T-Com DSL - info, novinky,...

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Používateľov profilový obrázok
patro16
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2437
Dátum registrácie: Ne 12. Aug, 2007, 08:00
Reputácia: 0
Bydlisko: Trenčín<okolie

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od používateľa patro16 »

ako pise aj CageJ, si dost daleko od ustredne, takze rma ti asi nejak nepomoze.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i7-4790K@4,5Ghz
Cooler: Noctua NH-D15 chromax.black+NT-H1
MB: MSI Z97 PC Mate
RAM: Kingston HyperX Fury Black 1866Mhz CL10 16GB kit
GPU: Sapphire RX 580 8GB Nitro+ Special Edition
SSD: Samsung 850 EVO 250GB
HDD: Seagate SV35 1TB 64MB cache+Cooler: SCYTHE SQD-1000 QUIET DRIVE
DVD: Lite-On iHAS124 (xbox 360 XGD3 ready)
PSU: Enermax Platimax 500W
Case: Corsair Vengeance C70 Military Green
+outtake: Noctua NF-A15 PWM + NF-S12A PWM, intake: 2x Noctua NF-S12A PWM
Monitor: AOC Q3279VWFD8 & HP ZDisplay Z27i
Periferie: Microsoft Sidewinder X4 SK, A4tech XL-750BK
Printer: HP LaserJet 1018
NB: ACER TravelMate 5760G >CPU: Intel Core i5-2520M, RAM: 2x4GB 1600MHz, GPU: HD3000 + Nvidia Optimus GT520M, HDD: WD Scorpio Blue 750GB 5400rpm, SSD: Intel 520 180GB
Mobile: Samsung Galaxy S20
Car: M3 2007 Black
Používateľov profilový obrázok
Fanthomass
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1583
Dátum registrácie: Po 18. Sep, 2006, 02:00
Reputácia: 0
Bydlisko: Žiar nad Hronom

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od používateľa Fanthomass »

quicky, rýchlosť dobre a pomerne presne zmeriaš tu:

http://rychlost.upc.sk/

A čo sa týka výpadku netu, pomôže (ak vôbec) len v čase výpadku kontaktovať/bombardovať support Telekomu, a to aj opakovane. ;)
CPU: 9700K OC@4.8 GHz, CPU cooler: Akasa Venom A20, MB: GIGABYTE Z390 AORUS PRO WIFI, RAM: G.Skill Sniper X DDR4 32GB 3000 MHz, GPU: AORUS Radeon™ RX 6800 XT MASTER TYPE C 16G, SSD: Samsung EVO 960 250 GB + Apacer AS340 SSD 960 GB + HDD 2TB Seagate BarraCuda 256MB SATAIII 7200rpm, PSU: SEASONIC FOCUS Plus 750W Platinum, CASE: SilentiumPC Armis AR5X TG RGB, Klávesnica + Myš: XPG INFAREX K20 + HyperX Pulsefire Surge RGB//// Monitor: 27" Dell Gaming S2721DGF, IPS, 165Hz, FreeSync Premium/Gsync compatible//// NOTEBOOK: MSI GE75 9SG (9750H + 16GB + RTX 2080)
Používateľov profilový obrázok
wingo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3612
Dátum registrácie: St 01. Sep, 2010, 20:36
Reputácia: 7
Bydlisko: Podbrezová

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od používateľa wingo »

Konečne mi po mesiaci (boli sviatky) zaviedli DSL, bral som od Orange. Včera mi došiel router a oficiálne mi ho spustili, ale ide mi to cca 25Mbit/s aj keď som si zaplatil 50, susede ktorá si ho dala zaviesť skôr ide cca 45. Na linke mi povedali že prvých 14dní dávajú polovičnú rýchlosť kvôli testovaniu, je to bežné? Inak do spoilera som dal parametre, môžem dúfať v tých 40-50MBit reálne?
Inak ma prekvapil ping, 25ms, na WiFi internete od lokálneho providera mám 10ms, dosť ma to prekvapilo, škoda len že rýchlosť je len 12Mbit, už mi to na 4K HDR streaming do TV nestačilo.
Spoiler: ukázať
Line State: Up
Modulation: ITU G.993.5(G.Vectoring)
Annex Mode: ANNEX_B
=============================================================================
INP downstream: 61778
INP upstream: 16623
shineGINPdownstream: 0
shineGINPupstream: 0
reinGINPdownstream: 0
reinGINPupstream: 0

