ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Sanzi
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 88
Dátum registrácie: Ut 19. Aug, 2008, 08:25
Bydlisko: Doma

Re: ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.

Príspevok od užívateľa Sanzi » St 02. Apr, 2014, 15:20

ale povedali ze v Telekome to musia schvalit tak neviem preco ma uz vypli. A na predajni tipujem ze ziadne VDSL routre nemaju
v orange nevedia preco ma uz vypli :D
MB: MSI Z77A-GD65 | CPU: Intel i7 3770k + Noctua NH-D14 | RAM: Corsair 16GB @ 1600MHz |VGA: MSI GTX 1070 GAMING
SSD: Intel 520 - 120GB| SSD: Crucial MX100 - 256GB| CASE: FRACTAL Define R4 | PSU: Corsair TX 750W | Monitor: LG 34GK950G + ASUS MX279H

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 7330
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.

Príspevok od užívateľa CageJ » St 02. Apr, 2014, 16:17

napis ako si to poriesil, ci si siel po modem ci ako

Sanzi
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 88
Dátum registrácie: Ut 19. Aug, 2008, 08:25
Bydlisko: Doma

Re: ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.

Príspevok od užívateľa Sanzi » St 02. Apr, 2014, 16:21

nic som neporiesil .ADSL Link Down. na infolinke tiez nevedia co sa deje
pre router som nebol pretoze ani neviem ci to v Telekome preslo.

tak volal som na predajnu nove routre nemaju a ani ich nevidi zatial v ponuke. mam zavolat v piatok
MB: MSI Z77A-GD65 | CPU: Intel i7 3770k + Noctua NH-D14 | RAM: Corsair 16GB @ 1600MHz |VGA: MSI GTX 1070 GAMING
SSD: Intel 520 - 120GB| SSD: Crucial MX100 - 256GB| CASE: FRACTAL Define R4 | PSU: Corsair TX 750W | Monitor: LG 34GK950G + ASUS MX279H

Užívateľov profilový obrázok
MaxMan
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 1811
Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš
Kontaktovať užívateľa:

Re: ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.

Príspevok od užívateľa MaxMan » St 02. Apr, 2014, 18:04

Tak mne v Orange (chat) povedali, ze na mojej adrese nie je mozne zriadit VDSL :( Pritom na Telekomackej stranke po overeni adresy vsetko OK. Zakladny VDSL nie je problem.... Po otazke, preco v Telekome to mozne je a v Orange nie som dostal odpoved, ze preveria. O par minut nato rovnaka odpoved - neda sa...

To co za bordel maju, ked vedenia su Telekomacke a Orenge len predava produkt na ich vedeniach???? Toto hlava nebere.

Inak u mna:
Max Rate: 19432/1600 kbps

Cize by nemal byt velky problem ani s VDSL
Ani srnky netušia čo som mal/mám...

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 7330
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.

Príspevok od užívateľa CageJ » St 02. Apr, 2014, 18:08

Maxman ja mam 20700max a 19400kbps teraz, takze :cry:

Užívateľov profilový obrázok
MaxMan
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 1811
Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš
Kontaktovať užívateľa:

Re: ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.

Príspevok od užívateľa MaxMan » St 02. Apr, 2014, 19:01

CageJ, tym chces povedat, ze nam ani najpomalsie VDSL nepojde, ked mame strop pod 20000?
Ani srnky netušia čo som mal/mám...

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 7330
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.

Príspevok od užívateľa CageJ » St 02. Apr, 2014, 19:41

Presne, treba aspoň 22000.... Toto čo mam ja profil, je na 17Mbps..

Užívateľov profilový obrázok
MaxMan
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 1811
Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš
Kontaktovať užívateľa:

Re: ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.

Príspevok od užívateľa MaxMan » St 02. Apr, 2014, 19:45

Takže sme nahraty... Jedine co nam ostava je ADSL :(
Ani srnky netušia čo som mal/mám...

