ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Užívateľov profilový obrázok
kramer
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1453
Dátum registrácie: Ne 07. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Rožňava
Kontaktovať užívateľa:

Re: ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.

Príspevok od užívateľa kramer » Ne 19. Feb, 2012, 17:03

Naposledy upravil/-a kramer v Ne 19. Feb, 2012, 18:44, upravené celkom 1 krát.
CPU: AMD FX 8370 BE @4,5GHz, MB: ASUS Sabertooth 990FX (AM3+), RAM: 2x Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL8 Ballistix Tactical, PSU: Corsair TX650W, VGA: ASRock Radeon RX580 8G, LCD: ACER ED 273, DISKY: 60GB SSDNow V300 Kingston, ADATA Ultimate SU650 SSD 240 GB, HDD 500GB WD5003AZEX 64MB, Seagate Momentus 5400.6 500GB
WOT - YouTube - Twitch

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6842
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.

Príspevok od užívateľa CageJ » Ne 19. Feb, 2012, 17:16

profil linky, attenuation a SNR Margin zverejnit mozes :)... toto je pre vseobecne info


EDIT: Profil linky pre downstream je maly.. Mal by si ho mat aspon 4160(sice dakto mava aj menej), ked mas T3 od Telekomu s rychlostou 3,5mbps tak profily maju az 5472..

tu mas daco : http://forum.zive.sk/viewtopic.php?f=924&t=1034666

skusil by som poziadat zvysenie profilu

Užívateľov profilový obrázok
kramer
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1453
Dátum registrácie: Ne 07. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Rožňava
Kontaktovať užívateľa:

Re: ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.

Príspevok od užívateľa kramer » Ne 19. Feb, 2012, 22:52

No aj ja som mal o T-com Turbo 3 a tiež som mal také rýchlosti ako tam oni píšu a tiež sa T-com vyhováral že je to vzdialenosťou od rozvodne a zožral som im to lebo tu u mňa na sídlisku ani neponúkajú Mágio cez kábel ale len satelit. Od Orange mam 3MB linku čiže ten najnižší program za 12€ a percentuálny pokles kvality signálu mi sedel ,ale že to oni tak zámerne v T-com obmedzujú som nevedel. To si asy sám nebudem vedieť nastaviť že?

1.To pripojenie k ISP mam dobre PPPoE/PPPoA nemalo by to byť na Dinamická adresa IP? http://imageshack.us/photo/my-images/825/50581525.jpg/
2.Tip pripojenia PPPoE LLC je tiež OK? http://imageshack.us/photo/my-images/689/56908604.jpg/
3.Tu asy na kvalite signálu nezaváži nič http://imageshack.us/photo/my-images/39/63490629.jpg/ ?
4.Tu by ma to zaujímalo http://imageshack.us/photo/my-images/822/10686549.jpg/
5.Toto ma zaujalo najviac tie chyby http://imageshack.us/photo/my-images/706/81785091.jpg/

Keby že môžem nazrieť do čreva tomu Orange routru ako to je tam nastavené. Mi furt nejde do hlavy že keď sa cez neho prihlásim ako T-com užívateľ tak to fičí a keď ako Orange tak toto. :wallbash:
CPU: AMD FX 8370 BE @4,5GHz, MB: ASUS Sabertooth 990FX (AM3+), RAM: 2x Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL8 Ballistix Tactical, PSU: Corsair TX650W, VGA: ASRock Radeon RX580 8G, LCD: ACER ED 273, DISKY: 60GB SSDNow V300 Kingston, ADATA Ultimate SU650 SSD 240 GB, HDD 500GB WD5003AZEX 64MB, Seagate Momentus 5400.6 500GB
WOT - YouTube - Twitch

Užívateľov profilový obrázok
YEEZY
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2217
Dátum registrácie: Ne 26. Júl, 2009, 20:07
Bydlisko: Bratislava - Staré Mesto

Re: ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.

Príspevok od užívateľa YEEZY » Ne 19. Feb, 2012, 23:39

fuu dobra tema, tiez uvazujem nad tym netom, kedze v byte kde mame optiku sa zdrzujem cim dalej tym menej, no chcel som sa spytat, ako dlho trva kym vam to spojazdnia od podpisu zmluvy? ci je tam nejaka viazanost alebo zriadovaci poplatok? resp. ako je to realne s tou vzialenostou od rozvodne a rychlostou?
MacBook Pro (15-inch, 2018) • iPhone 11 Pro • Watch 4 Hermès • Oura 2nd Gen • Zeppelin Wireless

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6842
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.

