UPC automaticke predlzenie viazanosti

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15359
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: UPC automaticke predlzenie viazanosti

Príspevok od užívateľa faugusztin » St 12. Apr, 2017, 16:04

Viazanost maju mat vsetci iba 1 rok, od zaciatku aprila (+/- par dni, v mojom pripade je to 24. marca)

Užívateľov profilový obrázok
icefire
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7782
Dátum registrácie: So 01. Nov, 2008, 19:48
Bydlisko: Bratislava

Re: UPC automaticke predlzenie viazanosti

Príspevok od užívateľa icefire » St 12. Apr, 2017, 21:00

Vsak som vravel :) Len Slovac je ticho a nic nehovori.
Spoiler: ukázať

i7-6700K + Noctua NH-D14 @ MSI Z270 TOMAHAWK - Crucial SSD 750GB @ Win10 PRO (legal) + WD RED 3TB - MSI GAMING X GTX 1070 8GB + DELL S2716DG G-Sync - Kingston HyperX Predator 16GB 3000MHz - Corsair RM650 - Fractal Define R3 + 3xNoctua - Logitech Proteus Core + Ozone Exposure - SteelSeries 6Gv2 - Xonar DX + HyperX Cloud + Behringer MS16 - 2x Xbox 360 Wireless controller - Philips 32PFL5007k

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15359
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: UPC automaticke predlzenie viazanosti

Príspevok od užívateľa faugusztin » St 12. Apr, 2017, 22:02

Tak ako hovorim, mne je to viacmenej jedno. Viazanost mi aj povodne koncila +/- vtedy, takze to fakt neriesim.

Užívateľov profilový obrázok
icefire
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7782
Dátum registrácie: So 01. Nov, 2008, 19:48
Bydlisko: Bratislava

Re: UPC automaticke predlzenie viazanosti

Príspevok od užívateľa icefire » St 12. Apr, 2017, 22:34

Sorry, to odo mna posledne nebolo tebe, pozeram, ze si pred poslednym uzivatelom nieco napisal, to som tam pri pisani prispevku vtedy nemal este :)
Spoiler: ukázať

i7-6700K + Noctua NH-D14 @ MSI Z270 TOMAHAWK - Crucial SSD 750GB @ Win10 PRO (legal) + WD RED 3TB - MSI GAMING X GTX 1070 8GB + DELL S2716DG G-Sync - Kingston HyperX Predator 16GB 3000MHz - Corsair RM650 - Fractal Define R3 + 3xNoctua - Logitech Proteus Core + Ozone Exposure - SteelSeries 6Gv2 - Xonar DX + HyperX Cloud + Behringer MS16 - 2x Xbox 360 Wireless controller - Philips 32PFL5007k

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4236
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: UPC automaticke predlzenie viazanosti

Príspevok od užívateľa molnart » Pi 21. Júl, 2017, 09:20

teraz som to zacal pozerat, a na tom zakaznickom portaly mi ukazuje moje obidva UPC ucty ze su bez viazanosti, co ma celkom prekvapilo, bol som v tom ze od aprila mam rocnu viazanost ako vsetci. asi im zavolam, kedze jeden ucet budem rusit kvoli predaju bytu. alebo budem hrat mrtveho chrobaka, poslem vypoved a nebudem sa vypytovat na ziadnu viazanost - pozeram ze na webe ani vo VOP sa nespomina nic o viazanosti alebo o prip. pokutach,
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

Užívateľov profilový obrázok
Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4647
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: UPC automaticke predlzenie viazanosti

Príspevok od užívateľa Chris » Ne 23. Júl, 2017, 16:58

hmm cez dovo som mal vypnutu celu NW cast aj ich modem. Po zapojeni nas5, uz ale mi nejde bridge mode a akoby mi to hajzlici automaticky prepli s5 a pozapinali wifi na ich routry.

Nikde uz ani nevidim moznost s bridge mode. Nepotrehli ste to niekto ? Neriesili ?
Modem je : CH7465LG-LC ED3
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15359
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: UPC automaticke predlzenie viazanosti

Príspevok od užívateľa faugusztin » Ne 23. Júl, 2017, 20:33

Bridge mode je prec natrvalo. Prepli ta na nativnu IPv6 plus IPv4 cez DS-Lite ( https://www.citrix.com/blogs/2012/03/22 ... 6-and-nat/ ). Skus im zavolat na linku, ze potrebujes verejne porty cez IPv4 - v zahranici to vraj pomohlo. Pravdepodobne ta ale poslu tatam.

