UPC automaticke predlzenie viazanosti

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4236
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: UPC automaticke predlzenie viazanosti

Príspevok od užívateľa molnart » St 02. Aug, 2017, 23:18

v pripade toho cisca si nemyslim, nakolko nema wifi, ani webove rozhranie ani nic, takze v tom pripade by to iba prestalo fungovat a uzivatel by netusil preco.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

Užívateľov profilový obrázok
Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4646
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: UPC automaticke predlzenie viazanosti

Príspevok od užívateľa Chris » Št 03. Aug, 2017, 09:41

molnart: svokru k sebe do bytu ? :))))))

inak mne nakoniec povolili ipv4 s bridge mode na tom novom modeme/routeriseeeee
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4236
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: UPC automaticke predlzenie viazanosti

Príspevok od užívateľa molnart » Št 03. Aug, 2017, 11:31

povodne som myslel ze iba ten UPC router ponuknem, ale ked ma niekto zaujem aj o svokru je tiez volna :D
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

Užívateľov profilový obrázok
Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4646
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: UPC automaticke predlzenie viazanosti

Príspevok od užívateľa Chris » Po 09. Apr, 2018, 20:05

tak pred skoncenim viazanosti som dal podnes na odstupenie od zmluvy. Automaticky mi tetuska volala s ponukou.

Net 500/30 + Komfort TV, na pol roka tematicke 2 balicky zadara + 3mes komplet telka za 21.80e

Avsak dnes mi aktivovali net, public IPv4 je prec, Bridge mode taktiez. Tak zase natahovacky :facepalm: :rolleyes:
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs

Užívateľov profilový obrázok
icefire
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7782
Dátum registrácie: So 01. Nov, 2008, 19:48
Bydlisko: Bratislava

Re: UPC automaticke predlzenie viazanosti

Príspevok od užívateľa icefire » Po 09. Apr, 2018, 21:10

Ziadne natahovacky to nie su. Rusia to automaticky na novych zmluvach, ak to potrebujes, musis si o to dodatocne poziadat a specifikovat dovod. Casy IPv4 su prec. Bolo o tom uz vela pisane.
Spoiler: ukázať

i7-6700K + Noctua NH-D14 @ MSI Z270 TOMAHAWK - Crucial SSD 750GB @ Win10 PRO (legal) + WD RED 3TB - MSI GAMING X GTX 1070 8GB + DELL S2716DG G-Sync - Kingston HyperX Predator 16GB 3000MHz - Corsair RM650 - Fractal Define R3 + 3xNoctua - Logitech Proteus Core + Ozone Exposure - SteelSeries 6Gv2 - Xonar DX + HyperX Cloud + Behringer MS16 - 2x Xbox 360 Wireless controller - Philips 32PFL5007k

Užívateľov profilový obrázok
Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4646
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: UPC automaticke predlzenie viazanosti

Príspevok od užívateľa Chris » Ut 10. Apr, 2018, 00:10

tak ak mas nejake sluzby naviazane na domacu linku, od podpisania zmluvy ti po 6ti dnoch bez upozornenia restartnu router, nahraju config bez bridge modu a prepnu router, tak v mojej brandzi sa to nazyva amaterizmus
a ak sa dovolas na ich support linku, tak ta odporuci poslat mail, na ktory reaguju vies ako.... nuz maju este zopar dni, ak sa to nepohne, odstupujeme od zmluvy... :)
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs

Užívateľov profilový obrázok
icefire
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7782
Dátum registrácie: So 01. Nov, 2008, 19:48
Bydlisko: Bratislava

Re: UPC automaticke predlzenie viazanosti

Príspevok od užívateľa icefire » Ut 10. Apr, 2018, 13:22

Je to tvoje rozhodnutie. Podla mna su ale dovody, ktore udavas blbost. Ak nevies prezit restartovanie routra (huh?), tak potom si zaplat profi internet s garantovanym pasmom, up-timom a SLA levelmi, namiesto UPC za par Euro mesacne. Ako som pisal, tvoj problem sa da riesit, len to treba spravne vykomunikovat. Pecene holuby z neba nepadaju, zial.

Na infolinku vzdy reagovali, za predpokladu, ze to spravne vytukas. 02/5942 2222‬, volba 2 2 1 1 2. Nech sa paci :)
Spoiler: ukázať

i7-6700K + Noctua NH-D14 @ MSI Z270 TOMAHAWK - Crucial SSD 750GB @ Win10 PRO (legal) + WD RED 3TB - MSI GAMING X GTX 1070 8GB + DELL S2716DG G-Sync - Kingston HyperX Predator 16GB 3000MHz - Corsair RM650 - Fractal Define R3 + 3xNoctua - Logitech Proteus Core + Ozone Exposure - SteelSeries 6Gv2 - Xonar DX + HyperX Cloud + Behringer MS16 - 2x Xbox 360 Wireless controller - Philips 32PFL5007k

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15359
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: UPC automaticke predlzenie viazanosti

Príspevok od užívateľa faugusztin » Ut 10. Apr, 2018, 14:59

Ono aj UPC ponuka to co pozaduje. Len za to nebude platit 22 euro, ale 47.5 euro. Ak chces biznis sluzby, tak si za ne musis platit biznis cenu.

