ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6399
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Brno, Prešov

ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.

Príspevok od užívateľa CageJ » St 25. Jan, 2012, 22:24

Ahojte,
zakladám novú tému vzhľadom na fakt, ze ORANGE začína ponúkať na DSL internet.

zdroj :
http://www.zive.sk/orange-spusti-dsl-uz ... fault.aspx

Zaujima ma ci je mozne sucasne zrusit Telekom a hned urobit zmluvu v Orange-i... aby som to nejako extra nepocitil... t.j. dajme tomu najviac 2 - 3 dni bez internetu. A tiez ma zaujima, ci vypoved mozem dat k prvemu alebo az 30dni. Tiez by som si chcel nechat t-komacky router, uz som si na neho zvykol a mam ho aj na stene zabudovany :D...



MOZEM ODPORUCIT aDSL(2+) od ORANGE, RYCHLOST STABILNE 5mbps BEZ VYPADKOV A VYKYVOV..

(mierne vykyvy boli ked zrychlovali a menili nas na iny DSLAM)
Naposledy upravil/-a CageJ v Pi 01. Jún, 2012, 13:21, upravené celkom 1 krát.

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6399
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Brno, Prešov

Re: ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.

Príspevok od užívateľa CageJ » So 28. Jan, 2012, 18:49

Tak,
bol som dnes v orange a cochvila pojdem podpisat... Router kupovat ani prenajimat netreba, pre istotu este raz pri zmluve overim :D ! Operator mi sam navrhol aby prevod urobili oni, malo by to byt menej nez 30 dni + nikto mi neslohne pripojku do dsl slamu...

Užívateľov profilový obrázok
kibukaj
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 189
Dátum registrácie: Ne 30. Dec, 2007, 08:00

Re: ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.

Príspevok od užívateľa kibukaj » So 11. Feb, 2012, 22:21

joj,skoda ze mam este stale viazanost s Tcomom :wallbash:

Užívateľov profilový obrázok
kramer
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1427
Dátum registrácie: Ne 07. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Rožňava
Kontaktovať užívateľa:

Re: ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.

Príspevok od užívateľa kramer » Po 13. Feb, 2012, 00:09

No ja som už v tom :) ale už mám aj problém http://pretaktovanie.zoznam.sk/viewtopi ... 86#p911586 je tu ešte niekto Orange?
CPU: AMD FX 8370 BE, MB: ASUS Sabertooth 990FX (AM3+), RAM: Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL8 Ballistix Tactical, PSU: Corsair TX650W, VGA: MSI R9 280 Gaming 3G, LCD: ACER ED 273, DISKY: 60GB SSDNow V300 Kingston, ADATA Ultimate SU650 SSD 240 GB, HDD 500GB WD5003AZEX 64MB, Seagate Momentus 5400.6 500GB
WOT - YouTube - Twitch

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6399
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Brno, Prešov

Re: ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.

Príspevok od užívateľa CageJ » Po 13. Feb, 2012, 00:15

Hovor co a ako :).
Konecne tento tyzden tu zmluvu podpisem.. Aj tak mi vypoved uplynie az 28.2, kedze zacala k prvemu..

Užívateľov profilový obrázok
kramer
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1427
Dátum registrácie: Ne 07. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Rožňava
Kontaktovať užívateľa:

Re: ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.

Príspevok od užívateľa kramer » Po 13. Feb, 2012, 11:59

No je možnosť plynulého prechodu podpisu zmluvy u Orange a oni všetko vybavia presne ako u Slovanet ale keď podáš výpoveď sám a potom pôjdeš požiadať o pripojenie tak k tomu dostaneš aj kreditný internet s 5Gb na tri mesiace a USB modem HUAWEI E367 za 1€.
CPU: AMD FX 8370 BE, MB: ASUS Sabertooth 990FX (AM3+), RAM: Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL8 Ballistix Tactical, PSU: Corsair TX650W, VGA: MSI R9 280 Gaming 3G, LCD: ACER ED 273, DISKY: 60GB SSDNow V300 Kingston, ADATA Ultimate SU650 SSD 240 GB, HDD 500GB WD5003AZEX 64MB, Seagate Momentus 5400.6 500GB
WOT - YouTube - Twitch

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6399
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Brno, Prešov

Re: ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.

