FTP HDD

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Užívateľov profilový obrázok
QlimaxXx
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 175
Dátum registrácie: Pi 03. Júl, 2009, 13:59
Bydlisko: Stará Ľubovńa

FTP HDD

Príspevok od užívateľa QlimaxXx » Po 18. Júl, 2011, 15:34

Zdravim ... mam na zvyš 320gb disk a chcel by som ho použiť ako sieťovy alebo najlepšie FTP disk že by som sa na neho mohol dostat odkamkolvek. Najlepšie by to bolo spraviť cez PC ktore použivam (beži 24/7). Dalo by sa take niečo uskutočniť ?

LordKJ
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7367
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
Bydlisko: Bratislava/Kežmarok
Kontaktovať užívateľa:

Re: FTP HDD

Príspevok od užívateľa LordKJ » Po 18. Júl, 2011, 15:36

odkamkolvek -> myslis ,z internetu?

Užívateľov profilový obrázok
galen
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2355
Dátum registrácie: Št 01. Jún, 2006, 02:00
Bydlisko: Zilina
Kontaktovať užívateľa:

Re: FTP HDD

Príspevok od užívateľa galen » Po 18. Júl, 2011, 19:59

ano i nie...

1) potrebujes rozbehat FTP ako take (na masine, kde ho pripojis), treba pohladat nejake FreeFTPServer implementacie (skus tlacitko hladat, tusim faugustin tu nieco odporucal)
2) potrebujes mat pristup na router, ktory ti robi internet
2.1) potrebujes na nom nastavit portForwarding/NAT aby vonkajsi port, povedzme 12345 forwardovalo na tvoje PC, port 21 (alebo co si nastavis v bode 1)

eto vsjo
lava, prava, lava, prava ...

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15727
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: FTP HDD

Príspevok od užívateľa faugusztin » Po 18. Júl, 2011, 20:26

Ja osobne pod Windows na FTP pouzivam FileZilla Server, ale ako pise galen, treba spravit port forwarding.

Užívateľov profilový obrázok
kami_sama
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 445
Dátum registrácie: Po 05. Sep, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: FTP HDD

Príspevok od užívateľa kami_sama » Po 18. Júl, 2011, 20:47

este malickost. ked chces pristup do smerovaca z internetu a nemas pevnu IP adresu, skus nastavit nejaku sluzbu pre dynamicke dns (dyndns.org, no-ip.org, ...).

undertaker007
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1209
Dátum registrácie: Po 27. Sep, 2010, 19:31
Bydlisko: Žilina - Vlčince II
Kontaktovať užívateľa:

pomôžte prosím

Príspevok od užívateľa undertaker007 » Ut 19. Júl, 2011, 10:58

Táto téma ma zaujala na CzT a už odvtedy sa to pokúšam nastaviť, no nejde mi to...
Neviete mi poradiť?
Myslím, že som dodržal všetko, čo bolo treba... ...postupoval som takto:
  1. nastavil som v routri niečo, čo sa týka presmerovania na určenú vnútornú IP. Mám router Dlink DI-524. Ten posledný riadok na obrázku je IP môjho PC. Nastavil som, ako vidno, 1. enabled, 2. názov (Patrik) 3. IP (123.234.34.1), 4. protocol type (dal som both, čiže aj TCP, aj UDP), 5. private port (21), 6. public port (21), 7. schedule (always)
    Spoiler: ukázať
    Obrázok
  2. Ani neviem prečo (prišlo mi to vhodné) - mám v routri možnosť DMZ, nastavil som aj to...
    Spoiler: ukázať
    Obrázok
  3. Nainštaloval FileZilla Server
  4. A tu som skončil, absolútne neviem, čo tu mám robiť... ...ak bol môj predchádzajúci postup dobrý, nevedeli by ste mi napísať stručný postup, čo ponastavovať vo FileZille, aby som bol dostupný z internetu? Momentálne totižto FileZilla beží na adrese 127.0.0.1 takže súbory sú dostupné iba na miestnej LAN (ale na tejto LAN mi to aj funguje, prihlásenie, zobrazovanie súborov,...)
Vopred vďaka za prípadné rady...

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15727
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: FTP HDD

Príspevok od užívateľa faugusztin » Ut 19. Júl, 2011, 11:14

1) tu IP adresu si zmen, ta nepatri pre IP pre lokalne siete, bohvie ake problemy to routru sposobuje. IP 123.234.34.1 patri nejakemu cinskemu providerovi.
2) ak das PC do DMZ, tak nemusis presmerovavat ziadne porty - vsetky okrem tych vytvorenych spojeniami inych PC v LAN smeruju na to PC napriamo. Ale zaroven prichadzas presunutim PC do DMZ o ochranu pred utokmi, ktore ti poskytovalo skyrite PC za NAT.
3) To ze na ktorych IP adresch pocuva FileZilla nastavujes v Edit->Settings, General settings->IP bindings. * = vsetky sietove rozhrania daneho PC.

undertaker007
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1209
Dátum registrácie: Po 27. Sep, 2010, 19:31
Bydlisko: Žilina - Vlčince II
Kontaktovať užívateľa:

