2 compi a jeden pausal za internet

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Užívateľov profilový obrázok
_Bergo_
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 239
Dátum registrácie: Ne 11. Dec, 2005, 20:00
Bydlisko: Michalovce
Kontaktovať užívateľa:

2 compi a jeden pausal za internet

Príspevok od užívateľa _Bergo_ » Ne 05. Feb, 2006, 10:42

Mam jeden problem ,pribudol u mna doma jeden pocitac.Na starom compe mam mikrovlne pripojenie na internet(v nasej bytovke ho maju siedmy).Neviete mi poradit ako pripojim do internetu ten new pocitac ,ale aby som neplatil pausal za 2 pocitace ani zidne zriadovatelske poplatky za pripojenie..........poskytovatelovi ???Viem o jednej moznosti ,ze prepojim ten stari comp s novym LANkom a na starom dam povolit zdielat internet alebo take nieco.A v tom je taka mala sranda ze musi byt ten stari comp zapnuti aby mi siel net na tom novom a to bude zrat energiu jak svina.Takze tato alternativa je nanic. :(
MY PC - AMD Opteron 144 1800@2468 Mhz, DFI LanParty UT NF4-Ultra, Western Digital 160Gb 8MB cache, Kingston 2 X 512Mb DUAL DDR CL 2.5, 400W zdroj, LG GSA-4167B, Sapphire ATI X800GTO,AC Silencer 64 Ultra TC L

Užívateľov profilový obrázok
Payne
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1391
Dátum registrácie: Ne 13. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Poprad (18)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Payne » Ne 05. Feb, 2006, 10:48

no pomohol by ti prepinac
CPU : Celeron 1200MHz&1440MHz - 12*120MHz, DVD : Sony DRU 800A,
HDD : Maxtor 40GB 7200ot. 2MB cache, MB : Abit ST6 RAID, RAM : 256 MB SDRAM PC133 PQI + 128 MB SDRAM PC133 Apacer, VGA : Inno3D GeForce 2MX 400 64MB 175MHz/155MHz@205MHz/165MHz, Zdroj : 250W, Zvuk : Sound Blaster 5.1 Live!

Užívateľov profilový obrázok
Matl0_w1C
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 873
Dátum registrácie: Po 23. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: BA
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Matl0_w1C » Ne 05. Feb, 2006, 11:36

Payne napísal:no pomohol by ti prepinac
myslis switch, ze? :lol: , to by pomohlo, ale rataj 400-500 sk urcite
Brm brm wrrrrrrrrrrr.. gotcha!..

w0rm0n
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 253
Dátum registrácie: Ut 22. Mar, 2005, 20:00

Príspevok od užívateľa w0rm0n » Ne 05. Feb, 2006, 13:34

-----
Naposledy upravil/-a w0rm0n v Po 01. Apr, 2013, 22:59, upravené celkom 1 krát.

Užívateľov profilový obrázok
_Bergo_
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 239
Dátum registrácie: Ne 11. Dec, 2005, 20:00
Bydlisko: Michalovce
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa _Bergo_ » Ne 05. Feb, 2006, 14:44

A kolko by ma to vsetko stalo??? :roll:
MY PC - AMD Opteron 144 1800@2468 Mhz, DFI LanParty UT NF4-Ultra, Western Digital 160Gb 8MB cache, Kingston 2 X 512Mb DUAL DDR CL 2.5, 400W zdroj, LG GSA-4167B, Sapphire ATI X800GTO,AC Silencer 64 Ultra TC L

w0rm0n
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 253
Dátum registrácie: Ut 22. Mar, 2005, 20:00

Príspevok od užívateľa w0rm0n » Ne 05. Feb, 2006, 14:51

-----
Naposledy upravil/-a w0rm0n v Po 01. Apr, 2013, 22:59, upravené celkom 1 krát.

Užívateľov profilový obrázok
_Bergo_
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 239
Dátum registrácie: Ne 11. Dec, 2005, 20:00
Bydlisko: Michalovce
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa _Bergo_ » Ne 05. Feb, 2006, 15:00

:8O: :8O: :8O: ouuu tak tato alternativa asi ne :cry:
MY PC - AMD Opteron 144 1800@2468 Mhz, DFI LanParty UT NF4-Ultra, Western Digital 160Gb 8MB cache, Kingston 2 X 512Mb DUAL DDR CL 2.5, 400W zdroj, LG GSA-4167B, Sapphire ATI X800GTO,AC Silencer 64 Ultra TC L

Užívateľov profilový obrázok
Rusty
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 970
Dátum registrácie: Ne 05. Jún, 2005, 02:00
Bydlisko: Bratislava (29)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Rusty » Ne 05. Feb, 2006, 15:02

Klasicky predradis pred PC routrik na ktore nahodis NAT-ko. A ak mas priradenu IP cku na ju das na vstupny port routera a je to :wink:

w0rm0n
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 253
Dátum registrácie: Ut 22. Mar, 2005, 20:00

Príspevok od užívateľa w0rm0n » Ne 05. Feb, 2006, 16:19

-----
Naposledy upravil/-a w0rm0n v Po 01. Apr, 2013, 22:59, upravené celkom 1 krát.

