T-Com DSL - info, novinky,...

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 5952
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Brno, Prešov

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa CageJ » Ne 09. Apr, 2017, 11:09

stiv napísal:Jbnt lebo to zacne ne/fungovat a sme skoncili.
ja uz odpoved poznam a v tomto duchu bude aj clanok

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3570
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa shajek » Ne 16. Apr, 2017, 11:42

Obrázok
Obrázok

popravde, ja som aj celkom spokojny s tym internetom
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3070
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa molnart » Ne 23. Apr, 2017, 22:10

mate aktualnu skusenost s prevodom dsl k telekomu? tvrdia mi ze oni nemozu zadat objednavku predtym ako internet od ineho providera (v mojom pripade orange) nie je odpojeny. to znamena byt asi 2 tyzdne bez internetu. ale nejako sa mi nezda, uz som operatora menil 2x a vzdy mi isli chvilu paralelne - podla toho aky login som zadal do PPPoE mi dal IP adresu bud stary alebo novy dodavatel
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: nVidia Geforce GTX970 OC HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

flemo
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 4
Dátum registrácie: Po 03. Apr, 2017, 12:05

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa flemo » Po 24. Apr, 2017, 15:30

Ja som cca 2 roky mal kombináciu VDSL od Slovanetu a na druhom páre neskor objednané TV magio bez internetu od telekomu. Keď mi skončila viazanosť v Slovanete, prihodil som si k Magiu aj internet a v Slovanete som dal výpoveď. Zopár týždňov som mal aktívne oba VDSL prístupy a každý fungoval len na svojom páre - keď som modemy vymenil, internet nefungoval ani na jednom (oba hlásili, že linka je OK, ale login nefunguje). Skúsil som aj vymeniť prihlasovacie údaje, tiež to nešlo.

Môžem potvrdiť, že keď DSL začínalo, bolo možné používať na jednom pripojení prihlasovacie údaje od rôznych operátorov, zrejme ale zmenili model prenájmu linky.

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3070
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa molnart » Po 24. Apr, 2017, 20:44

no vyzera to tak ze zasa sa mi podarilo s tym prenosom sa pekne oyebat. pred mesiacom som zadal objednavku na net od telekomu, ponukal mi VDSL 8/1 za 10 eur, hovorim si super, oproti orange cena nizsia o 50%. zenska z telekomu mi ale vola ze najprv musim zrusit orange lebo dovtety nemozu objednavku zadat. tak som poslal vypoved do orange a potom pisem zenskej ze nech to teda aktivuje. zrazu ale uz je dostupne len adsl 4/0,5, kukam na webe a tam je to tiez tak, samozrejme za rovnaku cenu 10 eur. asi vycerpali kapacitu ustredne. este ze je to prakticky jedno aky je tam net, lebo uz to pouziva len otec na maily, ale aj tak to naserie
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: nVidia Geforce GTX970 OC HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3070
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa molnart » Ut 25. Apr, 2017, 14:11

inac dnes mi volal technik ze potrebuje fyzicky prepojit nejaky kabel na stlpe, neviem co tam riesia. mam takeho zleho tusaka ze nakoniec tam budem bez netu....
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: nVidia Geforce GTX970 OC HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

flemo
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 4
Dátum registrácie: Po 03. Apr, 2017, 12:05

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa flemo » St 26. Apr, 2017, 15:39

molnart - zazil som podobne - v obdobi, ked som sa presuval zo slovanetu do tcomu tak 1-2 mesiace trvala paradoxna situacia, ze som mal aktivne VDSL 50 od slovanetu, ale tcom uvadzal pre moju adresu dostupnost len ADSL. Technici prezradili, ze pravdepodobne nemaju volne porty. Dokonca aj to VDSL od Slovanetu som si musel vybojovat dva roky predtym, lebo overovac vtedy tvrdil, ze nie je, ale podla mapy som bol v pokryti, aj ked na hranici. Ale podla hodnot utlmu z routera som odhadoval, ze som okolo 700m od ustredne. Chcel som 20mbit VDSL, otravoval som ich a zrazu asi na stvrty pokus mi nejaka baba z online chatu prezradila, ze mozem mat az 50 (realne som mal potom profil 40mbit). Takze overovac nevie vsetko.

filipec12
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 146
Dátum registrácie: Št 21. Júl, 2016, 23:37

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa filipec12 » St 03. Máj, 2017, 12:44

