T-Com DSL - info, novinky,...

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Užívateľov profilový obrázok
NemesiS
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2251
Dátum registrácie: So 27. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Sobrance (23)

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa NemesiS » St 18. Aug, 2010, 12:55

zas aktualizujem prípad....
ešte pri zmene z T2 na T3 som si k tomu vzal hocijaký ich adsl wifi router (vraj D-link) lebo môj linksys už odchádza...a potrebujem nový a hento mi bude stačiť...

tak zmluva odoslaná asi pred týždňom, routera nikde(má vraj prísť po prijatí zmluvy ktorá príde, ja ju podpíšem a spätne odošlem)

tak tam volám, oni ešte zmluvu nemajú a len tak POMIMO zadriem že ako to je s tým zvýšením z T3 na 6Mbit za 9.90, že to už mám aktivované ale ešte to nefunguje..tak jej nadiktujem zas všetky údaje o majiteľovi linky, aj obľúbenú polievku, a ona povie že požiadavku na zvýšenie v systéme nemá...tak ja jej na to že ale však slečna ktorá so mnou vybavovala zmenu z T2 na T3 sa ma opýtala či chcem aj zvýšiť na 6MBit za poplatok 10 eur, ja že áno ona že fajn, zadáva to do systému.

na druhej strane ticho, potom že ospravedlňujeme sa, tak chcete tú službu? ja že jasné...a stará známa pesnička..zase do 10 dní, zas zmena prihl. údajov a bla bla bla....
pýtam sa jej či mi príde smska z údajmi v prípade že sa služba zmení skôr ako údaje prídu v zmluve, ona že hej.
ale moje tel. č. si asi vygoogluje.

:furious:
Powered by Lenovo R500; Sound by E-MU 0204|USB => Little Dot MK III => Beyerdynamic DT 880 600Ω

Užívateľov profilový obrázok
newmi
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 7586
Dátum registrácie: Ut 23. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Trnava
Kontaktovať užívateľa:

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa newmi » St 18. Aug, 2010, 13:23

no pekneee, to co tam zamestnavaju za (ze to uz fakt musim tak napisat) DEBILOV?
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone Xiaomi Mi A2 myStation Playstation 3 myHeadphones: JBL 450

Užívateľov profilový obrázok
glirpi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1334
Dátum registrácie: Ne 09. Máj, 2010, 03:36
Bydlisko: Handlova / okres PD

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa glirpi » St 18. Aug, 2010, 17:14

newmi napísal:no pekneee, to co tam zamestnavaju za (ze to uz fakt musim tak napisat) DEBILOV?
.. tomu ver ..
I♥C64 0,97Mhz CPU, 64KB RAM, VIC-II GPU (320x200 multicolor / 16 farieb) a aka zabava..
Spoiler: ukázať
PC: CPU: INTEL Core i5-2500K @ 3,30Ghz (Default) / CPU-COOLER: Coolink Corator DS / MB: MSI Z77A-GD65 / RAM: CORSAIR VENGEANCE LP DDR3 CL 9-9-9-24 16GB/4x4 GB @ 1600 MHz (Default) / SSD: CORSAIR Force Series GT 120GB / HDD: WD WD1001FALS 1TB (32MB cache) / DVD-RW: Samsung SH-S223B / PSU: Seasonic X-Series 560W / CASE: FRACTAL DESIGN Define R2 (3 x 120mm / Fractal Silent Series, 3 x 140mm fan / Fractal Silent Series) + 2x fractal fan controller / VGA: MSI N560GTX-448 CORES, Twin Frozr III, Power Edition / SOUND: SOUND BLASTER X-Fi Titanium HD / SPEAKERS: LOGITECH Z-5500 Digital 5.1 / HEADPHONES: BEYERDYNAMIC DT 770 PRO (80 ohm) / LCD: BENQ G2420HDBL 24" (Full HD, LED) / KEYBOARD: LOGITECH diNovo Edge / MOUSE: MICROSOFT Arc Touch / GAMEPAD: MICROSOFT Xbox 360 wireless controller & LOGITECH ChillStream / OS: MICROSOFT Windows 8.1 PRO 64Bit / TABLET: Google Nexus 7 (16Gb, No Root) / MT: Google Nexus 5 (16Gb, Black/White, No Root)