Užívateľov profilový obrázok
andynko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 901
Dátum registrácie: St 31. Dec, 2003, 08:00
Bydlisko: Martin

prdy :D

Príspevok od užívateľa andynko » Ne 05. Feb, 2006, 22:54

Nazdar starky, ti tu radia vsetci... tak aj ja dam radu do zivota :D

ziadny router ani switch ani nic :)

Zrejme chces mat net na dvoch pc, ale nie na oboch naraz, ze? jeden pc vypnuty a druhy zapnuty a tak...

Jednoduche... nastav si na kazdom PC rovnake pripojenie a nastav si na sietovkach rovnake MAC adresy, proste vsetko uplne narovnako, aj nazov pocitaca aj uzivatela a pod...

Potom staci, ked si prehodis len sietovy kabel z jedneho do druheho a je to...teda pokial ich mas vedla seba :)

A ked ich nemas vedla seba, tak to daj do switchu obycajneho

(Pojde to iba vtedy, ked nebudu zapnute oba naraz)

Užívateľov profilový obrázok
Payne
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1391
Dátum registrácie: Ne 13. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Poprad (18)
Kontaktovať užívateľa:

Re: prdy :D

Príspevok od užívateľa Payne » Pi 10. Feb, 2006, 00:06

andynko napísal: nastav si na sietovkach rovnake MAC adresy
asi si myslel IP adresy, pretoze MAC adresy sa menit nedaju...
CPU : Celeron 1200MHz&1440MHz - 12*120MHz, DVD : Sony DRU 800A,
HDD : Maxtor 40GB 7200ot. 2MB cache, MB : Abit ST6 RAID, RAM : 256 MB SDRAM PC133 PQI + 128 MB SDRAM PC133 Apacer, VGA : Inno3D GeForce 2MX 400 64MB 175MHz/155MHz@205MHz/165MHz, Zdroj : 250W, Zvuk : Sound Blaster 5.1 Live!

Užívateľov profilový obrázok
siki
Príspevky: 859
Dátum registrácie: So 01. Nov, 2003, 08:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa siki » Pi 10. Feb, 2006, 00:14

2Payne: MAC adresa sa da menit!Su nato programy :wink:
Sempron64 2800+|MSI K8n Neo 3|Giga-byte Radeon 9000pro @320/300|Seagate 30GB|WD 120GB SATA|CD-RW Lite-On|DVD-RW Lite-On|RAM 384MB Twinmos 266mhz|

Užívateľov profilový obrázok
Payne
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1391
Dátum registrácie: Ne 13. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Poprad (18)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Payne » Pi 10. Feb, 2006, 00:22

siki napísal:2Payne: MAC adresa sa da menit!Su nato programy :wink:
:o Fuha tak toto som nevedel, sak sa robi vsetko cez blokaciu MAC adresy...
CPU : Celeron 1200MHz&1440MHz - 12*120MHz, DVD : Sony DRU 800A,
HDD : Maxtor 40GB 7200ot. 2MB cache, MB : Abit ST6 RAID, RAM : 256 MB SDRAM PC133 PQI + 128 MB SDRAM PC133 Apacer, VGA : Inno3D GeForce 2MX 400 64MB 175MHz/155MHz@205MHz/165MHz, Zdroj : 250W, Zvuk : Sound Blaster 5.1 Live!

Užívateľov profilový obrázok
sm_oOx^
king of the hill
king of the hill
Príspevky: 4534
Dátum registrácie: Ut 24. Aug, 2004, 14:00
Bydlisko: nitra

Príspevok od užívateľa sm_oOx^ » Pi 10. Feb, 2006, 08:51

...mohli by ste to trochu rozviest s tym switchom?
u frajerky mam presne to iste, len kompy su kazdy v inej miestnosti. zatial som to vyriesil zdielanim internetu, ale ako tu pisete, ked chcem surfovat na tom druhom kompe, musi ist aj prvy.
...switch mam, len neviem, jak na to. ide o pripojenie cez kablovku a providerovi bolo treba dat mac adersu/adresy sietoviek, aby to slo. nebude sa to nejako bit so switchom? prip. staci na to naozaj len switch?

w0rm0n
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 253
Dátum registrácie: Ut 22. Mar, 2005, 20:00

Príspevok od užívateľa w0rm0n » Pi 10. Feb, 2006, 16:23

-----
Naposledy upravil/-a w0rm0n v Po 01. Apr, 2013, 22:58, upravené celkom 1 krát.

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"