T-Com DSL - info, novinky,...

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Užívateľov profilový obrázok
Eddward
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2063
Dátum registrácie: Pi 07. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice-okolie

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Eddward » So 21. Apr, 2012, 15:44

ide aj viac, nameram aj 2,5Mbps
este davno ked zvysovali na 2Mbps a nemali to este doriesene tak mi islo par tyzdnov v pohode aj 3Mbps, niekde som mal aj screen kde som nameral 3,4Mbps dokonca, takze by som to tak tragicky nevidel
podla stranky http://www.kitz.co.uk/adsl/max_speed_calc.php - zadava sa len downstream attenuation
mam linku 3,2km
dslMAX 6112kbps
IP Profile 5000kbps
adsl2+ (21CN) 7552kbps
IP Profile 6500kbps
atd.... ale neviem nakolko to o niecom hovori, myslim ze o niecom aj hej, aspon zhruba

ale ked tak rozmyslam tak downstream profil som mal este nedavno myslim 4100kbps, neviem preco mam teraz 3700kbps, ale to je momentalne jedno...
(SNR Margin (dB): mam dnes 9.8-9.9, ostatne rovnake)
Core i7 8700K @ 4.8 Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI RTX 2080 GAMING X TRIO | Crucial MX500 2TB SSD
Samsung 970 EVO 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W10 x64 Pro v1809 | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6852
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa CageJ » So 21. Apr, 2012, 17:29

na nasich linkach to nepojde tolko a potom Telekom nechce moc zapajat linku s menej nez 15dB SNR

Užívateľov profilový obrázok
Eddward
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2063
Dátum registrácie: Pi 07. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice-okolie

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Eddward » So 21. Apr, 2012, 17:35

No ci chce ci nie, to je jedno, zapojene to mam :)
A akym sposobom by sa to dalo zvysit ? Vymenou kabla, blizsou ustrednou, ci prechodom na ADSL2(+)? Alebo aj jednoduchym zasahom technika? To len tak zo zaujimavosti.
Core i7 8700K @ 4.8 Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI RTX 2080 GAMING X TRIO | Crucial MX500 2TB SSD
Samsung 970 EVO 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W10 x64 Pro v1809 | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6852
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa CageJ » So 21. Apr, 2012, 17:49

no zmenit modulaciu z G.DMT(aDSL) na aDSL2+ t.j. G.992.5
alebo blizsie ustredne
inac pochybujem, ze ti budu chciet s 3Mbps + spustit.. je mozne, by nespustili kvoli agregacii inym, moj problem...

a k tej kalkulacne, oni povazuju za MIN SNR = 6dB u aDSL a 3dB u aDSL2+..

Užívateľov profilový obrázok
Eddward
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2063
Dátum registrácie: Pi 07. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice-okolie

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Eddward » So 21. Apr, 2012, 18:02

Tak nieco sa udiat musi ak chcu zvysovat plosne rychlosti na 5Mbps, aj ked mi je jasne, ze to nepojde tolko. Fyzicky sa asi za mesiac nic nestane, takze len inym nastavenim to asi budu musiet riesit.
Core i7 8700K @ 4.8 Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI RTX 2080 GAMING X TRIO | Crucial MX500 2TB SSD
Samsung 970 EVO 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W10 x64 Pro v1809 | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p

Užívateľov profilový obrázok
GASPi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2895
Dátum registrácie: Pi 01. Jún, 2007, 08:00
Bydlisko: Trnava/Hlohovec

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa GASPi » Po 28. Máj, 2012, 08:25

Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-4670K (3,4GHz@???), CPU cooler: Cooler Master Hyper 212+ EVO, MB: ASUS Z87-A, GPU: MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING X, DDRAM: 2x4GB Kingston DDR3 1600MHz CL9 HyperX X2 Grey Series, SSD: CRUCIAL M4 256GB + SAMSUNG 850 EVO 500GB HDD: SAMSUNG HD501LJ 500GB SATA, DVD-RW: ASUS DRW-24B1ST, SOUND: ASUS Xonar Phoebus + Logitech Z-2300 + Sony MDR-1RBT, CASE: Fractal Design Define R5 Blackout, PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2, LCD: 32" AOC Q3279VWFD8
BattleTag
STEAM

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6852
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa CageJ » Po 28. Máj, 2012, 15:07

Mam orange mam uz zrychlenu linku od dnes noci.. ale internet je stejny, volal som aj infolinku... ze zatial iba profily zvysuju..

