Ako na nastavenie EchoLife HG850a ?

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Užívateľov profilový obrázok
jpx72
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 39
Dátum registrácie: So 09. Jún, 2007, 08:00

Ako na nastavenie EchoLife HG850a ?

Príspevok od užívateľa jpx72 » St 11. Jan, 2012, 21:32

Neviete ako sa dostať do nastavení T-com optik routeru EchoLife HG850a?

Užívateľov profilový obrázok
vir2al_i9
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 500
Dátum registrácie: St 01. Sep, 2010, 11:38
Bydlisko: TT region

Re: Ako na nastavenie EchoLife HG850a ?

Príspevok od užívateľa vir2al_i9 » Št 12. Jan, 2012, 18:25

skus 192.168.1.1
meno: admin
heslo. 1234
Notebook: Acer Aspire V15 (V5-591G-5014) (NX.G66EC.005)
Monitor: iiyama ProLite E2483HS
Tablet: Nexus 7 - 16 GB
Phone: Asus ZenFone 2
AUDIO: Koss SB/49

Užívateľov profilový obrázok
jpx72
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 39
Dátum registrácie: So 09. Jún, 2007, 08:00

Re: Ako na nastavenie EchoLife HG850a ?

Príspevok od užívateľa jpx72 » Pi 13. Jan, 2012, 12:12

Hmm nie, skusal som viacero takychto moznosti 192.168.1.1/2.1/1.100/0.1 ... no nic nefuguje. Som normalne pripojeny PPPoE so zadanim mena a hesla cez kabel priamo k tomuto zariadeniu, vsetko ide len by som chcel vidiet tie nastavenia.
V podstate mi ide o to ci sa da na tento router napojit dva pocitace, pretoze mi to nefunguje. EchoLife HG850a ma 4 sietove pripojky, s tymto popisom v manuale T-comu:
1 - pripojenie Belink routeru
2 - IP telefon
3 - druhy magiobox
4 - prvy magiobox
Na 1 napojim cokolvek a funguje super. 3 a 4 su iba pre Magio. Ale ja by som potreboval cez kabel napojit este jeden pocitac. Ale ta 2 nefunguje (nepripoji sa). Viem ze mozem pripojit router (ktory momentalne nemam) na 1 a cez neho dalsich X zariadeni ale preco nevyuzit pripojenie priamo na ten EchoLife. Mozno by sa dalo nejak zmenit vnutri nastavenie tej 2. zasuvky. Mam len dva pocitace, obidva s pripojenim na kabel.
Len to ma trapi :wallbash:

Užívateľov profilový obrázok
galen
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2355
Dátum registrácie: Št 01. Jún, 2006, 02:00
Bydlisko: Zilina
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ako na nastavenie EchoLife HG850a ?

Príspevok od užívateľa galen » Pi 13. Jan, 2012, 16:51

1 - pripojenie Belink routeru
2 - IP telefon
3 - druhy magiobox
4 - prvy magiobox


... do 1 pichni SWITCH (alebo HUB)
do switchu PC1 a PC2

v idealnom pripade to pojde aj bez routra
v tom horsom to bude vyzadovat router

//edit: a nastavenie koncoviek/sluzieb v nich podla mna bude mozne ... ked to bolo mozne na draytekoch ...
lava, prava, lava, prava ...

Užívateľov profilový obrázok
jpx72
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 39
Dátum registrácie: So 09. Jún, 2007, 08:00

Re: Ako na nastavenie EchoLife HG850a ?

Príspevok od užívateľa jpx72 » Po 16. Jan, 2012, 10:32

Vďaka za info, ale bez switchu/HUBu by to nešlo?
Ak niekto môže, viete mi vysvetliť rozdiel medzi klasickou sieťovou zástrčkou (1) a zástrčkou pre IP telefón (2)?

Užívateľov profilový obrázok
galen
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2355
Dátum registrácie: Št 01. Jún, 2006, 02:00
Bydlisko: Zilina
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ako na nastavenie EchoLife HG850a ?

Príspevok od užívateľa galen » Po 16. Jan, 2012, 10:42

z pohladu kabla - identicke
z pohladu koncovky - identicke

z pohladu nastavenia - rozne

... IP telefon pouziva ine IPcky, ine GW ... maju to oddelene pre jednoduchost, v praxi by to mohlo ist vsetko z jednej koncovky, ale potom by sa to nechytalo "automaticky" a clovek by to musel konfigurovat rucne
takto iba strcis zariadenie (akekolvek) do spravnej diery a vybavene (velmi dolezita vec, ked koncovy zakaznik na 99.9% nieje technicky skoleny)
lava, prava, lava, prava ...

mike.b

Re: Ako na nastavenie EchoLife HG850a ?

Príspevok od užívateľa mike.b » So 18. Feb, 2012, 20:51

Pre tych co sa chcu pozriet do vnutra EchoLife HG850a, tu je login:

Propojit PC priamo na port 1 alebo 2
www adresa: 192.168.100.1
user: root
pass: admin

Zobrazi sa primitivne menu s minimum moznostami, vlastne sa nic neda nastavit. Je tam sice polozka WAN, takze teoretiky by slo "vytocit" PPPoe priamo z Echolife, ale zial su vsetky moznosti zasednute. Co sa tyka nastaveni portov, atd, neda sa tu nastavit uplne nic.

Moj predpoklad je ze tento pristroj je narychlo spraveny pre T-com, s menu s nejakeho ineho modelu, kde bolo zrusene co neni potrebne, a routing je nastaveny natvrdo vo firmware.
Takze o nastavovani Echolife ako vseobecneho routeru sa zrejme neda uvazovat. Jedine co ma zmysel je napichnut sa na port 1 a pouzit ho ako WAN pripojku.

mato1168
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 3
Dátum registrácie: So 16. Feb, 2013, 19:43

Re: Ako na nastavenie EchoLife HG850a ?

Príspevok od užívateľa mato1168 » Ut 29. Apr, 2014, 18:56

viem ze je to stara tema ale rad by som sa pozrel do nastaveni echolife no ip adresa 192.168.100.1 mi nefunguje treba este nieco nastavovat napr manualne ip adresu momentalne mam medzi dvoma pc siet a na kazdom mam manualne adresu skusil som zadat aj tu 192.168.100.1 ale aj tak to neslo niake rady?

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"