Užívateľov profilový obrázok
GASPi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2890
Dátum registrácie: Pi 01. Jún, 2007, 08:00
Bydlisko: Trnava/Hlohovec

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa GASPi » Št 19. Aug, 2010, 08:00

Tak zevraj od minuleho piatku mam uz zvyseny UL :). Vysledok podam v pondelok, ked budem spat na SR.
Inak ja som mal vcelku kludny priebeh vybavovania (hesla fungovali, dokonca to spravili aj o den skor), no dolezitejsie je aky je vysledok, na ktory som strasne zvedavy.
Snad to nezakriknem :D
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-4670K (3,4GHz@???), CPU cooler: Cooler Master Hyper 212+ EVO, MB: ASUS Z87-A, GPU: MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING X, DDRAM: 2x4GB Kingston DDR3 1600MHz CL9 HyperX X2 Grey Series, SSD: CRUCIAL M4 256GB + SAMSUNG 850 EVO 500GB HDD: SAMSUNG HD501LJ 500GB SATA, DVD-RW: ASUS DRW-24B1ST, SOUND: ASUS Xonar Phoebus + Logitech Z-2300 + Sony MDR-1RBT, CASE: Fractal Design Define R5 Blackout, PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2, LCD: 32" AOC Q3279VWFD8
BattleTag
STEAM

Užívateľov profilový obrázok
GASPi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2890
Dátum registrácie: Pi 01. Jún, 2007, 08:00
Bydlisko: Trnava/Hlohovec

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa GASPi » Po 23. Aug, 2010, 06:40

...tak tu je vysledok mojho zvysenia DL:
Obrázok

...vcelku spokojnost s rychlostou, uvidime este aka bude spolahlivost/kvalita/stabilita :)
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-4670K (3,4GHz@???), CPU cooler: Cooler Master Hyper 212+ EVO, MB: ASUS Z87-A, GPU: MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING X, DDRAM: 2x4GB Kingston DDR3 1600MHz CL9 HyperX X2 Grey Series, SSD: CRUCIAL M4 256GB + SAMSUNG 850 EVO 500GB HDD: SAMSUNG HD501LJ 500GB SATA, DVD-RW: ASUS DRW-24B1ST, SOUND: ASUS Xonar Phoebus + Logitech Z-2300 + Sony MDR-1RBT, CASE: Fractal Design Define R5 Blackout, PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2, LCD: 32" AOC Q3279VWFD8
BattleTag
STEAM

Užívateľov profilový obrázok
mirjak
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1950
Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa mirjak » Po 23. Aug, 2010, 18:20

fajn, len ten ping na BA server mas stale taky? Aj pred "zrychlenim"? 33ms sa mi zda nejako vela, teraz mi to islo 17-18ms (Turbo3)

Užívateľov profilový obrázok
GASPi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2890
Dátum registrácie: Pi 01. Jún, 2007, 08:00
Bydlisko: Trnava/Hlohovec

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa GASPi » Po 23. Aug, 2010, 18:45

Ten ping som nikdy nejako nesledoval :? , takze neviem, ci pred zvysenim DL bol nizsi.
33ms je vela? (skusal som to teraz, 32ms)

EDIT:
Obrázok
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-4670K (3,4GHz@???), CPU cooler: Cooler Master Hyper 212+ EVO, MB: ASUS Z87-A, GPU: MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING X, DDRAM: 2x4GB Kingston DDR3 1600MHz CL9 HyperX X2 Grey Series, SSD: CRUCIAL M4 256GB + SAMSUNG 850 EVO 500GB HDD: SAMSUNG HD501LJ 500GB SATA, DVD-RW: ASUS DRW-24B1ST, SOUND: ASUS Xonar Phoebus + Logitech Z-2300 + Sony MDR-1RBT, CASE: Fractal Design Define R5 Blackout, PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2, LCD: 32" AOC Q3279VWFD8
BattleTag
STEAM

Užívateľov profilový obrázok
mirjak
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1950
Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa mirjak » Po 23. Aug, 2010, 20:37

Ak neriesis veci ako CS, CoD a pod on-line fps gamesy, tak si to nevsimaj, ale toto je jedna z veci, co sposobuje lagovanie (trhanie) pri on-line hrani. Pri stahovani porna je to uplne jedno :D