Príspevok od užívateľa CageJ » Po 20. Feb, 2012, 00:04

no..takze toto ma zaujima :
http://imageshack.us/photo/my-images/577/routerz.jpg/

toto je kvalita linky, mozno, ze sa u teba fakt vobec neda :D ale nevieme ti poradit, kym nam to nedas :P
podla toho SNR a attenuation vieme urcit cca teoreticku max. rychlost... presnejsie musi prist pan technik
Ostatok nechaj ako mas, nic nemen ! Profil linky si samozrejme sam zmenit nemozes, to sa robi v DSLAM-e.


To LLC znamena, ze Orange si stanice Telekomu poziciava a ponuka rovnaku technologiu, keby mal Orange inu, napr. cisto ADSL2+ ci VDSL2+ tak tam mas LLU.

ako pozeram Geralt, tak si tiez z Prešova, tak potom dam vediet aj ked ja mam az do 29.2. pripojku, som zvedavy kedy dojde technik, zmluvu mam tusim od stredy ale, kto ma pripojenie uz zriadene od niekoho ineho tak najviac 30dni, ak nemas vobec tak do 60dni...

a vzdialenosti su rovnake ako v Telekome, co netusim kde su tie DSLAMY u nas :D... ale ich penetracia je uboha :)
Naposledy upravil/-a CageJ v Po 20. Feb, 2012, 00:38, upravené celkom 2 krát.

Užívateľov profilový obrázok
kramer
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1453
Dátum registrácie: Ne 07. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Rožňava
Kontaktovať užívateľa:

Re: ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.

Príspevok od užívateľa kramer » Po 20. Feb, 2012, 00:38

CageJ: No tak nech sa páči http://imageshack.us/photo/my-images/221/91446917.jpg/

Geralt: Tak mne T-com odpojili 30.1.2012 po podaní vlastnej výpovede a napojili ma 6.2.2012 a na druhý deň mi poslal Orange cez SMS prihlasovacie údaje . Ak by si to riešil priamym prechodom že výpoveď za teba podá Orange tak to prejde plynule z dňa na deň aspoň tak to tvrdil Orange ale tak prídeš o možnosť získať Kreditný Orange internet za 1€ aj s USB modemom.
CPU: AMD FX 8370 BE @4,5GHz, MB: ASUS Sabertooth 990FX (AM3+), RAM: 2x Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL8 Ballistix Tactical, PSU: Corsair TX650W, VGA: ASRock Radeon RX580 8G, LCD: ACER ED 273, DISKY: 60GB SSDNow V300 Kingston, ADATA Ultimate SU650 SSD 240 GB, HDD 500GB WD5003AZEX 64MB, Seagate Momentus 5400.6 500GB
WOT - YouTube - Twitch

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6842
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.

Príspevok od užívateľa CageJ » Po 20. Feb, 2012, 00:43

no, takze....
jednoznacne ta odrbali...
tato linka vobec nie je zla.. dovolim si tvrdit, ze zvladne aj 7 mbps... Takze vzdialenost mas cca 2km...

Takze rovno ti poviem, ze keby ti nastavili plny profil 8128kbps tak mozes vytiahnut do 7.15mbps, samozrejme chce to technicke setrenie, no pocitam, ze tych 6mbps by ist malo...

''mal o T-com Turbo 3 a tiež som mal také rýchlosti ako tam oni píšu'' - cize kolko?

Užívateľov profilový obrázok
kramer
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1453
Dátum registrácie: Ne 07. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Rožňava
Kontaktovať užívateľa:

Re: ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.

Príspevok od užívateľa kramer » Po 20. Feb, 2012, 00:48

No na Turbo 3 to išlo cca. download 3,2Mb/s prihlasovacia 400Kb/s reálna ,upload 70Kb/s po navýšení na 512Kb/s
CPU: AMD FX 8370 BE @4,5GHz, MB: ASUS Sabertooth 990FX (AM3+), RAM: 2x Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL8 Ballistix Tactical, PSU: Corsair TX650W, VGA: ASRock Radeon RX580 8G, LCD: ACER ED 273, DISKY: 60GB SSDNow V300 Kingston, ADATA Ultimate SU650 SSD 240 GB, HDD 500GB WD5003AZEX 64MB, Seagate Momentus 5400.6 500GB
WOT - YouTube - Twitch

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6842
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.

Príspevok od užívateľa CageJ » Po 20. Feb, 2012, 00:57

jednoznacne ziadaj ten profil alebo nieco pod. co som napisal a rychlosti budes mat cca rovnake.... hlavne sa nenechaj odbyt a argumentuj s tym, ze nikdy nemozes dosiatnut tuto rychlost pri tomto profile (co je fakt)
ja napr. ale stale nechapem, ze preco mam rychlejsi okruh nez ty a viacero ludi s T2 to takto ma, ak nie kazdy teraz...

EDIT skus toto : http://www.kitz.co.uk/routers/DMTv8.htm mozno pojde... ale moc sa s tym nehraj, len si tam daj ANNEX B

Užívateľov profilový obrázok
kramer
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1453
Dátum registrácie: Ne 07. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Rožňava
Kontaktovať užívateľa:

Re: ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.