Re: FTP HDD

Príspevok od užívateľa undertaker007 » Ut 19. Júl, 2011, 11:23

faugusztin napísal:1) tu IP adresu si zmen, ta nepatri pre IP pre lokalne siete, bohvie ake problemy to routru sposobuje. IP 123.234.34.1 patri nejakemu cinskemu providerovi.
No táto IP mi bola divná už od začiatku, aj ja som si cez WHOIS IP zistil, že je to nejakého čínskeho providera, ale nechal som to tak, keďže to tak bolo už od kúpy... ...totižto - tieto adresy (123.234.34.xxx) dáva DHCP server, keďže môj PC býva vo viacerých sieťach, nenastavil som si pevnú IP v PC, tá je furt z DHCP servera... ...ale v routri som nastavil, že mne bude vždy dávať 123.234.34.1... ...takže musím prestaviť nie môj PC, ale router... ...takže akú IP mám nastaviť?
Klasiku? (192.168.0.xxx) ?
To DMZ teda zruším... ...ostatné teda budem skúšať až po zmene IP po tvojej rade ;)
Zatiaľ vďaka ;)

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15727
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: FTP HDD

Príspevok od užívateľa faugusztin » Ut 19. Júl, 2011, 11:52

Ano, 10.x.x.x alebo 192.168.x.x.

undertaker007
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1209
Dátum registrácie: Po 27. Sep, 2010, 19:31
Bydlisko: Žilina - Vlčince II
Kontaktovať užívateľa:

Re: FTP HDD

Príspevok od užívateľa undertaker007 » Ut 19. Júl, 2011, 11:57

Spoiler: ukázať
faugusztin napísal:1) tu IP adresu si zmen, ta nepatri pre IP pre lokalne siete, bohvie ake problemy to routru sposobuje. IP 123.234.34.1 patri nejakemu cinskemu providerovi.
Takže mám router prestavený na 192.168.0.x, môjmu PC dá router vždy 192.168.0.1
faugusztin napísal:2) ak das PC do DMZ, tak nemusis presmerovavat ziadne porty - vsetky okrem tych vytvorenych spojeniami inych PC v LAN smeruju na to PC napriamo. Ale zaroven prichadzas presunutim PC do DMZ o ochranu pred utokmi, ktore ti poskytovalo skyrite PC za NAT.
DMZ teda zrušené
faugusztin napísal:3) To ze na ktorych IP adresch pocuva FileZilla nastavujes v Edit->Settings, General settings->IP bindings. * = vsetky sietove rozhrania daneho PC.
Takže * tam už bola
No a stále ništ.... ....teda aspoň takto, keď púšťam FileZillu Server Interface Obrázok
tak akú adresu mám vpísať do toho vysvieteného riadku? Ja predpokladám, že tú, ktorú mi provider pridelil ako verejnú (čiže 188.167.44.73), či?
Lenže s tou adresou v zátvorke mi napíše stále dookola iba:
"Connecting to server...
Trying to reconnect in 5 seconds
Error: Connection to server lost..."
Keď dám IP svojho PC (192.168.0.1) - to isté, proste - ide mi to iba s 127.0.0.1

Nejaké nápady/rady?
Ak áno, vopred vďaka ;)

LordKJ
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7367
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
Bydlisko: Bratislava/Kežmarok
Kontaktovať užívateľa:

Re: FTP HDD

Príspevok od užívateľa LordKJ » Ut 19. Júl, 2011, 11:59

127.0.0.1 is the standard IP address used for a loopback network connection. This means that if you try to connect to 127.0.0.1, you are immediately looped back to your own machine. 127.0.0.1 is also referred to as “localhost”, meaning ‘this computer’.

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15727
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: FTP HDD

Príspevok od užívateľa faugusztin » Ut 19. Júl, 2011, 12:04

undertaker007 napísal:...
Miesas jablka s hruskami. To co si spravil screenshot je iba prihlasovacie okno na spravu servra. Prihlas sa na ten server stlacenim tlacitka OK a potom si svoj FTP server konfiguruj.

undertaker007
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1209
Dátum registrácie: Po 27. Sep, 2010, 19:31
Bydlisko: Žilina - Vlčince II
Kontaktovať užívateľa:

Re: FTP HDD

Príspevok od užívateľa undertaker007 » Ut 19. Júl, 2011, 12:29

Oukej, takže to je login okno, takže sa adresou 127.0.0.1 pripojím na vlastný PC...
A čo mám potom vo FileZille urobiť, aby som sa odhocikadiaľ z internetu dostal na svoj domovský adresár?
V miestne LAN mi to ide, ale ako sa sem dostanem z internetu?
Ak mám od ISP IP adresu 188.167.44.73, tak po zadaní ftp://188.167.44.73/ do prehliadača by to odo mňa malo pýtať meno a heslo (mám zakázaný pasív) a malo by to ísť, či?
No takto mi to nejde... ...fakt pardon, možno sa vám tie otázky zdajú úplne prízemné, ale robím to prvý krát a zjavne mi to nejde... ...majte prosím so mnou trpezlivosť :D

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15727
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: FTP HDD

Príspevok od užívateľa faugusztin » Ut 19. Júl, 2011, 12:33

Asi budes musiet dat svoje PC do DMZ :
http://enterprisedt.com/products/edtftp ... ewall.html

A to plati aj pre QlimaxXx... FTP je zakerny protokol ;).

Užívateľov profilový obrázok
QlimaxXx
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 175
Dátum registrácie: Pi 03. Júl, 2009, 13:59
Bydlisko: Stará Ľubovńa

Re: FTP HDD

Príspevok od užívateľa QlimaxXx » Ut 19. Júl, 2011, 14:31

faugusztin mas na mysli taketo niečo ? :
Obrázok
a čo sa tyka portu tak taketo niečo ?
Obrázok

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"