Užívateľov profilový obrázok
newmi
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 7586
Dátum registrácie: Ut 23. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Trnava
Kontaktovať užívateľa:

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa newmi » Ut 24. Aug, 2010, 08:44

z mojich skusenosti (nie CS a FPSka ale MMORPG) su lagy skor kvoli problemom so serverom hry a nie mojim pripojenim :D 33ms je v pohode, na CS a FPS mozno menej ale na vseko ostatne to je OK.
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone Xiaomi Mi A2 myStation Playstation 3 myHeadphones: JBL 450

Užívateľov profilový obrázok
GASPi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2890
Dátum registrácie: Pi 01. Jún, 2007, 08:00
Bydlisko: Trnava/Hlohovec

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa GASPi » Ut 24. Aug, 2010, 09:18

...no neviem, hraval som CS (ked bol cas) a nikdy som nemal lagy ani ine problemy :)
...inak linka zatial bezi stabilne a pri DL ju maximalne vytazi
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-4670K (3,4GHz@???), CPU cooler: Cooler Master Hyper 212+ EVO, MB: ASUS Z87-A, GPU: MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING X, DDRAM: 2x4GB Kingston DDR3 1600MHz CL9 HyperX X2 Grey Series, SSD: CRUCIAL M4 256GB + SAMSUNG 850 EVO 500GB HDD: SAMSUNG HD501LJ 500GB SATA, DVD-RW: ASUS DRW-24B1ST, SOUND: ASUS Xonar Phoebus + Logitech Z-2300 + Sony MDR-1RBT, CASE: Fractal Design Define R5 Blackout, PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2, LCD: 32" AOC Q3279VWFD8
BattleTag
STEAM

Užívateľov profilový obrázok
glirpi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1334
Dátum registrácie: Ne 09. Máj, 2010, 03:36
Bydlisko: Handlova / okres PD

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa glirpi » Ut 24. Aug, 2010, 13:20

ja sa uz s t-com poseriem, este stale to nemam .. vcera som volal, dneska musim zas. dr**e ma uz.
I♥C64 0,97Mhz CPU, 64KB RAM, VIC-II GPU (320x200 multicolor / 16 farieb) a aka zabava..
Spoiler: ukázať
PC: CPU: INTEL Core i5-2500K @ 3,30Ghz (Default) / CPU-COOLER: Coolink Corator DS / MB: MSI Z77A-GD65 / RAM: CORSAIR VENGEANCE LP DDR3 CL 9-9-9-24 16GB/4x4 GB @ 1600 MHz (Default) / SSD: CORSAIR Force Series GT 120GB / HDD: WD WD1001FALS 1TB (32MB cache) / DVD-RW: Samsung SH-S223B / PSU: Seasonic X-Series 560W / CASE: FRACTAL DESIGN Define R2 (3 x 120mm / Fractal Silent Series, 3 x 140mm fan / Fractal Silent Series) + 2x fractal fan controller / VGA: MSI N560GTX-448 CORES, Twin Frozr III, Power Edition / SOUND: SOUND BLASTER X-Fi Titanium HD / SPEAKERS: LOGITECH Z-5500 Digital 5.1 / HEADPHONES: BEYERDYNAMIC DT 770 PRO (80 ohm) / LCD: BENQ G2420HDBL 24" (Full HD, LED) / KEYBOARD: LOGITECH diNovo Edge / MOUSE: MICROSOFT Arc Touch / GAMEPAD: MICROSOFT Xbox 360 wireless controller & LOGITECH ChillStream / OS: MICROSOFT Windows 8.1 PRO 64Bit / TABLET: Google Nexus 7 (16Gb, No Root) / MT: Google Nexus 5 (16Gb, Black/White, No Root)

Užívateľov profilový obrázok
NemesiS
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2251
Dátum registrácie: So 27. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Sobrance (23)