Príspevok od užívateľa CageJ » St 15. Feb, 2012, 17:37

Viem uz som bol podpisat... Ten modem je za 1€ a normalne stoji daleko viac, takze tato PROMO akcia sa oplati.. a je to k tomu dost vykonny model...

Užívateľov profilový obrázok
kramer
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1427
Dátum registrácie: Ne 07. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Rožňava
Kontaktovať užívateľa:

Re: ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.

Príspevok od užívateľa kramer » So 18. Feb, 2012, 14:05

No tak dneska tu boli technici a doniesli si aj originál router od Orange keď ho napojili tak vsetko išlo ako má ale po napojení môjho to stále blbne zaujímavé je že aj môj ide dobre keď keď ho prihlasim na T-com údaje ale Orange blbne co by bolo treba nastaviť v routri? Viem sa ptihlasit aj ako admin.

EDIT: Mohli sa mi s T-com abo Orange nabúrať do routra a dačo tam pomeniť aby nepracoval správne? Je tam totiž povolená správa na diaľkový prístup som sa dačo dočítal z článku http://www.abclinuxu.cz/blog/minimal/20 ... xc0vqa8dd0

Prikladám zopár foto z menu routra ak to pomôže: http://imageshack.us/g/826/33927006.jpg/
CPU: AMD FX 8370 BE, MB: ASUS Sabertooth 990FX (AM3+), RAM: Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL8 Ballistix Tactical, PSU: Corsair TX650W, VGA: MSI R9 280 Gaming 3G, LCD: ACER ED 273, DISKY: 60GB SSDNow V300 Kingston, ADATA Ultimate SU650 SSD 240 GB, HDD 500GB WD5003AZEX 64MB, Seagate Momentus 5400.6 500GB
WOT - YouTube - Twitch

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6399
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Brno, Prešov

Re: ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.

Príspevok od užívateľa CageJ » So 18. Feb, 2012, 15:32

ked si das najnovsi FW od T-comu, tak je vzdialena sprava vypnuta...... skus(ale vraj blbne WIFI - tusim po vypnuti routra sa vypne siet a po opatovnom zapnuti routra je nutne to urobit rucne)

inac ten USB model HSPA+ co k tomu dali, za 1€ stoji normalne cca 80-100€ som zvedavy, ze dokedy bude tato promo akcia, resp. kedy ho vymenia za ten slabsi model E173(ktory stoji polovicu) ....


napis, ze ako P2P atd.

EDIT : tu to mas : http://pretaktovanie.zoznam.sk/viewtopi ... lo#p638578
Naposledy upravil/-a CageJ v Po 20. Feb, 2012, 00:30, upravené celkom 1 krát.

Užívateľov profilový obrázok
kramer
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1427
Dátum registrácie: Ne 07. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Rožňava
Kontaktovať užívateľa:

Re: ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.

Príspevok od užívateľa kramer » So 18. Feb, 2012, 16:41

P2P nepoužívam ani Skype nemám ešte inštalovaný.
CPU: AMD FX 8370 BE, MB: ASUS Sabertooth 990FX (AM3+), RAM: Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL8 Ballistix Tactical, PSU: Corsair TX650W, VGA: MSI R9 280 Gaming 3G, LCD: ACER ED 273, DISKY: 60GB SSDNow V300 Kingston, ADATA Ultimate SU650 SSD 240 GB, HDD 500GB WD5003AZEX 64MB, Seagate Momentus 5400.6 500GB
WOT - YouTube - Twitch

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6399
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Brno, Prešov

Re: ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.

Príspevok od užívateľa CageJ » Ne 19. Feb, 2012, 14:54

Napis, ze ktory program mas + aky profil linky, SNR Margin, ping a attenuation .. a samozrejme realnu rychlost

Užívateľov profilový obrázok
kramer
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1427
Dátum registrácie: Ne 07. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Rožňava
Kontaktovať užívateľa:

Re: ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.

Príspevok od užívateľa kramer » Ne 19. Feb, 2012, 15:22

No program? Ak OS tak Win 7 Pro 64bit a Win XP Pro 32bit na browsovanie požívam Chrome ale blbne to aj po IE a Slimbrowser.
Profil linky kde najdem nieje to niekde na obrázkoch hore?
SNR Margin to ako zmerám nemám o tom dostatočné info len toto http://forum.zive.sk/viewtopic.php?f=924&t=923965 ze je to sila alebo šum signálu.
Ping je od 15 po 45ms 0 packet loss a auttenuation?
Reálne rýchlosti 2732.9 Kbps prihlasovacia a 341.6 KB/sec reálna Download a Upload neviem zmerať keďže mi ide len dsl.sk.