TPSTC type: 64/65B PTM TC

near-end interleaved channel bit rate: 28921 kbps
near-end fast channel bit rate: 0 kbps
far-end interleaved channel bit rate: 3197 kbps
far-end fast channel bit rate: 0 kbps

near-end FEC error fast: 0
near-end FEC error interleaved: 620044
near-end CRC error fast: 0
near-end CRC error interleaved: 3
near-end HEC error fast: 0
near-end HEC error interleaved: 0
far-end FEC error fast: 0
far-end FEC error interleaved: 0
far-end CRC error fast: 0
far-end CRC error interleaved: 0
far-end HEC error fast: 0
far-end HEC error interleaved: 0
DSL uptime :1 day, 5:05, 4 secs
DSL activetime :1 min, 59 secs

Downstream:
relative capacity occupation: 100%
noise margin downstream: 17.7 dB
output power upstream: -4.6 dbm
attenuation downstream: 15.4 dB

Upstream:
relative capacity occupation: 100%
noise margin upstream: 20.2 dB
output power downstream: 11.6 dbm
attenuation upstream: 3.0 dB
STEAM: http://steamcommunity.com/id/X-w1n9/
Spoiler: ukázať
i7 6700K@4,6GHz, Noctua NH-D14, GIGABYTE GA-Z270 GAMING K3, 16GB DDR4 Corsair Vengeance 3200MHz, Gainward GTX 1080 Phoenix GS, Toshiba XG3 1TB M.2 NVMe, 1TB Samsung SpinPoint F3 3RZ + Silentmaxx HD-Silencer, Corsair TX650 + Enermax T.B. Silence UCTB12A, Fractal Design Define R3 + 5x Arctic P14 PWM PST, ASUS VG279Q, Gamdias Hermes P3 Brown, Logitech G400, Hifiman HE-4xx + Topping NX4DSD
Používateľov profilový obrázok
patro16
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2437
Dátum registrácie: Ne 12. Aug, 2007, 08:00
Reputácia: 0
Bydlisko: Trenčín<okolie

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od používateľa patro16 »

ten ping je bezny na dsl pripojkach, ano telekom to robi tak isto s tou rychlostou, ta 50-ka by ti mala ist.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i7-4790K@4,5Ghz
Cooler: Noctua NH-D15 chromax.black+NT-H1
MB: MSI Z97 PC Mate
RAM: Kingston HyperX Fury Black 1866Mhz CL10 16GB kit
GPU: Sapphire RX 580 8GB Nitro+ Special Edition
SSD: Samsung 850 EVO 250GB
HDD: Seagate SV35 1TB 64MB cache+Cooler: SCYTHE SQD-1000 QUIET DRIVE
DVD: Lite-On iHAS124 (xbox 360 XGD3 ready)
PSU: Enermax Platimax 500W
Case: Corsair Vengeance C70 Military Green
+outtake: Noctua NF-A15 PWM + NF-S12A PWM, intake: 2x Noctua NF-S12A PWM
Monitor: AOC Q3279VWFD8 & HP ZDisplay Z27i
Periferie: Microsoft Sidewinder X4 SK, A4tech XL-750BK
Printer: HP LaserJet 1018
NB: ACER TravelMate 5760G >CPU: Intel Core i5-2520M, RAM: 2x4GB 1600MHz, GPU: HD3000 + Nvidia Optimus GT520M, HDD: WD Scorpio Blue 750GB 5400rpm, SSD: Intel 520 180GB
Mobile: Samsung Galaxy S20
Car: M3 2007 Black
Používateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 11170
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Reputácia: 1
Bydlisko: Nitra

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od používateľa quicky »

wingo hore som to pisal, toto hovorili aj mne a furt to iste uuuuplne rovnako, ale ze uplne ako prvy den.

je mi divne, ze ten router nema nejake error logy, resp k tomu sa neviem niekde dostat? niekde to predsa musi byt zaznamenane, ze to vypadlo, ci?