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4665
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.

Príspevok od užívateľa shajek » St 02. Apr, 2014, 19:49

mam od t-comu vdsl ten co ma 20mbps (teraz som kukol stranku telekomu to zas dojebali preboha cely ten system, uz tam neni .. len nejaky chytri balik) a parametre mam tieto
nohy.PNG
speedtest dam neskor nakolko stahujem
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

Ferdie
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 426
Dátum registrácie: Ne 07. Aug, 2011, 11:22
Bydlisko: Pliešovce

Re: ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.

Príspevok od užívateľa Ferdie » St 02. Apr, 2014, 20:03

Asi tri dni mám VDSL od Telekomu, tiež 20/2 program a parametre mám iba 16895 Kbps down a 1687 Kbps up. Reálna rýchlosť 15,7 / 1,5 mb. Myslíte, že mi to sami zvýšia alebo sa mám sťažovať? Som okolo 300 metrov od ústredne a technici povedali, že 20 mb to pôjde v pohode.
CPU: i5-3570k @ 4.3 GHz MB: Asus P8Z77V-LX GPU: RX 470 4GB RAM: Kingston HyperX Fury 16 GB 1866 MHz OS: Win 10 Pro

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 7330
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.

Príspevok od užívateľa CageJ » Št 03. Apr, 2014, 00:25

Ferdie, ne mas znizeny profil na 16mbps..

Ale kua... preco nam nepustia aDSL Max? Toto ma serie, niekto plati 15€ za 20/1mbps, fajn aj ked ti to ide 16mpbs, ale ja platim 21€ a slape to iba vdaka tomu strelenemu profilu od 14,5-16,5mbps :D .... len ide o cenu..
shajek napísal:mam od t-comu vdsl ten co ma 20mbps (teraz som kukol stranku telekomu to zas dojebali preboha cely ten system, uz tam neni .. len nejaky chytri balik) a parametre mam tieto
nohy.PNG
speedtest dam neskor nakolko stahujem
u aDSL je to 18mbps, u VDSL neviem aka je pripustnost, ale tusim o nieco vyssia.

Užívateľov profilový obrázok
MaxMan
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 1811
Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš
Kontaktovať užívateľa:

Re: ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.

Príspevok od užívateľa MaxMan » Št 03. Apr, 2014, 12:54

Moje nádeje na VDSL úplne vyhasli. Po telefonáte do Telekomu mi oznámili, že moja oblasť je síce pokrytá VDSL, ale v dslame nie je voľný port.... Ale že vraj môžem k ním prejsť na DSL a po 3 mesiacoch požiadať o VDSL ak sa uvoľní.... Ďakujem, neprosím... Vyššia cena ako v Orange a aplikované FUP. Asi to nepochopia nikdy :rolleyes:
Ani srnky netušia čo som mal/mám...

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 7330
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.

Príspevok od užívateľa CageJ » Št 03. Apr, 2014, 14:09

tie volne porty nie su volne asi nikde :D

Ing.King
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 18
Dátum registrácie: Ne 17. Nov, 2013, 09:44

Re: ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.

Príspevok od užívateľa Ing.King » Ut 08. Apr, 2014, 14:21

Najlepšie je čakať 2 mesiace na pripojenie skrz ich problémy s objednávkami/zavádzaním nového systému a potom sa dozvedieť že "už nie je" voľný port na VDSL. A to som už mal zmluvu doma na podpis... Tak mi ponúkli ADSL :) :cool:

Otázne je, kto dá vedieť, že nejaký ten port VDSL je odrazu voľný ??? U nás v dedine hádam v Telekome nikto nie je, všetci Wifi 5Ghz utekali kvôli cene v Telekome, by ma zaujímalo kto všetkých 8 portov VDSL obsadil :)

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 7330
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.

Príspevok od užívateľa CageJ » Ut 08. Apr, 2014, 15:56

ja to vidim takto, ziaden VDSL port tam proste nebol

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"