Ešte čakám keď dôjde kolega z bookom nech sa pripojí aj on lebo keď tu boli borci od techniky a mladík tu mal svoj book tak jemu to išlo dobre ale, aj mne to ide dobre všade inde len doma nie Mobil, PC a Book ale keď dali router od Orange tak to išlo jak šalené dokonca prvý speed test vyhodil dvojnásobné hodnoty.

Mam zafajknúť Povoliť UPnP a Multicastové streamy?
CPU: AMD FX 8370 BE, MB: ASUS Sabertooth 990FX (AM3+), RAM: Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL8 Ballistix Tactical, PSU: Corsair TX650W, VGA: MSI R9 280 Gaming 3G, LCD: ACER ED 273, DISKY: 60GB SSDNow V300 Kingston, ADATA Ultimate SU650 SSD 240 GB, HDD 500GB WD5003AZEX 64MB, Seagate Momentus 5400.6 500GB
WOT - YouTube - Twitch

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6399
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Brno, Prešov

Re: ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.

Príspevok od užívateľa CageJ » Ne 19. Feb, 2012, 16:28

no prave...
borci z Telekomu su odbornici co sa profilov linky tyka.. ak mas nejaky 3072 alebo nieco pod. tak je jasne, ze mas tuto rychlost : 2732.9 Kbps/341.6 KB

podla toho linku vyssie si to cez ten router jednoducho pozries... musis sa len dostat do admin modu

v XPcku :
1) das si run/spustit a zadas priamo telnet IP alebo zapnes cmd a tam telnet IP adresa(u mna by to bolo - telnet 192.168.1.1)
2) vypyta heslo - skus vsetky - profesor, admin, ucitel i user
... nastav tam podla navodu na ABC ten syswebiprange na XXXXXXX... a malo by ti to ist, pripadne si zmeni IP rozsah na podporovane pre ADMIN rezim....
vo Viste/W7 zrejme budes mat telnet vypnuty, tak si ho normalne doinstaluj cez pridat /odstranit programy systemu windows

tu su moje hodnoty :


SNR Margin (dB): 16.5 9.0
Attenuation (dB): 37.0 23.5
Output Power (dBm): 19.0 12.5

Downstream Upstream
Rate (Kbps): 4160 kbps 640 kbps

Mam nepochopitelne vysoky profil na downstreame... tento profil pomaly staci na cca 3 - 3,5mbps pre stahovanie a pritom mam iba T2 ale vraj to ma vela uzivatelov takto nepochopitelne vysoko...co ale znizuje SNR Margin, inac toto je podpriemerna slovenska linka
Naposledy upravil/-a CageJ v Ne 19. Feb, 2012, 16:50, upravené celkom 1 krát.

Užívateľov profilový obrázok
kramer
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1427
Dátum registrácie: Ne 07. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Rožňava
Kontaktovať užívateľa:

Re: ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.

Príspevok od užívateľa kramer » Ne 19. Feb, 2012, 16:39

ale kde to hľadat hore som uploadnul scren z menu routra pod admin prihlasením
CPU: AMD FX 8370 BE, MB: ASUS Sabertooth 990FX (AM3+), RAM: Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL8 Ballistix Tactical, PSU: Corsair TX650W, VGA: MSI R9 280 Gaming 3G, LCD: ACER ED 273, DISKY: 60GB SSDNow V300 Kingston, ADATA Ultimate SU650 SSD 240 GB, HDD 500GB WD5003AZEX 64MB, Seagate Momentus 5400.6 500GB
WOT - YouTube - Twitch

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6399
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Brno, Prešov

Re: ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.

Príspevok od užívateľa CageJ » Ne 19. Feb, 2012, 16:54

pokial si uz v admin mode, tak to je v ''STAV'' ak bude treba tak sa pozriem presnejsie

EDIT : uz vidim, no si v admin mode
uPnP mozes zapnut multicast je ti na nic..

Co sa programu tyka, tak sa pytam, ze ktory platis ? Ten 3mbps za 11,99€ ?

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"