ano mam aj magio. to mi vraveli,ze okrem netu na magio "pocitaju" cca 10mbit...cize ak mi ide net 42 + 10 magio, tak to cca sedi tomu co ukazuje 52mbit.

silno placem za optikou orange, ale bohuzial nepomozem si, malokde v rodinnych domoch je natahana optika, u nas tiez nemozne, jedine co sa dalo je dsl, aj to som si musel tahat a zapajat tak "vselijako".
King is back from VACation :D
Používateľov profilový obrázok
patro16
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2437
Dátum registrácie: Ne 12. Aug, 2007, 08:00
Reputácia: 0
Bydlisko: Trenčín<okolie

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od používateľa patro16 »

ty to mas inak, uz sme ti to vyssie vysvetlili, wingo ma este cerstvo spustenu sluzbu a to co mu povedali je bezny postup.

router ich ma ale ty k nim nemas pristup, iba telekom ale ak tam boli vypadky mali by to vidiet aj v systeme.

to je ako "tahat a zapajat vselijako" ? mozno aj v tom je z casti problem, mimo to, ze si daleko.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i7-4790K@4,5Ghz
Cooler: Noctua NH-D15 chromax.black+NT-H1
MB: MSI Z97 PC Mate
RAM: Kingston HyperX Fury Black 1866Mhz CL10 16GB kit
GPU: Sapphire RX 580 8GB Nitro+ Special Edition
SSD: Samsung 850 EVO 250GB
HDD: Seagate SV35 1TB 64MB cache+Cooler: SCYTHE SQD-1000 QUIET DRIVE
DVD: Lite-On iHAS124 (xbox 360 XGD3 ready)
PSU: Enermax Platimax 500W
Case: Corsair Vengeance C70 Military Green
+outtake: Noctua NF-A15 PWM + NF-S12A PWM, intake: 2x Noctua NF-S12A PWM
Monitor: AOC Q3279VWFD8 & HP ZDisplay Z27i
Periferie: Microsoft Sidewinder X4 SK, A4tech XL-750BK
Printer: HP LaserJet 1018
NB: ACER TravelMate 5760G >CPU: Intel Core i5-2520M, RAM: 2x4GB 1600MHz, GPU: HD3000 + Nvidia Optimus GT520M, HDD: WD Scorpio Blue 750GB 5400rpm, SSD: Intel 520 180GB
Mobile: Samsung Galaxy S20
Car: M3 2007 Black
Používateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 11170
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Reputácia: 1
Bydlisko: Nitra

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od používateľa quicky »

patro este raz, ma zaciatku mi povedali tie iste kraviny to je rychlost po spusteni potom vam to pojde viac... a ja ti vravim,ze od zaciatku to ide v rozmedzi 2mbit rovnako.

panko nameral daleko viac pri zapojeni a tiez mi toto povedal. ale v podstate mas pravdu, je to fuk, tu aj tak nic nevyriesim
King is back from VACation :D
Používateľov profilový obrázok
d3Xter
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1175
Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2008, 14:00
Reputácia: 5
Bydlisko: Spišská Nová Ves/Košice

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od používateľa d3Xter »

co ti namerali? maximalku máš 60 máš tam magiio tvojich 45 čo tam mas je max co tam mať môžeš na net..
jedine co môžeš je prejsť na iny lacnejší program a nie 90ku alebo odhlásiť magio
prípadne skrat tých 220m káblu co si ťahal
Používateľov profilový obrázok
patro16
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2437
Dátum registrácie: Ne 12. Aug, 2007, 08:00
Reputácia: 0
Bydlisko: Trenčín<okolie

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od používateľa patro16 »

quicky napísal: Ne 17. Jan, 2021, 14:43 patro este raz, ma zaciatku mi povedali tie iste kraviny to je rychlost po spusteni potom vam to pojde viac... a ja ti vravim,ze od zaciatku to ide v rozmedzi 2mbit rovnako.

panko nameral daleko viac pri zapojeni a tiez mi toto povedal. ale v podstate mas pravdu, je to fuk, tu aj tak nic nevyriesim
vyriesit tu naozaj nic nevyriesis no aj sam uz asi vies preco, kedze nasmerovany si bol, ja neviem ako ti to este inak vysvetlit, d3Xter ti to opät zhrnul.

