ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4409
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.

Príspevok od užívateľa shajek » Po 02. Apr, 2012, 20:51

CageJ napísal:Tak super novinka : http://www.zive.sk/telekom-ponukne-vdsl ... fault.aspx

Zrejme odpoved Telekomu :D...
hm, som zvedavý. Bývam pri PD, v lokalite kde nieje optika(8km od PD) a viem ze na samom konci PD (mojim smerom) maju optiku na 100%.
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

Užívateľov profilový obrázok
MaxMan
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 1775
Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš
Kontaktovať užívateľa:

Re: ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.

Príspevok od užívateľa MaxMan » Po 02. Apr, 2012, 21:19

Ja som si objednaval Orange DSL 26.3.2012. Ku 23.3. mi koncila viazanost s Telekomom. Teraz mi este bezi vypovedna lehota do konca aprila v Telekome.
Robil som migraciu - ale aj tak som vyplnal tlacivo o zrusenie zmluvy s Telekomom... ????
Modem s 5GB som nedostal, avsak slecna na priehradke povedala, ze momentalne nemaju modemy a ked ich dostanu, ozve sa. Nic take ze pri migracii nebuidem mat modem...
Teraz teda cakam a uvidim. Dufam, ze nebudu problemy a zapoja ma. Inak ze pri migracii zostava povodna rychlost ako u Telekomu (cize 2Mbit/s a nie 3 ako ma Orange (vraj to len ak by som bral novu sluzbu a nie migroval) - potom nechapem tu vypoved sluzby u Telekomu...

Proste kocurkovo..

PS: Telekom mi uz volal a ponukal super-hyper vyhodnu ponuku len za 19,99€ mesacne (teraz platim 20,11€) - poslal som ich do .... Potom z nich vypadla Hard kampan za 13,99€. Samozrejme som odmietol cenu aj FUP :D
Ani srnky netušia čo som mal/mám...

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6843
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.

Príspevok od užívateľa CageJ » Ut 03. Apr, 2012, 01:02

No ja mam take skusenosti, ze ani oni nevedia co predavaju a uz ma to natahovanie ani nebavi.. .a najhorsie je, ze Telekom tvrdi nieco, co nie je pravda a to nie som jediny pripad...
4 zmluvy za 1,5 mesiaca je kus moc... Ale tak budem sa zapojenie dozadovat, pretoze dnes som akurat cakal ci zmeni cennik Telekom.. Viete ako zmenil ? - posunul dole, ze ''akcia plati do 30.4.2012'' predvcerom bola ''len'' do 31.3. :hysterical: ......

A maxman, nikde som o tom nepocul, ze ked robis migraciu mas mat nizsiu rychlost, su to oje*by.. sorry za vyraz ale uz som z tych 2 mantakov zufaly... rychlost by mala byt od infrastruktury..ale mne to odmietali minule zapojit aj ked som sa dozadoval aspon s 2mbps.. musel som do BA vyvolat a dozadovat sa faktov... Oni teda neoficialne vyzaduju 3mbps ale cennik umoznuje aj menej. Ja som ale ziadnu alternativu nedostal.. nam dokonca nedoslo ani nijako vyjadrenie preco to bolo zamietnute.. vraj vzdialenostou a, ze to nejde 3mpbs, ale to som sa dozvedel az ked som im tam vyvolaval... ale ta nie je az taka velke.. a na strankach Telekomu mam furt az do 6mbps..ale to je bokom.. ked som si aj spocital kvalitu linky, tak okolo 5mbps ma preniest, ale podla ich tvrdenia mam ledva 2mbps.. a pritom som maval u Telekomu aj 2,2-2,3 po nociach...
A inac je to umele obmedzene na 2,7-2,8 u 3Mbps baliku a u 6Mbps to bezi okolo 5,7-5,9...
robky napísal: Tak som mal obavy, či mi do domu nenavŕtajú dieru a nakoniec zistia, že rýchlosť nedosahuje dojednaných 6Mbit, nakoľko merania zrejme vôbec nerobili, kedže kábel ťahali nový cca. 500 metrov. Ale asi to majú dobre spočítané, pretože natiahli kábel, zapojili zásuvku a bez akéhokoľvek merania zbalili vercajch a odišli ....
To mas este fajn, ze boli dakde volne linky. Pretoze v meste uz nie su.. u nas na ulici teda nie.. Uz som rozmyslal, ze budem sa dozadovat novej volnej linky z vedlajsej ulice... A) je blizsie kablom k DSLamu B) iny DSLAM
V celom meste su asi len 3 DSLAMY co je ubohe...
Vedia to merat celkom presne z ustredne. Lenze v mojom pripade tvrdim, ze merat ani nemeral, ved ten ''technik'' ani nevedel, ze mame pevnu linku....

A.. shajek k tomu VDSL, co som zistil, tak chcu ponukat 1cku(aspon zatial), co je predpotopna technologia ako ADSL s tym rozdielom, ze ponuka rychlosti do 55mbps asi 100m od ustredne.. Funguje max do 1600m ale obmedzuju ju len do 1300m. Pokial uz teraz nie si v pokryti iba ADSL2(nie plus!), tak ti to nepojde. Pokial by nasadili(pochybujem) VDSL2, tak tam do tych 3km kazdemu narastu rychlosti...