Zdravim, chcem sa oyptat ... nastavuje Telekom redukovane profily, ktore sa po urcitom case vratia na povodne hodnoty ? Lebo mal som vypadok netu, router sa nevedel pripojit na ustrednu DSL len blikalo.. zrejme to bolo sposobene tym ze v dedine pripajali niekoho noveho. Linka bola pri novom profile 18399 kbps stabilna a ani raz nepadla bez toho aby som ja restartoval router. Volal som na podporu a tam mi jeden chlapik vravel ze je nastaveny redukovany profil ze cca po tyzdni by sa to malo vratit na povodne hodnoty.. pytam sa preto lebo im uz nic neverim co rozpravaju a ani co dychaju :D

b1gLoRD
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 17
Dátum registrácie: Pi 04. Feb, 2011, 11:47

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa b1gLoRD » St 03. Máj, 2017, 19:42

CETIN nabízí rychlost VDSL až 250 Mb/s. Příští rok bude dostupný 1 Gb/s.
(Od května 2017 nabízí poskytovatelům VDSL internetu produkt SUPERFAST s rychlostí 100/10 Mb/s až 250/50 Mb/s přes technologii G.fast (VDSL3).)

Uvidime kam sa dohrabe nas Telekom do konca roka. Myslim ze tu 100/10 by mohli zvladnut :D

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 5952
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Brno, Prešov

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa CageJ » St 03. Máj, 2017, 19:51


b1gLoRD
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 17
Dátum registrácie: Pi 04. Feb, 2011, 11:47

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa b1gLoRD » St 03. Máj, 2017, 19:57

Uz to spominali dlhsiu dobu, ze do niekolkych rokov to planuju, konecne ale dali presne terminy, specifikacie rychlosti a realne dostupnosti :)

filipec12
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 146
Dátum registrácie: Št 21. Júl, 2016, 23:37

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa filipec12 » Ne 21. Máj, 2017, 19:19

Dnes mi na technickej podpore Telekomu pánko na linke potvrdil, ze FUP sa neuplatnuje

Užívateľov profilový obrázok
Kaper
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 247
Dátum registrácie: Po 09. Nov, 2015, 15:31

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Kaper » Ne 21. Máj, 2017, 20:13

Ak to nemáš na papieri, ústne ti môže povedať hocičo.. A už sa to tu riešilo. Telekom to neuplatňuje striktne ako Orange. Resp. len vo výnimočných prípadoch ak sa to dá tak nazvať.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Pentium G4560 (2c/4t) @ 3,5GHz with Spartan 3 PRO
MB: MSI Tomahawk Z270
RAM: DDR4 2x8GB Corsair Vengeance RED LED @ 3066MHz
GPU: RX 480 MSI Gaming X 4G @ 1300MHz / 7000MHz
PSU: EVGA 430W
Case: Corsair 100R
Monitor: BENQ 23" GW2320 (1920x1080)
OS: Win 10 64-bit

Užívateľov profilový obrázok
marfan
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1463
Dátum registrácie: So 05. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Veselé pri Pieš
Kontaktovať užívateľa:

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa marfan » Ne 21. Máj, 2017, 23:24

Orange to asi uplatnuje preto, lebo vo veľa prípadoch používa Telekom linky a platí aj za prenesené dáta. Neviem či to tak je ale pripadá mi to tak.
Spoiler: ukázať
MB:Acrock Z77 Extreme 4, CPU:Core i7 3770k 3,5GHz, RAM:2x4GB Kingston HyperX Black 1600MHz@1833MHz,CLADIC:Thermalte NiC C4,CASE:NZXT BETA EVO PSU:Corsair VX-450W,
GPU:AMD/ATi HD5770 1GB MSI, SSD: Kingston V200 128GB HDD:WD 1TB RED SATA,Samsung 1TB, Samsung 750GB, Samsung 250GBLCD:DELL U2412M,

Užívateľov profilový obrázok
Kaper
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 247
Dátum registrácie: Po 09. Nov, 2015, 15:31

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Kaper » Po 22. Máj, 2017, 08:31

marfan napísal:...lebo vo veľa prípadoch používa Telekom linky
Len Ťa poupravím, vo všetkých prípadoch používa telekom metaliku.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Pentium G4560 (2c/4t) @ 3,5GHz with Spartan 3 PRO
MB: MSI Tomahawk Z270
RAM: DDR4 2x8GB Corsair Vengeance RED LED @ 3066MHz
GPU: RX 480 MSI Gaming X 4G @ 1300MHz / 7000MHz
PSU: EVGA 430W
Case: Corsair 100R
Monitor: BENQ 23" GW2320 (1920x1080)
OS: Win 10 64-bit

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"