Hexaris

Re: UPC automaticke predlzenie viazanosti

Príspevok od užívateľa Hexaris » Ut 10. Apr, 2018, 20:21

Pre zachovanie configu potrebujem SLA ? To kam uz sme sa dostali ... Ak uz je treba zmenit konfiguraciu, tak mali normalne zavolat, ze bude treba toto a toto si nastavit a bude vam to zmenene vtom a tom case, nech aspon o tom vies ... toto spravit zakaznikovy (home nie firme), tak nas zozeru.

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4236
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: UPC automaticke predlzenie viazanosti

Príspevok od užívateľa molnart » Ut 10. Apr, 2018, 20:34

domaci zakaznik nema co vediet co je to ip adresa, bridge mode a podobne veci, moze reklamovat akurat ked internet nejde, ostatne nema co riesit. 99% domazich zakaznikov su uplni dementi, kvoli nim nikdo nejaku extra komunikaciu robit nebude, aj tak by to nepochopili
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

Užívateľov profilový obrázok
Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4646
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: UPC automaticke predlzenie viazanosti

Príspevok od užívateľa Chris » Ut 10. Apr, 2018, 21:42

Icefire: robis sa majster na teplnu vodu a pritom ....
Vidno ze nevies proces, davno som tam spravne "vytukal" aj som dal request a uz druhy den nic

Maju tam bordel, tv mi spustili hned ako kurier doniesol, internet po par dnoch a vymazali config. Viazanost dali od spustenia internetu.

Zaujimave ze orange nema problem s bridge mode.

Argument ako svina, ze domaci zakaznik nema nic vediet. Samozrejme ze ma a musi aj ked neni su splnene podmienky.
500Mbit ide len cez speedtest na ich server, avsak ten neni public. Na kazdy public speedtest ide max nieco cez 300Mbit a vsade okolo 10ms.
Takisto pred rokom mi dali na 3 mesiace 2x taku rychlost samozrejme, ze som nemal 150Mbit ale 75Mbit.
Potom automaticky dvihnu ceny, co som reklamoval, tak dali cenu nazad a dali oficialne 100Mbit. Samozrejme ze max bolo 75Mbit
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs

Užívateľov profilový obrázok
icefire
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7782
Dátum registrácie: So 01. Nov, 2008, 19:48
Bydlisko: Bratislava

Re: UPC automaticke predlzenie viazanosti

Príspevok od užívateľa icefire » Št 12. Apr, 2018, 13:58

To, ze to s nimi zial nevies prediskutovat (a doriesit k spokojnosti) veci poriadne naozaj nie je moj problem.A ze ja neviem proces? Co tym myslis, aky proces presne mam vediet? Zatial neviem, ze spravujem customer support u UPC :D . Dal som ti presne prepojenie na technicke oddelenie, kde maju senior technikov, dokonca aj s volbami a vysvetlil som ti aj technicky background za tvojim konkretnym problemom.

Tento rok som s nimi riesil 3 reklamacie, posledna bola tento mesiac, kde mi dali nizsiu fakturu kvoli 2 hodinovemu (!) vypadku po mojej reklamacii. Cize dohodnut sa s nimi da vzdy, len si to musis vydiskutovat, byt slusny a nebyt agresivny odpadlik :D

Kazdopadne to co pozadujes nie je normalne a fakt by si si mal zaplatit net niekde inde namiesto stazovania sa.
Spoiler: ukázať

i7-6700K + Noctua NH-D14 @ MSI Z270 TOMAHAWK - Crucial SSD 750GB @ Win10 PRO (legal) + WD RED 3TB - MSI GAMING X GTX 1070 8GB + DELL S2716DG G-Sync - Kingston HyperX Predator 16GB 3000MHz - Corsair RM650 - Fractal Define R3 + 3xNoctua - Logitech Proteus Core + Ozone Exposure - SteelSeries 6Gv2 - Xonar DX + HyperX Cloud + Behringer MS16 - 2x Xbox 360 Wireless controller - Philips 32PFL5007k

Užívateľov profilový obrázok
Andrew007
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 1755
Dátum registrácie: Ne 28. Dec, 2008, 20:14
Bydlisko: Senec

Re: UPC automaticke predlzenie viazanosti

Príspevok od užívateľa Andrew007 » Št 12. Apr, 2018, 15:15

Chris napísal:
Ut 10. Apr, 2018, 21:42


Maju tam bordel, tv mi spustili hned ako kurier doniesol, internet po par dnoch a vymazali config. Viazanost dali od spustenia internetu.
Toto je chyba agenta, mal si to dať opraviť spatne v systéme...
Spoiler: ukázať
ego si nehonim

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"