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa NemesiS » Ut 31. Aug, 2010, 16:02

tak po dalších problémoch aktualizácia...
o tom ako mi blbý router posielali a objednávali na 3x ani nebudem hovoriť...
18. Som si objednal zvýšenie z T3 na 6Mbit...28 to nešlo, to bola sobota.
v pondelok volám že co kua nejde, oni že nevedia prečo je objednávka nevybavená..dali mi nový login no profil ešte zvýšený nebol a odkázali ma na tech. podporu..zavolám tam, oni povedali že obj. ešte ukončená nie je takže to nemôžu brať ako závadu...odkázali ma späť na linku zákazníkom...tam som to urgoval, žiadna sms mi však dnes neprišla, dnes tam volám opäť a náhodou sa dozviem že to bolo dokončené, no net rýchlejšie nejde.
opäť volám tech. podporu, po 30min(!) telefonáte príde technik na to že asi to moja linka viac ako 4400Kbps nezvládne ani keby som sa neviem čo..tak to dal ešte prešetriť technikovi...tak mám z 3.5Mbit 4Mbit lebo 4400Kbps nameral iba on, ja som nameral 4Mbit...paráda..
Powered by Lenovo R500; Sound by E-MU 0204|USB => Little Dot MK III => Beyerdynamic DT 880 600Ω

Užívateľov profilový obrázok
NemesiS
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2251
Dátum registrácie: So 27. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Sobrance (23)

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa NemesiS » Št 02. Sep, 2010, 13:01

pridávam dalšiu dnešnú skúsenosť s T-comom...nie nebojte sa, dobrá nie je...
tak začnime pekne od rána...zobudil ma technik T-comu.
nahlásil som to ako poruchu a technik sa objavil :)
celkom milý pán, voči tejto časti výhrady nemám...prišiel, zapojil vlastný router aj NB, zmeral rýchlosť, a voila..necelých 6Mbit...ja som len čumel, že takú rýchlosť som ja nenameral..skúsil ešte na môj pokyn 2 dalšie merače, to isté...rýchlosť je skvelá.
tak mu vravím, počkajte, zapojím svoj router...on že v poho...zapojím ten blbý d-link, zmeriam všade a ahaho....rýchlosť zas len 4Mbit....takže už vieme kde je pes zakopaný, odporučil mi reklamáciu routra.
tak som sa vybral do mesta, za vedúcim predajne T-com či sa tu dá reklamovať router...on povedal že hej, len treba zmluvy nakoľko to bolo objednané telefonicky...nato sa spýtal na problém, a ked zistil že som to objednal telefonicky, len poznamenal že on je v mínuse a ja si objednávam cez tel....čo som ignoroval, na hádku dnes deň nemám...a nervy budem ešte potrebovať lebo viem čo ma dnes čaká.

tak som šiel domov po zmluvy, a vošiel do predajne T-com sobrance kde robí môj úhlavný nepriateľ, slečna s IQ 50, neviem či aj nie menším...hlboký nádych a ideme....zobrala ma dalšia, nová slečna ktorej však nanešťastie IQ nebolo ani na tejto úrovni, a tak sa to začalo.
spýtala sa čo chcem-..ja že reklamovať router...a aký je problém? tak vravím že odpája notebook od internetu a limituje rýchlosť internetu..ona sa na mňa pozrela a začala slabikovať "od-pá-ja rý-chlosť od in-ter-ne-tu?"
hovorím si to čo za pi*ovina, nie, on odpája POČÍTAČ od internetu, kvitoval som, a limituje rýchlosť....ona ukázala hlboké pochopenie a začala spisovať formulár....po 30 minútach ho mala spísaný, čo ja som už vnútri zúril, pripadalo mi to akoby si klikala nejaký kvíz a nie spisovala reklamačný formulár....prepáčte že to tak dlho trvá ale máme nový systém....tak akože :furious: :furious:

potom prišiel prvý problém. v systéme nemohla nájsť moju objednávku routra...(ktorý okrem iného stále nazývala modem :rolleyes: )
na moju odpoveď, že to bolo brané n začiatku augusta a za MAX klub body, nereagovala...prosto moja objednávka neexistuje a basta.
hovorím teda že jediný doklad čo mám je doklad od kuriéra čo mi to doniesol...tak po to si musíte ísť domov, nedá sa bez toho..ona v sekunde router aj všetko zbalila, a ja hovorím, nie nemusím ísť domov, doklad je na tej kôpke papierov kde bol záručák, návod a cd...prehrabla to a našla ho...tak zas všetko rozbalila, sklamaná...a pokračujeme. no sleečny nemohli ani 2 na to prísť, prečo nie je moja objednávka v systéme...tak to dali na doklad od kuriéra, opisujú si S/N routera zo záručného, a ahaho! daný router je vraj už kdesi v prdeli v servise...ako je to možné? WTF?!?!? ona si prekontroluje S/N routera s S/N záručáku, a nesedí..(WTF si hovorím, to je už moc aj na mňa ku*va)...brutálna situácia...neexistujúca objednávka, a nesedia S/N ...no čert to ber.
tak vzala tel. a zavolala kdesi asi niekomu vyššiemu s IQ minimálne 80 lebo dostala aj radu...po 15 (!) minútovom telefonáte vystavila novú kúpnu zmluvu a kadejaké dalšie veci aby mi to servis nevrátil lebo nesedí S/N

nakoniec SAMA(!!!) našla tú objednávku pri dátume 2.8 a za max klub body dokonca..aké prekvapenie... :furious2:

hurá, tak protokol je spísaný...už len dopísať príslušenstvo čo k tomu je...
a tak som sa dozvedel že adaptér k routeru je vlastne batéria (tak to ona napísala, no druhá ju potom karhavo opravila) - nechcite vedieť čo sa mi preháňalo hlavou no mal som chuť vraždiť - , splitter nevedela identifikovať, a keď si nakoniec tie veci (zrejme) zaškrtávala na radu druhej predavačky miesto toho aby ich písala lebo si zrejme veľké checkboxy nevšimla, došli sme ku káblom.
v checkboxe jej píše : ethernetový kábel...ona to vyslabikovala na 3x, potom sa rozrehotala že čo to je, ona to ešte nepočula, potom stíchla lebo videla môj vražedný pohľad že už ma to nebaví a zrejme si uvedomila že to bolo nemiestne, a spýtala sa ma či je k tomu ethernetový kábel, hovorím že áno, to je ten čo máte v ruke, a ten druhý je telefónny hovorím, už som nemal nervy na dalšie trápne incidenty...
potešili sa obe že vedia čo je ten druhý kábel zač, vytlačili mi tlačivá, dali mi ich doruky a pýtajú sa ma, chcete k tomu aj nároadný router? ja že samozrejme, ved vedúci predajne povedal že šnandardne dávate náhradný router...a ona áno, ale musíte zaplatiť zálohu 90€ a ked sa váš opraví a náš nám vrátite, my vám peniaze vrátime...ja že ČOO??????? 90€????!?!?! :furious: za 30 eurový router?????
nie, v tom prípade nemám záujem!!!!!
Dovidenia, a odporúčal som sa preč s tlakom 300/150....
Powered by Lenovo R500; Sound by E-MU 0204|USB => Little Dot MK III => Beyerdynamic DT 880 600Ω

Užívateľov profilový obrázok
newmi
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 7586
Dátum registrácie: Ut 23. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Trnava
Kontaktovať užívateľa:

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa newmi » Št 02. Sep, 2010, 14:34

krasa, nadhera, skveleeee!!! Mno tak to si sa este pekne ovladol lebo ja by som sa na nich asi dobre rozkrical uz :furious:
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone Xiaomi Mi A2 myStation Playstation 3 myHeadphones: JBL 450

Užívateľov profilový obrázok
galen
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2355
Dátum registrácie: Št 01. Jún, 2006, 02:00
Bydlisko: Zilina
Kontaktovať užívateľa:

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa galen » Št 02. Sep, 2010, 15:54

... a to som si vravel, ze pi..ehm... zenske pohlavne organy vsetky naverbovali v ziline a nahnali ich do t-comu v kerfure,
ocividne existuju aj vacsie exemplare, a dali ich ku vam...

normalne sa zacinam smiat, ako to dopadne, az zlucia strediska pre tmobile a tcom... ze aky bordel bude ...

PS: neboj sa ty nic, v orangutanovi som zazil to iste. ked do mna teta skakala ze internetove pripojenie cez mobil nieje na stahovanie dat. normalne som sa na nu usmial a pre seba som si povedal, ze niee... urcite nie na stahovanie dat, na posielanie trpaslikov do sveta to je...
lava, prava, lava, prava ...

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"