Príspevok od užívateľa kramer » Po 20. Feb, 2012, 08:37

No neskôr to skúsim ale stále nieje vyriešená otázka prečo ma ten router obmedzuje? Či rýchlosťou a aj aplikaciamy keď pri Orange routry všetko ide ako má aj rýchlosť bola taká ako má byť.
CPU: AMD FX 8370 BE @4,5GHz, MB: ASUS Sabertooth 990FX (AM3+), RAM: 2x Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL8 Ballistix Tactical, PSU: Corsair TX650W, VGA: ASRock Radeon RX580 8G, LCD: ACER ED 273, DISKY: 60GB SSDNow V300 Kingston, ADATA Ultimate SU650 SSD 240 GB, HDD 500GB WD5003AZEX 64MB, Seagate Momentus 5400.6 500GB
WOT - YouTube - Twitch

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6842
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.

Príspevok od užívateľa CageJ » Po 20. Feb, 2012, 11:26

v routri nie je bezne nic co by obmedzovalo tieto cinnosti... pokial ako vravis, ze je problem s routrom, tak skus pozapinat presmerovanie portov, ten multicast, uPnP atd. ale pochybujem, ze pomoze.... vidim to na vymenu routra, este si to ale vyskusaj opat s inym...

Vyskusaj HARD RESET a tiez ine FW od Telekomu, jedina schodna cesta...

Užívateľov profilový obrázok
kramer
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1453
Dátum registrácie: Ne 07. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Rožňava
Kontaktovať užívateľa:

Re: ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.

Príspevok od užívateľa kramer » Po 20. Feb, 2012, 12:40

No nič uzatváram túto kapitolu dneska som bol v Orange pre nový router TP-LINK TD-W8901GB (nemam na to nervy) a všetko ide pekne akurát ta rýchlosť je pomalšia (2,7Mb) ale to potom poriešim momentálne som podal reklamáciu za tých technikov lebo Orange mi vyfakturoval za ich nepomoc 39€ a to nemienim zaplatiť. Už mam dosť T-com aj Orange keby že je možné tak idem späť do roku 1980 tam sa aspoň dalo žiť bez tých hlúposti :D.
CPU: AMD FX 8370 BE @4,5GHz, MB: ASUS Sabertooth 990FX (AM3+), RAM: 2x Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL8 Ballistix Tactical, PSU: Corsair TX650W, VGA: ASRock Radeon RX580 8G, LCD: ACER ED 273, DISKY: 60GB SSDNow V300 Kingston, ADATA Ultimate SU650 SSD 240 GB, HDD 500GB WD5003AZEX 64MB, Seagate Momentus 5400.6 500GB
WOT - YouTube - Twitch

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6842
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.

Príspevok od užívateľa CageJ » Po 20. Feb, 2012, 12:43

je dost mozne, ze to bude vsobecny problem s tym routrom :)..
potom by sa dala kludne aj hromadna staznost na Telekom podat, ak sa to potvrdi alebo Orange zmeni podmienky...

EDIT: napis ako ten novy router v com je lepsi a horsi

Užívateľov profilový obrázok
kramer
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1453
Dátum registrácie: Ne 07. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Rožňava
Kontaktovať užívateľa:

Re: ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.

Príspevok od užívateľa kramer » Po 20. Feb, 2012, 13:46

No pre mňa je tam hlavná zmena to že sa prihlasujem priamo ako admin a nie ako user a má to odmotovatelnu anténu a silnejší wifi signál inak pre laika ako som ja žiadna iná bádateľna zmena mimo to že to funguje korektne.

EDIT: Tu je screen z toho nového routra [IMG=http://img403.imageshack.us/img403/3346/novek.jpg][/IMG]
CPU: AMD FX 8370 BE @4,5GHz, MB: ASUS Sabertooth 990FX (AM3+), RAM: 2x Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL8 Ballistix Tactical, PSU: Corsair TX650W, VGA: ASRock Radeon RX580 8G, LCD: ACER ED 273, DISKY: 60GB SSDNow V300 Kingston, ADATA Ultimate SU650 SSD 240 GB, HDD 500GB WD5003AZEX 64MB, Seagate Momentus 5400.6 500GB
WOT - YouTube - Twitch

clovek23

Re: ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.

Príspevok od užívateľa clovek23 » Pi 24. Feb, 2012, 21:32

Ahojte vidim ze diskusia sa pekne rozbehla.Ja by som sa chcel spytat vedel by mi to tu niekto zrhnut do jedneho celku ci sa to teda oplati alebo nie? Ja sa moc do tych pocitacovych vyrazov nevyznam.Dakujem :)

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"