím aký budem mať signál, a asi by som to riešil druhým routrom.
@ Tiché PC: 3x Noctua NF-A14 PWM, 1x Noctua NH-D15 l CPU: Delid CPU IIntel Core i7-8700K, Hexa Core, 3.70GHz l MB: MSI Z370 TOMAHAWK DDR4 l RAM: G.Skill DDR4 32GB 3000-15 Trident Z Dual Kit l VGA: ASUS ROG Strix NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 l HDD1: Samsung SSD SSD850 EVO 250GB SATAIII, (540MB/s; 520MB/s) l HDD2: Seagate IronWolf Pro (NAS) 3,5" HDD 6TB 7200RPM, 256MB cache l HDD4: External HDD 3,5'' Seagate Expansion Desktop 2TB USB3.0 l DVD-RW: LG SuperMulti SATA DVD+/-R24x,DVD+RW6x,DVD+R DL 8x l PSU: Seasonic FOCUS Plus 550 Platinum l CASE: Fractal Design Define R6 Black l LCD: iiyama ProLite XB2783HSU-B3 l CAMERA: Logitech QuickCam® Sphere AF l OS: Windows 10 Professional 64bit SK l

Užívateľov profilový obrázok
Matrix44
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 91
Dátum registrácie: Ne 02. Nov, 2008, 18:56

Re: Router Asus RT-N66U

Príspevok od užívateľa Matrix44 » Št 17. Aug, 2017, 09:08

Takto končí moje prehrávanie videí z YouTube. Prosím poradte čo s tým
chyba.png
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
@ Tiché PC: 3x Noctua NF-A14 PWM, 1x Noctua NH-D15 l CPU: Delid CPU IIntel Core i7-8700K, Hexa Core, 3.70GHz l MB: MSI Z370 TOMAHAWK DDR4 l RAM: G.Skill DDR4 32GB 3000-15 Trident Z Dual Kit l VGA: ASUS ROG Strix NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 l HDD1: Samsung SSD SSD850 EVO 250GB SATAIII, (540MB/s; 520MB/s) l HDD2: Seagate IronWolf Pro (NAS) 3,5" HDD 6TB 7200RPM, 256MB cache l HDD4: External HDD 3,5'' Seagate Expansion Desktop 2TB USB3.0 l DVD-RW: LG SuperMulti SATA DVD+/-R24x,DVD+RW6x,DVD+R DL 8x l PSU: Seasonic FOCUS Plus 550 Platinum l CASE: Fractal Design Define R6 Black l LCD: iiyama ProLite XB2783HSU-B3 l CAMERA: Logitech QuickCam® Sphere AF l OS: Windows 10 Professional 64bit SK l

Užívateľov profilový obrázok
Kaper
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 325
Dátum registrácie: Po 09. Nov, 2015, 15:31
Bydlisko: Kysuce/Žilina

Re: Router Asus RT-N66U

Príspevok od užívateľa Kaper » Št 17. Aug, 2017, 12:03

V prvom rade, ako vieš že je to 100% routerom? Máš to overené? Skúšal si iné zariadenia? Vyskytuje sa chyba aj tam? Prípadne iný router? Akého máš providera DSL.. optika etc... ?

Ak klikneš na "Ďalšie informácie" čo sa tam píše? Kedy ti to presne robí? Jednoducho musíš vylúčiť čim to je alebo čím to nie je, potom sa lahšie hľadá chyba.

Ťažko radiť ak máme len jednu informáciu a to "lebo mi padá sieť". Neviem čo si mám pod tým predstaviť...

Ideš cez kábel, wifi? Aké máš zariadenie? Aký chipset má tvoj mobil, notebook, whatever... Vieš koľko info sa dá napísať a ty napíšeš len toto? :) Nič v zlom, ale čím viac info poskytneš tým lepšej odpovedi sa dočkáš.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-7600k @ 4,8GHz with Spartan 3 PRO
MB: MSI Tomahawk Z270
RAM: DDR4 2x8GB Corsair Vengeance RED LED @ 3000MHz
GPU: RX 480 MSI Gaming X 4G @ 1300MHz / 7000MHz
PSU: EVGA 430W
Case: Corsair 100R
Monitor: BENQ 23" GW2320 (1920x1080)
OS: Win 10 64-bit

Užívateľov profilový obrázok
Matrix44
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 91
Dátum registrácie: Ne 02. Nov, 2008, 18:56

Re: Router Asus RT-N66U

Príspevok od užívateľa Matrix44 » Št 17. Aug, 2017, 21:41

Tento problém sa mi objavil hneď po aktualizácii firmvéru v routri, takže predpokladám že je to aktualizáciou. A idem po optike od Antik Telecom, potom do už spomínaného Wi-Fi routra Asus RT-N66U a potom po LAN-ku do PC. Do aktualizácie to nikdy nerobilo. A keď kliknem na tú chybu, tak sa objaví nič blábol "pomocníka" že to môže byť chyba videa, môjho pripojenie, chyba na strane môjho poskytovateľa internetu..., až po "solárne erupcie".

V každom prípade by som sa rád vrátil k staršej verzii firmvéru. Vyzerá to ale tak, že Asus už nedovolí aby sa do routru nahral opäť starší firmvér. Chcelo by to naozaj servisný firmvér, ktorým by to šlo prehrať. Niečo podobné som riešil pri Smart TV Samsung, kde pomohol servisný firmvér, ktorý vrátil TV do stavu prvého zapnutia, a prvého firmvéru.

Pekný deň :)
@ Tiché PC: 3x Noctua NF-A14 PWM, 1x Noctua NH-D15 l CPU: Delid CPU IIntel Core i7-8700K, Hexa Core, 3.70GHz l MB: MSI Z370 TOMAHAWK DDR4 l RAM: G.Skill DDR4 32GB 3000-15 Trident Z Dual Kit l VGA: ASUS ROG Strix NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 l HDD1: Samsung SSD SSD850 EVO 250GB SATAIII, (540MB/s; 520MB/s) l HDD2: Seagate IronWolf Pro (NAS) 3,5" HDD 6TB 7200RPM, 256MB cache l HDD4: External HDD 3,5'' Seagate Expansion Desktop 2TB USB3.0 l DVD-RW: LG SuperMulti SATA DVD+/-R24x,DVD+RW6x,DVD+R DL 8x l PSU: Seasonic FOCUS Plus 550 Platinum l CASE: Fractal Design Define R6 Black l LCD: iiyama ProLite XB2783HSU-B3 l CAMERA: Logitech QuickCam® Sphere AF l OS: Windows 10 Professional 64bit SK l

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"