skusim ti este prilozit tento clanok
https://pc.zoznam.sk/dokedy-bude-mozne- ... -internet

a orientacny graf priamo od telekomu
Obrázok
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i7-4790K@4,5Ghz
Cooler: Noctua NH-D15 chromax.black+NT-H1
MB: MSI Z97 PC Mate
RAM: Kingston HyperX Fury Black 1866Mhz CL10 16GB kit
GPU: Sapphire RX 580 8GB Nitro+ Special Edition
SSD: Samsung 850 EVO 250GB
HDD: Seagate SV35 1TB 64MB cache+Cooler: SCYTHE SQD-1000 QUIET DRIVE
DVD: Lite-On iHAS124 (xbox 360 XGD3 ready)
PSU: Enermax Platimax 500W
Case: Corsair Vengeance C70 Military Green
+outtake: Noctua NF-A15 PWM + NF-S12A PWM, intake: 2x Noctua NF-S12A PWM
Monitor: AOC Q3279VWFD8 & HP ZDisplay Z27i
Periferie: Microsoft Sidewinder X4 SK, A4tech XL-750BK
Printer: HP LaserJet 1018
NB: ACER TravelMate 5760G >CPU: Intel Core i5-2520M, RAM: 2x4GB 1600MHz, GPU: HD3000 + Nvidia Optimus GT520M, HDD: WD Scorpio Blue 750GB 5400rpm, SSD: Intel 520 180GB
Mobile: Samsung Galaxy S20
Car: M3 2007 Black
Používateľov profilový obrázok
patro16
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2437
Dátum registrácie: Ne 12. Aug, 2007, 08:00
Reputácia: 0
Bydlisko: Trenčín<okolie

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od používateľa patro16 »

Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i7-4790K@4,5Ghz
Cooler: Noctua NH-D15 chromax.black+NT-H1
MB: MSI Z97 PC Mate
RAM: Kingston HyperX Fury Black 1866Mhz CL10 16GB kit
GPU: Sapphire RX 580 8GB Nitro+ Special Edition
SSD: Samsung 850 EVO 250GB
HDD: Seagate SV35 1TB 64MB cache+Cooler: SCYTHE SQD-1000 QUIET DRIVE
DVD: Lite-On iHAS124 (xbox 360 XGD3 ready)
PSU: Enermax Platimax 500W
Case: Corsair Vengeance C70 Military Green
+outtake: Noctua NF-A15 PWM + NF-S12A PWM, intake: 2x Noctua NF-S12A PWM
Monitor: AOC Q3279VWFD8 & HP ZDisplay Z27i
Periferie: Microsoft Sidewinder X4 SK, A4tech XL-750BK
Printer: HP LaserJet 1018
NB: ACER TravelMate 5760G >CPU: Intel Core i5-2520M, RAM: 2x4GB 1600MHz, GPU: HD3000 + Nvidia Optimus GT520M, HDD: WD Scorpio Blue 750GB 5400rpm, SSD: Intel 520 180GB
Mobile: Samsung Galaxy S20
Car: M3 2007 Black
Mish0
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 91
Dátum registrácie: Pi 16. Mar, 2012, 23:55
Reputácia: 0
Bydlisko: Prešov/Košice

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od používateľa Mish0 »

Vie mi niekto povedať, aký profil zvykne Telekom nastavovať za "ideálnych" podmienok pri VDSL60?
Pár dní dozadu som prešiel na tento program a zatiaľ mám nastavený takýto profil:
Spoiler: ukázať
Obrázok
Linka by mala zvládnuť 60/6 v pohode (mal som chvíľu aj 90/9 a šlo to stabilne), no rýchlosť mi momentálne kolíše - v jeden deň som dokázal zmerať maximum profilu, teda okolo 50/5 a dnes som nameral rýchlosť 42/5, čo mi príde zvláštne. Pýtam sa len čiste zo zvedavosti :D
Spoiler: ukázať
PC:
CPU: AMD Ryzen 5 3600 COOLER: SilentiumPC Fera 3 HE1224 v2 RAM: CORSAIR VENGEANCE LPX 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CL16 GPU: Sapphire PULSE Radeon RX 5700 SSD1: ADATA XPG SX8200 Pro 512GB SSD2: Crucial MX500 1TB HDD: Seagate Barracuda 2TB CASE: SilentiumPC Regnum RG6V TG Pure Black PSU: SilentiumPC Vero M2 Bronze 600 W OS: Windows 10 Education 64-bit MONITOR: AOC 24G2U/BK