Bohuzial jedina moznost mat teraz mat vystavene sluzby na internete je mat nejaky externy server dostupny cez IPv4, ktory ma aj IPv6 adresu, a nasledne robit proxy cez ten externy server.

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4236
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: UPC automaticke predlzenie viazanosti

Príspevok od užívateľa molnart » Ne 23. Júl, 2017, 20:41

na ipv6 sa neda pristupovat verejne? podla toho co som cital tak by to malo byt dokonca jednoduchsie, lebo aj zariadenia vo vnutri tvojej siete dostavaju verejne ipv6 adresy dostupne zvonka (ak ti tomu nejaky nevypinatelny firewall na routri nebrani). nestaci presmerovat domenu na ipv6 adresu?
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

Užívateľov profilový obrázok
Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4647
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: UPC automaticke predlzenie viazanosti

Príspevok od užívateľa Chris » Ne 23. Júl, 2017, 21:18

bridge mode s ipv6 neni problem, na 99,99% to bude ficat, potrebujem len ten bridge mode a uz aj odpisali, ze to povoluju len na vynimku.
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15359
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: UPC automaticke predlzenie viazanosti

Príspevok od užívateľa faugusztin » Ne 23. Júl, 2017, 23:41

1) ano, IPv6 co dostanes je verejne. Compal router ma moznost zapnut/vypnut IPv6 firewall, ako aj mozes pridavat vynimky pre IPv6 firewall.
2) No nepomoze ti to, ak chces pristupovat zvonka zo zariadeni na IPv4 sieti.
3) preto musis mat nejake zariadenie vonku vystrcene, ktore je na IPv4 aj IPv6 sieti, a robi proxy pre requesty dovnutra.
4) UPC prideluje iba jednu /64 siet, co niektorym typom routerov moze robit problem. Konkretne na pfSense sa mi vobec nepodarilo rozbehat DHCP relaying, kedze inym sposobom sa s /64 sietou pracovat neda (je to nedelitelny celok). S OpenWRT ci original firmwarom pre ASUS RT-N66U to ide.

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4236
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: UPC automaticke predlzenie viazanosti

Príspevok od užívateľa molnart » Po 24. Júl, 2017, 07:33

k bodu 2): ak teda mam vlastnu domenu a tu mam cez AAAA record presmerovanu na moju domacu ipv6 adresu, tak to nepojde pokial tu adresu nezadavam z lokality kde som tiez na ipv6 sieti?
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15359
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: UPC automaticke predlzenie viazanosti

Príspevok od užívateľa faugusztin » Po 24. Júl, 2017, 08:40

Presne tak. Overis si to jednoducho - skus si z IPv4 siete pingnut ipv6.google.com. Nepojde ti to.

Užívateľov profilový obrázok
Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4647
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: UPC automaticke predlzenie viazanosti

Príspevok od užívateľa Chris » Po 24. Júl, 2017, 21:08

teoreticky by si vedel spravit ten 6to4 NAT, ale to vela domacich routrov asi nebude podporovat anyway.

Napisal som im na support, do par hodin odpisali, ze sa to udeluje na vynimku a ze naco to chcem. Napisal a hned mi to aj povolili.
Doma som restartol do factory defaults ich modem, objavila sa opcia na bridge mode, zmenil rebootol a ide zase public IPv4.

Trochu som sa zabavil s VPN, kedze mi to neslo, tak som daky konfig rozhasil, anyway opravene a rovno som aj opatchoval advanced tomato :)
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4236
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: UPC automaticke predlzenie viazanosti

Príspevok od užívateľa molnart » St 02. Aug, 2017, 21:13

pocujte, len mi to tak napadlo, svokra sa ide stahovat ku nam a budem rusit upc v jej byte. mi napadlo ze keby ste niekto chceli mat upc v ipv4 tak by sa mozno dala spravit prekladka, ma totiz este ten stary cisco router. zmluvu budem vypovedavat do konca augusta, tak keby ste mali zaujem dajte vediet
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

Užívateľov profilový obrázok
Andrew007
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 1755
Dátum registrácie: Ne 28. Dec, 2008, 20:14
Bydlisko: Senec

Re: UPC automaticke predlzenie viazanosti

Príspevok od užívateľa Andrew007 » St 02. Aug, 2017, 22:59

je jedno aké máš zariadenie....na diaľku vymenia bootfile a vybavené...
Spoiler: ukázať
ego si nehonim

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"