Užívateľov profilový obrázok
robky
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 104
Dátum registrácie: Ne 18. Feb, 2007, 08:00
Bydlisko: Prešov

Re: ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.

Príspevok od užívateľa robky » Ut 03. Apr, 2012, 18:29

CageJ napísal:No ja mam take skusenosti, ze ani oni nevedia co predavaju a uz ma to natahovanie ani nebavi.. .a najhorsie je, ze Telekom tvrdi nieco, co nie je pravda a to nie som jediny pripad...
To hej ... chlapík, čo to má na starosti býva zhodou okolností u nás v dedine. Keď ma kontaktoval, že mi zavolajú technici ohľadom inštalácie a počul, že som si objednal 6Mbit, tak len zakrútil hlavou a že vraj u nás max. 3-4Mbit. Takže zjavne má prehľad :facepalm:
A ešte že som bol pri inštalácii toho stĺpa, pretože by asi trafili plyn aj vodu ....
CageJ napísal:A inac je to umele obmedzene na 2,7-2,8 u 3Mbps baliku a u 6Mbps to bezi okolo 5,7-5,9...
Ale kde? V modeme vidím Data rate: 7008 kbps
Zalman GS1000SE, Asus M4A89GTD-Pro, Phenom II X4 945@3,8GHz, Scythe Mugen 2, Asus RX460 4GB, Seasonic X-560
Asus UX410UA

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6843
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.

Príspevok od užívateľa CageJ » Ut 03. Apr, 2012, 20:03

Sak dobre, .. IP 7mbps ti musi stacit na realnu rychlost okolo 6.2-6.3mbps a ty mas pod 6..

bbb
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 48
Dátum registrácie: Št 12. Apr, 2012, 10:54

Re: ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.

Príspevok od užívateľa bbb » Št 12. Apr, 2012, 10:57

Pôvodný stav: hlasový program Telekom + ADSL Slovanet. Dal som výpoveď v Slovanete. Po uplynutí výpovednej doby Telekom odpojil ADSL o deň skôr. Ten istý deň Orange urobil zmluvu DSL bez TP (na zmluve vpravo hore). Po 3 týždňoch Telekom zamietol z dôvodu, že už mám pevnú linku a ďalší pár v zemi nemajú. Po ďalšom týždni urobil zmluvu DSL s TP, pričom potrebovali číslo pevnej linky a číslo adresáta z faktúry Telekom. V ten istý deň došli prihlasovacie údaje na mobil. Po ich zadaní do rútra a prihlásení ešte došla SMS o aktivácií služby. DSL profil 4160/704 kbps. Mobilný internet nedali.

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6843
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.

Príspevok od užívateľa CageJ » Št 12. Apr, 2012, 14:59

Po tvojej skusenosti z toho uz mimo.... Mne za tyzden dojde technik.. (opat) som zvedavy, ze ci ako minule, ze ani nemeral..

Užívateľov profilový obrázok
kramer
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1453
Dátum registrácie: Ne 07. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Rožňava
Kontaktovať užívateľa:

Re: ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.

Príspevok od užívateľa kramer » Št 12. Apr, 2012, 23:04

No ja ako to tu čítam tak som celkom šťastným uživateľom internetu od Orange lebo okrem toho problému s routrom išlo všetko ako po masle a to som bol prvým klientom v Rožňave :-D ale aj tak T-zmrdi do toho kafru Orangu ako len môžu lebo čo sa rozprávam v robote s kolegmi tak všetci čo nemajú Magio chcú prejsť pod Orange a tu jest takých 95% užívateľov internetu cez kábel.
CPU: AMD FX 8370 BE @4,5GHz, MB: ASUS Sabertooth 990FX (AM3+), RAM: 2x Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL8 Ballistix Tactical, PSU: Corsair TX650W, VGA: ASRock Radeon RX580 8G, LCD: ACER ED 273, DISKY: 60GB SSDNow V300 Kingston, ADATA Ultimate SU650 SSD 240 GB, HDD 500GB WD5003AZEX 64MB, Seagate Momentus 5400.6 500GB
WOT - YouTube - Twitch

georgius

Re: ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.

Príspevok od užívateľa georgius » St 18. Apr, 2012, 17:09

Dobrý deň,
viete mi prosím povedať či pôjde zriadiť na takejto linke 9 mbit/s?

SNR Margin 21,6 24,0
Attenation 10,5 6,5
Output power 4,8 1,8
Rate 4160 704

Dnes prišiel Pán technik a nechcel zmerať aký mi pôjde maximálne rýchlo internet. On iba zriaďoval pripojenie. Teraz to napojil na druhý pár vedení a na tom pôvodnom páre zostala pevná linka Telekom. Predtým v Telekome mala linka iné parametre:

SNR Margin 32,3 28,0
Attenation 4,0 5,0
Output power 12,6 11,1
Rate 4160 704

Myslíte že to je tým že je to na inom páre? Som znechutený, už nechcem žiadny internet :-D.

