Wifi siet v byte

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Makro
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 758
Dátum registrácie: Ut 14. Okt, 2008, 13:51
Bydlisko: Poprad

Wifi siet v byte

Príspevok od užívateľa Makro » St 14. Dec, 2011, 16:40

Caute. Mam taky problem, potrebujem v byte spravit wifi siet. Pripojenie je zapojene nasledovne:
Z chodby do obyvky do takej skrinky a z nej do modemu ide koaxialny kabel. Z modemu ide do pc normalny LAN.
Co, ako a kam mam napojit aby som tam mal wifi ? Dakujem :)
Naposledy upravil/-a Makro v Št 15. Dec, 2011, 23:47, upravené celkom 1 krát.

Užívateľov profilový obrázok
galen
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2355
Dátum registrácie: Št 01. Jún, 2006, 02:00
Bydlisko: Zilina
Kontaktovať užívateľa:

Re: Wifi siet v byte

Príspevok od užívateľa galen » Št 15. Dec, 2011, 15:15

nakolko sa z toho da pochopit iba:
mam router (volajme ho "A")- vystup LAN

.. taaak potom ti bude asi ...
WAN <-> Wifi/LAN router
kde do WAN portu vrazis kabel z "A", a napriklad do jeho LAN portov zasunies kabel do PC, plus nakonfigurujes WiFi, aby sa na to dalo pripojit ... a hotovo
lava, prava, lava, prava ...

Makro
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 758
Dátum registrácie: Ut 14. Okt, 2008, 13:51
Bydlisko: Poprad

Re: Wifi siet v byte

Príspevok od užívateľa Makro » Št 15. Dec, 2011, 16:34

Koaxial > modem > lan > pc
Na modeme je viac lan vystupov. Ked kupim ten wan wifi router tak to mozem napojit z toho lan modem vystupu do toho wan vstupu ?
Naposledy upravil/-a Makro v Št 15. Dec, 2011, 23:48, upravené celkom 1 krát.

Užívateľov profilový obrázok
b8wrdoc
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 79
Dátum registrácie: Po 08. Dec, 2008, 21:37
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Wifi siet v byte

Príspevok od užívateľa b8wrdoc » Št 15. Dec, 2011, 21:01

Makro napísal:Koaxial > modem > lan > pc
Na modeme je viac lan vystupov. Ked so kupim ten wan wifi router tak to mozem napojit z toho lan modem vystupu do toho wan vstupu ?
najprv uveď aký máš modem.
Ale vo všeobecnosti, tak ako predpokladáš, treba spojiť WAN na routeri s vystupom z modemu.
Je možné, že máš router s integrovaným modemom.. proste napíš aký máš modem.

Užívateľov profilový obrázok
galen
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2355
Dátum registrácie: Št 01. Jún, 2006, 02:00
Bydlisko: Zilina
Kontaktovať užívateľa:

Re: Wifi siet v byte

Príspevok od užívateľa galen » Št 15. Dec, 2011, 23:19

Makro napísal:Koaxial > modem > lan > pc
Na modeme je viac lan vystupov. Ked so kupim ten wan wifi router tak to mozem napojit z toho lan modem vystupu do toho wan vstupu ?
ano

treba vsak dufat ze:
router (ako som ho oznacil "A") vie pridelit viacero IP adries sucasne (tzn. ze nepodporuje iba jedno zariadenie), ak podporuje viacero, potom by to malo slapat aj tak, ze jeden kabel z "A" do PC, dalsi z "A" do wifi routra ...
potom uz vlastne ani nepotrebujes wifi router (predpoklad o podpore viacero Ip adries...), ale staci ti obycajne wifi AP, ktore iba spravi premostenie LAN na WiFi

ak tam vsak hodis router, kabel z "A" hodis do WAN portu, tak potom je realne mozne, ze masiny ktore budu pripojene cez novy router (a/alebo aj WiFi), nebudu moct pristupit na PC pichnuty priamo do "A", ako aj PC priamo pichnuty do "A" nebude moct pristupovat na masiny v novom routri ...
lava, prava, lava, prava ...

Užívateľov profilový obrázok
newmi
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 7638
Dátum registrácie: Ut 23. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Trnava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Wifi siet v byte

Príspevok od užívateľa newmi » Pi 16. Dec, 2011, 00:45

ze ty mas chello alebo daco podobne :) proste si kup wifi router. Kabel co ti ide teraz z modemu do pc pichni do routera, dokup pripadne este jeden lan kabel a z routera ho pichni do PC alebo to sprav vsetko cez wifi ;)
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Xiaomi Mi A2 myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438

Makro
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 758
Dátum registrácie: Ut 14. Okt, 2008, 13:51
Bydlisko: Poprad

Re: Wifi siet v byte

Príspevok od užívateľa Makro » Ne 01. Jan, 2012, 13:08

Takze som to vyriesil tak ako ste mi poradili. Z modemu do noveho WAN routru som dal lan kabel a wifi som nastavil takze vsetko fici ako ma. Dik chlapci

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"