Notebook:
Lenovo IdeaPad G510 (15,6" LED, Intel Core i5-4210M, 8GB DDR3L RAM, AMD Radeon R7 M265 2GB DDR3, WD Blue 3D NAND SATA SSD 500GB, Windows 10 Education 64-bit)

Smartphone:
Xiaomi Mi Note 10 Lite (6.47" AMOLED, Qualcomm Snapdragon 730G, 6GB RAM, 128 GB ROM, Quad camera 64MP wide + 8MP ultra wide + 2MP macro + 5MP depth / 16MP front camera, Android 10 - MIUI 12)

Speedtest:
https://www.speedtest.net/result/10919977383
Používateľov profilový obrázok
stiv
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 8109
Dátum registrácie: Pi 16. Nov, 2012, 21:30
Reputácia: 12
Bydlisko: KE/BT

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od používateľa stiv »

Ma niekto skusenosti co vsetko treba na zrusenie internetu? Uz nadisiel cas. :D
Spoiler: ukázať
Crosshair VIII Dark Hero, Ryzen 9 5900X + EK-Quantum Velocity, F4-3800C14Q-32GTZN, RTX 3090 + EK-Quantum Vector, Caselabs SMA-8, Optane 900P, SN850, 970Pro, 960 Pro, 2x850Pro, Corsair AX1600i, HW Labs 2x480 + 360mm, Aquaero 6XT, 12x NF-A12x25, HEATKILLER® Tube 200 D5, Bitspower.
UP3216Q, Vortex Race 3, G903 Hero, G440, C980, Adam A7X, Aune S6, MMX300 v2
DS918+, IronWolf Pro 10TB, RT2600ac, 2x MR2200ac.
matuskorv
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 251
Dátum registrácie: Po 16. Júl, 2012, 17:19
Reputácia: 0
Bydlisko: Rožňava

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od používateľa matuskorv »

od 50 mbit davaju do 70 mbit ak je magio... minule som sa pytal technika ak mi boo menit magio box...

na zrusenie treb aapisat ziadost o zrusenie a smerovat ju na slovak telekom, bajkalsku
super.talent
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 50
Dátum registrácie: Pi 29. Dec, 2017, 20:31
Reputácia: 0

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od používateľa super.talent »

caute, mame magio + internet od telekomu uz asi 15 rokov, kazde 2 roky sa to predlzuje a vacsinou dostaneme zlavu 10e mesacne na pol roka, da sa z toho vytazit aj viac? zmluva konci v maji, chalan z telekomu uz volal otcovi, ten to nechava na mna, mam tam ist osobne a povyhrazat sa, ze uz chceme skusit nieco nove aby nam dali nieco zaujimave? alebo ake mate skusenosti? dik
Používateľov profilový obrázok
Jerry
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 3009
Dátum registrácie: Ut 22. Feb, 2005, 20:00
Reputácia: 125
Bydlisko: Trenčín

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od používateľa Jerry »

Asi mozes byt spokojny, ze dostavas zlavu kazde 2 roky aspon na to pol rocne obdobie. V dnesnej dobe si nikto verneho zakaznika uz nevazi, co je velka skoda. Este si neupresnil, ci je to metalika, alebo optika ... Ale ono v podstate je to asi aj jedno.
Mimochodom, je kopec zakaznikov, ktori len predlzia zmluvu automaticky a ziadnu zlavu nedostanu .. Takych samozrejme potrebuje kazda firma :D
Jedine co ma este napadlo, pytaj si nejaky novy router premiovy ...
Spoiler: ukázať
Intel i5 10600 Intel HD 630 • Gigabyte Z490 AORUS Elite AC • 16GB DDR4 HyperX Predator 256 GB NVMe Gigabyte
1 TB NVMe Kingston Seasonic Focus GX 650 W Gold • Creative I-Trigue L3800Win 10 64 bit • Dell Gaming S2721 DGF
Logitech G513 + G403

Návrat na "Siete"