Ďakujem. :-)

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6843
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.

Príspevok od užívateľa CageJ » St 18. Apr, 2012, 17:24

No mne to tiez konecne zapojili dnes so znizenou rychlostou na 2mbps, ale i tak spokojnost :good: ... 2 mesiace natahovaciek no :)

A k tvojmu prispevku... 6Mbps ti to da urcite, 9mbps by mohlo tiez...
Ja som tiez napojeny na iny par.

georgius

Re: ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.

Príspevok od užívateľa georgius » St 18. Apr, 2012, 17:45

cagej, a tiez sa ti zmenili parametre linky? ja som nasrany, lebo u nas je novy dslam v pohode aj magio tv pustaju a mam pocit ze 9 nepojde zriadit. ko*oti aj orange aj telekom. a technik ked som chcel rychlost zmerat ze on ma iba pripojku spravit. ale ze tu v pohode 12 ide v obci.

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6843
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.

Príspevok od užívateľa CageJ » St 18. Apr, 2012, 18:01

:rolleyes: hej znizili povodny profil zo 4160 az na 2560kbps vraj pre stabilitu, aj ked som ziaden problem nikdy nemal...
Vraj mi to nemozu pustis s vyssou rychlostou, lebo linka bude rusit dalsich uzivatelov...

Akurat, ze mne otvara niektore stranky pomaly ci vobec a blbne aj jeden herny klient..

Ludia vam to bezi bez problemov ? Pretoze, ked zadam tracert, tak 3 a 4. step vobec nejde a mam tam mnozstvo hviezdiciek..


POTVRDZUJEM, S D-LINKOM SU PROBLEMY.


EDIT : pre funkcnost sluzby si musite nastavit nasledujuce hodnoty, pokial mate nejaky problem

TCP MSS - 1400
MTU - 1460
Naposledy upravil/-a CageJ v Ut 01. Máj, 2012, 15:24, upravené celkom 1 krát.

Užívateľov profilový obrázok
MaxMan
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 1775
Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš
Kontaktovať užívateľa:

Re: ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.

Príspevok od užívateľa MaxMan » Ut 01. Máj, 2012, 15:08

Tak ja som tiez premigroval z Telekomu na Orange DSL. Dnes som nahodil meno, heslo - net ide, avsak len 1,8-1,9 Mbit/s :( Zevraj je to kvoli migracii. Keby som zriadoval nanovo linku, dostanem 3Mbit/s - ale na to sa mozem...
Viac ma trapi problem s nacitavanim stranok. Niektore vobec nenacita, ine velmi pomaly. Pouzivam modem od Telekomu - DLINK DSL-2641R s FW v1.07 od Telekomu.

Vie niekto poradit ako toto poriesit?

CageJ: ako a kde si nastavoval MTU a MSS? Daj navod, pripadne link na postup. (nastavoval si to v modeme, alebo vo windows?)
Ani srnky netušia čo som mal/mám...

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6843
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.

Príspevok od užívateľa CageJ » Ut 01. Máj, 2012, 15:20

Nijako.. volal som 939 kde mi rovno povedali, ze uz som 4. co ma s tym tento problem, ze pokial si viem toto nastavit...
Zial tento router to nevie cez web rozhranie. A do telnetu, kde by sa to dalo teoreticky zmenit sa dostat neviem, nejde to proste ani pri FW 1.05 (robil som downgrade z 1.07). Vykaslal som sa nato a isiel zobrat za 1€ na najom router od nich. A mozem len odporucit , je snad o 2 triedy lepsi.. a bud vezmem ten od nich alebo uplne iny.

P.S. V modeme som ti nikde nenastavoval. Iba som pripojil modem, nastavil cislo **99mriezka alebo pod. a internet siel korektne. Tak som hned vedel, ze kde je pes zakopany, ale pre istotu som si to overil..

ZAVER :

S D-LINKOM 2641R DSL od ORANGE nefunguje korektne.

Rychlosti mam 2,1/0,42mbps stabilne. Profil linky 2548kbps.

A este, MaxMan bud rad, ze ti to migrovali hned je mozne, ze by ti to pre agregaciu ani s 3mbps nechceli spustit.

Užívateľov profilový obrázok
MaxMan
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 1775
Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš
Kontaktovať užívateľa:

Re: ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.

Príspevok od užívateľa MaxMan » Ut 01. Máj, 2012, 22:18

Ufff.... Telefonat do Orange ohladom DLINK modemu od Telekomu - chceli po mne aby som zmenil TCPMSS, avsak ako pise CageJ, neda sa to nasutavit cez web rozhranie na brandovanom modeli :(
Takze zajtra pobezim do Orange a zase necham prachy za modem :(

Ruky polamat babrakom z Telekomu za taky nepodarok FW........
Len ma hneva, ze modem od Orange je len v prenajme a nezostava mi po viazanosti. Modem od komancov mi sluzi 4 roky - u orange ho 2x preplatim za ten cas.
Ani srnky netušia čo som mal/mám...

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"