Užívateľov profilový obrázok
mattoxx
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1308
Dátum registrácie: Po 18. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Sabinov

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa mattoxx » St 30. Máj, 2012, 00:35

Ja uz mam zrychlene turbo 2 od t-comu, primerne mi to tahalo 280kBps a teraz do 600kBps, :dance: tesim sa ako maly chlapec, viem ze optikari sa smeju ale dslkari su zvyknuty si vazit kazdy kb rychlosti navyse.
CPUi5-750@ 4.0GHz + Noctua NH-U9B SE2 MB Gigabyte P55A-UD3 VGA Sapphire HD7950 Vapor-X @1150Mhz RAM 2x8GB HyperX DDR3 HDD Sandisk SSD 240 + WD blue 1TB + Toshiba 2TB PSU EVGA SuperNOVA 750 G2 Case Thermaltake WingsRS101 + Fractal Silent Series 120Monitor HP 2309m Sound:ASUS Xonar D1 + Logitech Z-5500OS Windows 10 x64
TV: Panasonic TX-55AS650

Užívateľov profilový obrázok
Eddward
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2063
Dátum registrácie: Pi 07. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice-okolie

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Eddward » Št 31. Máj, 2012, 14:43

mas uz aj zvyseny profil linky?
ja mam pre Turbo 2 este povodny - 4160kbps, pre tych 5Mbit by malo byt 5760kbps tusim
uz mam tiez zvysenu rychlost ale kedze je profil rovnaky tak mi ani viac nemoze ist ako tych 3.56Mbit/s
http://www.speedtest.net/result/1981777805.png
Core i7 8700K @ 4.8 Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI RTX 2080 GAMING X TRIO | Crucial MX500 2TB SSD
Samsung 970 EVO 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W10 x64 Pro v1809 | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6852
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa CageJ » Št 31. Máj, 2012, 20:36

Modulation : ADSL2 PLUS
Annex Mode : ANNEX_B

Downstream Upstream
SNR Margin:
21.9 16.0 db
Line Attenuation:
26.6 14.0 db
Data Rate:
5760 573 kbps
Max Rate:
15416 1436 kbps
POWER:
19.1 1.3 dbm


Ale mam ORANGE.. Mne stale bezi 3mbps.. tak uvidim... skusim zavolat zakaznicku linku ORANGE-u...

Užívateľov profilový obrázok
mattoxx
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1308
Dátum registrácie: Po 18. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Sabinov

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa mattoxx » Pi 01. Jún, 2012, 11:25

Eddward napísal:mas uz aj zvyseny profil linky?
ja mam pre Turbo 2 este povodny - 4160kbps, pre tych 5Mbit by malo byt 5760kbps tusim
uz mam tiez zvysenu rychlost ale kedze je profil rovnaky tak mi ani viac nemoze ist ako tych 3.56Mbit/s
http://www.speedtest.net/result/1981777805.png
Profil uz mam na tych 5760000
Realny test:
Obrázok
CPUi5-750@ 4.0GHz + Noctua NH-U9B SE2 MB Gigabyte P55A-UD3 VGA Sapphire HD7950 Vapor-X @1150Mhz RAM 2x8GB HyperX DDR3 HDD Sandisk SSD 240 + WD blue 1TB + Toshiba 2TB PSU EVGA SuperNOVA 750 G2 Case Thermaltake WingsRS101 + Fractal Silent Series 120Monitor HP 2309m Sound:ASUS Xonar D1 + Logitech Z-5500OS Windows 10 x64
TV: Panasonic TX-55AS650

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6852
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa CageJ » Pi 01. Jún, 2012, 11:33

Ked vidim tie vase pingy, je mi do placu..

Obrázok

Rucne som si dal modulaciu aDSL kvoli pingom :).. Inac je to na aDSL2+ 25-35ms.

Ale uvazujem, ze si dam tych 10mbps.. to je na aDSL parada..

Užívateľov profilový obrázok
Eddward
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2063
Dátum registrácie: Pi 07. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice-okolie

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Eddward » Pi 01. Jún, 2012, 13:36

Tak neviem ako ty ale ja nesom mutiplayerovi gembler, takze rozdiel 10 ci 35ms ani nespoznam. Stale su to velmi pekne hodnoty. Do placu by bolo keby to slo cez 100ms.
No a dost zalezi aj cez aky server sa mera ping.
Core i7 8700K @ 4.8 Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI RTX 2080 GAMING X TRIO | Crucial MX500 2TB SSD
Samsung 970 EVO 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W10 x64 Pro v1809 | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6852
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa CageJ » Pi 01. Jún, 2012, 14:22

40ms a vyssie uz citis aj pri web strankach.. Musis vidiet rozdiel.. To vidi i slepec.. i na 2mbps mi velmi rychlo nacitalo stranky ak bol nizky ping.....
Ano je rozdiel kde to meras, ale to staci merat do BA(je tam SIX, pripadne KE), konektivita do sveta je +/- rovnaka, aj ked ORANGE ma malinko horsiu...

A ked si Eddward tvrdil, ze fyzicky sa nic nezmeni, tak nas prehodili na iny DSLAM.. pretoze som zrazu blizsie o viac nez 600m...

Užívateľov profilový obrázok
Eddward
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2063
Dátum registrácie: Pi 07. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice-okolie

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Eddward » Pi 01. Jún, 2012, 14:27

no pekne, len pochybujem ze to teraz budu robit bezne, skor si vynimka :)
Core i7 8700K @ 4.8 Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI RTX 2080 GAMING X TRIO | Crucial MX500 2TB SSD
Samsung 970 EVO 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W10 x64 Pro v1809 | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"